ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στο πλευρό της Εθνικής ομάδας πόλο στον αγώνα με την Κροατία

Παρακολούθησε το χτεσινό ματς και συνομίλησε με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δ. Διαθεσόπουλο, και τους παίκτες της Εθνικής ομάδας
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δ. Διαθεσόπουλο, και τους παίκτες της Εθνικής ομάδας
Τον διεθνή αγώνα πόλο της Εθνικής ανδρών με αντίπαλο την Κροατία για την 4η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου στο World League παρακολούθησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο κολυμβητήριο Πειραιά τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Παραβρέθηκαν επίσης ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και ο υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρής Λιάππης.

Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνομίλησε με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της Εθνικής και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο αγώνας έληξε με σημαντική νίκη της Εθνικής με 10-8, που διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης ζωντανές. Αμέσως μετά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

Για το αποτέλεσμα του αγώνα: «(Η Εθνική) είναι μεγάλη ομάδα. Επαιξαν καταπληκτικά σήμερα, παρά τις ατυχίες, αλλά ήταν πολύ καλή η ομάδα. Δείχνει ότι έχουμε δυναμική και μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά».

Για την επίσκεψη στην Κολυμβητική Ομοσπονδία: «Χρειάζεται στήριξη γενικότερα, δεν αφορά μόνο εμένα ή το ΚΚΕ, αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και τη νεολαία και κυρίως αφορά τον κρατικό μηχανισμό, τις κυβερνήσεις, την κυβέρνηση, που πρέπει να αγκαλιάσει τον αθλητισμό περισσότερο, γιατί - το έχω πει επανειλημμένα, θα το πω και τώρα - ο Αθλητισμός είναι δύναμη. Και αυτήν τη δύναμη πρέπει να την αξιοποιήσουμε, για την Ελλάδα, για τη νεολαία, για το λαό μας. Μπορεί να μας πάει πολύ μπροστά. Ιδιαίτερα η κολύμβηση, γιατί είμαστε μια χώρα που βρεχόμαστε από θάλασσα, κολυμπάμε όλο το χρόνο σ' αυτή τη χώρα και παρ' όλα αυτά λείπουν κολυμβητήρια, λείπουν χρηματοδοτήσεις, λείπουν πάρα πολλά πράγματα και εκεί πρέπει να σκύψουμε όλοι με ευθύνη και να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα. Οι άνθρωποι του Αθλητισμού παλεύουν, η Ομοσπονδία κάνει σημαντική δουλειά, όμως χρειάζεται ενίσχυση ακόμα παραπέρα. Και με αυτήν την έννοια, συμβολικά, να το πω έτσι, και η σημερινή παρουσία μου εδώ, αυτό θέλει να δείξει: Οτι πρέπει να είμαστε κοντά».

Για το αν θα φέρει τα προβλήματα στη Βουλή: «Και στο Κοινοβούλιο και παντού όπου υπάρχει η δυνατότητα, με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, θα το παλεύουμε γιατί αξίζει τον κόπο. Το είδαμε και στον σημερινό αγώνα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε: «Από την πρώτη φορά που επισκέφθηκε τα γραφεία και τους χώρους μας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είχε πει ότι θέλω να έρθω να παρακολουθήσω και ένα δυνατό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, να δω τα παιδιά από κοντά, να βρεθώ εδώ ζωντανά στον αγωνιστικό χώρο, όχι μόνο στα γραφεία. Σε υλοποίηση λοιπόν της επιθυμίας του, ήρθε σήμερα η στιγμή όπου προγραμματίστηκε μέσα στο βαρύ του πρόγραμμα, να έρθει να δει την Εθνική ομάδα. Και ήταν και γουρλής, γιατί κερδίσαμε τη δεύτερη Ολυμπιονίκη των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων, την Κροατία, τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, πολλές φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και μία πολύ μεγάλη ομάδα. Είναι τιμή μας που ήρθε εδώ ένας αρχηγός ενός ιστορικού κόμματος - και πραγματικά τον ευχαριστούμε και για την παρουσία του και για τα καλά του λόγια. Ευελπιστούμε ότι αυτό που είδε εδώ και βίωσε θα το παλέψει για το καλό του Αθλητισμού και του κόσμου μας».

BASKET LEAGUE
Ντέρμπι στο ΣΕΦ, δοκιμασία για ΑΕΚ

Με το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Αρη να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα και αρκετά σημαντικά παιχνίδια τόσο για τη διαμόρφωση του σκηνικού στην πρώτη εξάδα όσο και για τις ισορροπίες στην ουρά, διεξάγεται σήμερα η εμβόλιμη 18η αγωνιστική της Basket League.

Μπορεί η βδομάδα να μην περιλαμβάνει ευρωπαϊκή δοκιμασία για τον Ολυμπιακό ωστόσο υπάρχει το δύσκολο τεστ για τις εγχώριες υποχρεώσεις με αντίπαλο τον Αρη, στο ΣΕΦ. Μάλιστα, αυτό θα είναι το δεύτερο παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους» σε 48 ώρες αφού τη Δευτέρα αγωνίστηκαν στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Οπως και να έχει, στόχος των γηπεδούχων παραμένει η νίκη προκειμένου να συνεχίσουν να είναι στην κορυφή στη βαθμολογία. Από πλευράς Ολυμπιακού το παιχνίδι διεξάγεται στη σκιά του τραυματισμού του Βασίλη Σπανούλη στον αγώνα με τον Κολοσσό, ο οποίος θα μείνει τελικά για 20 μέρες εκτός δράσης αφού η ζημιά αποδείχθηκε μεγαλύτερη από τους αρχικούς υπολογισμούς.

Στην άλλη πλευρά, για τον Αρη το παιχνίδι έχει πρακτική και ψυχολογική σημασία. Οι «κιτρινόμαυροι» επιδιώκουν να κάνουν την ανατροπή των προγνωστικών θέλοντας να εδραιωθούν εντός της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος. Επίσης, ενόψει της συμμετοχής τους στον ερχόμενο τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ψάχνουν ψυχολογικό εφαλτήριο.

Κατά τ' άλλα στα αξιοσημείωτα του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται και η δοκιμασία της τρίτης στη βαθμολογία ΑΕΚ στο Ρέθυμνο. Η Ενωση μετά τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια όπου έπαιξε αρκετά με τη φωτιά σημειώνοντας δύο δύσκολες νίκες με Κύμη και Τρίκαλα (ειδικά με τα δεύτερα), καλείται σήμερα να φύγει αλώβητη από μια δύσκολη έδρα. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, που είναι με την πλάτη στον τοίχο, δεν έχουν περιθώρια απωλειών προκειμένου να μην μπλέξουν για τα καλά στη συνέχεια με βάση και τις λεπτές βαθμολογικές ισορροπίες που επικρατούν από την 8η θέση και κάτω.

Σημαντικές αναμετρήσεις θα γίνουν και όσον αφορά την ουρά της βαθμολογίας. Από αυτές ξεχωρίζει η μονομαχία της Πάτρας όπου ο Προμηθέας θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα. Και οι δύο ομάδες καίγονται για τους βαθμούς προκειμένου να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την αναμέτρηση στα Τρίκαλα, όπου η τοπική ομάδα μετά την καλή εμφάνιση (παρά την ήττα) κόντρα στην ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Κύμη.

  • Το πρόγραμμα αναλυτικά: Σήμερα: Ρέθυμνο - ΑΕΚ (16.00 Novasports 1), Τρίκαλα - Κύμη (17.00 Novasports 2 λεπτό/λεπτό), ΠΑΟΚ - Λαύριο (17.00 Νοvasports 2 λ/λ), Προμηθέας - Απόλλων Πάτρας (17.00 Νovasports 2 λ/λ), Ολυμπιακός - Αρης (18.30 Cosmote Sports 4), Παναθηναϊκός - Δόξα Λευκάδας (19.30 Νovasports 2). Αύριο: Κόροιβος - Κολοσσός Ρόδου (20.00).
EUROPA LEAGUE
Αντίστροφη μέτρηση για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Στους ρυθμούς των αυριανών πρώτων αναμετρήσεών τους για τους «32» του Europa League κινούνται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, που θα αγωνιστούν κόντρα σε Οσμάνλισπορ και Σάλκε αντίστοιχα, έχοντας το ρόλο του γηπεδούχου.

Στους «ερυθρόλευκους» ενόψει του αγώνα με την τουρκική ομάδα δεν λείπουν τα προβλήματα για τον τεχνικό της ομάδας, Πάουλο Μπέντο, τα κυριότερα εκ των οποίων εστιάζονται στις περιπτώσεις των Ιντέγε, Μποτία και Ελιονούσι. Ο πρώτος τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη στον αγώνα με τη Λάρισα και μοιάζει απίθανο να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι. Ο δε Μποτία υποφέρει από ίωση, ωστόσο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί. Οσον αφορά τον Ελιονούσι, τα πράγματα δείχνουν ότι η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί την τελευταία στιγμή.

Στον ΠΑΟΚ μπορεί το νικηφόρο σερί στις εγχώριες υποχρεώσεις να σταμάτησε με την ισοπαλία στην Ξάνθη, το γεγονός όμως ότι η ομάδα διατήρησε το αήττητό της για 14ο αγώνα σε πρωτάθλημα και κύπελλο κρατάει την ψυχολογία ψηλά ενόψει Σάλκε. Στον «Δικέφαλο» υπάρχει η αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να βάλει βάσεις πρόκρισης μπροστά στη ρεβάνς της Γερμανίας. Στα θετικά για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, η επιστροφή του Πέλκα στις προπονήσεις μετά από δυο βδομάδες. Αντίθετα ο Κάνιας, αν και ολοκλήρωσε την αποθεραπεία του, δεν προλαβαίνει την αυριανή αναμέτρηση.

ΒΟΛΕΪ
Ζητείται ανατροπή για ΠΑΟΚ

Με το έργο της να έχει δυσκολέψει αρκετά μετά την εντός έδρας ήττα με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι, η ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ καλείται σήμερα στη Γαλλία να ανατρέψει τα δεδομένα κόντρα στην Τουρ (19.00), στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του CEV Cup. Προερχόμενος απο δύο ήττες στο πρωτάθλημα, μία εκ των οποίων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο «Δικέφαλος» καλείται σήμερα να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και να κάνει την υπέρβαση, προκειμένου να πάρει αυτός το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη με σκορ 3-0 ή 3-1. Εάν επικρατήσει με 3-2, η πρόκριση θα κριθεί στο χρυσό σετ. Σε νίκη της Τουρ με οποιοδήποτε σκορ προκρίνονται οι Γάλλοι.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Μόναχο και Μαδρίτη στο επίκεντρο

Σε Μόναχο και Μαδρίτη συνεχίζονται απόψε οι πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ, με δύο από τα πλέον ενδιαφέροντα παιχνίδια της φάσης. Στο πρώτο η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί την Αρσεναλ (21.45 ΕΡΤ/Cosmote Sports 2), σε ένα ζευγάρι που τείνει να γίνει κλασικό στη διοργάνωση, αφού είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες συναντιούνται σε φάση νοκ άουτ τα τελευταία πέντε χρόνια. Στο άλλο αποψινό παιχνίδι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη φιλόδοξη φέτος Νάπολι (21.45 Cosmote Sports 1).

FOOTBALL LEAGUE
Κλείνουν οι εκκρεμότητες

Με δύο τοπικά ντέρμπι κλείνουν σήμερα οι εκκρεμότητες της 9ης αγωνιστικής στη Football League. Στη Θεσσαλονίκη ο Αγροτικός Αστέρας φιλοξενεί τον Αρη (15.00 ΕΡΤ3) σε ένα ιδιαίτερα καθοριστικό παιχνίδι, με έπαθλο την 4η θέση στη βαθμολογία. Θεσσαλικό ντέρμπι διεξάγεται στα Τρίκαλα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00). Ενώ αύριο σε έναν ακόμα εξ αναβολής αγώνα, με τον οποίο ολοκληρώνεται η 10η αγωνιστική, η Λαμία υποδέχεται τον Πανσερραϊκό (15.00 ΕΡΤ3).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ