ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Απρίλη 2018
Σελ. /16
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

«Ολοι στους δρόμους! Εξω η Ελλάδα από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα!» σημειώνει σε ανακοίνωση για την επίθεση στη Συρία

Σε συλλαλητήριο καταδίκης της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και της ελληνικής εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, καλεί το ΠΑΜΕ, την Τρίτη 17/4, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας στη Συρία.

***

Ξεσηκωμός! Ολοι στους δρόμους! Εξω η Ελλάδα από το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Το πρωί του Σαββάτου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία. Η επίθεση αυτή βασίστηκε σε διάφορα προσχήματα (όπως η εισβολή στο Ιράκ για τα ακόμα άφαντα όπλα του Σαντάμ). Γίνεται με τη στήριξη και ανοχή της υπόλοιπης λυκοσυμμαχίας των ΝΑΤΟ - ΕΕ και κυβερνήσεων που υποκρίνονται τους Πόντιους Πιλάτους, ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα σφαγή.

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν

Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός των μακελάρηδων των λαών για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Ελεγχος που προϋποθέτει «φιλικά» καθεστώτα ή χάος, όπως είδαμε στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν.

Με την επίθεση των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μιλά για την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», τη στιγμή που μας βάζει στη μέση του κυκλώνα. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Οταν συνεργάζεται με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Οταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην ανοχή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας, που σαν κοράκια περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών.

Οι αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό της κάθε χώρας πηγαίνουν παράλληλα με την εξωτερική πολιτική των προκλητικών φιλοπόλεμων δηλώσεων και των εμπορικών ανταγωνισμών, των οικονομικών πολέμων. Ο πόλεμός τους είναι η συνέχεια της ειρήνης τους.

Η πολιτική τους γεννά φτώχεια - πολέμους - προσφυγιά. Αμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για τον λαό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας τώρα πρέπει μαζικά να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που δολοφονούν λαούς, αλλάζουν τα σύνορα, οδηγούν ολόκληρες χώρες και περιοχές στο χάος και την καταστροφή, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Το έργο το έχουμε ξαναδεί: Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία...

Φονιάδες των λαών για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Τώρα ξεσηκωμός, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Τώρα ξεσηκωμός, για να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα να καταγγείλουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και να πάρουν πρωτοβουλίες κινητοποίησης και έκφρασης αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

Συλλαλητήρια ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία οργανώνονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς και σε άλλες πόλεις:

  • Την Δευτέρα 16/4: Στα Γιάννενα, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Στα Τρίκαλα, 8.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο.
  • Την Τρίτη 17/4: Στη Θεσσαλονίκη, 7.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Στο Βόλο, 7 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου.
  • Την Τετάρτη 18/4: Στη Λάρισα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στην Καρδίτσα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Στα Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Αγοράς
  • Την Πέμπτη 19/4: Στο Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

Φοιτητικά - σπουδαστικά συλλαλητήρια από το ΜΑΣ αύριο, Δευτέρα, σε Αθήνα και Ηράκλειο

Την ιμπεριαλιστική επίθεση από ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία εναντίον της Συρίας καταγγέλλουν δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, εργατικά Συνδικάτα και άλλοι μαζικοί φορείς, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Σε απάντηση, απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν:

Τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Λαυρίου, Σάμου και Πειραιά.

Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Κλωστοϋφαντουργών (ΟΕΚΙΔΕ) και Λογιστών.

Τα εργατικά Συνδικάτα Τύπου και Χάρτου, Οικοδόμων Αθήνας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής, Χρηματοπιστωτικού Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Ηλεκτρολόγων Αττικής, Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας, Μετάλλου Μαγνησίας, Οικοδόμων Ηρακλείου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Ενέργειας Πελοποννήσου, Παναρκαδικό Τεχνεργατών - Οικοδόμων, Εμπορικών Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών Αρκαδίας, Οικοδόμων Χανίων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, Τροφίμων - Ποτών Χανίων, Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Χανίων, Επισιτισμού Χανίων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, η Πανελλαδική Ενωση Εργαζομένων Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Εργαζομένων στο δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού και τους δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας - Ειδυλλίας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

«Ξεσηκωμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία! Καμία συμμετοχή της χώρας μας!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και καλεί σε αντιπολεμικό φοιτητικό - σπουδαστικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 16/4, στις 12 το μεσημέρι, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Αντίστοιχο συλλαλητήριο, με κάλεσμα και σε μαθητικά συμβούλια, οργανώνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΜΑΣ, την Δευτέρα 16/4, στις 11 π.μ., στα Λιοντάρια.

«Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό!» τονίζει το ΜΑΣ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση «πετσοκόβει τη χρηματοδότηση για την Παιδεία και τις ανάγκες της νεολαίας, για να δίνει δισεκατομμύρια για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

«Δίνουμε το χέρι μας στο λαό της Συρίας! Να σταματήσει τώρα το μακελειό! Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ανθρωποσφαγή! Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους! Με την πάλη μας σε κάθε αμφιθέατρο, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μαζί με τους λαούς της περιοχής».

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση και «εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο χιλιοβασανισμένο λαό και τις γυναίκες της Συρίας».

«Καλούμε τις γυναίκες να ξεσηκωθούμε! Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις, στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα. (...) Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των φονιάδων των λαών», τονίζει η ΟΓΕ.

Απευθυνόμενη ιδιαίτερα στις μητέρες, σημειώνει: «Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας για το μέλλον των παιδιών σας. Σας καλούμε να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και συγκρούσεων των ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να δυναμώσουμε την κοινή μας αγωνιστική δράση ενάντια στην εκμεταλλευτική κοινωνία που μας καταδικάζει να χύνουμε το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ».

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Κάλεσμα στις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους να καταγγείλουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Συρίας και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, την οποία προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Χρειάζεται ξεσηκωμός για να βροντοφωνάξουμε: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις, αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής, τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή.

Η ΠΑΣΕΒΕ

Την επίθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία ενάντια στη Συρία, όπως και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας, καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ, καλώντας τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων «να συνεδριάσουν άμεσα και να καταδικάσουν το ιμπεριαλιστικό έγκλημα (...) Να καλέσουν μαζικά τα μέλη τους σε κινητοποιήσεις».

Αναδεικνύοντας τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης του κεφαλαίου, η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει: «Αυτή είναι η "δίκαιη" ανάπτυξη της κυβέρνησης. Ανάπτυξη που τσακίζει καθημερινά στο εσωτερικό της χώρας τη ζωή και τις ανάγκες της οικογένειάς μας για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και που ταυτόχρονα, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, μας μπλέκει όλο και πιο βαθιά στο ματωμένο κουβάρι της βαρβαρότητας και των ανταγωνισμών».

Η ΕΕΔΥΕ

Κάλεσμα μαζικής, λαϊκής καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

«Οι Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ δυναμώνουν τη δράση τους και διαθέτουν όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πάλης του λαού μας», υπογραμμίζει, ενάντια στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις αλλά και στην κυβέρνηση, η οποία συνεχίζοντας την επικίνδυνη πολιτική των προκατόχων της, «διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία».

  • Ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης εξέδωσαν, επίσης, οι δημοτικές αρχές Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ