Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Προγράμματα

Σαν να μην ήταν μόλις χτες που κυβερνούσαν, ή που ως αντιπολίτευση στήριζαν ο ένας την πολιτική του άλλου, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ διαφημίζουν προεκλογικά τα προγράμματά τους σαν τη «συνταγή» που θα αλλάξει τάχα προς το καλύτερο τη ζωή του λαού.

Ντρέπεται όμως και η ντροπή όταν μιλάνε για «πιο δίκαιο» φορολογικό σύστημα, για «περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες» θέσεις εργασίας, για «αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις». Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία έχουν ζήσει στο πετσί τους τα προγράμματα ολωνών. Για την ακρίβεια ...το εξής ένα «κοινό πρόγραμμά» τους.

Τίποτα καινούργιο δεν φέρνουν, λοιπόν. Το επιβεβαιώνουν οι «συστάσεις» της Κομισιόν, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, που όλοι ασπάζονται και υλοποιούν. Αλλά και η πείρα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Εχουμε και λέμε:

Με τα προγράμματά τους ο κατώτατος μισθός είναι σήμερα περίπου όσο ήταν και το 2012, δηλαδή 11 χρόνια πίσω. Και ο μέσος μισθός κατά 25% μικρότερος απ' ό,τι το 2011.

Με τα προγράμματά τους 1 στις 3 κύριες συντάξεις είναι κάτω από 500 ευρώ και η μέση σύνταξη στα 650 ευρώ για τους νέους συνταξιούχους.

Με τα προγράμματά τους ο λαός πληρώνει το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων, ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόλις το 5%.

Με τα προγράμματά τους κάθε πέντε μέρες ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του στα κάτεργα της εργοδοσίας, όπως την περασμένη Δευτέρα ο μεταλλεργάτης στη Ζώνη.

Με τα προγράμματά τους χάνουν τα σπίτια τους χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και το επόμενο διάστημα πάνω από 700.000 σπίτια βρίσκονται στον προθάλαμο των πλειστηριασμών.

Με τα προγράμματά τους 1 στις 2 νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, με μέσο καθαρό μισθό κάτι παραπάνω από 300 ευρώ τον μήνα!

Με τα προγράμματά τους 6.000 εργαζόμενοι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους και ανακυκλώνονται μεταξύ ανεργίας και εργασιακής ανασφάλειας.

Με τα προγράμματά τους κάηκαν αβοήθητοι στο Μάτι και στη βόρεια Εύβοια, πνίγηκαν εγκαταλελειμμένοι στη Μάνδρα, στην Καρδίτσα, στην Εύβοια και αλλού.

Με τα προγράμματά τους φτάσαμε στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς.

Με τα προγράμματά τους η χώρα έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και σε μαγνήτη ακόμα μεγαλύτερων κινδύνων για τον λαό.

Η λίστα δεν έχει τέλος...

Υπάρχουν όμως και οι κερδισμένοι από την πολιτική που όλοι μαζί υπηρετούν.

Αυτοί που τα επόμενα χρόνια θα βάλουν στο χέρι πάνω από 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης για να κάνουν κερδοφόρες επενδύσεις, φορτώνοντας τον λαό με 350 επιπλέον αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.

Οι 150 επιχειρηματικοί όμιλοι που το 2022 κατέγραψαν αύξηση κερδών πάνω από 300%, όσο το μισό ΑΕΠ της χώρας και το τριπλάσιο της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα!

Σε αυτούς «δειγματίζουν» λοιπόν τα προγράμματά τους προεκλογικά η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνοντας ο καθένας για το δικό του ότι είναι «ρεαλιστικό» και «κοστολογημένο», ενώ των άλλων οδηγεί τα δημοσιονομικά στα βράχια!

Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, που την επόμενη μέρα θα εφαρμόσει ακόμα πιο γρήγορα και αποφασιστικά η ΝΔ, με τη συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο λαός μπορεί να δώσει απάντηση δυναμώνοντας την οργάνωση και τον αγώνα του, με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ!

Γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιπολιτευτεί το κοινό τους πρόγραμμα από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών. Για να μπαίνουν εμπόδια, να καθυστερούν αντιλαϊκά μέτρα, να κερδίζει ο λαός «ανάσες», όπως τώρα οι εργαζόμενοι στη Ζώνη και όσοι γλιτώνουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς.

Η ελπίδα και η προοπτική για τον λαό βρίσκεται στη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του. Με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό τον λαό, καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ