ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συσκέψεις ενημέρωσης και οργάνωσης της δράσης κόντρα στις μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας
  • Αύριο στις 11 π.μ. η μεγάλη συνδικαλιστική σύσκεψη στην Αθήνα
  • Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοβουλίες πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων, που έχουν στο επίκεντρο τη μάχη ενάντια στις άθλιες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, με σκοπό να δυναμώσει στους χώρους δουλειάς το σύνθημα «Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών».

Μετά τις δύο απόπειρες για «συνέδριο» με ορθάνοιχτες τις πόρτες στην εργοδοσία και τη νοθεία αλλά με «αποστάσεις ασφαλείας» από τους εργαζόμενους και τα σωματεία, σε Καλαμάτα και Ρόδο, μετά την άθλια προπαγάνδα που χαρακτήριζε «τραμπουκισμούς» και «βία» τις εργατικές κινητοποιήσεις που ματαίωσαν τα σχέδιά της, φτάνοντας μέχρι το σημείο να αναπαράγει χρυσαυγίτικα επιχειρήματα και συνθήματα, η έκπτωτη ηγεσία της ΓΣΕΕ προχωρά στο επόμενο βήμα: Σχεδιάζει να ζητήσει από το δικαστήριο το διορισμό προσωρινής διοίκησης με αποκλεισμό των εκπροσώπων της ΔΑΣ. Οι ευσεβείς της πόθοι αποτυπώνονται στις αποφάσεις τις οποίες υπαγορεύει σε μια σειρά από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ελέγχει, τα οποία κρατούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα αυτιά τους και το στόμα τους κλειστά όταν πρόκειται για τα προβλήματα των εργαζομένων, ανταποκρίθηκαν όμως με διαδικασίες - εξπρές στο κάλεσμα των εργατοπατέρων να στοιχηθούν πίσω από την αξίωσή τους για διορισμό διοίκησης χωρίς τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ.

Κόντρα στις μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να βάλουν την εργοδοσία μέσα στις εργατικές οργανώσεις, σωματεία προχωρούν σε συσκέψεις, εξορμήσεις και περιοδείες. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους υπογραμμίζουν το περιεχόμενο της μάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη, την ανάγκη να πάρουν και οι ίδιοι μέρος σε αυτή, το κάλεσμα οργάνωσης και δράσης μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων. Θέτουν στο επίκεντρο τις πρωτοβουλίες που οργανώνουν με βάση τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, τις παρεμβάσεις για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, την προετοιμασία της επιτυχίας της πρωτομαγιάτικης απεργίας.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, αύριο στην Αθήνα

Στην κατεύθυνση αυτή, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε σύσκεψη αύριο Σάββατο 13/4, στις 11 π.μ., στο χώρο του αμφιθεάτρου της ΓΣΕΕ, τονίζοντας στο κάλεσμά τους: «Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερη ορμή στις νέες απαιτήσεις που βγαίνουν στο προσκήνιο». Η σύσκεψη οργανώνεται με τα εξής θέματα: Δυναμώνουμε τον αγώνα για «Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών». Οργάνωση για τον ταξικό εορτασμό και τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Αντίστοιχη σύσκεψη σωματείων οργανώνει σήμερα, Παρασκευή, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη καλούν τα Σωματεία: Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Κλαδικό Σωματείο Φαρμάκου, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης Κ. Μακεδονίας.

Παράλληλα συνεχίζονται οι συνελεύσεις και συσκέψεις από σωματεία:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής οργανώνει σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στα γραφεία του (πλ. Μητροπόλεως 10).
  • Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση αύριο, Σάββατο, στις 10 π.μ., στο ΕΚΑ (3ος όροφος).
  • Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) οργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 16/4, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27).

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ
Συνέχεια στην άθλια προσπάθεια για αποκλεισμό της ΔΑΣ

Σε νέες αθλιότητες, που μαρτυρούν το βάθος της σήψης που τη χαρακτηρίζει, επιδίδεται η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Με δεδομένο ότι η θητεία της Διοίκησης έχει λήξει, οι μεθοδεύσεις επικεντρώνονται στην προσπάθεια να οριστεί Προσωρινή Διοίκηση χωρίς τη συμμετοχή της ΔΑΣ.

Επιδιώκουν δηλαδή να αποκλειστούν από τη Διοίκηση, που θα έχει την ευθύνη να συγκαλέσει συνέδριο, οι συνδικαλιστές που αποκαλύπτουν τη βρωμιά, που καταγγέλλουν την ύπαρξη δεκάδων αντιπροσώπων που δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, είτε γιατί έχουν «εκλεγεί» με νόθες διαδικασίες, είτε γιατί είναι εργοδότες.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η ΔΑΣ ήταν η δεύτερη δύναμη, με βάση τον συσχετισμό που είχε αποτυπωθεί στο προηγούμενο συνέδριο...

Στην προσπάθειά τους οι εργατοπατέρες έχουν επιστρατεύσει Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες στις οποίες πλειοψηφούν, παίρνοντας αποφάσεις που ζητούν αποκλεισμό της ΔΑΣ. Η νέα απαράδεκτη μεθόδευση, βέβαια, είναι τόσο εξόφθαλμη, που και συνδικαλιστές εκλεγμένοι με άλλες παρατάξεις αρνούνται να την υποστηρίξουν.

Στο μεταξύ, σε χτεσινό δελτίο Τύπου, η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εκφράζει τους ευσεβείς της πόθους να γίνει νεκροταφείο το κτίριο των γραφείων της Συνομοσπονδίας, μέχρι οι εργατοπατέρες να επιστρέψουν με τους τρόπους που ξέρουν και να στρογγυλοκαθίσουν στις καρέκλες τους... Οπως αναφέρει, «η απερχόμενη Διοίκηση θα προχωρήσει στη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής στην επόμενη νόμιμη Διοίκηση, όποτε αυτή αναδειχθεί», ενώ το κτίριο «θα παραμείνει κλειστό μέχρι την παράδοσή του σε νόμιμη Διοίκηση». Κάνει μάλιστα, για μια ακόμα φορά, σινιάλο στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, ζητώντας με επιστολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τη «λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια του διατηρητέου κτηρίου της Συνομοσπονδίας, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του».

Καταγγελίες για τους «μπροστάρηδες» της νέας απαράδεκτης μεθόδευσης

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία και το... παράρτημά της στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στοιχισμένη πλήρως με τη γραμμή της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε προχτές, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία θα ζητά τον διορισμό Διοίκησης στη ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και με φανατισμό η ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ, δυναμώνοντας προφανώς... τις «προοδευτικές συμμαχίες» που διακηρύσσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Λευκό ψήφισε η «Ενότητα».

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, «είναι οι ίδιοι που από την πολλή ένταση που βίωσαν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου δύο μέρες, έχοντας πληρώσει με τα λεφτά των εργατών δεκάδες μπράβους να τους φυλάνε και χωρίς να κάνουν τίποτα, πήραν ατσαλάκωτοι το αεροπλανάκι τους και σε μια ώρα βρέθηκαν πρώτο τραπέζι πίστα σε "πολιτιστικό κέντρο" της Θεσσαλονίκης για να χαλαρώσουν, ενώ εκατοντάδες συνδικαλιστές που βρέθηκαν στη Ρόδο για να δώσουν τη μάχη για συνέδριο εργατών, χάνοντας μεροκάματα, επέστρεφαν με το πλοίο μετά από 20 ώρες στη θάλασσα».

Και προσθέτει: «Τα συνδικαλιστικά αυτά κουφάρια, που στην παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων σε όλους τους χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη δεν βρέθηκε ούτε ένας εργάτης να τους υπερασπιστεί, αποφάσισαν "δημοκρατικά", πάνω απ' όλα, να αποκλείσουν τις ταξικές δυνάμεις στη ΓΣΕΕ, όπως έκαναν και στο ΕΚΘ συγκροτώντας "λειτουργικό προεδρείο" με τις ταξικές δυνάμεις αποκλεισμένες».

Την πλήρη ταύτιση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου (ΠΟΕΜ) με τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ σχολιάζει η ΔΑΣ Μετάλλου. Σε έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας της ΠΟΕΜ την περασμένη Τετάρτη, ζήτησαν και αυτοί τον αποκλεισμό των εκλεγμένων εκπροσώπων του ΠΑΜΕ από την Προσωρινή Διοίκηση της ΓΣΕΕ.

«Τα "συνεταιράκια" ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν καλέσει μια ολομέλεια για να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου, για να πάρουν μια πρωτοβουλία για αγωνιστική διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ, για αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στη μετατροπή των εργασιακών χώρων σε κρεματόρια», σημειώνει η ΔΑΣ. Αντίστοιχα, δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία «για την υπεράσπιση των χιλιάδων απλήρωτων συναδέλφων ή των ακόμη περισσότερων άνεργων συναδέλφων, που κινδυνεύουν να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες και οι περισσότεροι ζουν με κομμένο ρεύμα».

Αντίστοιχη απόφαση πήρε προχτές η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (ΟΕΧΒΕ). «Οταν η πλειοψηφία της Διοίκησης (ΔΑΚΕ) δεν βρίσκει κανένα λόγο να συγκαλέσει την Ολομέλεια για να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων, να οργανώσει τον κλάδο για τη διεκδίκηση ΣΣΕ, κάλεσε με διαδικασία εξπρές, χωρίς καλά καλά να ενημερώσει για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης τη Διοίκηση, για να αποφασίσει το διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή όλων όσοι βρίσκονται σήμερα αποκλείοντας τους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ, ταυτιζόμενοι πλήρως με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ.

Εδωσαν τα ρέστα τους οι... οικοδεσπότες των «συνεδρίων» - παρωδία

Σε μια δεκάλεπτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου «ανακοίνωσε» πως αποφασίζει «δημοκρατικά» να προτείνει διορισμό Διοίκησης στη ΓΣΕΕ που να εξαιρεί τη ΔΑΣ. Στην ολιγόλεπτη συνεδρίαση «πρόλαβαν να βγάλουν χολή» και να παραστήσουν τα «θύματα», όπως υπογραμμίζει η ΔΑΣ, όταν οι ίδιοι «σε συνεργασία με τον μεγαλοξενοδόχο και υποψήφιο δήμαρχο, ορισμένοι εκ των οποίων είναι στο ψηφοδέλτιό του, προσπάθησαν να μετατρέψουν το ξενοδοχείο σε φρούριο επιστρατεύοντας μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, ντόπιους και εισαγόμενους, για να τους παρατάξουν απέναντι στους εργάτες». Η ΔΑΣ πρότεινε η σύνθεση της προσωρινής Διοίκησης να γίνει με βάση τη σύνθεση της προηγούμενης Διοίκησης, χωρίς να συμπεριληφθούν οι δεκάδες περιπτώσεις νόθων και εργοδοτών «αντιπροσώπων».

Τα ρέστα τους έδωσαν οι εργατοπατέρες και στην προχτεσινή συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, που κατέληξε σε παρόμοια απόφαση. Την εισήγηση του προέδρου, συνδικαλιστή της ΝΔ, που είχε όμως σπεύσει να «κλείσει θέση» στο ψηφοδέλτιο του εκλεγμένου με την ΠΑΣΚΕ προέδρου της ΓΣΕΕ, στήριξε και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου που είναι συνδικαλιστής της ΛΑΕ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη ΔΑΣ «επικίνδυνη» για το συνδικαλιστικό κίνημα! Τη στάση τους κατήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η συνδικαλιστική μαφία δεν έχει καμία δικαιοδοσία να βάζει λουκέτο στο κτίριο της ΓΣΕΕ

Σχολιάζοντας τη νέα απαράδεκτη ανακοίνωση, με την οποία η συνδικαλιστική μαφία γνωστοποίησε χτες ότι... έβαλε λουκέτο στο κτίριο της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

«Με μια νέα ανακοίνωση - τραγέλαφο, η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, αφού αναμασάει τις συκοφαντίες περί "βίαιων επεισοδίων από στελέχη του ΠΑΜΕ" στην Καλαμάτα και στη Ρόδο, εκεί δηλαδή που με φουσκωτούς και μπράβους πήγε να στήσει "συνέδριο" με νόθους και εργοδότες, ανακοινώνει ότι αφού τερματίστηκε η θητεία της (...νωρίς το ανακάλυψαν!), προχωράει και σε κλείσιμο του κτιρίου της ΓΣΕΕ, καλώντας την Αστυνομία να αναλάβει την περιφρούρηση του λουκέτου...

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα στους εργατοπατέρες:

-- Στη συνείδηση των εργαζομένων η συνδικαλιστική μαφία είναι έκπτωτη εδώ και καιρό, γι' αυτό της γυρνούν την πλάτη, γι' αυτό παρουσιάζει αυτά τα θλιβερά σκορποχώρια σε κάθε πανεργατική απεργία, γι' αυτό αναζητά στηρίγματα στα κόμματα των μνημονίων, στην αστυνομία, στους εισαγγελείς, στους μπράβους και τους ανθρώπους της νύχτας.

-- Με ευθύνη της ίδιας συνδικαλιστικής μαφίας, το κτίριο της ΓΣΕΕ, εδώ και 10 χρόνια, από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, είναι έτσι κι αλλιώς κλειστό για τους αγώνες και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

-- Η έκπτωτη ηγετική ομάδα Παναγόπουλου - Κιουτσούκη - Βασιλόπουλου - Καραγεωργόπουλου δεν έχει ωστόσο καμιά δικαιοδοσία να το παίζει... "κλειδοκράτορας" του κτιρίου της ΓΣΕΕ. Πρέπει να παραδώσει άμεσα τα κλειδιά στις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, στις ζωντανές συνδικαλιστικές οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

-- Ας μην τους μπαίνουν ιδέες: Η σύσκεψη που οργανώνουν το Σάββατο 13 Απρίλη Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα για την οργάνωση της συνέχειας της πάλης και για την απεργία της Πρωτομαγιάς θα γίνει, θέλουν δεν θέλουν.

-- Ευχόμαστε τέλος στη συνδικαλιστική μαφία... καλή σταδιοδρομία στις ενώσεις των εργοδοτών στις οποίες θα γίνουν μέλη. Στα τσακίδια!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ