ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα στις 6 μ.μ. η συγκέντρωση στην Ομόνοια για την Υγεία

Κινητοποιήσεις χτες στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, πρωί και απόγευμα, από σωματεία και φορείς του κινήματος

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Σε ξεσηκωμό ενάντια στο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, που επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση και την ΕΕ, καλεί το ΠΑΜΕ. Σήμερα, στις 6 μ.μ., διοργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ, η οποία σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Τώρα που η κυβέρνηση χτυπά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, πρέπει οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να διεκδικήσουν πρόληψη και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, από τον προγεννητικό έλεγχο μέχρι την τρίτη ηλικία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες που παρέχει η ανάπτυξη της επιστήμης».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες να παλέψουν από κοινού ενάντια στη νέα υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας που θα φέρει η εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης για την ΠΦΥ. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό και να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

Συγκεντρώσεις χτες σε κάθε γειτονιά

Χτες, μέρα που η κυβέρνηση υπολόγιζε να ολοκληρώσει την παράδοση της περιουσίας του ΕΟΠΥΥ στις επιτροπές του Οργανισμού, προκειμένου στη συνέχεια να τη μεταβιβάσει στις ΥΠΕ, υγειονομικοί, ασφαλισμένοι, σωματεία και μαζικοί φορείς έβαλαν με τις κινητοποιήσεις τους εμπόδια στην εφαρμογή του αντιλαϊκού νόμου για την ΠΦΥ, όπως είχαν κάνει και την Παρασκευή.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Το ΠΑΜΕ κάλεσε από την πρώτη στιγμή σε συγκεντρώσεις έξω από τις τοπικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ και στην πλειοψηφία των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ στην Αττική έγιναν κινητοποιήσεις χθες, πρωί και απόγευμα, για να αποτραπεί το κλείσιμο των δομών.

Στη Νέα Ιωνία, τρεις φορές κάτοικοι, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και φορείς της περιοχής απέτρεψαν την παράδοση της υγειονομικής μονάδας. Μάλιστα, δύο φορές χθες το πρωί στην προσπάθεια παραλαβής και παράδοσης ήταν παρούσα και η αστυνομία, ενώ αστυνομικοί «επόπτευαν» την περιοχή όλη τη μέρα. «Ο ΕΟΠΥΥ ανήκει στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους» κατάγγειλε ο πρόεδρος της Ενωσης των συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν: «Εξω! Εξω!». Στη συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας.

Στη Μονάδα του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας συγκεντρώθηκαν χθες από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα εργαζόμενοι, ασθενείς και φορείς της περιοχής. Νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΕΟΠΥΥ, το υγειονομικό προσωπικό, η Λαϊκή Επιτροπή του 7ου διαμερίσματος της Αθήνας, εργαζόμενοι από το γειτονικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», σχολικοί φύλακες, εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και πολλών μαζικών φορέων της περιοχής.

Στην Καλλιθέα, κάτω από τη λαϊκή παρέμβαση, δυο φορές η επιτροπή παράδοσης - παραλαβής δεν μπόρεσε να προχωρήσει τη σχετική διαδικασία και αποχώρησε. Τη χτεσινή κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ διοργάνωσαν η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης. Αντίστοιχα στο Νέο Κόσμο η παρέμβαση των συγκεντρωμένων στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ, ανάγκασε την επιτροπή να αποχωρήσει.

Δράση πρωί και απόγευμα

ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Ούτε στου Ζωγράφου προχώρησε το πρωί η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής, κάτω από τη λαϊκή παρέμβαση. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απέστειλε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η ολοκλήρωση της παράδοσης - παραλαβής θα γινόταν το απόγευμα, με τη λήξη του ωραρίου. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα. Κινητοποίηση έκαναν και το Σάββατο η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και μαζικοί φορείς, με συγκέντρωση στην πλατεία Τερζάκη (Ιλίσια) και πορεία στις γειτονιές του Ζωγράφου.

Στον ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου - Καισαριανής (οδός Κόνωνος) συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Καισαριανής και φορέων της πόλης. Στο παράρτημα του Παγκρατίου εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι της Καισαριανής, αφού το υποκατάστημα που τους κάλυπτε έχει κλείσει λόγω υποστελέχωσης εδώ και μήνες.

Στον Πειραιά, μπροστά στον Οίκο Ναύτου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί τα ναυτεργατικά σωματεία. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στα τοπικά υποκαταστήματα σε Κερατσίνι, Αμφιάλη, Δραπετσώνα. Ολο το πρωί αυτοκίνητα με ντουντούκες ενημέρωναν τον κόσμο για τις εξελίξεις καλώντας τον να λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις. Συγκέντρωση στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στη Νίκαια έγινε χθες, πρωί και απόγευμα.

Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμη στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην οδό Δροσοπούλου, στην Ηλιούπολη, στην Αργυρούπολη, στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στους Αγ. Αναργύρους, στην Ελευσίνα, στο Λαύριο, στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι, στα Ανω Λιόσια.

Σε άλλες πόλεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποιήσεις για να εμποδιστεί το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ έγιναν χτες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά:

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν συγκεντρώσεις στις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην Τούμπα και τον Εύοσμο από τη Γραμματεία Υγείας του ΠΑΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές, συνταξιουχικές οργανώσεις και συνδικάτα. Στο πλευρό τους είχαν τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ. Στην Τούμπα συμμετείχαν και εκπρόσωποι των απεργών της Coca - Cola και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Κεντρική Μακεδονία. Ακολούθησε πορεία στις γειτονιές της Τούμπας. Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε στον Εύοσμο.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο οργάνωσε κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ. Στην Πάτρα οι Λαϊκές Επιτροπές της πόλης, τα συνδικάτα οικοδόμων και τροφίμων και ποτών, η ΟΓΕ και τοπικοί φορείς, έκαναν συγκέντρωση το πρωί και το απόγευμα στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Αγιο Αλέξιο. Κινητοποιήσεις έγιναν στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και σε Αρτα, Αγρίνιο, Βόλο, Τρίκαλα, Δράμα, Ηράκλειο, Χανιά, Λέσβο, Λαμία, Νάουσα, Ορεστιάδα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Σάμο, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, συνταξιούχους στον ΕΟΠΥΥ, σήμερα στις 10 π.μ. Επίσης, το ΕΚ Ζακύνθου καλεί σε σύσκεψη το Σάββατο 22/2, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΚ, με θέμα τους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και το κλείσιμο των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Εκβιασμοί και συκοφαντίες από το υπουργείο Υγείας

Απειλεί τους γιατρούς που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ότι θα τους χρεώσει «απώλειες ή καταστροφές» σε δομές του ΕΟΠΥΥ

Σε κατάσταση παράλυσης έχουν οδηγηθεί οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, καθώς και χτες συνεχίστηκε η επιχείρηση παραλαβής των δομών και της ανεκτίμητης περιουσίας απ' τις τριμελείς επιτροπές του Οργανισμού. Η έκβαση της επιχείρησης παραλαβής και παράδοσης θα συνδυαστεί με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και κινητικότητας 8.500 γιατρών και υπαλλήλων που ξεκινά από σήμερα, καθώς ο νόμος 4238 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α' 38).

Η διαθεσιμότητα και κινητικότητα θα κρατήσει σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση ένα μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το χρονοδιάγραμμα της κινητικότητας θα είναι πολλαπλάσιο του ενός μηνός, με αποτέλεσμα τα ήδη σωρευμένα προβλήματα να βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την επαναλειτουργία των μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια στιγμή, εγείρονται ερωτήματα για το πώς θα λειτουργήσουν οι Υγειονομικές Επιτροπές για φάρμακα υψηλού κόστους, εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, εγκρίσεις αδειών, νοσηλείες στο εξωτερικό κλπ, όταν οι γιατροί και οι υπάλληλοι του Οργανισμού δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο να ασκούν «καθήκοντα κύρια και παρεπόμενα».

Η πιθανή ένταξη σε αυτή τη διαδικασία των γιατρών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αξιοποιώντας την κατάσταση που η ίδια δημιούργησε, η κυβέρνηση δεν αποκλείει την ένταξη στις Επιτροπές, για τους παραπάνω σκοπούς, ακόμα και ιδιωτών γιατρών, ανοίγοντας έτσι έναν ακόμα διάδρομο για περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Στο διάστημα της κινητικότητας δεν θα λειτουργούν τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ανακοίνωσε χτες ότι απελευθερώνεται -και για ένα μήνα- πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων. Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, οι ασθενείς θα μπορούν να συνεχίσουν να απευθύνονται στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, που δέχονται μέχρι 400 επισκέψεις το μήνα.

Με στόχο να εφαρμόσει το νόμο, η κυβέρνηση εκτοξεύει απειλές και εκβιασμούς σε βάρος των γιατρών, ενώ συκοφαντεί και το λαό που αντιδρά με κινητοποιήσεις. Μιλώντας χτες σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης κάλεσε τους γιατρούς να παραδώσουν τα κτίρια των πολυιατρείων, δηλώνοντας ότι αυτός που δεν παραδίδει, αναλαμβάνει και την ευθύνη για τις τυχόν απώλειες ή τις καταστροφές.

«Οποιος θέλει να κάνει κατάληψη σε δημόσια περιουσία θα αναλάβει και την ευθύνη», ισχυρίστηκε, ενώ στο λογαριασμό του στο Twitter έγραψε ότι «όσοι κρατήσουν πολυιατρεία, ας γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της φύλαξης. Κάθε ζημία θα τους καταλογίζεται μέσω των ΔΟΥ τους».

Τον «εξορθολογισμό των δαπανών» επικαλέστηκε η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, για να δικαιολογήσει αυτή την αντιδραστική μεταρρύθμιση, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Αποκαλυπτικό για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση -που θα οδηγήσει σε πρόσθετα χαράτσια για τους ασθενείς- ήταν η αναφορά της ότι «το κόστος των εξετάσεων θα καλύπτεται και από τον ΕΟΠΥΥ», ότι «ορισμένες εξετάσεις θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ» και «ορισμένες θα εξαιρούνται».

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Ούτε μια ώρα κλειστά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη

Σε ανακοίνωσή της, για τις εξελίξεις στην Υγεία και τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Να σταματήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφάσισε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με την πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νόμου. Να ακυρώσουμε το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). Ούτε στιγμή να μην επιτρέψουμε να μείνουν κλειστά. Η κυβέρνηση λέει ότι θα είναι προσωρινό το κλείσιμο, αλλά καμιά αρρώστια δεν περιμένει προσωρινά, πότε να ξαναξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα πολυιατρεία. Ακόμα και όταν επαναλειτουργήσουν, η κυβέρνηση δε θα αφήσει ανοιχτά ούτε τα μισά.

Οι τσέπες μας είναι άδειες για να τρέχουμε να βρούμε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουμε ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση 10 ευρώ. Δεν αντέχει να περιμένει ο άρρωστος να τον δει ο γιατρός μετά από ένα μήνα και βάλε και να εξαναγκάζεται να πληρώνει την επίσκεψη από την τσέπη του. Δεν αντέχουμε να ψάχνουμε να βρούμε γιατρό που δεν έχει πιάσει το μηνιαίο πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων για να μπορεί να συνταγογραφήσει.

Δεν ανεχόμαστε να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες από την αρρώστια μας. Για τα δικά τους κέρδη η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση αυξάνουν τις παροχές υγείας και τα φάρμακα, που πληρώνουμε από την τσέπη μας.

Απαιτούμε τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Να σταματήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων. Ολα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ να εξοπλιστούν πλήρως με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά και να λειτουργήσουν 24 ώρες το 24ωρο ως αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας με έμφαση της λειτουργίας τους στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωσης των ασθενειών.

Να καταργηθούν τα πλαφόν στη συνταγογράφηση, γιατί, σε τελευταία ανάλυση, εμείς πληρώνουμε τη "νύφη". Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία!».

Στάσεις εργασίας σήμερα στο Λαύριο

Μόνο «επείγουσες» εξετάσεις θα γίνονται στο εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Λαυρίου στο οποίο αναμένεται να αυξηθεί η επισκεψιμότητα μετά το κλείσιμο των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου έχει προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12 μ. στο Κέντρο Υγείας. Οπως καταγγέλλει, «η 1η Υγειονομική Περιφέρεια "κόβει" τις αιματολογικές εξετάσεις. Σε απάντηση επιστολής του εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας για να σταλθούν αναλώσιμα για τις εξετάσεις, η 1η ΥΠΕ αναφέρει "ότι είναι οικονομικότερο σε αντιδραστήρια και προσωπικό το Κέντρο Υγείας να διενεργεί καθημερινά μόνο τις επείγουσες εξετάσεις των ασθενών"». Το Εργατικό Κέντρο τονίζει πως η υποβάθμιση είναι χρόνια, καθώς τα αναλώσιμα του εργαστηρίου δίνονται με το «σταγονόμετρο», με αποτέλεσμα πριν από λίγους μήνες να καταργηθεί η εξέταση της γλυκοζιομένης και οι διαβητικοί να πηγαίνουν στα ιδιωτικά εργαστήρια.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός να κλείσει το δρόμο στα σχέδια της κυβέρνησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση, για το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Οι λαϊκές οικογένειες, οι ασθενείς δεν πρέπει να πιστέψουν τα ψέματα της κυβέρνησης ότι το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αναγκαίο προσωρινό μέτρο, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο για την ανάπτυξη των δημόσιων υπηρεσιών ΠΦΥ, που δήθεν θα λύσει τις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών πρόληψης.

Αυτό που θα προκύψει για το λαό και τους ασθενείς, μετά το άνοιγμα των πολυιατρείων και τη λειτουργία του νέου φορέα ΠΦΥ, θα είναι:

  • Λιγότερες υγειονομικές μονάδες με λιγότερους γιατρούς και άλλους υγειονομικούς και με λιγότερα εργαστήρια.
  • Ακόμα λιγότερες δωρεάν παροχές με το περιορισμένο "βασικό πακέτο" του ΕΟΠΥΥ και αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς για την αγορά υπηρεσιών Υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ αποτελεί μέρος των συνολικότερων αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία και στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Υπηρετεί την πολιτική των δραστικών κρατικών περικοπών στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις θεραπείες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η άθλια κατάσταση, που βιώνει ο λαός σήμερα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όχι μόνο δε θα λυθεί με το σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά θα επιδεινωθεί. Πρόκειται για σχέδιο που συμβάλλει στη διαμόρφωση εργαζομένων που θα στοιχίζουν ακόμα πιο φθηνά στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο κράτος τους, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα στην υγεία για την ανταγωνιστικότητα και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Γι' αυτό έχει την πλήρη στήριξη της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες του λαού και των εργαζόμενων υγειονομικών για να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και κάθε παραλλαγή τους, που στηρίζεται στη συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και στην ανταποδοτικότητα της παροχής υπηρεσιών. Να έχει όλος ο λαός, χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία έχουν συμφέρον και δικαίωμα να κλείσουν το δρόμο στην πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη του λαϊκού συστήματος Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του για όλο το λαό, με δωρεάν παροχή όλων των σύγχρονων υπηρεσιών πρόληψης και θεραπείας, με πλήρη αξιοποίηση όλου του εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού και όλων των σύγχρονων τεχνικών μέσων».

Οι προσυγκεντρώσεις

Για το σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια έχουν οριστεί στις 5.30 μ.μ. οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Τα σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ. Επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι και βιοτέχνες), Μαζικοί φορείς Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Κεντρικού Τομέα και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
  • Πλατεία Βάθης: Τα Σωματεία Τροφίμων, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Χαλυβουργών. Επίσης, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από Δυτικό Τομέα, ΟΤΑ και Δημόσιο Τομέα, Θριάσιο - Μέγαρα, Βόρειο Τομέα.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (στο δημαρχείο): Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και φορείς από Νότιο Τομέα και Πειραιά.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ