ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Μια σειρά συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων θα γίνουν αυτές τις μέρες από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Πέμπτη

-- Εκδήλωση της ΚΟ Γρεβενών στη Δεσκάτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Θα μιλήσει η Παναγιώτα Ντάγκα, Γραμματέας της ΤΟ Γρεβενών του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στο Ηράκλειο, περιοδεία στο ΠΑΓΝΗ, στις 10 π.μ., με τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ.

-- Στην Πάτρα περιοδείες στα «Καρφούρ» στην Περιβόλα στις 8 μ.μ. με τον Ιασ. Τσιμπέρη, στις 7 μ.μ. στα Ζαρουχλέικα με τον Γ. Γκοτσόπουλο, στο συνοικισμό των Προσφυγικών στις 7 μ.μ. με την Θεοφιλάτου Μίλια, σε κλινικές του Νοσοκομείου του Ρίου στις 5 μ.μ. με τον Χ. Δάβουλο, στις 7 π.μ. στο κτίριο «Λαδόπουλος» όπου στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου με την Ντίνα Καρδαμπίκη, στα καταστήματα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από τις 7 μ.μ. με την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, στα μαγαζιά της οδού Ιωνίας από τις 7 μ.μ. με τον Αν. Αρβανίτη.

-- Στο Αίγιο περιοδείες στην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών στις 2 μ.μ. με τον Ν. Αυγέρη, στο Διακοφτό στο καφενείο του Δημήτρη Μακρή στις 8 μ.μ. με την Ειρήνη Αρμένακα, στα μαγαζιά στις οδούς Κλεομένους και Οικονόμου από τις 10 π.μ. με την Αγγελική Καρά.

-- Στην Αιτωλοακαρνανία περιοδείες στο Αγρίνιο στις 8 μ.μ. με τον Γ. Καραΐσκο (περιοχή Αγιος Γεώργιος), με τον Ν. Μωραΐτη στη Βόνιτσα στις 8 μ.μ. και με τον Χρ. Μπούρα στο Αγρίνιο στο πάρκο στις 8 μ.μ.

-- Στην Ηλεία περιοδείες στην πλατεία του Πύργου στις 8 μ.μ. με τον Γ. Τσιρώνη, στη Φαρμακαποθήκη Αμαλιάδας στις 2 μ.μ. με την Λένα Κορδονούρη και στη λαϊκή αγορά Κρεστένων στις 12 μ. με τον Ν. Γκότση.

-- Στη Ζάκυνθο στο Ζάντε Μπιτς, στο Καλαμάκι, στις 12 μ., με τον Θ. Σαρακίνη.

-- Στην Ιθάκη στην αγορά, στο Βαθύ, στις 10 π.μ. και στις δημόσιες υπηρεσίες στις 11 π.μ. με τον Ν. Μαυροκέφαλο και στο καφενείο της Αγίας Θέκλης στις 8.30 μ.μ. με τον Σπ. Φαρακλό.

Αύριο, Παρασκευή

-- Η ΚΟΒ Πελασγίας διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Πελασγίας στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Στην Πάτρα περιοδεία στα μαγαζιά του Ρίου από τις 10 π.μ. με τον Ν. Νιάρο και στα καταστήματα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου από τις 7 μ.μ. με τον Κ. Λαμπρόπουλο.

-- Στο Αίγιο περιοδεία στην Αιγείρα Ακράτας, στις 8 μ.μ., με την Αλέκα Ζαμπάτη.

-- Στην Αιτωλοακαρνανία στο λιμάνι της Αμφιλοχίας στις 8 μ.μ. με τον Γ. Φακίτσα και στο Μεσολόγγι στο κέντρο και στο λιμάνι από τις 8 μ.μ. με τον Δ. Φραγκούλη.

-- Στην Ηλεία στα καταστήματα στον πεζόδρομο Αμαλιάδας στις 8 μ.μ. με τον Κ. Τσιλιγιάννη, στα εμπορικά καταστήματα του Πύργου από τις 10.30 π.μ. με την Αννα Σολωμού και στα εμπορικά καταστήματα της Αμαλιάδας από τις 19.30 με την Αννα Κουτρουμπή.

-- Στην Αγία Αννα Ηλείας, στις 9 μ.μ. ομιλία στα καφενεία του χωριού με τον Δ. Τζαβάρα.

-- Στη Ζάκυνθο στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου στις 10 π.μ. με την Μαρία Παναγούλια.

-- Σε Κεφαλονιά - Ιθάκη περιοδεία στο ξενοδοχείο «Περικλής», στη Σάμη στις 10 π.μ. και στο Κέντρο Υγείας στις 11 π.μ. με την Πόπη Μαρκέτου, στα Δαμουλιανάτα (ομιλία στο δημοτικό σχολείο) στις 8.30 μ.μ. με τον Β. Βαλλιάνο.

Την Τετάρτη 17/8

-- Στην Πάτρα, περιοδεία στο «ΑΒ Βασιλόπουλος», στην Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών (περιοχή νέου δρόμου), στις 7 μ.μ., με τον Ν. Βγενόπουλο.

Το Σάββατο 20/8

-- Η ΚΟΒ Λ. Θερμής Λέσβου διοργανώνει λαϊκό γλέντι στις 9 μ.μ., στην αγορά της Λ. Θερμής.

-- Στην Πάτρα περιοδεία στη λαϊκή αγορά, στα Ζαρουχλέικα από τις 10 π.μ. με τον Γ. Γκοτσόπουλο. Στις 7 μ.μ. στο «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην ακτή Δυμαίων με τον Ν. Βγενόπουλο.

-- Στο Αίγιο στην πλαζ Αλυκής στις 12 το μεσημέρι με τον Χ. Κουνάβη.

-- Στην Ηλεία στα μαγαζιά των οδών Ερμού, Πατρών, Μανωλοπούλου από τις 10 π.μ. με τον Κ. Τσιλιγιάννη και στις 8 μ.μ. στο Πελόπιο.

-- Στη Ζάκυνθο στα καταστήματα της οδού Αλεξάνδρου Ρώμα από τις 6 μ.μ. με την Αγγελική Κεφαλληνού.

-- Σε Κεφαλονιά - Ιθάκη στο καφενείο στα Μαντζαβινάτα στις 8.30 μ.μ. με τον Σπ. Φαρακλό και στο καφενείο στα Ζερβάτα στις 8.30 μ.μ. με τον Δ. Μαντζουράτο.

Την Κυριακή 21/8

-- Οι Τομεακές Επιτροπές Αρκαδίας και Λακωνίας του ΚΚΕ και τα αντίστοιχα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για την προσφορά των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου και της ευρύτερης περιοχής στην Αντίσταση και το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11.30 π.μ., στην πλατεία του χωριού. Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ. Λεωφορείο αναχωρεί την ίδια μέρα από Μεγαλόπολη στις 7 π.μ. και από Τρίπολη στις 8 π.μ.

Σήμερα η κηδεία του Αντώνη Κακαρά

Συλλυπητήρια από την ΕΕΔΥΕ

Σήμερα, Πέμπτη, στις 2.30 μετά το μεσημέρι, από το 2ο Νεκροταφείο Αθήνας θα γίνει η κηδεία του Αντώνη Κακαρά, που «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών. Ο Αντώνης Κακαράς, απόστρατος αξιωματικός του Ναυτικού, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, διακρίθηκε για την αντιστασιακή του δράση στη διάρκεια της χούντας.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του Αντώνη Κακαρά στην οικογένειά του και στους φίλους και συναγωνιστές απόστρατους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ο Αντώνης Κακαράς, με τη γνωστή περήφανη στάση κι αντιμετώπιση, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, των προκλήσεων, διώξεων, δικαστηρίων και φυλάκισής του, αποκαθίσταται με τη μεταπολίτευση στην ενεργό υπηρεσία, σταδιοδρομεί και το 1990 αποστρατεύεται ως αρχιπλοίαρχος του ΠΝ. Είναι γνωστή η μετέπειτα πορεία του στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αργότερα στο Πάντειο, η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και έκδοση βιβλίων, η αρθρογραφία του κι όλα αυτά παράλληλα με τη δραστηριοποίησή του μέσα από την ΚΕΘΑ ως απόστρατος πλέον αρχιπλοίαρχος.

Ο Αντώνης Κακαράς από το 1990 στάθηκε σταθερά δίπλα στην ΕΕΔΥΕ, δίπλα στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

Ηταν γνωστός στις Επιτροπές Ειρήνης πανελλαδικά. Ακούραστος, μόνος ή με άλλους συναγωνιστές ανταποκρινόταν στις προσκλήσεις της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών της, πηγαίνοντας ως ομιλητής σε εκδηλώσεις με θέματα σχετικά με το Αιγαίο, το Κυπριακό, τους πολέμους στην περιοχή κι ευρύτερα, τον πραγματικό ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Συναγωνιστή Αντώνη, καλό σου ταξίδι».

Στη Σαϊδόνα στις 14 Αυγούστου

Ο Σύλλογος των Απανταχού Σαϊδονιτών και ο εκπρόσωπος της Σαϊδόνας στο Δήμο Δυτικής Μάνης διοργανώνουν την ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στο χώρο του μνημείου στη Σαϊδόνα Μεσσηνίας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ