Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9582

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Μαζική συμμετοχή με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή

Με συνθήματα υπέρ μιας Παιδείας προς όφελος του λαού και όχι του μεγάλου κεφαλαίου, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, ενάντια στην πολιτική που θέλει τον εκπαιδευτικό ως ιμάντα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συμμετέχουν στην απεργία η οποία ξεκίνησε δυναμικά. Η ΝΑΣ στηρίζει τον αγώνα των δασκάλων, όπως δήλωσε ο υποψήφιος υπερνομάρχης Γιώργος Μαυρίκος.


ΣΕΛ.  15

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ για τα συμφέροντα των εργαζομένων

Να αμφισβητήσουν και να καταδικάσουν συνολικά την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να επιφέρουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στις πολιτικές που με μοναδικό τους μέλημα την κερδοφορία του κεφαλαίου δρομολογούν και σιγοντάρουν το κλείσιμο εργοστασίων, νομοθετούν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και θυσιάζουν την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς, κάλεσε τους εργαζόμενους η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή της περιοδεία στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Λοκρίδας. Είχε συναντήσεις με τους εργαζόμενους του χώρου, με τις γυναίκες της Λάρυμνας, ενώ μίλησε στους κατοίκους του Μαρτίνου. Εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, επισήμανε ότι η ΛΑΡΚΟ έπρεπε να είναι 100% στο δημόσιο και κάλεσε τους εργαζόμενους όλης της χώρας να δώσουν απάντηση και στις εκλογές του Οκτώβρη, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργατών, τους συνδυασμούς που υποστηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  8   -   9

32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της γιορτής της νιότης

Κορυφώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ενισχύοντας την αισιοδοξία ότι ακόμα περισσότεροι νέοι θα κάνουν «Ανυπόταχτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή». Πλούσιο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και οι συζητήσεις. Κορυφαίο γεγονός η πολιτική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Δεκάδες χιλιάδες νέοι «αγκάλιασαν με θέρμη» για άλλη μια χρονιά τις εκδηλώσεις.

Ολοκληρώθηκαν και οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και το Ηράκλειο Κρήτης.


ΣΕΛ.  16   -   19


ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ισότιμη προβολή όλων των συνδυασμών καθημερινά

ΣΕΛ.  11
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Καταδικάστε με την ψήφο την αντιλαϊκή πολιτική

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ