ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
Σελ. /24
ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Δέσμευση για να κηρυχτεί υποχρεωτική η τοπική ΣΣΕ απέσπασαν οι μεταλλεργάτες!

Στους δρόμους βγήκαν και χτες, συνεχίζουν τον αγώνα μετά το στυγερό εργοδοτικό έγκλημα

RIZOSPASTIS

Σε δεύτερη μέρα απεργίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευή, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις με τις οποίες διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, της σωματικής τους ακεραιότητας, της ίδιας της ζωής τους, για να γυρνάνε όρθιοι από το μεροκάματο. Η απεργία ξεκίνησε με αφορμή το νέο εργοδοτικό έγκλημα που κόστισε τη ζωή στον 47χρονο εργάτη στη Ζώνη Περάματος και οδήγησε στον τραυματισμό δύο ακόμα συναδέλφων του, τη Δευτέρα 29 Μάη.

Στο πλαίσιο της χτεσινής απεργίας, που προκήρυξαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, το πρωί έγινε συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Πειραιά και πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, μετά από κάλεσμα και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, με αφετηρία την πλατεία Κοραή.

Σημαντική κατάκτηση προς την υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ

Ο απεργιακός αγώνας είχε αποτέλεσμα να αποσπάσουν οι εργαζόμενοι δεσμεύσεις από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για τα μέτρα προστασίας και τους ελέγχους, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουν υπογράψει.

RIZOSPASTIS

Συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση που έγινε χτες το μεσημέρι, η εργοδοτική Ενωση (ΣΕΝΑΒΙ) αναγκάστηκε να υποβάλει το απαραίτητο αίτημα, πράγμα που απέφευγε εδώ και χρόνια. Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται πλέον το υπουργείο να κηρύξει τη Σύμβαση υποχρεωτική τις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για τη σύμβαση που κατάφερε το Συνδικάτο να υπογράψει με τους εργοδότες της Ζώνης το 2017, μετά από 9μηνο σκληρό αγώνα. Ομως από τότε, τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ αρνούνταν να την καταστήσουν υποχρεωτική, παρέχοντας «κάλυψη» στους εργοδότες για να την παραβιάζουν.

Στο πλευρό των απεργών κατά την πρωινή τους συγκέντρωση βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αντιπροσωπείες σωματείων από μια σειρά κλάδους και μαζικοί φορείς. «Δεν είναι ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ' τη ζωή», φώναξαν και έστειλαν μήνυμα πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να «παραγραφεί» ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια.

Εκτη απεργία από την αρχή του χρόνου για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Την ανάγκη πλατιάς ενημέρωσης του λαού στον Πειραιά για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Ζώνη και συνολικά στη Ναυπηγοεπισκευή, κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα για τους «χαμογελαστούς» εργαζόμενους των Ναυπηγείων, τόνισε ο Ακης Αντωνίου, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου και πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά.

Υπενθύμισε ότι η χτεσινή ήταν η έκτη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι από τις αρχές του έτους, με βασικό αίτημα τα μέτρα προστασίας και τους ελέγχους για την εφαρμογή τους. Κάτω από την πίεση των πετυχημένων απεργιών, όπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους, το κυβερνητικό κλιμάκιο με το οποίο έγινε συνάντηση την Τρίτη δεσμεύτηκε ότι οι έλεγχοι από τις πενταμελείς Επιτροπές για την Υγιεινή και Ασφάλεια θα γίνονται καθημερινά και σε δύο βάρδιες (από μια φορά τη βδομάδα και μόνο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι). Επίσης, υποσχέθηκε να δρομολογήσει την υποχρέωση των τεχνικών ασφαλείας να έχουν περισσότερες ώρες παρουσία, ανάλογα με την επικινδυνότητα του έργου.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, τα αιτήματα των εργαζομένων δεν εξαντλούνται σε αυτά. Μεταξύ άλλων, ζητούν να μπει τέρμα στο απαράδεκτο καθεστώς που θέλει οι τεχνικοί ασφαλείας να είναι υπάλληλοι του εργοδότη και να πληρώνονται από αυτόν τον οποίον υποτίθεται ότι πρέπει να ...ελέγξουν.

Το εργοδοτικό έγκλημα καταδίκασε ο Σταύρος Τουμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, και χαιρέτισε τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Στην παρέμβασή του σχολίασε τη συνέχιση της επίθεσης τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και με τους πλειστηριασμούς. «Το ξέρουμε πολύ καλά πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Μπαίνουμε μπροστά για να τα σταματήσουμε όλα αυτά», είπε.

Κυβερνήσεις και εργοδοσία θέλουν τα ναυπηγεία «ειδικές οικονομικές ζώνες»

«Ο,τι δικαιώματα έχει κατακτήσει ο κλάδος σας, δεν σας τα χάρισε κανένας», σημείωσε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μιλώντας για τους σκληρούς αγώνες που έχουν δώσει οι μεταλλεργάτες και έχουν γίνει σημείο αναφοράς σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς.

«Δεν τα βάζετε μόνο με μια ανάλγητη κυβέρνηση, τα βάζετε με ένα ολόκληρο σύστημα, πρώτα και κύρια την εργοδοσία, η οποία θέλει τους εργάτες ξεμοναχιασμένους, μόνους, χωρίς συλλογικά δικαιώματα», υπογράμμισε, αναδεικνύοντας την ανάγκη να γίνει υποχρεωτική η ΣΣΕ στη Ζώνη.

Την επιθυμία της εργοδοσίας για χώρους δουλειάς που θα αποτελούν «ειδικές οικονομικές ζώνες», στις οποίες οι εργαζόμενοι θα στερούνται στοιχειώδη δικαιώματα, η εκάστοτε κυβέρνηση επιδιώκει να την κάνει πράξη: «Αυτό έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύρο, αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελευσίνα», σχολίασε. Υπενθύμισε ότι ανάλογη προσπάθεια έκαναν οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία, αξιοποιώντας και τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, στη Ζώνη στο Πέραμα, βρήκαν όμως απέναντί τους τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

«Κάθε νεκρός εργάτης που προστίθεται σε αυτή τη μακάβρια λίστα των νεκρών συναδέλφων, μας θυμίζει ότι οι εργάτες έχουν απέναντί τους ένα κοινό μέτωπο των εργοδοτών και των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα», πρόσθεσε και κατέληξε ότι με την οργάνωση και τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι μπορούν να συγκρουστούν με το μέτωπο αυτό και να το ανατρέψουν.

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, κανένας εργάτης δεν σας συγχωρεί!

Εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωσαν και χτες το απόγευμα στο κέντρο του Πειραιά

RIZOSPASTIS

«Ως εδώ! Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών»: Την απαίτηση να μην θυσιάζεται η ζωή και η υγεία κανενός εργαζόμενου στον βωμό της κερδοφορίας διαδήλωσαν εργαζόμενοι και νεολαία και χτες το απόγευμα στον Πειραιά.

Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου της πόλης ανταποκρίθηκαν σωματεία, σύλλογοι της ΟΓΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά, φοιτητικοί σύλλογοι, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Πασαλιμάνι. «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, κανένας εργάτης δεν σας συγχωρεί», διαμήνυσαν.

Στη νέα κινητοποίηση καταδίκης του εργοδοτικού εγκλήματος συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τα μέλη του ΠΓ Γιάννη Πρωτούλη, Γιώργο Μαρίνο και Θοδωρή Χιώνη, καθώς και τους Νίκο Αμπατιέλο, Βάλσαμο Συρίγο, Μανώλη Καραντούσα, Διαμάντω Μανωλάκου, μέλη της ΚΕ και υποψήφιους βουλευτές.

«Εδώ και δύο μέρες είμαστε στους δρόμους μετατρέποντας τη θλίψη για τον χαμό του συναδέλφου μας σε οργή και αγώνα», σημείωσε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Από το βήμα της συγκέντρωσης κατήγγειλε το γεγονός ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι «ταγμένοι» στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τα αιτήματα για μέτρα προστασίας σαν «κόστος», «γραφειοκρατία» και «εμπόδιο» για τις δουλειές στα ναυπηγεία.

RIZOSPASTIS

«Ολοι ζούμε και εργαζόμαστε τελικά σε μια τεράστια κοιλάδα των Τεμπών», τόνισε και εξήγησε πως στη ζυγαριά μπαίνουν από τη μια τα κέρδη και από την άλλη οι ζωές των εργαζομένων. «Μετριόμαστε και είμαστε λιγότεροι», σημείωσε. Οσον αφορά τα αίτια που στέρησαν τη ζωή σε έναν εργαζόμενο και οδήγησαν στον τραυματισμό άλλων δύο, στάθηκε στη μεγάλη εντατικοποίηση, στο ψαλίδισμα των ελέγχων.

Επισήμανε μάλιστα ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι σημερινή και πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο μόνος έλεγχος που είχε γίνει π.χ. μέρα Σάββατο ήταν αυτός που έγινε για να ανακαλέσει απόφαση της προηγούμενης μέρας, που είχε σταματήσει τις εργασίες σε πλοίο που υπήρχε αμίαντος.

Στο φόντο αυτό, ενημέρωσε για την πρώτη νίκη που πέτυχαν οι απεργοί, αφού υποχρέωσαν την υπηρεσιακή κυβέρνηση να εκδώσει ΚΥΑ προκειμένου να γίνονται έλεγχοι από τις πενταμελείς Επιτροπές όλες τις μέρες της βδομάδας, σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες, όπως διεκδικεί εδώ και χρόνια το Συνδικάτο.

Οσο για τους ισχυρισμούς της ΝΔ, διά στόματος του πρωθυπουργού και υπουργών, για τους «χαμογελαστούς» εργαζόμενους στα ναυπηγεία που έχουν υψηλούς μισθούς, υπενθύμισε πως η τελευταία κυβέρνηση είχε, με τη σειρά της, όπως είχε κάνει και η προηγούμενη, αρνηθεί να κηρύξει υποχρεωτική τη Συλλογική Σύμβαση που κατοχυρώνει τους μισθούς, τα ωράρια, τα δικαιώματα. Και αυτό το αίτημα βρίσκεται πλέον σε πορεία ικανοποίησης, καθώς κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι απέσπασαν δέσμευση ότι η Σύμβαση που με σκληρούς αγώνες έχουν υπογράψει θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα υποχρεωτική.

Τέλος, από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης επανέλαβε τη δέσμευση του Συνδικάτου πως θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια, στην σύζυγο και τα παιδιά του αδικοχαμένου εργάτη.

Τα αλλεπάλληλα εργοδοτικά εγκλήματα στη Ζώνη και τα άλλα ναυπηγεία της χώρας υπενθύμισε ο Φώτης Κισκίρας, μέλος της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ. «Ηταν 47 ετών, θα μπορούσε να είναι ο μπαμπάς καθενός από μας», τόνισε η Μυρτώ Μάτση από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά. Τα βαθιά συλλυπητήρια και την οργή των φοιτητών μετέφερε ο Μιχάλης Φαναρτζής, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Πανεπιστημίου Πειραιά.

«Κρατήσαμε τον λόγο μας πως θα κάνουμε τα πάντα για να μην θρηνήσουμε άλλο νεκρό», υπογράμμισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, και χαιρέτισε τις κατακτήσεις που απέσπασαν οι απεργοί μεταλλεργάτες με τις κινητοποιήσεις τους. «Η φωτιά που έχει ανάψει στο λιμάνι του Πειραιά, που την κρατάει και τη φουντώνει η αλληλεγγύη των εργαζομένων από διάφορους κλάδους, να απλώσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε.

Και στέλνοντας το μήνυμα στην επόμενη κυβέρνηση και όσους σπέρνουν τον φόβο στους εργάτες, ξεκαθάρισε: «Να ξέρουν πως παντοδύναμος είναι ο λαός, που όταν σαν τους μεταλλεργάτες το πάρει απόφαση θα θερίσουν αγώνες και θα τους πάρουμε αμπάριζα».

Νέο εργατικό «ατύχημα» στον δήμο Θεσσαλονίκης

Νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 30 Μάη, στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Εργαζόμενη τραυματίστηκε, όταν, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής σκουπιδιών σε δρόμο πίσω από το Γ' Σώμα Στρατού, αναπήδησε το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου, με αποτέλεσμα να εκτιναχτεί και να χτυπήσει τα δύο γόνατά της στα σίδερα του οχήματος. Από το χτύπημα έχει κάταγμα στο ένα γόνατό της και σκίσιμο στο άλλο.

Παρεμβαίνοντας, η ΔΑΣ δήμου Θεσσαλονίκης αναδεικνύει ότι ενώ τα εργατικά «ατυχήματα» σαρώνουν και στον δήμο Θεσσαλονίκης, και παρά τις καταγγελίες που έχουν κάνει ως εργαζόμενοι, καμία αρμόδια κρατική υπηρεσία δεν έχει ασχοληθεί.

Απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, τον έλεγχο όλων των απορριμματοφόρων, των οχημάτων, των εγκαταστάσεων και των χώρων δουλειάς, τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων στη διοίκηση του δήμου για τη μη απόδοση εδώ και χρόνια των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Επίσης, αναφέρει ότι άλλο ένα παράδειγμα για το πώς αντιλαμβάνεται η διοίκηση του δήμου την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων είναι η συγχώνευση εργοταξίων καθαριότητας. «Οι συνάδελφοι του εργοταξίου της οδού Ειρήνης μεταφέρθηκαν στο εργοτάξιο των Αγίων Πάντων. Σε ένα εργοτάξιο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις ούτε για τους εργαζόμενους που ήδη στεγάζονταν σε αυτό.

Πέρα από το ότι στοιβάζουν εργαζόμενους σε ακατάλληλους χώρους, τους αναγκάζουν να περπατάνε χιλιόμετρα κουβαλώντας τα εργαλεία τους για να προσεγγίσουν τους χώρους και τους δρόμους που θα καθαρίσουν. Και μάλιστα χωρίς πρόβλεψη για τη μεταφορά των εργαζομένων με οχήματα του δήμου».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή προγραμματισμένη συνέλευση του Συλλόγου τους και να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική, απαιτώντας: Προσλήψεις και σωστή διαχείριση του προσωπικού. Προμήθεια, επισκευή και συντήρηση απορριμματοφόρων και οχημάτων. Να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα απορριμματοφόρα, ανάλογα με την περιφέρεια - δρόμους που πραγματοποιείται αποκομιδή. Οι εργαζόμενοι να εκτελούν εργασίες σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις δυνάμεις τους. Σωστή χωροθέτηση των κάδων. Να χορηγηθούν, επιτέλους, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Να πληρωθεί ό,τι οφείλεται στους εργαζόμενους (όλη η αποζημίωση για ΜΑΠ και δεδουλευμένα νυχτερινά - εξαιρέσιμα).

ΛΑΡΙΣΑ
Πέθανε 28χρονος αφού πρώτα τον μετέφεραν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο...

Η τραγική πραγματικότητα της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης της Υγείας αποτυπώνεται και στην τραγική είδηση του θανάτου ενός 28χρονου από τη Φαλάνη Λάρισας. Ο νεαρός άντρας, πριν καταλήξει, πέρασε μια πραγματική Οδύσσεια από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, η οποία τελικά στοίχισε τη ζωή του...

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής ο 28χρονος ένιωσε ενοχλήσεις και αδιαθεσία. Κλήθηκε ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τον κρατήσουν στη ζωή. Το περιστατικό ήταν ιδιαίτερα βαρύ και εκτίμησαν ότι έπρεπε να μεταφερθεί είτε στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας είτε στο Νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς είναι τα μόνα νοσοκομεία στη Θεσσαλία που διαθέτουν στεφανιογράφο (!), ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που χρειαζόταν να μπει κάποιο stent στον ασθενή.

Η έλλειψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σε συνδυασμό και με το ότι δεν έγινε δεκτός στο Πανεπιστημιακό, επομένως χρειάστηκε να φύγει για Τρίκαλα, φαίνεται ότι ήταν οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Αναγκαστικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο 60 χιλιόμετρα μακριά. Οι γιατροί στα Τρίκαλα έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μάλιστα, λόγω του ότι υπάρχει έλλειψη μονάδας για τη νεκροψία - νεκροτομή, η σορός του θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Σε αρχαιρεσίες από την Τρίτη 6 Ιούνη

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιεί από την Τρίτη 6 έως και τη Δευτέρα 12 Ιούνη το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες ως εξής:

- Τρίτη 6/6 στην Αλεξανδρούπολη: 6 μ.μ.- 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Εβρου.

- Τετάρτη 7/6 στην Ξάνθη: 2.30 μ.μ. - 4.30 μ.μ. στη γαλακτοβιομηχανία «Ροδόπη» και 5 μ.μ. - 7 μ.μ. στην οδό Ηρώων 11.

- Παρασκευή 9/6 στη Δράμα: 10 π.μ. - 11 π.μ. στην «Arivia», 12 μ. - 3 μ.μ. στο Πάρκο Κομνηνών και 3.30 μ.μ. - 7 μ.μ. στο δημαρχείο Δράμας.

- Κυριακή 11/6 στην Καβάλα: 10 π.μ. - 2 μ.μ. Αριστείδου Στάνη 1 και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. στο Ποδοχώρι.

- Δευτέρα 12/6 επίσης στην Καβάλα: 9.30 π.μ. - 11 π.μ. στη ΒΙΠΕ Καβάλας, 1 μ.μ - 4 μ.μ. στα Λιμενάρια Θάσου και 5 μ.μ. - 7 μ.μ. στη Νέστο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στο ερώτημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας;» απαντάμε οι ζωές μας!

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Ζώνη του Περάματος:

«Στη Ζώνη του Περάματος, συνολικά στα Ναυπηγεία, που οι εργάτες δουλεύουν χωρίς μέτρα ασφάλειας, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, φανερώνεται τόσο ο βαθιά αντιλαϊκός χαρακτήρας της ανάπτυξης που υπόσχεται η ΝΔ, όσο και ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν πλάτη για να διαμορφωθεί αυτή η εργασιακή ζούγκλα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται για να μη γίνουν τα Ναυπηγεία η νέα κοιλάδα των Τεμπών. Στο ερώτημα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας;" απαντάμε οι ζωές μας!».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ