ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Απρίλη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Εξοπλισμοί στην υπηρεσία της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Δήμου Κουμπούρη στη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του ΠΑΣΟΚ

Τα υπαρκτά προβλήματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας έχουν συγκεκριμένες αιτίες και αυτές είναι πολιτικές, τόνισε χτες στη Βουλή παρεμβαίνοντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης.

Η πραγματικότητα, είπε, δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και στην περιοχή μας και με αυτήν συντάχθηκαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παίρνοντας μάλιστα μέρος και σε πολεμικές επιχειρήσεις. Ετσι, κατήγγειλε, δίνονται χρήματα για εξοπλισμούς που δεν εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας, εντάσσονται στην πολεμική μηχανή των ιμπεριαλιστών και παραγγέλνονται από πολεμικές βιομηχανίες του εξωτερικού. Αποτέλεσμα, η εγχώρια βιομηχανία να συρρικνώνεται και να ιδιωτικοποιείται αλλά και να μην δουλεύει για το δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, είπε, χτυπιούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή τόσο στο εργασιακό επίπεδο όσο και στο μισθολογικό.

Ο Δ. Κουμπούρης είπε ότι χρειάζεται στο συγκεκριμένο τομέα ένας ενιαίος δημόσιος φορέας πολεμικής βιομηχανίας που θα λειτουργεί, όμως, παράλληλα με γενικότερες πολιτικές αλλαγές, προκειμένου να υπάρχει πραγματικά αμυντική βιομηχανία και όχι ένας ακόμα κρίκος που θα εξυπηρετεί τα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ζήτησε δε την ανάθεση παραγγελιών στις εγχώριες πολεμικές βιομηχανίες και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ είπε ότι η μετεγκατάσταση κάποιων από αυτές πρέπει να γίνει σχεδιασμένα και οι χώροι που εγκαταλείπονται να δοθούν στους δήμους.

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ισχυρίστηκε πως βρίσκεται στο στόχαστρο του συνόλου του Τύπου!

Δεν ξέρει τίποτε για μυστικά κονδύλια και άλλα παρόμοια...

Tov ισχυρισμό ότι βάλλεται από το σύνολο σχεδόν του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων επειδή δε συμβιβάζεται με τα συμφέροντα, ανέπτυξε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα ενημέρωσης.

Ισχυρίστηκε ότι δε γνωρίζει τίποτα ούτε για μισθοφόρους, ούτε για μυστικά κονδύλια στο χώρο του Τύπου αφού τέτοια φαινόμενα είναι «αντίθετα με τη φιλοσοφία του». Εάν, είπε, συνέβαιναν τέτοια φαινόμενα... «διαφορετική μεταχείριση θα είχα από τον Τύπο και τις τηλεοράσεις δώδεκα χρόνια τώρα που είμαι πρόεδρος της ΝΔ. Είμαι πάντα στο στόχαστρο σχεδόν του συνόλου του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων».

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του δεν εγκατάλειψε «το βασικό μέτοχο» για τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ όταν είναι ομολογημένο από όλους, ότι μετά την παρέμβαση της ΕΕ η κυβέρνησή του έκανε πίσω και από αυτά τα δειλά μέτρα που πήγε να εφαρμόσει. Είπε ότι διασφαλίστηκε η ανεξαρτησία και η αντικειμενική προσέγγιση (!) στα γεγονότα από τη δημόσια τηλεόραση και ανέφερε ότι η ΕΣΗΕΑ μπορεί να προμηθεύεται τον κατάλογο των ονομάτων των δημοσιογράφων που εργάζονται σε κρατικούς φορείς.

Ο Κ. Καραμανλής εμφανίστηκε ενοχλημένος από την ποιότητα των δελτίων ειδήσεων των τηλεοράσεων που είναι μονοθεματικά λέγοντας ότι στο θέμα αυτό συντάσσεται «με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

Ο Γ. Καρατζαφέρης είπε ότι κυβέρνηση «κάνει παιχνίδι» με μια ομάδα μισθοφόρων δημοσιογράφων και με μυστικά κονδύλια και κατήγγειλε ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν δύο ομάδες (Ρουσόπουλου και Αγγέλου) που συντονίζουν αυτήν την προσπάθεια.

ΠΑΣΟΚ
Προσπάθειες συγκάλυψης της ταύτισης των θέσεων με αυτές της ΝΔ

Συνεχίζοντας το «μπαράζ» των υποκριτικών και δημαγωγικών δηλώσεων τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να συγκαλύψουν την ταύτιση των θέσεών τους με αυτές της ΝΔ στις κεντρικές κατευθύνσεις στο επίπεδο της οικονομίας.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως και χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στο σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του ΟΤΕ από την κυβέρνηση υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δε διανοήθηκε ποτέ να απεμπολήσει το δημόσιο έλεγχο στον ΟΤΕ», γιατί, όπως πρόσθεσε, «θέλουμε ο ΟΤΕ να εξαγοράζει και όχι να εξαγοράζεται». Το ΠΑΣΟΚ την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποίησε το μεγαλύτερο κομμάτι του ΟΤΕ, σήμερα κρύβεται πίσω από τη διατήρηση του «μάνατζμεντ» υπό κρατικό έλεγχο για να ισχυριστεί ότι με τον τρόπο αυτό προασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα, όταν ακόμα και η πιθανή διατήρησή του ευνοεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των μετόχων του.

Στην προσπάθειά τους, βέβαια, να διαχωριστούν από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, που αποτελεί συνέχεια των δικών τους κυβερνήσεων, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναζητούν πεδίο δικομματικών καβγάδων και χτες ο Γ. Παπακωνσταντίνου εγκάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς... που «αρνούνται να έρθουν στη Βουλή και να απαντήσουν σε μία Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα για τις δήθεν... φιλολαϊκές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέφερε τις προχτεσινές προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για το «θέμα του υπερδανεισμού των νοικοκυριών», στις οποίες μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε να μην υπάρχει «κανένας πλειστηριασμός για οφειλές που είναι κάτω από 20.000 ευρώ, όταν πρόκειται για πρώτη κατοικία», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να «μπει τέλος στην ασύμμετρη προσαρμογή των επιτοκίων». Οτι δεν έκανε δηλαδή για οκτώ ολόκληρα χρόνια από τη θέση της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ το... υπόσχεται τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως θα «φέρει πρόταση νόμου στη Βουλή για το ζήτημα αυτό».

Εξάλλου με αφορμή την παραίτηση Κλαδά, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «η παραίτηση αυτή, κατά κανέναν τρόπο, δε σβήνει το πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει και «τώρα, όλα τα στοιχεία, σχετικά με τη δραστηριότητα του κ. Κλαδά και την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται, να βγουν στην επιφάνεια».

Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στη συνάντηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΠΑΣΠ, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, όπου παράλληλα θα υπάρξουν συναντήσεις και επαφές με τοπικούς φορείς και περιοδεία σε ορισμένα από τα πυρόπληκτα χωριά.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»
Να ενισχύσουμε το έργο της

Την καθιερωμένη οικονομική εξόρμηση για τις γιορτές του Πάσχα πραγματοποιεί και φέτος η «Δημοκρατική Μέριμνα», προκειμένου να ανταποκριθεί στο σημαντικό της έργο, της περίθαλψης αγωνιστών και της αντιμετώπισης των αυξημένων τους αναγκών μπροστά στις γιορτές.

Πρόκειται για θύματα πολιτικών διώξεων, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που ύστερα από τη μεγάλη τους προσφορά στην πατρίδα αντί ανταμοιβής διώχτηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, έχασαν τις δουλειές τους και σήμερα ένα μέρος τους μένει αβοήθητο, παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας, που αρνήθηκε την υλική τους αποκατάσταση με συνέπεια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η «Δημοκρατική Μέριμνα» στέκεται στο πλευρό τους ενισχύοντάς τους σε μηνιαία βάση με μικρά χρηματικά βοηθήματα και στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο έργο της, η «Δημοκρατική Μέριμνα» δεν εγκαταλείπει τους ανθρώπους αυτούς αβοήθητους. Χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά την προσφορά και τη βοήθεια όλων μας και ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ανταπόκριση στο κάλεσμά της.

Προσφορές γίνονται δεκτές στα γραφεία του σωματείου, Ακαδημίας 78, Τ.Κ. 106 78 (τηλ. 210.3822.776) και στην Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό 129/592361-13129/592361-13.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
«Παραιτήθηκε» ο Σπ. Κλαδάς

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη ο μέχρι χτες επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) Σπύρος Κλαδάς, επικαλούμενος - σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου - «προσωπικούς λόγους».

Η ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) είναι κομβική υπηρεσία του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Στο έργο της περιλαμβάνεται και η αναζήτηση μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, κυκλωμάτων διάθεσης πλαστών τιμολογίων, λαθρεμπορίου κ.ά. Γύρω από τέτοια ζητήματα και συγκεκριμένες υποθέσεις, που έχουν περιέλθει σε γνώση της ΥΠΕΕ - αλλά που ακόμη παραμένουν αζήτητες και αναξιοποίητες στα συρτάρια της - εξελίχτηκε πρόσφατα ο ενδοεπιχειρηματικός καμβάς με τη συμμετοχή εκδοτών - καναλαρχών και άλλων...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ