Στο παιχνίδι μπήκε και η ΠΑΣΠ ΤΕΙ, που, με ανακοίνωση της, παίρνει το μέρος του υπουργείου, εκτιμώντας ότι «μετά από 27 χρόνια, επιτέλους κάτι φαίνεται να κινείται. Εχουν τεθεί από την κυβέρνηση προς διαβούλευση τα ΠΔ που επιλύουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων»! Μάλιστα, «καλεί τους σπουδαστές και τους καθηγητές σε κοινό μέτωπο, απέναντι στο ΤΕΕ και τις υπόλοιπες συντεχνίες».
Ολοι αυτοί οι ...λαλίστατοι φορείς, που καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο, δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τις συνεχείς πιστοποιήσεις και καταρτίσεις, ούτε και με τη διάλυση της εκπαίδευσης, που φέρνει το υπουργείο Παιδείας με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων. Συνεπείς στο ρόλο τους, καλλιεργούν αυταπάτες στους σπουδαστές και τους φοιτητές, αθωώνοντας την πολιτική που έχει «μεταμορφώσει» τα πτυχία σε πιστοποιητικά που κρίνει η «αγορά». Για την ακρίβεια, δεν την αθωώνουν, την έχουν συνδιαμορφώσει και την υπερασπίζονται.
Μια καμένη λυχνία στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου Βέροιας, όπου εισήχθη για επείγουσα νοσηλεία ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ξεσήκωσε πολύ κουρνιαχτό στην «ενημέρωση» για το πώς ένα μέλος της κυβέρνησης βίωσε τις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Ο υπουργός Εργασίας έτυχε να αντιμετωπίσει αυτό που βιώνει καθημερινά ο κοσμάκης στην ώρα της ανάγκης, καθώς είναι γυμνή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γονατίσει κάτω απ' το βάρος των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έχουν επιβάλει υψηλά χαράτσια στα λαϊκά στρώματα, για να μπορέσουν να διασφαλίσουν την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες Υγείας και να βρουν τη γιατριά τους.
Γι' αυτές τις ατέλειωτες, βασανιστικές και προσβλητικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα στις ουρές και στους - έμμεσους ή άμεσους - εκβιασμούς, όλος αυτός ο εκκωφαντικός θόρυβος που σηκώθηκε, δεν αποκάλυψε τίποτε. Αντίθετα, συγκάλυψε...
Συγκάλυψε την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, όπου τη μερίδα του λέοντος την έχουν οι επιχειρηματίες και οι όμιλοι Υγείας, που κάθε λίγο και λιγάκι περηφανεύονται για τα κέρδη τους και την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο.
Ιδού πώς κατέγραψε η HELLASTAT την επιχειρηματική δραστηριότητα μόνο στον τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας (έκθεση για το 2009).
Στην Ελλάδα λειτουργούσαν 338 αξονικοί τομογράφοι (ή 30,2 μονάδες ανά 1 εκατ. κατοίκους) και 201 μαγνητικοί τομογράφοι (ή 17,9 ανά 1 εκατ. κατοίκους), όταν ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ είναι 22,8 και 11 αντίστοιχα. Ωστόσο - όπως σημειώνεται στην έκθεση - στον «τομέα της τομογραφίας οι μονάδες του ΕΣΥ εμφανίζουν σαφή υστέρηση έναντι των ιδιωτικών θεραπευτηρίων: από τα 201 συστήματα μαγνητικής τομογραφίας, μόνο τα 31 ανήκαν σε δημόσια νοσοκομεία και κλινικές, ενώ τα 170 είχαν αποκτηθεί από μονάδες του ιδιωτικού τομέα».
Η Hellastat ανάλυσε τα οικονομικά στοιχεία 342 επιχειρήσεων και διαπίστωσε ότι ο κύκλος των εργασιών τους το 2008 ανήλθε σε 1,86 δισ. ευρώ (αύξηση 8% σε σχέση με το 2007) διαμορφώνοντας τα περιθώρια μεικτού κέρδους σε 41,1% και διασφαλίζοντας 344,32 εκατ. ευρώ κέρδη Προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (ΚΠΦΤΑ).
Την ίδια ώρα που διασφαλίζεται η υψηλή κερδοφορία για το κεφάλαιο, τα δημόσια νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και τα εργασιακά δικαιώματα μπαίνουν στον Προκρούστη των Βρυξελλών. Αυτή όμως την καταλήστευση του πλούτου των εργαζομένων δεν πρόκειται να τη φωτίσουν όλες οι λυχνίες της ενημέρωσης που υπηρετεί το κεφάλαιο. Επειδή θεωρείται αυτονόητο να είναι υπόθεση ιδιωτικών εταιρειών η παραγωγή και η προμήθεια του εξοπλισμού που χρειάζονται τα νοσοκομεία. Δηλαδή, να εξαρτάται από τα κέρδη των επιχειρήσεων η προστασία της υγείας του λαού...