Κυριακή 18 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Απεργία ΠΑΜΕ 21 & 22 Απρίλη 2010
ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ
Εντείνουμε τη δράση ως το τελευταίο λεπτό

Πληθαίνουν καθημερινά οι απεργιακές αποφάσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καμπάνια αλληλεγγύης ξεκίνησε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

Motion Team

Είναι η ώρα να μιλήσει ο εργαζόμενος λαός, να μιλήσουν οι παραγωγοί του πλούτου και οι σύμμαχοί τους. Για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Αυτήν την ανάγκη και δυνατότητα αποκαλύπτει η 48ωρη απεργία την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και αιτήματα που βγαίνουν από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Μάχη ξεχωριστή σε σημασία και συμβολή για την οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης. Γι' αυτό και οι προσπάθειες για την επιτυχία της πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν μέχρι τελευταία στιγμή.

Σε ολόπλευρη δράση για την επιτυχία της απεργίας έχουν ήδη καλέσει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς που αναδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσει η αντιμονοπωλιακά συντονισμένη και προσανατολισμένη πάλη των λαϊκών στρωμάτων, προϋπόθεση για την ανατροπή των αντιλαϊκών σχεδιασμών.

Επίσης, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία έχει ήδη ξεκινήσει καμπάνια αλληλεγγύης στην εργατική τάξη της χώρας και το ΠΑΜΕ.


Μέχρι σήμερα αποφάσεις συμμετοχής στη 48ωρη απεργία έχουν πάρει:

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Τύπου - Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμάκου, Λογιστών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Τα Εργατικά Κέντρα: Λάρισας, Ζακύνθου, Βόρειας Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Λέσβου, Σάμου, Φωκίδας, Αρτας, Αγρινίου, Κεφαλλονιάς, Μεγάρων και Λαυρίου, Νάουσας.

Τα Συνδικάτα και Σωματεία: Μετάλλου Αθήνας, Οικοδόμων Αθήνας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, ΦΑΓΕ, TASTY, ΕΒΓΑ, «ΛΙΝΤΛ», «ΚΑΡΦΟΥΡ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», Εργατοϋπαλλήλων Εταιρείας «Αφοί Κωσταντακάτος», Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Γηροκομείων, Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Εργαζομένων στην «Boehringer» (φάρμακο), Εργαζομένων στις Μονάδες και τα Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής, Οικοδόμων Μεγάρων, Οικοδόμων Λαυρίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, Μετάλλου και Ηλεκτρολόγων Πλοίων. Ακόμα στον Πειραιά: Σύλλογος Λογιστών, Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Δημόσιας Εκπαίδευσης, Επισιτισμού - Τουρισμού, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων. Το Σωματείο Δήμου Κορυδαλλού, το Σωματείο του Δήμου Περάματος.

Στη Θεσσαλονίκη τα συνδικάτα: Εμποροϋπαλλήλων, Εργαζομένων στην επιχείρηση «Πλαίσιο», Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας, Χημικής Βιομηχανίας, Σύνδεσμος Γραφικών Τεχνών (κλαδικό Τυπογράφων και Χάρτου) Κεντρικής Μακεδονίας, Οικοδόμων, Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων (σεκιούριτι) Κεντρικής Μακεδονίας, Λογιστών, Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Τεχνιτών Ανελκυστήρων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας, Συμβασιούχων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτ. Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλία τα συνδικάτα: Οικοδόμων Λάρισας, Επισιτισμού Λάρισας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας, Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Μαγνησίας, Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Καθαριστριών Μαγνησίας.

Στη Νάουσα τα σωματεία: Οικοδόμων, Εποχικών Εργαζομένων στη Διαλογή και Ψύξη, Κλωστοϋφαντουργών, Πριονιστών.

Στη Ζάκυνθο τα σωματεία: Οικοδόμων, Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και Συναφών Επιχειρήσεων, Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Στη Μεσσηνία τα σωματεία: Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ.

Σε Κεφαλλονιά - Ιθάκη τα σωματεία: Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων «Ο ΑΓ. ΜΗΝΑΣ».

Στο Αγρίνιο τα σωματεία: Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, Οικοδόμων Αγρινίου & Περιχώρων.

Στη Λάρισα τα σωματεία: Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Επαγγελματιών Οδηγών, Λογιστών, Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Εργαζομένων Πράκτικερ (παράρτημα), Εργαζομένων Καρφούρ (παράρτημα), Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας.

Στα Τρίκαλα τα σωματεία: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων Εργοστασίου Γάλακτος.

Στην Κρήτη τα σωματεία: Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και Οικοδόμων Ηρακλείου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, Οικοδόμων Χανίων, Τροφίμων - Ποτών Χανίων, Οικοδόμων Ρεθύμνου και Μετάλλου Λασιθίου.

Επίσης το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου. Το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αρτας. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας. Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρλοβάσου.

Ακόμα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η ΕΠΗΕΑ, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων, το Σωματείο Χορωδών Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (διοικητικοί υπάλληλοι στο χώρο του Τύπου), με χθεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε «να συμπαρασταθεί τους συναδέλφους που θα συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία και να προτείνει στις πρωτοβάθμιες ενώσεις να προχωρήσουν στις αντίστοιχες αποφάσεις».

Στο Δημόσιο:

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου - Ικαρίας της ΑΔΕΔΥ, των Γρεβενών και της Λήμνου.

Τα σωματεία και οι Σύλλογοι: Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Νοσοκομείου Σάμου, Νοσοκομείου Αρτας, Εργαζομένων στα Προνοιακά Ιδρύματα Φλώρινας, Εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης - Καματερού, Δημοτικών - Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής, ΟΤΑ Θριασίου, ΟΤΑ Ελληνικού, ΟΤΑ Ζακύνθου, η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης.

Ακόμα:

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 22 Απρίλη κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και της διευρυνόμενης λαϊκής αγανάκτησης αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Ανάλογη απόφαση πήρε και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και η ΠΟΠ - ΟΤΑ. Θυμίζουμε ότι απόφαση για απεργία στις 22 Απρίλη έχει πάρει και η ΑΔΕΔΥ.

Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 21 Απρίλη πήρε το ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισαν οι Α', Β', Γ' και Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Στάση εργασίας αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω στις 21 Απρίλη. Στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ.

  • Απόφαση για το κλείσιμο της σχολής και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ πήρε το Εφταμελές του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου. Παράλληλα, καλεί σε κινητοποίηση και συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Γαλατσίου στο ύψος της σχολής την Τρίτη 20 Απρίλη στις 11 π.μ.
  • Με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας (ΚΕΑΤ) θα προτείνει αύριο στη γενική συνέλευση συμμετοχή στη 48ωρη απεργία.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμετέχουν στην απεργία(2010-04-21 00:00:00.0)
Συμμετέχουν στην απεργία(2010-02-07 00:00:00.0)
Συμμετέχουν στην απεργία(2010-01-29 00:00:00.0)
Από τα κάτω δίνεται η μάχη της απεργίας(2002-05-26 00:00:00.0)
Καθημερινή δράση για την οργάνωση της απεργίας(2002-05-24 00:00:00.0)
Στους τόπους δουλιάς οργανώνεται η απεργία(2002-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ