ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Οχτώβρη 2016
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ διοργανώνουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Κόμματος, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, την Κυριακή 23/10, στις 11 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο στην Αλεξανδρούπολη.

Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, προβολή βίντεο με μαρτυρίες μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, αφιέρωμα για τον ΔΣΕ στον Εβρο με αφήγηση - μαρτυρίες - ποιήματα, μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του ΔΣΕ (από το συγκρότημα της ΚΝΕ στην Ξάνθη) και απόδοση τιμής στους νεκρούς αλλά και τους εν ζωή μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ.

Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών - ντοκουμέντων.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΔΣΕ

Εκδήλωση για τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 19/10, στις 7 μ.μ., στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης προβολή βίντεο και ανάγνωση θεατροποιημένων αποσπασμάτων από τα βιβλία «Γιατρός σε τρεις πολέμους», του γιατρού Στέφανου Χουζούρη, «Γαρέφω», της Ελπίδας Φρεγγίδου, «Ο ΔΣΕ», του Αριστείδη Θεοχάρη, καθώς και από το γράμμα τραυματία από το περιοδικό του ΔΣΕ.

Στο χώρο θα λειτουργεί από το πρωί έκθεση με τοπογραφική απεικόνιση των Υγειονομικών Υπηρεσιών πανελλαδικά, βιογραφικά και φωτογραφικό υλικό του υγειονομικού προσωπικού, μέσα από το οποίο ξεδιπλώνεται μεγάλο μέρος της Ιστορίας του ΔΣΕ.

Συγκέντρωση σήμερα για τα 72 χρόνια από τη Μάχη της Ηλεκτρικής

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 72 χρόνια από τη Μάχη της Ηλεκτρικής που διοργανώνουν οι ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ και το παράρτημα Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Σήμερα, Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κύπρου και πορεία στο Μνημείο της Ηλεκτρικής. Στις 11.30 π.μ. συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου πεσόντων της Ηλεκτρικής. Θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ
Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λαμίας

Στις 18/10/1944 οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ μπήκαν απελευθερωτές στη Λαμία διώχνοντας και τους τελευταίους Γερμανούς κατακτητές από την πόλη και από τη Φθιώτιδα.

Την Τρίτη 18/10, στις 11 π.μ., η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Πλατεία Λαού, μπροστά στο άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη.

Παρουσιάσεις της Διακήρυξης της ΚΕ για τα 70χρονα του ΔΣΕ

Σήμερα Κυριακή πραγματοποιούνται στην Αττική οι εξής εκδηλώσεις για την παρουσίαση της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) 1946 - 1949:

-- Στις 11 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου. Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Αύριο, Δευτέρα, στις 11 π.μ. περιοδεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Γεωργίας με την Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 23/10, εκδήλωση για τον «Ριζοσπάστη» από την ΚΟ Μπραχαμίου, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου (στην αίθουσα ΔΣ, 2ος όροφος).

-- Την Κυριακή 23/10, η ΚΟ Στοκχόλμης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 70χρονα του ΔΣΕ, στις 4 μ.μ., στο Pontonjargatan 36 κοντά στο σταθμό του μετρό Fridhemsplan. Θα μιλήσει στέλεχος του Κόμματος, θα προβληθεί βίντεο για τον ΔΣΕ, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων.

Συγκέντρωση στη Σάμο

Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει με θέμα «Οι εξελίξεις από την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, η στάση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων και οι θέσεις του ΚΚΕ»,αύριο, Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα.

Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org