ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
Σελ. /28
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Σήμερα η πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη

Στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΘ

Από το περσινό συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ
Από το περσινό συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ
Τη μάχη για την επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, δίνουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις, με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, στα χωριά και τις συνοικίες, όπου ζουν κι εργάζονται οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, η νεολαία.

Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο ΕΚΘ, πραγματοποιείται η σύσκεψη που οργανώνει το ΠΑΜΕ για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου. Ενώ, για την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, όπου θα παρουσιαστούν οι στόχοι πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το επόμενο διάστημα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά τη συνεδρίασή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει την ιδιαίτερη σημασία που αποκτά το πανεργατικό συλλαλητήριο, με δεδομένο ότι πραγματοποιείται μια βδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Αναφέρει, συγκεκριμένα: «Σκοπό έχει να αναδείξει τους στόχους πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, σύμφωνα με τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Και ενόψει των εκλογών να ξεκαθαρίσει ότι προϋπόθεση για την ικανοποίησή τους είναι να πάρουν οι εργαζόμενοι την τύχη τους στα χέρια τους.

Να κρίνουν στις εκλογές, με βάση την πολύχρονη εμπειρία τους, τη χειροτέρευση της ζωής τους σε όλα τα επίπεδα (ανεργία, χαμηλοί μισθοί, κατεδάφιση Ασφαλιστικού, ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας).

Να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική και τα κόμματα που την υπηρέτησαν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) στο παρελθόν και ζητούν τώρα τη λαϊκή ψήφο για να εντείνουν την επίθεση μετά τις εκλογές.

Να καταδικάσουν την πολιτική συμβιβασμού των ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αλλά και ΕΚΘ και ΕΔΟΘ που βάζουν στο "τσεπάκι" των κυβερνήσεων το συνδικαλιστικό κίνημα».

Να μην «παραδώσουν» το όπλο της ψήφου σ' όσους σχεδιάζουν τα χειρότερα από τη Δευτέρα των εκλογών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δήμαρχος - «σερίφης» της πολιτικής του δικομματισμού

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Τύπου του Β. Παπαγεωργόπουλου

Στο ρόλο του ενός και μοναδικού θεματοφύλακα της πόλης και σε ύφος σερίφη εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες. Ενόψει των εκλογών και των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας οργανώνονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και προεκλογικές συγκεντρώσεις, μοίρασε απαγορεύσεις, απειλές και ...συμβουλές, προς κόμματα, συνδικάτα και μαζικούς φορείς, επικαλούμενος την ευταξία και την προστασία του περιβάλλοντος. «Θα είμαστε άτεγκτοι στην τήρηση του Νόμου». «Ως Δήμος Θεσσαλονίκης θα υπερασπίσουμε το περιβάλλον μέχρι τέλους». «Απαιτούμε σεβασμό στο θεσμό της ΔΕΘ» και «κινητοποιήσεις χωρίς κουκουλοφόρους».

Σε τέτοιο ύφος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκφώνησε το διάγγελμά του. Διέγνωσε ότι «όποιος δε σέβεται τη Διεθνή Εκθεση δε σέβεται τους Θεσσαλονικείς και τη Θεσσαλονίκη», καθώς επίσης πως «οι παράλληλες και ταυτόχρονες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη αρχηγών κομμάτων δεν υπηρετούν την ηρεμία, δεν υπηρετούν το διάλογο και τη νηφάλια σκέψη».

Λαϊκά συμφέροντα δε χωράνε στην πολιτική που υπηρετεί

«Με έναν υπεροπτικό λόγο, που αφήνει στο περιθώριο τα πραγματικά κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα του εργαζόμενου λαού και το δικαίωμά του να διατρανώσει τα αιτήματα και τις ανάγκες του, έθεσε ως υπέρτατη αξία την καθαριότητα της Θεσσαλονίκης και ζήτησε κινητοποιήσεις "χωρίς κουκουλοφόρους και καταστροφές" ταυτίζοντας έτσι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τα προβοκατόρικα σκηνικά των γνωστών "κουκουλοφόρων"», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Επίσης σημειώνει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «υιοθέτησε το ρόλο του σερίφη που απειλεί ότι θα επιβάλει την τάξη, προκαλώντας το κοινό λαϊκό αίσθημα όλων όσοι θέλουν να διαδηλώσουν, να στήσουν τις αφίσες και τα πανό που χρειάζονται. Δηλαδή, η πολιτική αφίσα ρυπαίνει τη Θεσσαλονίκη; Η κατάσταση που γνωρίζει ο καθένας στην πόλη οφείλεται στις πολιτικές αφίσες και τα πανό των κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων;

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα έπρεπε αντί όλων αυτών ή τουλάχιστον παράλληλα με όλες τις απαγορεύσεις που ανακοίνωσε, να μας ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που προτίθεται να πάρει ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη προβολή όλων των κομμάτων, όλων των απόψεων.

Αν πραγματικά ενδιαφέρεται ο Β. Παπαγεωργόπουλος για το "περιβάλλον", έχει τη δυνατότητα να το αποδείξει περιφρουρώντας τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στην πόλη και να τους μετατρέψει σε χώρους πρασίνου και πολιτισμού, άθλησης για τους νέους. Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι ο λαός της, οι εργαζόμενοι, οι νέοι.

Ομως τα λαϊκά συμφέροντα δε χωράνε στην πολιτική της διοίκησης του δήμου, δεν ταιριάζουν με την πολιτική του δικομματισμού που υπηρετεί και ο ίδιος».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Τετάρτη 22/8

-- Στις 9.30 π.μ. τους εργαζόμενους του ΥΠΕΧΩΔΕ στην οδό Χ. Τρικούπη θα επισκεφθεί ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος.

-- Στις 7 π.μ. τους εργάτες του Δήμου Πετρούπολης θα επισκεφθεί ο Γ. Μαυρίκος.

-- Στις 8 μ.μ. ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος, θα περιοδεύσει στα καταστήματα και τις καφετερίες στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.

-- Στις 9.30 π.μ. τα καταστήματα της περιοχής της Κυψέλης θα επισκεφθεί ο Π. Γαλανόπουλος.

-- Στις 11.00 π.μ. στη λαϊκή αγορά στο Πολύγωνο θα περιοδεύσει ο Β. Τόγιας.

-- Στις 4.30 μ.μ. περιοδεία στο πολυκατάστημα Λαμπρόπουλος θα πραγματοποιήσει η Μ. Τσαγκατάκη.

-- Η Ελπίδα Παντελάκη και ο Κώστας Τζατζάνης θα περιοδεύσουν στις 10 π.μ. στην Ακτή Μιαούλη και στις 7.30 μ.μ. η Ελπίδα Παντελάκη στα καφενεία της Πηγάδας.

-- Η Βέρα Νικολαΐδου στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά Φιλαδέλφειας και στις 11.30 π.μ. στο ΙΚΑ (Μουγλών) Νίκαιας.

-- Η Διαμάντω Μανωλάκου στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει σε εμπορικά καταστήματα του Νέου Φαλήρου και στις 7.30 μ.μ. στα καφενεία του Ε΄ Διαμερίσματος Πειραιά.

-- Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης στις 9 π.μ. θα περιοδεύσει στην ΕΥΔΑΠ Ακροκεράμου - Ψυττάλεια.

-- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ (Σερρών) Κορυδαλλού και στις 7 μ.μ. στην περιοχή Κανάρια Κορυδαλλού.

-- Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης στις 6 π.μ. θα περιοδεύσει στα συνεργεία της Ζώνης, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

-- Η Κάτια Κρόκου στις 7 μ.μ. θα περιοδεύσει στην πλατεία Δαβάκη και στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια.

-- Στις 6.30 π.μ., στο εργοτάξιο του Δήμου Πυλαίας, θα περιοδεύσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

-- Στις 7 π.μ., στη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει ο Αγγελος Τζέκης.

-- Στη 1 μ.μ., στο εργοστάσιο ΑΒΕΖ στη Θεσσαλονίκη θα περιοδεύσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

-- Στις 10 π.μ., στη λαϊκή αγορά Ρήγα Φεραίου στις Συκιές θα περιοδεύσει ο Θόδωρος Κυριακίδης.

-- Στις 11 π.μ., στο ΙΚΑ Νεάπολης θα περιοδεύσει ο Νίκος Ζώκας.

-- Στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη θα περιοδεύσει ο Γιώργος Χατζηγεωργίου.

-- Στις 12 μ., στο πολυκατάστημα «ΦΩΚΑΣ», θα περιοδεύσει η Σοφία Καλαντίδου.

-- Στις 12 μ., στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΑΠΘ θα περιοδεύσει ο Γιάννης Ζιώγας.

-- Στις 12 μ., στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης θα περιοδεύσει ο Νίκος Ζώκας.

-- Στη 1 μ.μ., στο Νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος θα περιοδεύσει η Κέλλυ Παπαϊωάννου.

-- Στις 6 μ.μ., στα καφενεία των Συκεών (Παπαναστασίου) θα περιοδεύσει η Ηλέκτρα Ραΐζη.

-- Στις 7 μ.μ., στα νεόκτιστα της Πολίχνης θα περιοδεύσουν η Νένα Νικοπολιτίδου και ο Αγγελος Κατσάνος.

-- Στις 8.30 μ.μ. στις καφετέριες της Πολίχνης θα περιοδεύσουν η Νένα Νικοπολιτίδου, ο Αγγελος Κατσάνος και η Κέλλυ Παπαϊωάννου.

-- Η Μαρία Γαβαλά θα περιοδεύσει στις 7 π.μ., στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Λάρισας (Λιβαδάκι) και στις 8.30 μ.μ. στους Αγίους Αναργύρους.

-- Ο Β. Κακαγιάννης, θα περιοδεύσει στις 10.30 π.μ., στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Λάρισας και στις 8.30 μ.μ. στο Μακρυχώρι.

-- Ο Γ. Κορίτσας θα επισκεφθεί στις 8 μ.μ. τις Νέες Καρυές και στις 9 μ.μ. τη Χαρά Λάρισας.

-- Ο Γ. Λαμπρούλης, στις 11 π.μ., θα επισκεφθεί το Υγειονομικό Λάρισας και στις 8.30 μ.μ. την Τερψιθέα.

-- Ο Π. Λιόλιος, στις 10.30 π.μ., στο εργοστάσιο «ΦΟΥΣΙΚΑΣ» στη Λάρισα και στις 9 μ.μ. στη συνοικία Αβέρωφ.

-- Η Δήμητρα Παπαστεργίου, στις 10.30 π.μ. στο «ΣΑΤΟΝ» Λάρισας και στις 7.30 μ.μ. σε σύσκεψη γυναικών στο Στεφανόβουνο.

-- Ο Γ. Πατάκης, στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στην Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων Λάρισας, στις 11 π.μ. στο ΕΘΙΑΓΕ, στις 8 μ.μ. στους Χαλκιάδες και στις 9 μ.μ. στο Ζάππειο.

-- Ο Αντ. Σκυλλάκος, στις 7 π.μ. θα περιοδεύσει στον ΟΤΕ Λάρισας και στις 8.30 μ.μ. στο Δαμάσι.

-- Ο Τ. Τσιόγκας, θα περιοδεύσει στις 10 π.μ., στο «ΜΠΡΕΤΤΑ» Λάρισας, στις 8 μ.μ. στην Κοιλάδα και στις 9 μ.μ. στη Μάνδρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ