Ανακοίνωση με αφορμή την αισχρή επίθεση στον δήμαρχο Πάτρας από τον Αχ. Μπέο
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σχετικά με την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον δήμο Βόλου, ο Αχ. Μπέος, δήμαρχος Βόλου, δήλωσε πως για να αναλάβει ο δήμος τη λειτουργία του ζητεί 450.000 ευρώ χρηματοδότηση και αν δεν δοθούν δεν θα προχωρήσει στην ανάληψη της ευθύνης. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον δήμαρχο της Πάτρας Πελετίδη «κοπρίτη κομμουνιστή», που εγκατέλειψε το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που παραχωρήθηκε στον δήμο.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου, με ανακοίνωσή της, σημειώνει πως η δημοτική αρχή «πασχίζει» να ικανοποιήσει τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ορίζοντας ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για τη διαχείριση του σταδίου και παραχωρώντας τη χρήση του σε αθλητικούς συλλόγους με το σχετικό αντίτιμο. Ετσι η δημοτική αρχή Βόλου σκοπεύει να μετακυλίσει μέρος του κόστους λειτουργίας του στις πλάτες των οικογενειών που συμμετέχουν σε αθλητικούς συλλόγους, πληρώνοντας κάθε μήνα για το δικαίωμα των παιδιών τους στον αθλητισμό, που θα έπρεπε να απολαμβάνουν δωρεάν.
Υπογραμμίζει πως «η δημοτική αρχή Βόλου και ο κ. Μπέος, ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική των κομμάτων που τον στήριξαν για να εκλεγεί δήμαρχος και κυρίως της ΝΔ, με την αποδοχή της παραχώρησης του Πανθεσσαλικού, χωρίς την πλήρη κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης από το κράτος, απαλλάσσει την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ από ένα "βαρίδι", και ιδιωτικοποιεί τις εγκαταστάσεις θέλοντας να επιβάλει την πλήρη ανταποδοτικότητα στη χρήση του σταδίου».
Οσον αφορά στην πρωτάκουστη υβριστική συμπεριφορά του δημάρχου εναντίον του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας Κ. Πελετίδη στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «οφείλεται στο γεγονός, ότι η δημοτική αρχή Πάτρας, με σύνθημα: "Ο Αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα είναι ανάγκη και δικαίωμα", ακολουθώντας φιλολαϊκή πολιτική, παραχωρεί το αντίστοιχο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και σε πολιτιστικούς συλλόγους, με τον όρο για τη ΔΩΡΕΑΝ χρήση των εγκαταστάσεων την υποχρέωση ανώτερου μηνιαίου διδάκτρου των 10 ευρώ"».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου καλεί τις λαϊκές οικογένειες, που μοχθούν να τα βγάλουν πέρα καθημερινά, να καταδικάσουν την πολιτική της δημοτικής αρχής και την άθλια συμπεριφορά της, και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δωρεάν μαζική άθληση όλων.
Eurokinissi |
Η παρουσία του Μ. Τεντόγλου στο μήκος ξεχωρίζει ανάμεσα στις συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση |
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μια ακόμα χρονιά εστιάζεται στα άλματα. Στο μήκος ο πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου, που κατέχει τη 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, με δύο άλματα στα 8,07 μέτρα, αναμένεται να κυνηγήσει ένα άλμα πάνω από τα 8,15 μ. Στο επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης, στην επιστροφή του στους αγώνες, θα διεκδικήσει τη 10η νίκη του στο θεσμό, θέλοντας να βελτιώσει τη φετινή του επίδοση στα 5,70 μ. Στο ύψος των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Κώστα Μπανιώτη, που θα προσπαθήσει να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει τη φετινή του καλύτερη επίδοση των 2,27 μ. Στο τριπλούν, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον πολυνίκη Δημήτρη Τσιάμη, που στον πρώτο του αγώνα για την τρέχουσα σεζόν θέλει ένα άλμα κοντά στα 16,50 μ. και μαζί το 14ο χρυσό μετάλλιο.
Από κει και πέρα, στις κούρσες ταχύτητας ξεχωρίζει η παρουσία του Κώστα Ζήκου στα 60 μ., ο οποίος θα διεκδικήσει την τρίτη συνεχόμενη πρωτιά του. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η απουσία της Ραφαέλας Σπανουδάκη δίνει το δικαίωμα σε αρκετές αθλήτριες να διεκδικήσουν την πρωτιά, όπως η Κυριακή Σαμάνη, κάτοχος της καλύτερης φετινής επίδοσης στο αγώνισμα, με χρόνο 7.34, η Μαρία Γάτου (7.42) και η Κατερίνα Σαρρή (7.48). Στα 200 μέτρα των ανδρών ο Παναγιώτης Τριβυζάς έχει το προβάδισμα για την πρωτιά, με εφαλτήριο το φετινό του 21.53. Το φαβορί για τις πρωτιές στα 200 και 400 μέτρα των γυναικών θεωρείται η Ειρήνη Βασιλείου, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, έχοντας φέτος 23.73 και 52.93 αντίστοιχα.
Στο πρώτο μέρος η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού και προηγήθηκε 39-29, στην επανάληψη όμως η ελληνική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της, με πρωταγωνιστή τον Μπάλντουιν «ροκάνισε» τη διαφορά στην 3η περίοδο (52-50 στο 30') και στο 4ο δεκάλεπτο πέρασε μπροστά (55-62 στο 35', 60-66 στο 38'), ενώ διατηρούσε τα «ηνία» μέχρι το τελευταίο λεπτό (65-69). Τότε άρχισαν τα αμυντικά λάθη του Ολυμπιακού, που σε συνδυασμό με ένα κρίσιμο τρίποντο του Γουίλμπεκιν έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.
Μακάμπι: Μπράιαντ 13, Γουίλμπεκιν 21, Εϊσι, Ρέινολντς 4, Καλοϊάρο 8, Χάντερ 9, Αβντίγια 2, Τζάκσον 3, Ντόρσεϊ 9, Κοέν, Στάνταμαϊρ, Ζούσμαν 2.
Ολυμπιακός: Ρότσεστι 3, Μπάλντγουιν 13, Πολ 5, Κόνιαρης, Μπάικς 4, Βεζένκοφ 9, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 8, Ρούμπιτ, Ελις 6, ΜακΚίσικ 14.
Κανονικά θα διεξαχθεί η αθλητική κίνηση το Σαββατοκύριακο 29/2 - 1/3 και το ίδιο θα ισχύσει για τους αγώνες της ερχόμενης βδομάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός προχώρησε στην ανακοίνωση μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου, καθώς χτες το απόγευμα είχε ενταθεί η φημολογία για πιθανή αναβολή, λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 48ωρο. Οπως γνωστοποιήθηκε, η απόφαση πάρθηκε κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας και αφότου ζητήθηκε η γνώμη των ειδικών κρίθηκε σκόπιμο πως δεν συντρέχουν λόγοι αναβολής των αγώνων σε όλα τα αθλήματα.
Το 2 στα 2 έκανε η ομάδα του «Ριζοσπάστη» στη β' φάση του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εργαζομένων στα ΜΜΕ, επικρατώντας με άνεση της «Nova» με σκορ 54-37 σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του β' ομίλου της διοργάνωσης (όμιλος Κυπέλλου).
Τα «σφυροδρέπανα» μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα και σε αυτόν τον αγώνα, πήραν από την αρχή το προβάδισμα και το διεύρυναν διαρκώς, με υπομονετικό παιχνίδι στην επίθεση και πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το α' ημίχρονο δέχτηκαν μόλις 7 πόντους (σκορ 26-7), ενώ συνολικά επικράτησαν στα ριμπάουντ (42-32), είχαν 11 κλεψίματα έναντι 5 των αντιπάλων τους και βρέθηκαν σε καλή μέρα από τη γραμμή του τριπόντου, ευστοχώντας 9 φορές, με ποσοστό 39%. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 26 πόντους στα μέσα περίπου της 4ης περιόδου, προτού η ομάδα της «Nova» καταφέρει να τη «μαζέψει» σε χαμηλότερα επίπεδα με μερικά συνεχόμενα τρίποντα προς το τέλος του αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 13-2, 26-7, 39-19, 54-37.
Η σύνθεση του «Ριζοσπάστη» (προπονητής Π. Μπουγιούρης): Ρεμπάπης, Μύρτου 13, Ελταχήρ, Γκιόκας 17, Σταμούλης 18, Καπετανόπουλος 6, Λογαράς.