Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10251

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να δυναμώσουμε ποσοτικά και ποιοτικά, να αναζωογονήσουμε την ελπίδα

Αποσπάσματα από τη συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με εργάτες, στην εκδήλωση της Αχτίδας Κατασκευών της ΚΟΑ, για τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 18ο Συνέδριο.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΟΛΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ

Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό

Τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, φοιτητών και μαθητών, διαδέχονται τα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, την Τετάρτη 17 του Δεκέμβρη, ως συνέχεια και κλιμάκωση της πάλης. Οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, οι κλάδοι, τα γιαπιά, τα μεγάλα μαγαζιά των πόλεων, οι τόποι μόρφωσης και κατοικίας πρέπει να γίνουν κάστρα αγώνα, ζωντανά κύτταρα της προετοιμασίας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, ώστε να πάρει ακόμη πιο πλατιά, μαζική, μαχητική, οργανωμένη απάντηση η γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, αλλά και ως ένα ακόμη βήμα ισχυροποίησης του ταξικού πόλου στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Κόντρα στην επιβολή του 65ωρου, στον αντεργατικό - αντιλαϊκό, φορομπηχτικό προϋπολογισμό, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη δολοφονία εκατοντάδων εργατών στους χώρους δουλειάς, αλλά και στην κρατική βία και καταστολή.


ΣΕΛ.  15  -  17

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Συνεχίζουν οργανωμένα, περιφρουρημένα

Μετά από κάλεσμα του ΣΑΣΑ, οι μαθητές κάνουν αύριο τοπικές συγκεντρώσεις και κλείνουν δρόμους. Την Τρίτη γίνονται συνελεύσεις, συνεδριάσεις των συντονιστικών και εξορμήσεις στις γειτονιές. Την Τετάρτη διαδηλώνουν μαζί με το ΠΑΜΕ και την Πέμπτη κατεβαίνουν σε νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφία από την προχτεσινή πορεία στην Αθήνα).


ΣΕΛ.  5

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Ο Μ.Β. προσφέρει στο ΚΚΕ 5.000 ευρώ.

Ο Παναγιώτης Βαζούρας, ως τρίτη δόση, προσφέρει 1.000 ευρώ για το Αρχείο του Κόμματος.

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη πρόσφεραν 1.000 ευρώ, ως δεύτερη δόση.

Η Ντέπυ Μιχαηλίδη προσφέρει 1.000 ευρώ.



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Μηνύματα αλληλεγγύης στην πάλη του λαού μας

Πολλά είναι τα μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο που φτάνουν στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ, μέσα από τα οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργατικούς και νεολαιίστικούς αγώνες, όπου πρωταγωνιστούν οι κομμουνιστές, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την κρατική καταστολή.


ΣΕΛ.  32

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ