ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Απρίλη 2010
Σελ. /40
ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ
Εντείνουμε τη δράση ως το τελευταίο λεπτό

Πληθαίνουν καθημερινά οι απεργιακές αποφάσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καμπάνια αλληλεγγύης ξεκίνησε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

Motion Team

Είναι η ώρα να μιλήσει ο εργαζόμενος λαός, να μιλήσουν οι παραγωγοί του πλούτου και οι σύμμαχοί τους. Για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Αυτήν την ανάγκη και δυνατότητα αποκαλύπτει η 48ωρη απεργία την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και αιτήματα που βγαίνουν από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Μάχη ξεχωριστή σε σημασία και συμβολή για την οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης. Γι' αυτό και οι προσπάθειες για την επιτυχία της πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν μέχρι τελευταία στιγμή.

Σε ολόπλευρη δράση για την επιτυχία της απεργίας έχουν ήδη καλέσει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς που αναδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσει η αντιμονοπωλιακά συντονισμένη και προσανατολισμένη πάλη των λαϊκών στρωμάτων, προϋπόθεση για την ανατροπή των αντιλαϊκών σχεδιασμών.

Επίσης, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία έχει ήδη ξεκινήσει καμπάνια αλληλεγγύης στην εργατική τάξη της χώρας και το ΠΑΜΕ.

Μέχρι σήμερα αποφάσεις συμμετοχής στη 48ωρη απεργία έχουν πάρει:

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Τύπου - Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμάκου, Λογιστών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Τα Εργατικά Κέντρα: Λάρισας, Ζακύνθου, Βόρειας Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Λέσβου, Σάμου, Φωκίδας, Αρτας, Αγρινίου, Κεφαλλονιάς, Μεγάρων και Λαυρίου, Νάουσας.

Τα Συνδικάτα και Σωματεία: Μετάλλου Αθήνας, Οικοδόμων Αθήνας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, ΦΑΓΕ, TASTY, ΕΒΓΑ, «ΛΙΝΤΛ», «ΚΑΡΦΟΥΡ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», Εργατοϋπαλλήλων Εταιρείας «Αφοί Κωσταντακάτος», Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Γηροκομείων, Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Εργαζομένων στην «Boehringer» (φάρμακο), Εργαζομένων στις Μονάδες και τα Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής, Οικοδόμων Μεγάρων, Οικοδόμων Λαυρίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, Μετάλλου και Ηλεκτρολόγων Πλοίων. Ακόμα στον Πειραιά: Σύλλογος Λογιστών, Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Δημόσιας Εκπαίδευσης, Επισιτισμού - Τουρισμού, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων. Το Σωματείο Δήμου Κορυδαλλού, το Σωματείο του Δήμου Περάματος.

Στη Θεσσαλονίκη τα συνδικάτα: Εμποροϋπαλλήλων, Εργαζομένων στην επιχείρηση «Πλαίσιο», Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας, Χημικής Βιομηχανίας, Σύνδεσμος Γραφικών Τεχνών (κλαδικό Τυπογράφων και Χάρτου) Κεντρικής Μακεδονίας, Οικοδόμων, Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων (σεκιούριτι) Κεντρικής Μακεδονίας, Λογιστών, Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Τεχνιτών Ανελκυστήρων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας, Συμβασιούχων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτ. Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλία τα συνδικάτα: Οικοδόμων Λάρισας, Επισιτισμού Λάρισας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας, Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Μαγνησίας, Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Καθαριστριών Μαγνησίας.

Στη Νάουσα τα σωματεία: Οικοδόμων, Εποχικών Εργαζομένων στη Διαλογή και Ψύξη, Κλωστοϋφαντουργών, Πριονιστών.

Στη Ζάκυνθο τα σωματεία: Οικοδόμων, Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και Συναφών Επιχειρήσεων, Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Στη Μεσσηνία τα σωματεία: Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ.

Σε Κεφαλλονιά - Ιθάκη τα σωματεία: Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων «Ο ΑΓ. ΜΗΝΑΣ».

Στο Αγρίνιο τα σωματεία: Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, Οικοδόμων Αγρινίου & Περιχώρων.

Στη Λάρισα τα σωματεία: Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Επαγγελματιών Οδηγών, Λογιστών, Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Εργαζομένων Πράκτικερ (παράρτημα), Εργαζομένων Καρφούρ (παράρτημα), Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας.

Στα Τρίκαλα τα σωματεία: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων Εργοστασίου Γάλακτος.

Στην Κρήτη τα σωματεία: Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και Οικοδόμων Ηρακλείου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, Οικοδόμων Χανίων, Τροφίμων - Ποτών Χανίων, Οικοδόμων Ρεθύμνου και Μετάλλου Λασιθίου.

Επίσης το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου. Το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αρτας. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας. Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρλοβάσου.

Ακόμα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η ΕΠΗΕΑ, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων, το Σωματείο Χορωδών Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (διοικητικοί υπάλληλοι στο χώρο του Τύπου), με χθεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε «να συμπαρασταθεί τους συναδέλφους που θα συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία και να προτείνει στις πρωτοβάθμιες ενώσεις να προχωρήσουν στις αντίστοιχες αποφάσεις».

Στο Δημόσιο:

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου - Ικαρίας της ΑΔΕΔΥ, των Γρεβενών και της Λήμνου.

Τα σωματεία και οι Σύλλογοι: Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Νοσοκομείου Σάμου, Νοσοκομείου Αρτας, Εργαζομένων στα Προνοιακά Ιδρύματα Φλώρινας, Εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης - Καματερού, Δημοτικών - Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής, ΟΤΑ Θριασίου, ΟΤΑ Ελληνικού, ΟΤΑ Ζακύνθου, η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης.

Ακόμα:

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 22 Απρίλη κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και της διευρυνόμενης λαϊκής αγανάκτησης αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Ανάλογη απόφαση πήρε και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και η ΠΟΠ - ΟΤΑ. Θυμίζουμε ότι απόφαση για απεργία στις 22 Απρίλη έχει πάρει και η ΑΔΕΔΥ.

Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 21 Απρίλη πήρε το ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισαν οι Α', Β', Γ' και Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Στάση εργασίας αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω στις 21 Απρίλη. Στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ.

  • Απόφαση για το κλείσιμο της σχολής και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ πήρε το Εφταμελές του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου. Παράλληλα, καλεί σε κινητοποίηση και συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Γαλατσίου στο ύψος της σχολής την Τρίτη 20 Απρίλη στις 11 π.μ.
  • Με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας (ΚΕΑΤ) θα προτείνει αύριο στη γενική συνέλευση συμμετοχή στη 48ωρη απεργία.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στους δρόμους μαζί με το ΠΑΜΕ

Κάτι περισσότερο από ...υποχρεωτική είναι η συμμετοχή της φτωχής αγροτιάς στις ερχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, λέει με δήλωσή του στον «Ρ» ο Β. Μπούτας

Ο Β. Μπούτας

Motion Team

Ο Β. Μπούτας
«Να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να δείξουμε τη δύναμή μας. Συμπαρατασσόμαστε με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, σε κοινή δράση γιατί έχουμε κοινά αιτήματα και κοινούς στόχους». Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση - κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, προς τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας, για να συμμετάσχουν μαζικά με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις κινητοποιήσεις της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 21-22 Απρίλη.

Η ΠΑΣΥ στο κάλεσμά της επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και τη συναίνεση της ΝΔ καλεί τους φτωχούς αγρότες μαζί με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιούργησαν τα μονοπώλια, οι τράπεζες και οι πολιτικοί εκφραστές τους. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στα άγρια μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας, θα θεωρούν ότι συμφωνούμε».

Η ληστρική φοροεπιδρομή της κυβέρνησης δε θα μπορούσε να εξαιρέσει τη μικρομεσαία αγροτιά. Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥ, «η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιαγροτική της πολιτική με νέα "χαράτσια" για να μαζέψει λεφτά από τη φτωχή αγροτιά και να τα διαθέσει στην πλουτοκρατία. Επιβαρύνει με νέους φόρους τους φτωχούς αγρότες μειώνοντας το αφορολόγητο, αυξάνει το ΦΠΑ άρα και το κόστος παραγωγής, αυξάνει το φόρο στα καύσιμα. Εξισώνει τους παραγωγούς που πάνε τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές για λίγους μήνες, με τους επαγγελματίες εμπόρους αγροτικών προϊόντων. Καταργεί απαλλαγές από το φόρο κληρονομιάς για αυτούς που συνεχίζουν να είναι αγρότες αποθαρρύνοντάς τους να συνεχίσουν το αγροτικό επάγγελμα. Ενώ αντίθετα φοροαπαλλάσσει τις ιδιοκτησίες των μεγαλοαγροτών, την εκκλησιαστική περιουσία και τους εμποροβιομήχανους. Επιβάλλει για μια ακόμη χρονιά το παράνομο χαράτσι για την κατάθεση των δηλώσεων καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ».

Για χάρη των μεγαλοαγροτών

Πρόσφατα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τη σύσταση του «Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων», το οποίο σύμφωνα και με τη δήλωση της αρμόδιας υπουργού Κ. Μπατζελή, «είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις εθνικές και κοινοτικές πολιτικές».

Απλούστατα, όπως τονίζει η ΠΑΣΥ στην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «με το νομοσχέδιο για το μητρώο αγροτών ικανοποιεί το αίτημα των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών για διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα και μη αγρότες, με στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους και το βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών από την αγροτική οικονομία».

Εκτός από το Μητρώο Αγροτών, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει και το νομοσχέδιο περί αγροτοσυνδικαλισμού, μέσω του οποίου, επιχειρεί με ωμό τρόπο την ποδηγέτηση του κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, που υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κατόρθωσε να αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και να κάνει στην «άκρη» τους γαλαζοπράσινους «καρεκλοκένταυρους» των ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ. Προσωρινά, η κυβέρνηση φαίνεται να «παγώνει» το ζήτημα, αφού εκτός όλων των άλλων εγείρονται ακόμη και ζητήματα «συνταγματικότητας», όμως το βέβαιο είναι ότι θα επανέλθει σύντομα.

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥ τονίζει ότι «οι μικρομεσαίοι αγρότες απέναντι σ' αυτήν την αντιαγροτική λαίλαπα απαντάμε αγωνιστικά, δυναμώνοντας τον αγώνα για να βάλουμε φραγμό στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των μονοπωλίων, με στόχο την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών. Συμπαρατασσόμαστε με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ σε κοινή δράση γιατί έχουμε κοινά αιτήματα και κοινούς στόχους. Αντίπαλός μας είναι τα μονοπώλια, οι πολιτικοί τους εκφραστές, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και εμποροβιομήχανοι που εκμεταλλεύονται και απομυζούν τον κόπο και τη δουλειά όλων μας και στηρίζονται από τις κυβερνητικές πρακτικές και πολιτικές. Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο μονόδρομο της πλουτοκρατίας και αντιτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού».

«Ολοι στους δρόμους»

Οι πρόσφατες μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις «απελευθέρωσαν» νέες αγωνιστικές δυνάμεις στην ελληνική ύπαιθρο, με την ΠΑΣΥ να κερδίζει περισσότερο κύρος, ανάμεσα στην αγροτική φτωχολογιά, αποτέλεσμα της συνεπούς και αταλάντευτης στάσης που κράτησε, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Δίχως να «χαϊδεύει αυτιά», έδωσε τη μάχη για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων επιβίωσης της μικρής αγροτιάς, ωστόσο πρόβαλε στο πλαίσιο του δυνατού τις συνολικότερες αιτίες του αγροτικού προβλήματος της χώρας.

Ο αγώνας των συνεπών δυνάμεων του αγροτικού κινήματος συνεχίζεται, με τον Β. Μπούτα να υπογραμμίζει με δήλωσή του στον «Ρ» ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη του ενιαίου μετωπικού αγώνα εργατών, αγροτών, μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΕΕ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την απόλυτη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.».

«Σήμερα, λέει ο Β. Μπούτας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν, οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, αφού και αυτοί έρχονται αντιμέτωποι με τη θύελλα των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων. Η κυβέρνηση έχει μπει στην τελική ευθεία, για την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης της γης από τους μεγαλοαγρότες και τα μονοπώλια και εκτός από τα μέτρα που έχει προωθήσει συνολικά, οι συνέπειες των οποίων φυσικά και δεν εξαιρούν τους μικρούς αγρότες, προωθεί και το διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, μέσω του νομοσχεδίου για το "Μητρώο". Μεθοδικά και έντεχνα επιχειρούν να αποκόψουν τους φτωχούς αγρότες και τους αγροτοεργάτες από τις επιδοτήσεις, για τη χάρη επιχειρηματιών του λεγόμενου "αγροτουρισμού" και των διαφόρων επενδυτών στις "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας". Προχωράει δηλαδή και στην αλλαγή χρήσης αγροτικής γης, που αντί για την παραγωγή φτηνών ποιοτικών τροφίμων για το λαό και πρώτων υλών για τη μεταποίηση και τη βιομηχανία, θα προορίζεται για τουρισμό και ανεμογεννήτριες».

Καταλήγοντας, ο Β. Μπούτας υπογράμμισε: «Ολα τα παραπάνω καθιστούν κάτι περισσότερο από υποχρεωτική τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, στις 21 και 22 του Απρίλη. Ολοι στους δρόμους».


Φώτης ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αμείωτη δράση

Καθημερινές συσκέψεις, περιοδείες και συνελεύσεις

Αύριο Δευτέρα, 19 Απρίλη, περιοδείες θα γίνουν μεταξύ άλλων σε Εργοτάξιο «Εντεχνος» στο Τατόι (εργολ. ΔΕΗ), «Tekan» (ανελκυστήρες), «SellerHellas» (Μενίδι). Επίσης, από το χώρο των πετρελαίων στον Ασπρόπυργο, των ταχυδρομείων στο Ταχυδρομείο Διανομής Καματερού.

Ακόμα:

  • Αύριο Δευτέρα: το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων καλεί σε ΓΣ στις 4 μ.μ., στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48β). Το Αγωνιστικό Μέτωπο Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών διοργανώνει ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27).
  • Μεθαύριο Τρίτη, πικετοφορίες σε Μενίδι και Ανω Λιόσια οργανώνει η Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ Πιερίας διοργανώνει πικετοφορία στις 7.30 μ.μ. από το Συντριβάνι (Πλατάνι) στην Κατερίνη. Στην Καλαμαριά, πικετοφορία προγραμματίζεται στις 7.30 το απόγευμα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ