ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Γενάρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην ευθεία για την υπερκάλυψη των πλάνων

Με τους ρυθμούς της δουλιάς τους να επιταχύνονται συνέχεια, τα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα έχουν αποδοθεί στον αγώνα της κάλυψης και υπερκάλυψης των πλάνων, καθώς ο χρόνος για τη λήξη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης μετράει πλέον αντίστροφα. Η μάχη δίνεται με ενθουσιασμό καθώς μεγάλη είναι η ανταπόκριση των ανθρώπων του μόχθου που πρόθυμα από το υστέρημά τους ενισχύουν το Κόμμα που πάντα βρίσκεται δίπλα τους, αγωνιζόμενο για τα δίκια τους.

Οι Κομματικές Οργανώσεις αναπτύσουν τη δράση τους έτσι ώστε να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που αποδεδειγμένα είναι πολλές και μεγάλες.

Στο Ρέθυμνο

Με το πλάνο της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ να έχει φτάσει στο 123%, αλλά και με το στοίχημα να φτάσει ακόμα παραπάνω, συνεχίζουν την προσπάθειά τους οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος στην περιοχή.

Η μάχη αυτή για τους Ρεθυμνιώτες και τις Ρεθυμνιώτισσες κομμουνίστριες, πέρα από την ανάγκη της ενίσχυσης της δράσης συνολικά του Κόμματος, έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική, αποσκοπώντας στην αποπληρωμή των καινούριων ιδιόκτητων γραφείων της Νομαρχιακής Οργάνωσης. Κι αυτό έχει δώσει επιπλέον ώθηση στην Κομματική Οργάνωση Ρεθύμνου να απλώσει ακόμα περισσότερο τη δουλιά της μαζί με τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, που με τη σειρά τους δίνουν με περίσσιο πείσμα τη μάχη αυτή.

«Είναι σημαντικό για μας η απόκτηση αυτών των γραφείων. Συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της δράσης μας στο νομό» τονίζει ο γραμματέας της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, Στέλιος Αλεξάκης, προσθέτοντας: «Η μάχη αυτή έχει προκαλέσει μία επανασυσπείρωση δυνάμεων γύρω από το Κόμμα μας. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πείσμα και η διάθεση όλων, μελών και φίλων, όχι μόνο να πιαστεί το πλάνο της Οργάνωσής μας αλλά να ξεπεραστεί και να αποκτήσει το Κόμμα τη δική του στέγη στο νομό Ρεθύμνου. Αυτό συνδέεται και με τον εορτασμό των 90 χρόνων του Κόμματός μας και συμβάλλει αποφασιστικά στο να προχωρήσουμε ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν και τα υψηλά ποσοστά κάλυψης των πλάνων των ΚΟΒ που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο», συνεχίζει ο Στ. Αλεξάκης, και αναφέρει, ενδεικτικά, ότι «η πρώτη ΚΟΒ έχει φτάσει στο 252% του πλάνου της, στο χωριό Κοξαρέ. Αντίστοιχα, δεύτερη οργάνωση είναι η ΚΟΒ Υγείας με ποσοστό 214,28% και τρίτη η ΚΟΒ Παιδείας με 101,3%».

Με ενθουσιασμό λοιπόν, και το πείσμα που ήδη έχουμε από την έναρξη της οικονομικής εξόρμησης, θα συνεχίσουμε τη μάχη αυτή κόντρα και σε όσους θεώρησαν, στο διάστημα των 90 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματός μας, ότι ξεμπέρδεψαν με τους κομμουνιστές.

Γιατί ξεχνούν κάτι πολύ σημαντικό, ότι η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και στον τόπο μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα καταλαβαίνουν ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει την άσκημη πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Προσφορές

-- Για να έχει δύναμη το ΚΚΕ και να ανταποκριθεί στους αγώνες της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Πειραιά, 500 ευρώ. (Α.Κ. και Α.Ι).

-- Ο Αλέκος Ζωγράφος, αντιστασιακός από τη Ματαράγγα Μεσολογγίου, προσφέρει 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Παλατιανής Ιλίου.

-- Αντιστασιακοί οι οποίοι ζουν στο Τορόντο του Καναδά πρόσφεραν 550 δολάρια Καναδά για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πατησίων.

-- Για την οικονομική εξόρμηση πρόσφεραν οι αγωνιστές που ζουν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας: Ο Δημήτρης Χατζηδημητριάδης 100 δολάρια, ο Τάκης και η Δήμητρα Σαρέλα 100 δολάρια, ο Γιάννης Ευαγγελάτος και ο Θέμης Σπέης από 50 δολάρια ο καθένας.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ημερίδα για την αντισεισμική θωράκιση

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της πόλης και του νομού, διοργανώνει εκδήλωση - ημερίδα με θέμα την αντισεισμική θωράκιση της Θεσσαλονίκης, την επόμενη Κυριακή 20 του Γενάρη στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Κώστας Αβραμόπουλος, γραμματέας ΚΟΘ του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ.

Βασίλης Παπαζάχος, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ.

Κυριαζής Πιτιλάκης, καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

Κοσμάς Στυλιανίδης, καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Εκδήλωση για τα 90χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης διοργανώνει η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, σήμερα, Κυριακή 13 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο «Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο» της Αριδαίας. Θα μιλήσει ο Φίλιππος Γεωργουδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Συνεστίαση για τα 90χρονα του ΚΚΕ πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Πρόνοιας και οι Κομματικές Οργανώσεις Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Γονέων και Κηδεμόνων σήμερα, Κυριακή 13 Γενάρη. Η συνεστίαση θα γίνει στη 1.30 μ.μ. στο κέντρο «Μεταξύ μας» (Ελ. Βενιζέλου 83, πρώην Γράμμου, στο Μοσχάτο).
  • Η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει αύριο, Δευτέρα 14 Γενάρη, το πρωί στις ναυτιλιακές εταιρείες του Ικονίου (Πέραμα).
  • Την Τρίτη, 15 Γενάρη, στις 7 π.μ., ο Γ.Πρωτούλης θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργατών στο γκαράζ του Δήμου Πετρούπολης και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο κτίριο της διοίκησης του δήμου.
  • Ο Δήμος Κουμπούρης θα περιοδεύσει την Τρίτη 15 Γενάρη στη ΔΕΗ Λαυρίου στις 10 π.μ..
  • Ο Δήμος Κουμπούρης θα περιοδεύσει την Τετάρτη 16 Γενάρη στην κατασκευαστική εταιρεία ΕΔΡΑΣΗ στο Κορωπί στις 12 το μεσημέρι.
Η Αλέκα Παπαρήγα στη Γερμανία

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και του Μπάμπη Αγγουράκη, μέλους της ΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Βερολίνο.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έλαβε μέρος και μίλησε στην 13η Διεθνή Συνάντηση στο Βερολίνο στη μνήμη της Ρόζα Λούξεμπουργκ, που πραγματοποιήθηκε χτες με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Γιούγκε Βελτ». Το θέμα της ομιλίας της ήταν η πείρα της δράσης του ΚΚΕ στη δεκαετία του '90.

Επίσης, χτες η Αλέκα Παπαρήγα απηύθυνε χαιρετισμό με αφορμή τα 90 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης, σε εκδήλωση που οργάνωσε το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σήμερα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα πάρει μέρος στη μαζική διαδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο το Γενάρη στο Βερολίνο, στη μνήμη των Γερμανών Κομμουνιστών Ρόζα Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ, που δολοφονήθηκαν από τη γερμανική αντίδραση το 1919.

Το βράδυ θα μιλήσει στο Βερολίνο σε εκδήλωση που οργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Γερμανία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ