ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Φλεβάρη 2010
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αισχρή επιχείρηση συκοφάντησης του ΚΚΕ

Σε ενιαία γραμμή, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενσωματωμένα στην κυβερνητική προπαγάνδα, προσπαθούν με ψευτιές να χτυπήσουν το Κόμμα σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στους εργαζόμενους και το λαό

Εκδηλώνονται ο ένας μετά τον άλλο οι πρόθυμοι να συνδράμουν την επιχείρηση συκοφάντησης του ΚΚΕ, αναμασώντας τα ξοφλημένα παραμύθια για τη λειτουργία της «Τυποεκδοτικής». Αυτή τη φορά, οι λογής λογής παρατρεχάμενοι τηλεβόες της ψευτιάς, που κατασκευάζεται και διοχετεύεται από ενιαίο κέντρο, επιχειρούν να χτυπήσουν το Κόμμα και την πρωτοπόρα δράση του, ισχυριζόμενοι ότι η «Τυποεκδοτική» λειτούργησε κανονικά τη μέρα της πανεργατικής απεργίας, στις 10 του Φλεβάρη.

Επιβεβαιώνοντας τον αντιΚΚΕ ρόλο της, πρώτη έσυρε το χορό η «Αυγή» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, στο φύλλο της Πέμπτης, άφηνε σε σχόλιό της να υπονοηθεί ότι οι εργαζόμενοι στην «Τυποεκδοτική» δε συμμετείχαν στην απεργία. Τη σκυτάλη πήρε χτες ο ραδιοσταθμός «ΘΕΜΑ 9,89» και οι «δημοσιογράφοι» Σωκράτης Γκιόλιας και Μάνος Κακλαμάνος.

Στη εκπομπή τους επανέφεραν τη λάσπη ότι η «Τυποεκδοτική» δήθεν δεν απήργησε, προκαλώντας την τηλεφωνική παρέμβαση του Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Το στέλεχος του Κόμματος επανέλαβε το αυτονόητο. Οτι δηλαδή, την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι στην «Τυποεκδοτική» συμμετείχαν στην απεργία, με απόφαση της κλαδικής ταξικής τους Ομοσπονδίας και κατά συνέπεια δεν τυπώθηκε καμία εφημερίδα εκείνη τη μέρα.

Επιβεβαιώνοντας τον άθλιο ρόλο τους, οι δυο «δημοσιογράφοι» προσπάθησαν στον αέρα να διαστρεβλώσουν τα όσα είπε το στέλεχος του ΚΚΕ. Επιπλέον, προσθέτοντας το ψέμα πάνω στο ψέμα, έκαναν πως δεν άκουσαν τη ρητή διάψευση εκ μέρους του Κόμματος και συνέχισαν απτόητοι και στρατευμένοι το συκοφαντικό τους έργο, αφήνοντας εκ νέου υπαινιγμούς ότι το ΚΚΕ «λέει ψέματα» και πως τη μέρα της απεργίας «τυπώθηκαν αθλητικές εφημερίδες».

Να σημειωθεί ότι - καθόλου τυχαία - τα συγκεκριμένα άθλια αναμασήματα αναπαράχθηκαν με υποδειγματική ταχύτητα και στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνοντας ότι η προσπάθεια να χτυπηθεί με αθλιότητες το Κόμμα είναι ενιαία. Σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, τα κόμματά του και τα πρόθυμα ΜΜΕ των μεγαλοεργοδοτών, προσπαθούν να βάλουν το λαό στη γωνία, να τρομοκρατήσουν και να αποτρέψουν ριζοσπαστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Η απάντηση της «Τυποεκδοτικής»

Αμεση ήταν η απάντηση και της «Τυποεκδοτικής» στην αθλιότητα του ραδιοσταθμού. Με έγγραφη διαμαρτυρία που απέστειλε στον διευθυντή του ρ/σ «ΘΕΜΑ 9,89» Σ. Γκιόλια σημειώνει:

«Ισχυριστήκατε επανειλημμένα στην εκπομπή σας ότι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ λειτούργησε την ημέρα της απεργίας, συνδέοντας αυτό τον ισχυρισμό σας με περίεργα πολιτικά σχόλια. Δε γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο προχωρήσατε σε αυτή την παραπληροφόρηση των ακροατών σας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ δεν προχώρησε σε καμία εκτύπωση κανενός εντύπου την Τετάρτη 10-02-2010 από ώρα 00.00 έως 24.00, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.

Αυτό μπορούσατε με μια απλή δημοσιογραφική έρευνα να το διαπιστώσετε.

Απαιτούμε άμεσα επανόρθωση».

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζονται οι αναταράξεις

Με κάθε αφορμή επανέρχεται στην επιφάνεια η αντιπαράθεση που μαίνεται στο πλαίσιο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την προχτεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να προκλήθηκε ένταση όταν ορισμένα μέλη της ζήτησαν να είναι ο Αλ. Αλαβάνος κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση - συγκέντρωση που διοργανώνει το σχήμα την ερχόμενη Πέμπτη, για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η πρόταση απορρίφθηκε ασυζητητί απ' τους εκπροσώπους του ΣΥΝ στη Γραμματεία και αποφασίστηκε τελικά να μιλήσουν οι Αλ. Τσίπρας, Γ. Μπανιάς και Α. Νταβανέλλος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε επιπρόσθετα έντονη κριτική στην ηγεσία του ΣΥΝ, αμφισβητώντας πολιτικές της επιλογές.

Η εξέλιξη αυτή - που θυμίζει τα όσα διαδραματίστηκαν παραμονές των ευρωεκλογών όταν μετά από αντιδράσεις στο πλαίσιο του σχήματος αποφασίστηκε να το εκπροσωπήσει στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ο Αλ. Αλαβάνος και όχι ο Αλ. Τσίπρας - προκάλεσε αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου.

Στελέχη του ΣΥΝ σχολίαζαν χτες πως τέτοιες μεθοδεύσεις αποσκοπούν στο να επιβληθεί στην πράξη ο Αλ. Αλαβάνος σαν επικεφαλής του σχήματος κόντρα στα όσα έχουν συμφωνηθεί και φέρνουν κοντύτερα μια ρήξη. Συμπλήρωναν πως αν οι μεθοδεύσεις αυτές ναυαγήσουν, τότε είναι πολύ πιθανή η «αποκόλληση» απ' τον ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεων, που με επικεφαλής τον Αλ. Αλαβάνο θα προχωρήσουν στη συγκρότηση νέου φορέα.

Κατά την άποψή τους εκεί αποσκοπούν και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος χτες στον «Αθήνα 9,84» δήλωσε: «Η φάση της εμπλοκής μου με τον ΣΥΝ έχει τελειώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καινούριος χώρος μεγάλης συνάντησης της Αριστεράς που έφερε τη μεγάλη άνοδό της πριν από δύο χρόνια». «Δε με ενδιαφέρει η ερώτηση» απάντησε όταν ρωτήθηκε αν είναι επαρκής η ηγεσία Τσίπρα.

Υπενθυμίσεις...

«Επανειλημμένως εμείς έχουμε μιλήσει για τις λεγόμενες ρήτρες απασχόλησης - και όχι μόνο για τα κέρδη των εταιρειών, αλλά και για τις εταιρείες, ιδίως αυτές, οι οποίες παίρνουν επιδοτήσεις, είτε από εθνικούς πόρους, είτε από κοινοτικούς πόρους. Διότι, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, τα αλισβερίσια, επιτρέψτε μου την έκφραση, αγαπημένων παιδιών των ελληνικών κυβερνήσεων, ιδίως στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, που πήραν επενδύσεις, επένδυσαν και στο Χρηματιστήριο, κάποια στιγμή σηκώθηκαν και έφυγαν, γιατί είχαν τη δυνατότητα να πάνε σε γειτονικές χώρες και άφησαν εργαζόμενους ξεκρέμαστους»...

Η δήλωση αυτή ανήκει στον επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα (ρ/σ «Real»), που προφανώς πιστεύει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους. Το κόμμα του ήταν αυτό που συνέδραμε την προσπάθεια του ομίλου Λαναρά να τσεπώσει ζεστό κρατικό χρήμα, σέρνοντας μάλιστα τους εργαζόμενους να παλεύουν όχι για τα συμφέροντά τους, αλλά για τα συμφέροντα του εργοδότη και συκοφαντώντας τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, που επέμεναν να καταδεικνύουν στους εργαζόμενους το αδιέξοδο στο οποίο τους έσερναν. Κι όταν ο Λαναράς έβαλε στο χέρι κάμποσα εκατομμύρια ευρώ, προχώρησε και σε απολύσεις και σε κλείσιμο εργοστασίων. Οπως είχε κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Αν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βολεύεται να «ξεχνάει» τα κατορθώματά του, του θυμίζουμε εμείς.

  • Ηταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης αυτός ο οποίος στις 17 του Σεπτέμβρη 2008 κατήγγειλε την κυβέρνηση επειδή τότε αρνούνταν να εγγυηθεί τη χρηματοδότηση της ΕΝ.ΚΛΩ., δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι παντελώς αυθαίρετη και αδικαιολόγητη (σ.σ. η απόφαση της κυβέρνησης), ενώ οδηγεί στο κλείσιμο τα "Ενωμένα Κλωστήρια" σε μια περίοδο που ακολουθούν, κατά κοινή αναγνώριση, επιτυχημένη πορεία για την εξυγίανση και την κερδοφορία». Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε πως η «εξυγίανση» ταυτίζεται με 250 τουλάχιστον απολύσεις και το κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων.
  • Ηταν η βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αμανατίδου - Πασχαλίδου που στις 8 του Δεκέμβρη 2008 με Επίκαιρη Ερώτηση ζητούσε απ' τους αρμόδιους υπουργούς «να εγγυηθούν ως ελληνικό δημόσιο τη χρηματοδότηση των τραπεζών» στον όμιλο, προτείνοντας συγχρόνως για τα προσχήματα «να προχωρήσουν παράλληλα στην κρατικοποίηση του ποσοστού που κατέχει ο Λαναράς»...
  • Ηταν οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που στις 11 του Νοέμβρη 2008 καλούσαν τους εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ. που διαδήλωναν στην Αθήνα να κάνουν πορεία και συγκέντρωση έξω από την Αγροτική Τράπεζα, ώστε να ασκήσουν πίεση για τη χρηματοδότηση του ομίλου.
  • Στις 7 του Απρίλη 2009 η Ντ. Ταχταλίδου, συνδικαλίστρια, υποψήφια ευρωβουλευτής, στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, εκεί όπου εξελισσόταν μια κινητοποίηση χρηματοδοτούμενη από την εργοδοσία.
  • Στις 8 του Απρίλη 2009 και ενώ η χρηματοδότηση δεν είχε ακόμα οριστικοποιηθεί, η συνδικαλίστρια και υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε μαζί με τη ΓΣΕΕ σε συνάντηση με την υφυπουργό Απασχόλησης για να παζαρέψουν αυτό που από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό σε όλους. Οτι δηλαδή 250 εργαζόμενοι θα έχαναν έτσι κι αλλιώς τη δουλειά τους και έπρεπε με κάθε τρόπο να βρεθεί μια «τρύπα» (βραχύχρονη απασχόληση, προγράμματα κατάρτισης) να τους χώσουν για να μην προκληθούν αντιδράσεις.

Δυστυχώς για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τα γραπτά μένουν. Οπως μένουν και στη συνείδηση των εργαζομένων οι ακροβατισμοί με τους οποίους από τη μια προσπαθεί να πείσει πως είναι με το μέρος τους, και από την άλλη, με την τακτική του, βάζει πλάτες στην εργοδοσία και αβαντάρει την πολιτική που την υπηρετεί.


Β. Ν.

Δε θα τους περάσει!

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που σε περιόδους όπου ξεδιπλώνεται με μανία η επίθεση της πλουτοκρατίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, λυτοί και δεμένοι μπαίνουν στο χορό της συκοφάντησης του ΚΚΕ. Το Κόμμα άλλωστε είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η αντιΚΚΕ επίθεση θα εντείνεται όσο προχωρούν τα αντιλαϊκά μέτρα και δυναμώνει το κίνημα, στην πρωτοπορία του οποίου με συνέπεια στέκονται τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Η στρατηγική του ΚΚΕ είναι αυτή που τους ενοχλεί, τους φοβίζει. Ευσεβής πόθος της πλουτοκρατίας και των υπηρετών της είναι να σπάσουν τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με το λαό, να πείσουν το λαό ότι το ΚΚΕ «είναι ίδιο με τα άλλα κόμματα», να το βάλουν στο χέρι. Το ΚΚΕ δε δίνει διαπιστευτήρια στους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας, παρά μόνο στο λαό. Με τις θέσεις και την πρωτοπόρα δράση του, διαψεύδει καθημερινά τις λογής λογής συκοφαντίες. Για μια ακόμη φορά, σε όλους τους τόνους, διαβεβαιώνουμε τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» της πιο άθλιας προπαγάνδας ότι δε θα τους περάσει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ