ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΜΑΝΩΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, αγωνιστή της ΕΠΟΝ, αντάρτη του ΔΣΕ (1947 - 1949) στη Ρούμελη, πολιτικού πρόσφυγα σε Πολωνία - Ρουμανία, εργάτη βαριάς βιομηχανίας βραβευμένου, που άφησε την τελευταία του πνοή βαριά άρρωστος στην Αθήνα, προσφέρω στοΝ «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Γιώργης Μωραΐτης

***

ΦΩΤΟ

Στις 17 Νοέμβρη 2010 «έφυγε» από τη ζωή η συναγωνίστρια ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ. Θύμηση στην 61χρονη αγωνιστική και δημιουργική ζωή μας, στη μνήμη της αλλά μέρα που είναι σήμερα και στη μνήμη των παιδιών του Πολυτεχνείου και όλων του αγώνα μας, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 550 ευρώ, για το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ 50 ευρώ, συνδρομή στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ.

Ο σύζυγος Νώντας Χαϊδεμένος

  • Για τη συναγωνίστρια μανούλα της και η κόρη της Χρυσάνθη Μακρυγιάννη - Χαϊδεμένου προσφέρει 100 ευρώ για το «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

Στη μνήμη της συναγωνίστριας ΕΛΕΝΗΣ ΣΙΑΒΕΛΗ - ΚΑΛΥΒΑ που «έφυγε» από κοντά μας προ εξαμήνου η οικογένειά της ενισχύει τον αγώνα μας προσφέροντας το ποσό των 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».


ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ

«Εφυγε» ο Δήμος Πάκιας

Δήμος Πάκιας
Δήμος Πάκιας
Πέθανε σε ηλικία 85 χρόνων το Σάββατο και κηδεύτηκε χτες στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου ο αγωνιστής Δήμος Πάκιας, πατέρας του φωτογράφου του «Ριζοσπάστη» συντρόφου Μανώλη Πάκια. Τον νεκρό αποχαιρέτησαν σύντροφοι, φίλοι και συναγωνιστές από το Νέο Ηράκλειο και τη Νέα Ιωνία όπου για δεκαετίες ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, σταθερά πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ. Στο τελευταίο του ταξίδι τον συντρόφευσε η σημαία του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και ο «Ριζοσπάστης» στη διάδοση του οποίου είχε σημαντική συμβολή.

Η Διεύθυνση, η Συντακτική Επιτροπή και όλο το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον σύντροφο Μανώλη και την οικογένειά του.

  • Στη μνήμη του αγωνιστή Δήμου Πάκια - που «έφυγε» το περασμένο Σάββατο, 14 Νοέμβρη, προσφέρουμε αντί στεφάνου 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Η οικογένεια του Μανώλη Πάκια.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ