ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
Σελ. /28
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πλημμυρίζουμε τους δρόμους! Κανένας για δουλειά σήμερα!

Στις 10 π.μ. στα Προπύλαια η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Μαζική εξόρμηση στη «Βιοχάλκο»
Μαζική εξόρμηση στη «Βιοχάλκο»
Με 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα απαιτούν σήμερα την απόσυρση του αντεργατικού εκτρωματικού νομοσχεδίου με τις «ανατροπές του αιώνα».

«Το αντεργατικό νομοσχέδιο να πεταχτεί στα σκουπίδια!», διαδηλώνουν σήμερα στις συγκεντρώσεις, που οργανώνονται από τη μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη, χιλιάδες απεργοί από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. «Κανείς στη δουλειά! Ολοι στην απεργία», δυναμώνουν το κάλεσμα Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Η δράση και οι πρωτοβουλίες των σωματείων όλες τις προηγούμενες μέρες, με εξορμήσεις και περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, δίνουν σήμερα τη σκυτάλη στις απεργιακές φρουρές και στις δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Κανείς στη δουλειά σήμερα! Ολοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της «διευθέτησης», της «ευελιξίας», του χτυπήματος των Συλλογικών Συμβάσεων, οι νόμοι που μετατρέπουν την Ασφάλιση σε τζόγο, οι απεργοκτόνες νομοθετικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι διατάξεις χτυπήματος των διαδηλώσεων της σημερινής κυβέρνησης, τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Γιγαντοπανό στα Χανιά
Γιγαντοπανό στα Χανιά
Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο έχουν εκφράσει Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών. Εχουν αποφασίσει να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οργανώνουν και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 16 Ιούνη.

«Χειρόφρενο» σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ

Απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία έχουν πάρει και τα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ετσι, σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Ομόφωνη απόφαση για απεργία έχει πάρει επίσης η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., καθώς οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν επίσης οι σιδηροδρομικοί.

«Παρών» από ΜΑΣ, ΟΓΕ, ΕΕΔΥΕ

Τις αντεργατικές ανατροπές που στοχεύουν με μεγαλύτερη ένταση τη νέα γενιά των εργαζομένων καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΤΕΑΠΗ, Δασκάλων, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, ΝΦΕΕΜΠ, Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και ΣΟ ΑΣΠΑΙΤΕ του ΠΑΔΑ.

Μήνυμα αγώνα και από τους φοιτητικούς συλλόγους
Μήνυμα αγώνα και από τους φοιτητικούς συλλόγους
Τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν αποφασίσει και Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι σε μια σειρά από περιοχές. Στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας όλες τις γυναίκες της βιοπάλης. Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Με το απεργιακό κάλεσμα σε δεκάδες χώρους δουλειάς

Μαζική εξόρμηση στις πύλες των εγκαταστάσεων του ομίλου «Βιοχάλκο» στα Οινόφυτα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία συνδικάτων από τη Βοιωτία και την Εύβοια, χτες, μεταφέροντας στους εργαζόμενους το μήνυμα του απεργιακού ξεσηκωμού.

Σε έναν από τους μεγαλύτερους εργασιακούς χώρους στον κλάδο του Μετάλλου στη χώρα μας, όπου η εργοδοσία με πρόσχημα την πανδημία εφαρμόζει ήδη τη 12ωρη εργασία, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας, που μοιράστηκε στους εργαζόμενους, γίνονται ιδιαίτερες αναφορές στις εργασιακές συνθήκες που εφαρμόζει η εργοδοσία της «Βιοχάλκο» με πέντε μέρες 12ωρη εργασία και 5 μέρες ρεπό. «Το "5-5" που εφάρμοσε ο όμιλος της "Βιοχάλκο" σε μια σειρά από εργοστάσια και τμήματα είναι παγίδα, δεν πρέπει κανείς να θεωρεί πως με πέντε ρεπό αναπληρώνει τη δύναμη που ξόδεψε σε πέντε μέρες 12ωρο, αφού η αναπλήρωση πρέπει να γίνεται μέσα στη μέρα, δεν μπορεί να "μετατίθεται" για μετά. Προοπτικά θα υπάρξουν σοβαρές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία μας, επιβάρυνση των οργανισμών μας και επαγγελματικές ασθένειες, αφού δεν θα προλαβαίνουμε να ξεκουραζόμαστε επαρκώς», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας βρέθηκε έξω από το εργοστάσιο της «Atlas Tapes» στην Αταλάντη Λοκρίδας, όπου τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σημειώθηκε ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα, με έναν 48χρονο εργαζόμενο να χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν τον εργασιακό μεσαίωνα που διαμορφώνει το νέο νομοσχέδιο, αλλά και να αντισταθούν απέναντι στις συνθήκες εντατικοποίησης που επικρατούν στον εργασιακό τους χώρο.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή προετοιμάζεται η απεργία στη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τους εργαζόμενους παίρνουν τη θέση τους αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί επιστήμονες. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων. «Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι γνωρίζουνε καλά τι σημαίνει για τη ζωή και την ψυχική και σωματική υγεία η δουλειά χωρίς ωράριο, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς συλλογική διαπραγμάτευση. Απαιτείται εδώ και τώρα κατοχύρωση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων! (...) Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας που μας θέλουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», σημειώνει.

Το μήνυμα του απεργιακού ξεσηκωμού ταξιδεύει από χώρο σε χώρο και στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη. Στην Καβάλα, το Σωματείο Οικοδόμων «όργωσε» όλες αυτές τις μέρες με εξορμήσεις όλα τα γιαπιά της περιοχής. Στη Δράμα, μαζική σύσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου με τους διοικητικούς υπαλλήλους, μπροστά στην απεργία. Νέες δυνάμεις πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στην Κομοτηνή, όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ νομού Ροδόπης.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι παρεμβάσεις των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Χτες, κλιμάκια συνδικαλιστών επισκέφτηκαν το εργοστάσιο εμφιάλωσης της εταιρείας «Ζαγόρι» στην Κρανούλα, όπου η «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας είναι καθεστώς εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Κλιμάκια του Συνδικάτου Οικοδόμων «όργωσαν» τα γιαπιά της περιοχής, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από μια σειρά βιομηχανιών, όπως στη μονάδα επεξεργασίας σκουπιδιών της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» και στα «Πλαστικά Θράκης», που κλιμάκια του Εργατικού Κέντρου επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Αντίστοιχα στην Αρτα εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου επισκέφτηκαν το συσκευαστήριο ελιάς «Intecom» και αλυσίδες σούπερ μάρκετ της πόλης στηρίζοντας μέχρι την τελευταία στιγμή το απεργιακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, με τους εργάτες του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας να κλείνουν το εργοστάσιο μετά από Γενική Συνέλευση του σωματείου τους.

WEB RADIO ΠΑΜΕ
Σε απεργιακή «συχνότητα» το ραδιόφωνο του ΠΑΜΕ

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, το web radio του ΠΑΜΕ θα μεταδώσει μία έκτακτη απεργιακή εκπομπή. Από τις 7 μέχρι τις 8.30 το πρωί θα μεταφέρει το κλίμα από τις απεργιακές φρουρές και την εικόνα από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή μάχη, μέσα από τηλεφωνικές συνδέσεις με εκπροσώπους σωματείων σε χώρους δουλειάς, εργοστάσια, εργοτάξια και γραφεία.

Οι προσυγκεντρώσεις σε Αθήνα και Πειραιά

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μαζικών φορέων για τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν οριστεί για τις 9.30 π.μ., ως εξής:

-- Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

-- Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σωματεία αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλλογοι Συνταξιούχων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας.

-- Πλατεία Κοραή: Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ.

Πούλμαν για τα Προπύλαια

Πούλμαν για τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια θα αναχωρήσουν από Καλλιθέα (8.30 π.μ., πλατεία Δαβάκη), Νέα Ιωνία (8.15 π.μ., ΟΤΕ), Μεταμόρφωση (8.15 π.μ., Αγιος Κωνσταντίνος), Νέα Φιλαδέλφεια (8.15 π.μ., δημαρχείο), Νέο Ηράκλειο (8.30 π.μ., Τρία Αστέρια), Πεύκη (8.30 π.μ., 13η στάση), Ολυμπιακό Χωριό (8.15 π.μ., Κακλαμανάκη 21), Ανω Πατήσια (8.45 π.μ., τέρμα τρόλεϊ), πλατεία Κολιάτσου 9 π.μ., Μενίδι (8.30 π.μ., πλατεία Καράβου), Κόκκινο Μύλο (8.45 π.μ., τριγωνική πλατεία), Πετρούπολη (8.15 π.μ., πλατεία Ηρώ), Ιλιον (8.30 π.μ., ΟΤΕ Ιδομενέως), Καματερό (8.15 π.μ, στάση Μανάρα), Αγίους Αναργύρους (8.30 π.μ., παλιό δημαρχείο), Ελληνικό (8 π.μ., Πλ. Σουρμένων), Αργυρούπολη (8.15 π.μ., δημαρχείο), Αλιμο (8.30 π.μ., Ησιόδου και Δωδεκανήσου - 8.40 π.μ., Λεωφ. Καλαμακίου - Σκλαβενίτη), Παλαιό Φάληρο (8.50 π.μ., πλατεία Ντάβαρη - τράπεζα Πειραιώς), Νέα Σμύρνη (8.30 π.μ., Polis Park), Γλυφάδα (8.30 π.μ., Αγ. Τρύφωνα), Μπραχάμι (8.30 π.μ., πλατεία Ηρώων - ΙΚΑ), Περιστέρι [8.45 π.μ. στα σημεία: Πλατεία Δημαρχείου, ΚΕΠ Ν. Ζωής (Πελοπίδα και Βύρωνος) και πλατεία Δέγλερη], Χαϊδάρι (8.30 π.μ., Παλατάκι), Αγία Βαρβάρα (8.30 π.μ., ΕΛΤΑ) και Αιγάλεω (8.45 π.μ., πλατεία Εσταυρωμένου, και την ίδια ώρα από το Μετρό «Αγία Μαρίνα»).

Στον Πειραιά

Στον Πειραιά, οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη έχουν οριστεί για τις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:

-- Εργατικό Κέντρο: Σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, συνταξιουχικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Α' Πειραιά.

-- Ηλεκτρικός Σταθμός: Συνταξιουχικά Σωματεία και μαζικοί φορείς των δήμων της Β' Πειραιά.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις σήμερα

Απεργιακές συγκεντρώσεις για σήμερα έχουν ανακοινωθεί στις εξής πόλεις:

Αθήνα, 10 π.μ., Προπύλαια.

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

Πειραιάς, 10 π.μ., Λιμάνι (πλατεία Καραϊσκάκη).

Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., μπροστά από το δημαρχείο.

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου.

Αλμυρός, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Αμαλιάδα, 9 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Αμφιλοχία, 10.30 π.μ., λιμάνι.

Αμφισσα, 11 π.μ., πλατεία Λαού.

Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου.

Αρτα, 10 π.μ., πλατεία Κιλκίς.

Βέροια, 11 π.μ., πλατεία Ωρολογίου.

Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου.

Γιάννενα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Γιαννιτσά, 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ.

Γρεβενά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ελασσόνα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ελευσίνα, 10 π.μ., πλατεία Ηρώων.

Ζάκυνθος, 10 π.μ., πρώην Νομαρχία.

Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., πλατεία Δημαρχείου.

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Θήβα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ικαρία, 12 μ., πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Ιστιαία, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Καβάλα, 10.30 π.μ., πλατεία Καπνεργάτη.

Καλαμάτα, 10 π.μ., πλατεία 23ης Μάρτη.

Κάλυμνος, 10.30 π.μ., Πνευματικό Κέντρο.

Καρδίτσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Καρπενήσι, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κάρυστος, 10.30 π.μ., πλατεία.

Καστοριά, 10.30 π.μ., έναντι παλιάς Νομαρχίας.

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κέρκυρα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης.

Κοζάνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 10.30 π.μ., Περιβολάκια.

Κορωπί, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Λέρος, 10.30 π.μ., προαύλιο Νοσοκομείου.

Λευκάδα, 11 π.μ., στον Αγιο Μηνά.

Λήμνος, 11 π.μ., πλατεία παλιού Δημαρχείου.

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Μαντούδι, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Μυτιλήνη, 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς.

Νάξος, 11 π.μ., πλατεία Παλιού Δημαρχείου.

Νάουσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ναύπακτος, 10.30 π.μ., Κεφαλόβρυσο.

Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Πάρος, 11 π.μ., πλατεία Μαντώ.

Πάτρα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Πολύγυρος, 10.30 π.μ., Ηρώον.

Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιό ΚΤΕΛ.

Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., παλιό πάρκο.

Πύργος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ρέθυμνο, 10 π.μ., δημαρχείο.

Ρόδος, 10.30 π.μ., πλατεία Κύπρου.

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Σαντορίνη, 11 π.μ., πλατεία Φηρών.

Σέρρες, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Σιάτιστα, 10.30 π.μ., στο Κέντρο Υγείας.

Σπάρτη, 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο Λακωνίας.

Σύρος, 10.30 π.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού.

Φλώρινα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Χαλκίδα, 10 π.μ., πλατεία Αγοράς.

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Χίος, 10.30 π.μ., πλατεία Βουνακίου.

Διεθνής αλληλεγγύη στην πανελλαδική απεργία

Τη στήριξή τους στον αγώνα που δίνουν η εργατική τάξη και τα συνδικάτα της στην Ελλάδα με τη σημερινή απεργία, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, μεταφέρουν στο ΠΑΜΕ συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, μηνύματα έχουν φτάσει από:

  • Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ
  • Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ)
  • Ιταλία: Συνδικαλιστική οργάνωση USB
  • Γαλλία: Εργατικό Κέντρο 13-Μπους ντε Ρον (Μασσαλίας)
  • Γαλλία (Παρίσι): Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν
  • Ινδία: Συνομοσπονδία CITU
  • Τρινιντάντ: Συνδικάτο Εργαζομένων στα Πετρέλαια
  • Νιγηρία: Ομοσπονδία NLC
  • Σρι Λάνκα: Ομοσπονδία ICEU

Επίσης, μηνύματα αλληλεγγύης έχουν φτάσει στο ΠΑΜΕ από συνδικαλιστές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλόγους του εξωτερικού: Από τις ΗΠΑ Labor Today, τη ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, AICCTU και AIRTWF Ινδίας, LAB Χώρα των Βάσκων, Ισπανία, SGB Ιταλίας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην απεργιακή συγκέντρωση

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, σήμερα Πέμπτη και ώρα 10 π.μ. στα Προπύλαια.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org