Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9581

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ
Ολα σε θυμίζουν...

Είκοσι τέσσερα χρόνια πέρασαν... Κι όμως, είναι πάντα εδώ. Μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές του, που μας κάνουν να αφουγκραζόμαστε τους πόθους και τα πάθη του κόσμου μας. Γιατί, μπορεί η ανθρώπινη περιπέτεια του Μάνου Λοΐζου να ολοκληρώθηκε πρόωρα, άδικα, σαν σήμερα, στις 17 του Σεπτέμβρη 1982, όμως η φωτεινή του δημιουργία παραμένει «ένα παράθυρο ανοιχτό στη λιακάδα...». Ο Δήμος Νίκαιας, θέλοντας να τιμήσει την προσφορά του, καλλιτεχνική και αγωνιστική, την ερχόμενη Τετάρτη (20/9), θα προχωρήσει στη μετονομασία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της Μηχανικής Καλλιέργειας σε «Μάνος Λοΐζος». Εκεί, στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η αφιερωμένη στον αξέχαστο συνθέτη συναυλία του Χρήστου Λεοντή.


ΣΕΛ.  4  -  5


Η γυναίκα στην πάλη για λευτεριά

Ο «Ριζοσπάστης» αναδημοσιεύει το άρθρο «Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΠΔΕΓ - Η Γυναίκα στην πάλη για λευτεριά και ειρήνη» της Ρ. Ζ. από το περιοδικό «Δημοκρατικός Στρατός» από τη φωτογραφική αναπαραγωγή των πρωτότυπων τευχών.


ΣΕΛ.  11  -  14
Διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ

Λίγα τηλεσκόπια είχαν τόσο μεγάλη επίδραση στην αστρονομική έρευνα, όσο το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ. Μετέτρεψε σε βεβαιότητες πολλές επιστημονικές εικασίες που είχαν γίνει με βάση τις παρατηρήσεις από επίγεια τηλεσκόπια.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΗΓΗΜΑ
Η Είρηνα

«Σκαριά, κατάρτια, άλμπουρα και μεθυσμένους ναυτικούς δεν έχει τούτ' η θάλασσα. Παρά παιδιάστικες φωνές και κάποια μαύρα μάτια να μαζεύουνε τα κοχύλια κι ένα γαλάζιο πανταλόνι γιομάτο θάλασσα.» Ενα διήγημα του Βασίλη Πλάτανου.


ΣΕΛ.  8
«ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ»
Ολα για το κέρδος

Με τη «Σούπερ Λίγκα» δε χρειάστηκε να περάσει παρά λίγος καιρός από την ίδρυση και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της, για να επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για το ίδιο «προϊόν» με διαφορετικό περιτύλιγμα


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ