ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Μάη 2008
Σελ. /32
ΛΙΒΑΝΟΣ
Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση από τους κομμουνιστές

Associated Press

Χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές του Λιβανικού ΚΚ κατέκλυσαν τους δρόμους της Βηρυτού συμμετέχοντας στη διαδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚ για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. Κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της διαρκούς επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης, που συνδέεται και με το πολιτικό αδιέξοδο που επικρατεί στη χώρα.

ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Με αντικατοχικό χρώμα

Από τη διαδήλωση στη Ραμάλα

Associated Press

Από τη διαδήλωση στη Ραμάλα
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού Σαλάμ Φαγιάντ, στη Ραμάλα, διαμαρτυρόμενοι για την άθλια οικονομική κατάσταση. Τα συνθήματα, σταδιακά όπως είναι λογικό, στράφηκαν κατά της πρωταρχικής αιτίας των δεινών, της ισραηλινής κατοχής. Την ίδια ώρα, στο Ισραήλ, το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα - «Χαντάς» συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Ισραήλ (Χισταντρούτ) στο Τελ Αβίβ, ενώ παράλληλα διοργάνωσαν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στη Χάιφα και στη Ναζαρέτ.

ΓΑΛΛΙΑ
Κυριάρχησαν οι μετανάστες

Associated Press

Οι μετανάστες που ζουν χρόνια στη χώρα, εργάζονται και πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές χωρίς, όμως, να έχουν ακόμη λάβει άδειες εργασίας και παραμονής, πρωτοστάτησαν στη συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά που διοργάνωσαν τα συνδικάτα.

ΙΑΠΩΝΙΑ
Στους δρόμους της διεκδίκησης

Associated Press

Η φορολογική καταιγίδα αυξήσεων στα καύσιμα και το παρεπόμενο κύμα ακρίβειας που προωθεί με ένα νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιασούο Φουκούντα, προκαλεί τις αντιδράσεις εκατομμυρίων Ιαπώνων εργαζομένων. Χιλιάδες διαδήλωσαν χτες όχι μόνο στους δρόμους του Τόκιο αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων...

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ακρίβεια και πείνα στο στόχαστρο

Associated Press

Ενωμένοι σαν γροθιά απέναντι στην ακρίβεια που κατατρώει τα ψίχουλα των μισθών τους διαδήλωσαν χτες στους δρόμους της Τζακάρτα και δεκάδων άλλων μεγάλων πόλεων της Ινδονησίας εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες. Απαίτησαν αξιοπρεπείς μισθούς, κοινωνική πρόνοια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους...

ΙΡΑΚ
Συγκέντρωση μέσα σε επιθέσεις

Associated Press

Στην κεντρική πλατεία Φίρντος, της Βαγδάτης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά τα μέλη και οι υποστηρικτές του ΚΚ Ιράκ, εν μέσω κατοχικών περιπολιών και επιθέσεων. Οπως μετέδιδαν οι ανταποκριτές, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες δε λειτούργησαν, αλλά οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δούλεψαν κανονικά δηλώνοντας ότι η ανέχειά τους είναι τόσο μεγάλη, που και ένα μεροκάματο είναι ζωτικής σημασίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ