ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διογκώνουν τα ελλείμματα των λαϊκών νοικοκυριών

Αν δεν ανατραπούν τα αντιλαϊκά σχέδια που κάνει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2008, θα διευρυνθούν οι «μαύρες τρύπες» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των εργαζομένων και η υπερχρέωσή τους στις τράπεζες

Ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα υπολείπονται σημαντικά από το μέσο όρο της ΕΕ, οι τιμές σε ορισμένα είδη και υπηρεσίες, όχι μόνο έχουν συγκλίνει με το μέσο όρο της ΕΕ, αλλά και τις έχουν ξεπεράσει

Eurokinissi

Ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα υπολείπονται σημαντικά από το μέσο όρο της ΕΕ, οι τιμές σε ορισμένα είδη και υπηρεσίες, όχι μόνο έχουν συγκλίνει με το μέσο όρο της ΕΕ, αλλά και τις έχουν ξεπεράσει
Αν το 2007 ήταν μια κακή χρονιά για τα λαϊκά νοικοκυριά - καθώς συνέχισαν να πληρώνουν τις «θυσίες» που τους επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα τη μείωση των κρατικών ελλειμμάτων και την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την «επιτήρηση» της Ευρωπαϊκής Ενωσης - όλα δείχνουν πως το 2008 θα είναι ακόμη χειρότερη. Είναι φανερό πως με τις γαλαζοπράσινες πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας, που εφαρμόζονται τα τελευταία 33 χρόνια από τα κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία, για τους εργαζόμενους ταιριάζει απόλυτα η γνωστή ρήση «κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα».

Ετσι, ανεξάρτητα από το αν μειώνονται τα κρατικά ελλείμματα και η ελληνική οικονομία γίνεται «ισχυρότερη», οι εργαζόμενοι βλέπουν χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνουν επικίνδυνα οι «μαύρες τρύπες» στα ελλείμματα των οικογενειακών τους προϋπολογισμών, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών (εισοδηματικών, φορολογικών, τιμολογιακών, κοινωνικών κλπ.) που εφαρμόζουν με τον ίδιο ζήλο τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Αδιάψευστος μάρτυρας, τα επίσημα στοιχεία, που μας πληροφορούν πως τα χρέη των νοικοκυριών προς τις τράπεζες αυξάνονται με ρυθμό 1,5 δισ. ευρώ το μήνα (!) και από το γεγονός ότι μεγαλώνει η διαφορά ανάμεσα στις ανεξέλεγκτες (κερδοσκοπικές) αυξήσεις τιμών και τις ελεγχόμενες (ισχνές) αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

Η διεύρυνση των χρεών των νοικοκυριών προς τις τράπεζες - σε συνδυασμό με τη σύνθλιψη των λαϊκών εισοδημάτων από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και τους δυσβάσταχτους φόρους ή άλλα χαράτσια - συνθέτουν μια ζοφερή πραγματικότητα, που βιώνουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα τόσο των εργαζομένων όσο και της λεγόμενης μεσαίας τάξης. Ετσι, χρόνο με το χρόνο, τα λαϊκά νοικοκυριά αντί για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης που τους υπόσχονται οι κυβερνώντες, βλέπουν την πραγματική αξία των χρημάτων τους να λιγοστεύει και παράλληλα να πολλαπλασιάζονται τα χαράτσια από το κράτος και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τελικά, οι υποσχέσεις που μοιράζουν τα τελευταία, σχεδόν, 30 χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών και ημερομίσθιων στην Ελλάδα, ώστε να συγκλίνουν με τον υψηλότερο μέσο όρο των μισθών και ημερομισθίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποδείχτηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Στα 27 χρόνια που η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος της ΕΕ (πρώην ΕΟΚ), με τις γαλαζοπράσινες πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας, αντί για βελτίωση του βιοτικού τους επίπεδου, οι Ελληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είδαν και βιώνουν την έξαρση της ακρίβειας. Αποτέλεσμα, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα υπολείπονται σημαντικά από το μέσο όρο της ΕΕ, οι τιμές σε ορισμένα είδη και υπηρεσίες (σε αρκετές περιπτώσεις πρώτης ανάγκης) όχι μόνο έχουν συγκλίνει με το μέσο όρο της ΕΕ, αλλά και τις έχουν ξεπεράσει.

Οι φθινοπωρινές ανατιμήσεις...

Οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, των δημητριακών και άλλων ειδών - που προκαλούνται από τις πολυεθνικές των δύο αυτών κλάδων, αλλά και τα κερδοσκοπικά κυκλώματα - έχουν ήδη γίνει αισθητές και στην Ελλάδα. Οι επιπτώσεις των αλλεπάλληλων ανατιμήσεων που προκαλεί η εγχώρια, αλλά και η διεθνής κερδοσκοπία (με τις τιμές του πετρελαίου και των σιτηρών) είναι εμφανείς και αποτυπώνονται σε επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ με το άλμα που έχει σημειώσει ο πληθωρισμός τους τελευταίους μήνες. Από το 2,5% που ήταν τον Αύγουστο, σκαρφάλωσε στο 2,9% το Σεπτέμβρη, αναμένεται να υπερβεί το 3% τον Οκτώβρη, ενώ όλες οι εκτιμήσεις προεξοφλούν περαιτέρω αύξησή του μέχρι το τέλος του έτους, εξαιτίας των νέων ανατιμήσεων που περιμένει η αγορά σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες.

Η άνοδος στις τιμές των σιτηρών συμπαρασύρει σε υψηλότερα επίπεδα το κόστος των ζωοτροφών, επηρεάζοντας έτσι τις τιμές των προϊόντων αυτών. Αρτοποιοί και βιομήχανοι τροφίμων εκτιμούν ότι εάν συνεχιστεί η άνοδος της τιμής στο σιτάρι και τα άλλα δημητριακά, τότε βασικά προϊόντα για το καλάθι της νοικοκυράς, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα γαλακτοκομικά, το κρέας και τα τυροκομικά, θα ανατιμηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Ηδη αρκετά αρτοποιεία μετακύλησαν την αύξηση της τιμής που επέβαλαν στο αλεύρι οι αλευροβιομήχανοι στους καταναλωτές, πουλώντας ακριβότερα το ψωμί. Ηδη, η τιμή μιας φραντζόλας ψωμιού (λιγότερο από μισό κιλό) έφτασε τα 70 ή και 80 λεπτά και είναι 10 έως 20 λεπτά ακριβότερη απ' ό,τι πριν δύο μήνες. Οι αρτοποιοί παραδέχονται ότι προχώρησαν σε αυξήσεις της τιμής του ψωμιού (η αύξηση φτάνει μέχρι 33%), καθώς όπως υποστηρίζουν αγοράζουν το αλεύρι 90% ακριβότερα από πέρσι και ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης να παρέμβει. Ανατιμήσεις όμως βρίσκονται προ των πυλών και σε άλλα προϊόντα, όπως τα αρτοσκευάσματα (6%) και τα ζυμαρικά (5%-10%).

Ανατιμήσεις σημειώθηκαν επίσης - ή βρίσκονται σε εξέλιξη - και στην αγορά των γαλακτοκομικών και του κρέατος, με αφορμή ή πρόσχημα την αύξηση της τιμής των δημητριακών που χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές. Ηδη από την 1η Οκτώβρη, τα σούπερ μάρκετ προχώρησαν σε αυξήσεις τιμών στα γαλακτοκομικά μέχρι και 14%, ενώ έως 6% αναμένεται να είναι οι πρώτες αυξήσεις στο κρέας.

...και οι χειμερινές

Οι ανατιμήσεις, σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική πολιτική - που κάνουν δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου και της δουλιάς - δεν έχουν τέλος. Με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και τα κλαμπ των (διεθνών και εγχώριων) κερδοσκόπων να «διψούν» για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, οι προοπτικές για το επόμενο δίμηνο, αλλά και ολόκληρο το 2008, είναι πολύ χειρότερες. Τα πρόσθετα φορολογικά έσοδα των 6 δισ. ευρώ, που έχουν εγγραφεί για το 2008, θα προέλθουν - για μια ακόμη φορά - από την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων που θα φορτωθούν στις πλάτες των οικονομικά ασθενέστερων με τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα («παίζει» και η νέα αύξηση στους συντελεστές ΦΠΑ, καθώς και στα ποτά - τσιγάρα) κλπ.

Στις μέχρι τώρα τσουχτερές αυξήσεις σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης (είδη διατροφής, υγρά καύσιμα κλπ.) αναμένεται να προστεθούν τόσο αυτές που έχουν δρομολογηθεί από τους ιδιώτες επιχειρηματίες και θα επιβληθούν στο ερχόμενο δίμηνο όσο και αυτές που επιφυλάσσουν (κυβέρνηση, ΟΤΑ και ιδιώτες επιχειρηματίες) για το 2008. Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται νέο κύμα ανατιμήσεων σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, που θα μεγαλώσουν παραπέρα τις «μαύρες τρύπες» στα ελλείμματα των οικογενειακών προϋπολογισμών των λαϊκών νοικοκυριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι ΟΛΩΝ, σχεδόν, των επιχειρηματικών (ιδιωτικών και κρατικών) φορέων και κλάδων - κυρίως με αφορμή ή πρόσχημα τις διεθνείς αυξήσεις τιμών στο πετρέλαιο και τα δημητριακά - έχουν προαναγγείλει νέες αυξήσεις τιμών.

Παράλληλα, οι καταναλωτές θα κληθούν στο επόμενο δίμηνο να πληρώσουν και τα νέα χαράτσια της κυβερνητικής πολιτικής, όπως:

  • Η 3η δόση της αύξησης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα (θα κάνει ακριβότερα κατά 2 έως 5 λεπτά τις βενζίνες και τα πετρέλαια από την 1η Γενάρη).
  • Οι αυξήσεις τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), όπως και στα κόμιστρα (εισιτήρια αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, ταξί κλπ.).
  • Οι αυξήσεις των δημοτικών φόρων και τελών στις οποίες θα προχωρήσουν από την 1η Γενάρη οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
  • Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, καθώς και το νέο χαράτσι του φόρου κατοχής ακινήτων, που θα επιβληθεί από τις αρχές του νέου έτους.
  • Οι νέες αυξήσεις τιμών που θα επιβληθούν σε όλα σχεδόν τα είδη και υπηρεσίες, με πρόσχημα - αυτή τη φορά - τα ακριβότερα τιμολόγια στις πρώην ΔΕΚΟ, τους φόρους του κράτους και των ΟΤΑ.

Ολα αυτά θα τροφοδοτήσουν ένα νέο κύκλο ανατιμήσεων, που θα επιβληθούν μέσα στο 2008 από τις κρατικές, ημικρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι αυξήσεις αυτές - που αναμένεται να είναι πολλαπλάσιες των ισχνών ονομαστικών αυξήσεων της επίσημης εισοδηματικής πολιτικής στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - θα πλήξουν παραπέρα την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων του μόχθου και της δουλιάς (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, αγρότες, άνεργοι κλπ.).

Ιδού πώς γίνεται η ληστεία

Οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες υποστήριζαν ότι με τις εισοδηματικές πολιτικές (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) έδιναν ονομαστικές αυξήσεις «πάνω» από τον επίσημο πληθωρισμό και πως έτσι όχι μόνο προστάτευαν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, αλλά και... βελτίωναν το βιοτικό τους επίπεδο! Ο ισχυρισμός αυτός, απλώς, επιβεβαιώνει τη γνωστή ρήση πως «στην Ελλάδα ευημερούν οι αριθμοί και υποφέρουν οι άνθρωποι», καθώς στηρίζεται στους μέσους όρους των στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΣΥΕ).

Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι το καλάθι της εργαζόμενης νοικοκυράς και όλων εκείνων που ξοδεύουν όλο το εισόδημά τους στα απολύτως αναγκαία, απέχει παρασάγγας από το επίσημο «καλάθι της νοικοκυράς» που καταρτίζει η ΕΣΥΕ. Κι αυτό, γιατί το καλάθι της εργαζόμενης νοικοκυράς γεμίζει με λίγα είδη και υπηρεσίες στοιχειώδους διαβίωσης (οι τιμές των οποίων αυξάνονται πολύ πάνω από το μέσο όρο αύξησης του επίσημου τιμαρίθμου), ενώ το «καλάθι» της ΕΣΥΕ περιλαμβάνει μια σειρά είδη και υπηρεσίες που μπορεί να φτηναίνουν, αλλά αποτελούν είδος πολυτελείας για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Του λόγου το αληθές βεβαιώνει και το παράδειγμα για την εξέλιξη των τιμών σε 8 βασικά είδη και υπηρεσίες που επεξεργάστηκε ο «Ρ» και την εξέλιξη των μισθών, με βάση την επίσημη εισοδηματική πολιτική. Οι τιμές του πίνακα για το 2008 έγιναν με βάση εκτιμήσεις, που ίσως είναι και συντηρητικές, ενώ για τις ονομαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων (3%) πήραμε υπόψη τα σχέδια της κυβέρνησης για την εισοδηματική πολιτική στο δημόσιο τομέα, όπως έχουν αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Από τα στοιχεία του παραδείγματος (βλέπε σχετικό πίνακα), προκύπτει με σαφήνεια πως οι ανατιμήσεις στα 8 είδη πρώτης ανάγκης των λαϊκών νοικοκυριών, αυξάνονται με ρυθμό 8,6% φέτος και 8% το 2008. Το ποσοστό αυτό είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση τόσο με τον επίσημο πληθωρισμό (φέτος θα κλείσει γύρω και πάνω από 3% και του χρόνου σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα), όσο και με τις ισχνές ονομαστικές αυξήσεις των μισθών και συντάξεων.

Ετσι, αν φέτος ο προϋπολογισμός των λαϊκών νοικοκυριών θα κλείσει με έλλειμμα 72 ευρώ το μήνα, το 2008 η διαφορά θα διπλασιαστεί και θα φτάσει τα 139 ευρώ ευρώ το μήνα! Μιλάμε, δηλαδή, για ένα έλλειμμα ύψους 864 ευρώ φέτος και 1.668 ευρώ το 2008. Η διαφορά αυτή, στην πραγματικότητα, είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπάρχουν και πολλά άλλα είδη πρώτης ανάγκης που μπαίνουν στο καλάθι της εργαζόμενης νοικοκυράς, τα οποία ακριβαίνουν πολύ περισσότερο από το μέσο όρο αύξησης των τιμών που εμφανίζει η ΕΣΥΕ με τον επίσημο τιμάριθμο. Και φυσικά, η διαφορά αυτή καλύπτεται είτε με την αύξηση του τραπεζικού δανεισμού, είτε με πρόσθετες περικοπές σε είδη και υπηρεσίες στοιχειώδους διαβίωσης...


Λάμπρος ΤΟΚΑΣ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Η απόλυτη βρισιά!

Εχω ένα παράπονο και θέλω να το κουβεντιάσουμε! Εχουμε τη ζωή, τέλος πάντων, αυτό το πράγμα που βιώνουμε και το αποκαλούμε ζωή, και έχω κάπου έξι εκατομμύρια λέξεις με τις οποίες καλούμαι να την περιγράψω. Και δείτε, σε τι τρέλα μάς έχουν οδηγήσει. Δε φτάνουν οι λέξεις! Γιατί, ανάμεσα στα άλλα, κατάφεραν να εκθέσουν και τις λέξεις! Να τις αποδυναμώσουν!

Πράγματι, βρέστε μου μια λέξη, μια ομάδα λέξεων, ένα μεγαλύτερο από ομάδα σύνολο λέξεων, από τα 6 περίπου εκατομμύρια λέξεις της ελληνικής γλώσσας, που να μπορεί να περιγράψει την περίπτωση των Ζωνιανών, για παράδειγμα! Δεν υπάρχει ούτε μια λέξη, ούτε μια ομάδα λέξεων, ούτε ένα μεγαλύτερο σύνολο λέξεων που να μπορεί να το κάνει! Δε λέω απλώς να χαρακτηρίσει την περίπτωση. Λέω να την περιγράψει. Για την ακρίβεια, να την εξηγήσει! Και στις τρεις διαστάσεις της. Υψος, πλάτος, μήκος! Βρέστε μου τη λέξη ή το σχήμα των λέξεων, που θα αποκαλύψουν το σύνολο των παραμέτρων που συνθέτουν το πρόβλημα.

Εχουμε το γεγονός. Το οποίο, βέβαια, δεν ξεφύτρωσε μόνο του, όπως τα δενδρύλλια του χασισιού, που μέρες τώρα αναζητούν εναγωνίως τα Σώματα Ασφαλείας για να τα ξεριζώσουν! Εχουμε αυτούς που γνώριζαν το πρόβλημα και, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ήταν μπλεγμένοι σε αυτό. Πολιτικοί, αστυνομικοί, δικαστές, κοινοτάρχες. Εχουμε, επίσης, και τους άλλους, οι οποίοι δεν ήταν μπλεγμένοι μαζί του, αλλά γνώριζαν το γεγονός και σφύριζαν κλέφτικα! Και έχουμε, βέβαια, και τα ΜΜΕ, τα οποία, μετά την αποκάλυψη, παριστάνουν τα απορημένα!

Το χωράει ο νους σας, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να υπάρχει ένα χωριό με δικό του μπαϊράκι; Ενα χωριό, που, σύμφωνα με τις εκ των υστέρων αποκαλύψεις, διακινούσε ελεύθερα ναρκωτικά, καλλιεργούσε ναρκωτικά, έκανε ληστείες, απαγόρευε την προσπέλαση της αστυνομίας;.. Εξηγήστε, λοιπόν, το γεγονός! Με μια λέξη, με μια ομάδα λέξεων, με ένα μεγαλύτερο σύνολο λέξεων! Δε γίνεται!

Και φτάνουμε στο παράπονό μου, με το οποίο ξεκίνησα το άρθρο μου. Ζητάω από τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη», από εσάς αγαπημένοι μου σύντροφοι, από τον διευθυντή της εφημερίδας, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να κρατάει το ήθος της εφημερίδας υψηλά, από τις παραδόσεις ευπρέπειας που έχουν καλλιεργήσει οι μεγάλοι και οι μικρότεροι ογκόλιθοι της δημοσιογραφίας που πέρασαν, αλλά και από αυτούς που υπάρχουν σήμερα στην εφημερίδα μας, να μου επιτρέψετε να παρανομήσω! Θέλω να με απαλλάξετε απ' όλα αυτά, έστω και για μια μόνο φορά, και να βρίσω. Οχι με τις γνωστές βρισιές! Θέλω να φτιάξω μια δική μου βρισιά. Μια απόλυτη βρισιά! Μια βρισιά, που θα εξηγεί την κατάσταση!

Μια βρισιά, που θα αποκαλύπτει ολόκληρο το μέγεθος της χύδην ζωής που βιώνουμε! Ξεκινώντας από το γενικό. Οτι είμαστε μια καπιταλιστική χώρα, μια ουρά του καπιταλισμού, μια βρεγμένη ουρίτσα, η οποία είναι συνυπεύθυνη και αυτή για τα μύρια όσα, που έπονται του γενικού καπιταλισμού! Αφού και αυτή είναι μέρος του. Μια ουρίτσα, που βάζει και αυτή την ουρά της, για να εμφανίζεται η χώρα μας μια χώρα χωρίς όραμα! Μια βουβή χώρα, που πορεύεται στα σκοτάδια και στο άγνωστο. Μια χώρα, που στη θέση της ελπίδας καλλιεργεί την απελπισία και φυτείες μαριχουάνας! Μια χώρα, που διοικείται από κυβερνήσεις κάτω του μετρίου. Από κυβερνήσεις που τις αχρηστεύουν οι κατσικοκλέφτες και οι κλεφτοκοτάδες! Μια χώρα βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τις κομπίνες. Μια χώρα που ακούει στο όνομα Ζωνιανά!

Θέλω να φτιάξω, και να χρησιμοποιήσω στο άρθρο μου, μια απόλυτη βρισιά, η οποία βέβαια θα περιέχει τη συσσωρευμένη οργή μου, αλλά και την αμετακίνητη πίστη μου. Θα περιέχει την οργή μου για τα ζητήματα της υγείας, της ανασφάλειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης. Αλλά και την πίστη μου πως η γη δεν υπάρχει για να φυτρώνουν δενδρύλλια, αλλά σιτάρια, καλαμπόκια, ελιές και σταφύλια!

Ζητάω κατανόηση! Είμαι κοντά στην παράκρουση! Αυτό το σάπιο που μυρίζει στην ατμόσφαιρα δε μας ταιριάζει! Τα Ζωνιανά δεν είναι μόνο στην Κρήτη, μην ξεγελιέστε! Εχουν απλωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια. Δεν είναι κράτος αυτό που έχουμε. Είναι παρακράτος! Μια αθλιότητα, με την οποία πρέπει να τελειώνουμε!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ» ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
Αύριο η εκδήλωση για τις εκλογές στο Επιμελητήριο

Εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης και ανακήρυξη του ψηφοδελτίου» πραγματοποιεί η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων» (ΔΠΚ-Ο), τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη 2007, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών Πρωτευούσης (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

«Συνάδελφε οικονομολόγε, στήριξε και ενίσχυσε τα πλατιά αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΔΠΚ-Ο, ανάτρεψε τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, βάλε εμπόδια στην αντιλαϊκή δράση της σημερινής πλειοψηφίας του ΟΕΕ, διεκδίκησε, και μέσα από το Επιμελητήριο, την κατοχύρωση και την αναβάθμιση των επαγγελματικών, εργασιακών και συνδικαλιστικών σου δικαιωμάτων», σημειώνεται στην πρόσκληση.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org