Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10252

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που απαιτεί σήμερα την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας, γεγονός που απέδειξε χτες στη Βουλή στη συζήτηση της Επερώτησης που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέδειξαν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής στα δημόσια νοσοκομεία, χαρακτηρίζοντας «εργαλείο» ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας την υποχρηματοδότηση της Υγείας.


ΣΕΛ.  18  -  19

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ εργατών, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών
  • Αύριο Τετάρτη με το ΠΑΜΕ σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Την Πέμπτη συλλαλητήριο μαθητών - φοιτητών - σπουδαστών
  • Αύριο Τετάρτη, 17 Δεκέμβρη, τα πανεργατικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Κάλεσμα παγκινητοποίησης σε Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
  • Χτες οι μαθητές περικύκλωσαν την Αθήνα με διαδηλώσεις στα υπουργεία Παιδείας, Δημόσιας Τάξης, σε γειτονιές σε Αθήνα - Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Αύριο συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, μαζί με φοιτητές και σπουδαστές. Την Πέμπτη νέο συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια.

ΣΕΛ.  10   -   11,    21

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Μαχητικό κάλεσμα για ένταση της πάλης

Μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σ' όλη την Ελλάδα διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μετέφεραν πλατιά το αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ, κάλεσμα συστράτευσης στην πολιτική γραμμή «Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή», κόντρα στην καταστολή, για να πάρουν η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία στα χέρια τους την τύχη της ζωής τους, διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών τους, σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία.


ΣΕΛ.  8  -  9


Περί εξέγερσης

Αρθρο με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.


ΣΕΛ.  7
ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  16  -  17
ΘΡΙΑΣΙΟ
Εκ περιτροπής εργασία με τις πλάτες της ΠΑΣΚΕ

ΣΕΛ.  20
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στους δρόμους του αγώνα

ΣΕΛ.  29

Motion Team

ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμική απάντηση στους τραμπουκισμούς κατά των γραφείων

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις επιθέσεις των κουκουλοφόρων κατά των γραφείων του ΚΚΕ. Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟ Θεσσαλονίκης του Κόμματος για τις επιθέσεις που αποκαλύπτουν ποιοι κρύβονται πίσω απ' τις κουκούλες.


ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ