ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
Σελ. /32
Καθημερινές εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

Μπροστά στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό συνεχίζουν την πλατιά εξόρμηση στους χώρους δουλειάς. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας έχει οριστεί στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. Τις επόμενες μέρες το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις και συζητήσεις σε χώρους δουλειάς στους δήμους. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Παρασκευή, σε Εργοτάξιο Μάνδρας, Δημαρχείο Μάνδρας, σε Παιδικούς Σταθμούς στους Αγ. Αναργύρους και σε Παιδικούς Σταθμούς στο Καματερό.

Στο Δήμο Αμαρουσίου στο Γκαράζ και σε 5 Παιδικούς Σταθμούς.

Στους Δήμους Χαλανδρίου και Πεύκης περιοδείες σε όλους τους χώρους των Δήμων και στο Γκαράζ Πεύκης.

Τη Δευτέρα 18/2 σε Εργοτάξιο Ασπροπύργου, Δημαρχείο Ασπροπύργου. Στους Αγ. Αναργύρους περιοδεία στα ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, Νεκροταφείο, στο Κεντρικό Δημαρχείο και στο παλιό Δημαρχείο και στο Καματερό περιοδεία στο ΚΕΠ, στο ΚΑΠΗ, στο παλιό Δημαρχείο και στο «Βοήθεια στο σπίτι». Στους υπόλοιπους 8 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου. Στους Δήμους Χαλανδρίου, Βριλησσίων και Φιλαδέλφειας περιοδείες σε όλους τους χώρους των Δήμων. Στο Γκαράζ Ν. Ηρακλείου.

Την Τρίτη 19/2 σε Εργοτάξιο Ελευσίνας, σε χώρους δουλειάς στη Ν. Ιωνία. Στο Δήμο Αγ. Αναργύρων σύσκεψη στις 7.00 το πρωί με τους εργαζόμενους στο πράσινο, καθαριότητα και τεχνικά στο γκαράζ Αγ. Αναργύρων. Στους Δήμους Χαλανδρίου και Ν. Ιωνίας περιοδείες σε όλους τους χώρους των Δήμων.

Συγκεντρώσεις και συζητήσεις διοργανώνονται και στον κλάδο του Φαρμάκου. Σήμερα, Παρασκευή, στις επιχειρήσεις «Ντέμο», «Λαβιφάρμ», «Δυναμική», Φαρμακαποθήκες Κέντρου, «Φαμάρ», τη Δευτέρα στην ΕΛΠΕΝ και την Τρίτη στη «Φαρματέν».

  • Για την οργάνωση της γενικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη, η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω οργανώνει σύσκεψη, το Σάββατο 16 Φλεβάρη, στις 6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Κυριακή, 17 Φλεβάρη, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, στις 11 π.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).
ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ
Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Παιδείας

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ, σήμερα στις 12.00, από τους σπουδαστές της μαθητείας

Κλειστή για το Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής ήταν η πόρτα του υπουργείου Παιδείας. Ο Σύλλογος προχώρησε χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας, καθώς η έναρξη του νέου εξαμήνου βρίσκει πολλούς σπουδαστές να αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δίδακτρα, ύψους 367 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εγγραφή τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός σχολής. Παρά το γεγονός ότι οι προθεσμίες για τις εγγραφές λήγουν τις επόμενες μέρες, κανένας από τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου δε συνάντησε την αντιπροσωπεία του Συλλόγου, με τη δικαιολογία πως «βρίσκονται όλοι στις Βρυξέλλες».

Με υπόμνημα που κατέθεσε ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ στο υπουργείο ζητά, ανάμεσα σε άλλα, να καταργηθούν τα δίδακτρα και να μην αποβληθεί κανένας σπουδαστής επειδή δεν μπορεί να τα πληρώσει. Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος, όπως ενημερώνει τους σπουδαστές με ανακοίνωσή του, θα πάρει πρωτοβουλίες μέσα στις σχολές και θα οργανώσει νέα κινητοποίηση στο υπουργείο. Παράλληλα καλεί τους νέους της κατάρτισης να δώσουν απάντηση σε όσους τους θέλουν «με σκυμμένο το κεφάλι και σκλάβους στον 21ο αιώνα» με τη συμμετοχή τους στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.

Σήμερα η κινητοποίηση των ΕΠΑΣ στον ΟΑΕΔ

Στην υπερεκμετάλλευση της μαθητείας και στα προβλήματα που συναντούν στις σχολές τους αντιδρούν οι σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ, με την κινητοποίηση που πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο (Δωδεκανήσου 6). Τη συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ έχουν αποφασίσει 3μελή από μια σειρά ΕΠΑΣ. Επίσης, στο πλευρό τους θα βρεθούν και Επιτροπές Ανέργων, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να γενικεύσει τον εργασιακό μεσαίωνα της μαθητείας και να παρουσιάζει σαν λύση για τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας στους νέους.

Αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ με εκδηλώσεις και σε άλλες χώρες

Η αλληλεγγύη στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζεται με πολύμορφο τρόπο από συνδικάτα με ταξικό προσανατολισμό από όλο τον κόσμο και με εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις ελληνικές πρεσβείες τη μέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας, στις 20 Φλεβάρη.

Η NEHAWU (National Education, Health and Allied Workers' Union), Εθνική Ενωση Εργαζομένων στην Παιδεία και την Υγεία της Νότιας Αφρικής που είναι η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στο δημόσιο τομέα στη Νότια Αφρική, με περισσότερα από 235.000 μέλη και είναι μέλος της COSATU και της ΠΣΟ, ενημέρωσε το ΠΑΜΕ ότι θα οργανώσει εκδήλωση αλληλεγγύης στους Ελληνες εργάτες μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία στην Πρετόρια την ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας στις 20 Φλεβάρη και καλεί και τ' άλλα συνδικάτα της Νότιας Αφρικής να πάρουν μέρος.

Σε ανακοίνωση, το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Εργαστήρια στη Χώρα των Βάσκων της Ισπανίας σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα: «Αξιοποιώντας τη σημερινή καπιταλιστική κρίση, οι κυβερνήσεις, οι επιχειρηματίες της ΕΕ, και η λεγόμενη τρόικα βάλλουν κατά των βασικών εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική δράση, τα ίδια τα συνδικάτα και τις εργατικές οργανώσεις. Γι' αυτό και οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν προωθούν το νόμο της ζούγκλας με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, γιατί ξέρουν ότι έτσι ο εργαζόμενος είναι πιο αδύναμος και ανυπεράσπιστος.

Δεν πρέπει να το ανεχτούμε. Το Συνδικάτο LAB καταγγέλλουμε την προσπάθεια καταστολής των αγωνιστών του ΠΑΜΕ, που παραπέμπονται σε δίκη, γιατί παλεύουν για τα εργατικά δικαιώματα, για τη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία. Διεκδικούμε το δικαίωμα στις Συλλογικές Συμβάσεις στην Ελλάδα, στην Χώρα των Βάσκων, σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και γι' αυτό στηρίζουμε τη νέα γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη. Χωρίς ανάπαυλα μέχρι την τελική νίκη!»

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πικετοφορίες σε όλη την Αττική

Ξεκινούν σήμερα, κορυφώνονται αύριο

Πληθαίνουν τα αγωνιστικά ραντεβού που δίνουν οι Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική, ετοιμάζοντας κινητοποιήσεις για την προπαγάνδιση και την οργάνωση της απεργίας.

Σήμερα Παρασκευή

-- 6 μ.μ. στα Ανω Λιόσια, Δημαρχείο Α. Λιοσίων

-- 6.30 μ.μ. στο Μενίδι, κεντρική πλατεία Μενιδίου

Αύριο Σάββατο 16/2

-- 10 π.μ. Πολύγωνο, πλατεία Πολυγώνου

-- 10.30 π.μ. Πλατεία Κάνιγγος, εκεί συμμετέχουν ΜΑΣ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ

-- 10.30 π.μ. Πετράλωνα, σταθμός ΗΣΑΠ

-- 10.30 π.μ. Κερατσίνι, πλατεία Νίκης (Αμφιάλη)

-- 10.30 π.μ. Πέραμα, πλατεία Ηρώων

-- 10.30 π.μ. Σαλαμίνα, πλατεία Αγ. Μηνά

-- 11 π.μ. Περιστέρι, Δημαρχείο

-- 11 π.μ. Νέα Ιωνία, πλατεία Σημηριώτη

-- 11 π.μ. Καλλιθέα, πεζόδρομος Δημαρχείου

-- 11 π.μ. Πετρούπολη, Στρογγυλή πλατεία

-- 11 π.μ. Ιλιον, Κεντρική πλατεία

-- 11 π.μ. Καματερό, στάση Μανάρα λεωφ. Φυλής

-- 11 π.μ. Αιγάλεω, πλατεία Εσταυρωμένου

-- 11 π.μ. Χαϊδάρι, Παλατάκι

-- 11 π.μ. Αγ. Βαρβάρα, πλατεία Αγ. Ελεούσας

-- 11 π.μ. Ιλίσια, πλατεία Τερζάκη

-- 11 π.μ. Γουδί, πλατεία Ελευθερίας

-- 11 π.μ. Ηλιούπολη, πλατεία Σικελιανού

-- 11 π.μ. Βύρωνας, Δημαρχείο

-- 11 π.μ. Καισαριανή, παλιό τέρμα

-- 11 π.μ. Κολωνός, πλατεία Λεβιδίου και Δημοσθένους

-- 11 π.μ. Σεπόλια, στάση ΜΕΤΡΟ

-- 11 π.μ. Κυψέλη, πλατεία Αμερικής

-- 11 π.μ. Γαλάτσι, Βεΐκου και Γαλατσίου

-- 11π.μ. Νίκαια, πλατεία Ανάληψης

-- 11 π.μ. Κορυδαλλός, πλατεία Ψαρού

-- 11 π.μ. Πειραιάς, πλατεία Κοραή

-- 11 π.μ. Χαλάνδρι, πλατεία Αγ. Νικολάου

-- 11 π.μ. Μαρούσι, στέκι Λαϊκής Επιτροπής (Δημ. Ράλλη 12)

-- 11 π.μ. Μεταμόρφωση, Σκεπαστό

-- 11 π.μ. Ηράκλειο, σταθμός ΗΣΑΠ

-- 11.30 π.μ. Γούβα, πλατεία Πλυτά

Πικετοφορία πραγματοποιούν οι μαζικοί φορείς Δάφνης - Υμηττού αύριο Σάββατο 16/2 στις 10.30 π.μ. από πλατεία Καλογήρων και από πλατεία Υμηττού.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ