Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10251

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Για ένα ριζοσπαστικό καλλιτεχνικό κίνημα

Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας συγκρότησαν μια ομάδα πρωτοβουλίας με σκοπό, μέσα από τη συλλογική δράση, να δημιουργηθεί ένα κίνημα ανατροπής των αιτιών που βυθίζουν το λαό της χώρας μας στην πολιτιστική αθλιότητα, στη μαζική κατανάλωση χυδαίων εμπορευμάτων, υποκατάστατων της ψυχαγωγίας και της Τέχνης. Ενα ελπιδοφόρο κίνημα ανατροπής των αιτιών που βυθίζουν το λαό στην πολιτιστική αθλιότητα, φιλοδοξώντας να μετατρέψει την ατομική αμηχανία και παραίτηση σε συλλογική δυναμική δράση. Επιδίωξή τους, το κίνημα αυτό να βρίσκεται σε οργανική σύνδεση με το κίνημα της εργατικής τάξης και να μετέχει ενεργά στους αγώνες εκφράζοντας με τα δικά του μέσα την κοινωνική αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων. Γνωρίζοντας ότι οι τέχνες και γενικότερα ο πολιτισμός μας οριοθετούν την ποιότητα της λαϊκής μας Παιδείας με τη γενικότερή της έννοια, βάζουν σε προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ταυτότητας και του λαϊκού τους χαρακτήρα.


ΣΕΛ.  3


ΕΘΝΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΚΟΥΒΑΣ
Εργα και ημέρες ενός θρύλου

Το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας, υπό τη διεύθυνση της θρυλικής Αλίσια Αλόνσο, δίνει δέκα παραστάσεις στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  4
ΙΣΤΟΡΙΑ
Χαϊδάρι. Το κολαστήρι που αντρώθηκαν ήρωες του λαού

Στους τέσσερις τοίχους αυτού του στρατοπέδου, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, χτυπήθηκαν κομμουνιστές και κομμουνίστριες, πατριώτες, παιδιά του λαού, που αρνήθηκαν να υποκύψουν και ύψωσαν το φλάμπουρο της λευτεριάς, τη σημαία της λαϊκής κυριαρχίας, της λαϊκής ανεξαρτησίας.


ΣΕΛ.  11  -  14
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Θεσσαλονίκη: Οι πιάτσες της εξαθλίωσης

Ανεργία, χαμηλά μεροκάματα χωρίς ένσημα, απλήρωτη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατία, ενώ η σκιά της πανάκριβης και αργής διαδικασίας νομιμοποίησης, τους κυνηγά σαν εφιάλτης. Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους μετανάστες στις πιάτσες της πόλης.


ΣΕΛ.  24
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Ανοξείδωτα ταξίδια» γλυπτικής

Συζήτηση με τον Κυριάκο Ρόκο, με αφορμή την έκθεση έργων του.


ΣΕΛ.  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ