Κυριακή 11 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Η απόλυτη βρισιά!

Εχω ένα παράπονο και θέλω να το κουβεντιάσουμε! Εχουμε τη ζωή, τέλος πάντων, αυτό το πράγμα που βιώνουμε και το αποκαλούμε ζωή, και έχω κάπου έξι εκατομμύρια λέξεις με τις οποίες καλούμαι να την περιγράψω. Και δείτε, σε τι τρέλα μάς έχουν οδηγήσει. Δε φτάνουν οι λέξεις! Γιατί, ανάμεσα στα άλλα, κατάφεραν να εκθέσουν και τις λέξεις! Να τις αποδυναμώσουν!

Πράγματι, βρέστε μου μια λέξη, μια ομάδα λέξεων, ένα μεγαλύτερο από ομάδα σύνολο λέξεων, από τα 6 περίπου εκατομμύρια λέξεις της ελληνικής γλώσσας, που να μπορεί να περιγράψει την περίπτωση των Ζωνιανών, για παράδειγμα! Δεν υπάρχει ούτε μια λέξη, ούτε μια ομάδα λέξεων, ούτε ένα μεγαλύτερο σύνολο λέξεων που να μπορεί να το κάνει! Δε λέω απλώς να χαρακτηρίσει την περίπτωση. Λέω να την περιγράψει. Για την ακρίβεια, να την εξηγήσει! Και στις τρεις διαστάσεις της. Υψος, πλάτος, μήκος! Βρέστε μου τη λέξη ή το σχήμα των λέξεων, που θα αποκαλύψουν το σύνολο των παραμέτρων που συνθέτουν το πρόβλημα.

Εχουμε το γεγονός. Το οποίο, βέβαια, δεν ξεφύτρωσε μόνο του, όπως τα δενδρύλλια του χασισιού, που μέρες τώρα αναζητούν εναγωνίως τα Σώματα Ασφαλείας για να τα ξεριζώσουν! Εχουμε αυτούς που γνώριζαν το πρόβλημα και, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ήταν μπλεγμένοι σε αυτό. Πολιτικοί, αστυνομικοί, δικαστές, κοινοτάρχες. Εχουμε, επίσης, και τους άλλους, οι οποίοι δεν ήταν μπλεγμένοι μαζί του, αλλά γνώριζαν το γεγονός και σφύριζαν κλέφτικα! Και έχουμε, βέβαια, και τα ΜΜΕ, τα οποία, μετά την αποκάλυψη, παριστάνουν τα απορημένα!

Το χωράει ο νους σας, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να υπάρχει ένα χωριό με δικό του μπαϊράκι; Ενα χωριό, που, σύμφωνα με τις εκ των υστέρων αποκαλύψεις, διακινούσε ελεύθερα ναρκωτικά, καλλιεργούσε ναρκωτικά, έκανε ληστείες, απαγόρευε την προσπέλαση της αστυνομίας;.. Εξηγήστε, λοιπόν, το γεγονός! Με μια λέξη, με μια ομάδα λέξεων, με ένα μεγαλύτερο σύνολο λέξεων! Δε γίνεται!

Και φτάνουμε στο παράπονό μου, με το οποίο ξεκίνησα το άρθρο μου. Ζητάω από τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη», από εσάς αγαπημένοι μου σύντροφοι, από τον διευθυντή της εφημερίδας, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να κρατάει το ήθος της εφημερίδας υψηλά, από τις παραδόσεις ευπρέπειας που έχουν καλλιεργήσει οι μεγάλοι και οι μικρότεροι ογκόλιθοι της δημοσιογραφίας που πέρασαν, αλλά και από αυτούς που υπάρχουν σήμερα στην εφημερίδα μας, να μου επιτρέψετε να παρανομήσω! Θέλω να με απαλλάξετε απ' όλα αυτά, έστω και για μια μόνο φορά, και να βρίσω. Οχι με τις γνωστές βρισιές! Θέλω να φτιάξω μια δική μου βρισιά. Μια απόλυτη βρισιά! Μια βρισιά, που θα εξηγεί την κατάσταση!

Μια βρισιά, που θα αποκαλύπτει ολόκληρο το μέγεθος της χύδην ζωής που βιώνουμε! Ξεκινώντας από το γενικό. Οτι είμαστε μια καπιταλιστική χώρα, μια ουρά του καπιταλισμού, μια βρεγμένη ουρίτσα, η οποία είναι συνυπεύθυνη και αυτή για τα μύρια όσα, που έπονται του γενικού καπιταλισμού! Αφού και αυτή είναι μέρος του. Μια ουρίτσα, που βάζει και αυτή την ουρά της, για να εμφανίζεται η χώρα μας μια χώρα χωρίς όραμα! Μια βουβή χώρα, που πορεύεται στα σκοτάδια και στο άγνωστο. Μια χώρα, που στη θέση της ελπίδας καλλιεργεί την απελπισία και φυτείες μαριχουάνας! Μια χώρα, που διοικείται από κυβερνήσεις κάτω του μετρίου. Από κυβερνήσεις που τις αχρηστεύουν οι κατσικοκλέφτες και οι κλεφτοκοτάδες! Μια χώρα βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τις κομπίνες. Μια χώρα που ακούει στο όνομα Ζωνιανά!

Θέλω να φτιάξω, και να χρησιμοποιήσω στο άρθρο μου, μια απόλυτη βρισιά, η οποία βέβαια θα περιέχει τη συσσωρευμένη οργή μου, αλλά και την αμετακίνητη πίστη μου. Θα περιέχει την οργή μου για τα ζητήματα της υγείας, της ανασφάλειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης. Αλλά και την πίστη μου πως η γη δεν υπάρχει για να φυτρώνουν δενδρύλλια, αλλά σιτάρια, καλαμπόκια, ελιές και σταφύλια!

Ζητάω κατανόηση! Είμαι κοντά στην παράκρουση! Αυτό το σάπιο που μυρίζει στην ατμόσφαιρα δε μας ταιριάζει! Τα Ζωνιανά δεν είναι μόνο στην Κρήτη, μην ξεγελιέστε! Εχουν απλωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια. Δεν είναι κράτος αυτό που έχουμε. Είναι παρακράτος! Μια αθλιότητα, με την οποία πρέπει να τελειώνουμε!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ