ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φιλοϊμπεριαλιστικοί «προστάτες» ανύπαρκτης μειονότητας

`Η πώς συμβάλλουν στην υποδαύλιση του εθνικισμού και στις επεμβάσεις

Οταν λόγος της σύστασης και ύπαρξής σου είναι να μεταβληθείς σε κήρυκα του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια, έχοντας αναλάβει εργολαβικά το ρόλο να συντηρείς και να ανακινείς για λογαριασμό τους μειονοτικά ζητήματα στην περιοχή, τότε αναπόφευκτα θα συνδυάσεις τη δράση σου με τον αντικομμουνισμό.

Εχοντας αναλάβει ακριβώς αυτόν το ρόλο, μια ομάδα ονόματι «Ουράνιο Τόξο» που φέρει τον τίτλο «πολιτικό κόμμα της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα», με αφορμή τη χτεσινή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα «Ανύπαρκτες Μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες», επιτέθηκε προχτές, με ανακοίνωσή της, στους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, στην ΓΓ της ΚΕ και τον «Ριζοσπάστη», γιατί«προχώρησαν τις τελευταίες μέρες σε μία επίθεση κατά της στάσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης πάνω στο ζήτημα των δικαιωμάτων των εθνικών και πολιτισμικών μειονοτήτων στην Ευρώπη και συγκεκριμένα κατά της πολιτικής ενίσχυσης προς "τις διάφορες μειονοτικές ομάδες, ή άλλες ομάδες πληθυσμού με ιδιαιτερότητες" στην περιοχή μας».

Η επίθεση στο ΚΚΕ γίνεται γιατί το Κόμμα αποκαλύπτει ότι πίσω από τον ύποπτο θόρυβο περί μειονοτήτων που ανακινεί η ΕΕ, με τη συνδρομή και των ΗΠΑ, κρύβεται «ξένος δάκτυλος» που εξυπηρετεί τα γνωστά ιμπεριαλιστικά παιχνίδια σε βάρος των λαών. Αυτή η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ είναι που ενοχλεί τα φερέφωνα των ιμπεριαλιστών και αυτή βγαίνουν να καταδικάσουν: «Το ΚΚΕ θεωρεί κάθε συζήτηση περί εθνικών και πολιτισμικών μειονοτήτων και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους, αμερικανο-ευρωπαϊκό "ιμπεριαλιστικό δάχτυλο" που αποσκοπεί στη "δημιουργία εφεδρειών που θα παίξουν το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου για εκβιασμούς και νέο μακελειό στα Βαλκάνια"».

Αυτή ακριβώς η διαχρονική και δικαιωμένη από την Ιστορία θέση του ΚΚΕ είναι που ενοχλεί τους ιμπεριαλιστές και τους υπαλλήλους τους. Δε θέλουν να θυμούνται οι λαοί πως χρησιμοποίησαν τις μειονότητες για να δολοφονήσουν το λαό της Γιουγκοσλαβίας και να διαλύσουν τη χώρα, αλλά, αντίθετα, να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι δήθεν ...προάσπισαν τα συμφέροντά τους. Πως σήμερα χρησιμοποιούν την ίδια τακτική για να ανακινήσουν νέες εντάσεις στην περιοχή. Οργανώσεις σαν το «ουράνιο τόξο» έρχονται για να παίξουν αυτόν το ρόλο προπαγανδίζοντας το σπουδαίο «έργο» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή!

Η συγκεκριμένη ομάδα υμνητής της ένταξης όλων των βαλκανικών χωρών - που σήμερα δεν είναι μέλη τους - στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποκαλύπτει περίτρανα τις στοχεύσεις με ανακοίνωσή της, στις 9 Απρίλη 2008 όπου αναφέρει: «Ο διεθνής παράγοντας θεωρούσε και θεωρεί εξαιρετικής σημασίας την είσοδο στο ΝΑΤΟ, της λεγόμενης Ομάδας της Αδριατικής (Κροατία, Αλβανία, Δημοκρατία της Μακεδονίας) για λόγους περιφερειακής σταθερότητας σε ό,τι αφορά το μέλλον της περιοχής. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας θεωρεί την είσοδό της στο ΝΑΤΟ, γεγονός εξαιρετικής σημασίας, αφενός μεν για την ασφάλεια και συνοχή της χώρας, αφετέρου δε για οικονομική της ανάπτυξη, αφού μόνο σε συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας υπάρχει ανάλογη προοπτική»... Να μπουν στο ΝΑΤΟ, λοιπόν. Αυτό διακηρύσσουν οι φερόμενοι σαν «αντιπρόσωποι» της «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. Μάλιστα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τις οποίες χαρακτηρίζουν «ιδιαίτερα ανησυχητικές για τη χώρα μας», ισχυρίζονται ότι «ανέδειξαν (για ακόμη μια φορά) το στείρο αντιαμερικανισμό και τη συνοχή του φαιοκόκκινου μετώπου σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής» (δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάνουν στείρο αντιαμερικανισμό, διατείνονται φιλοαμερικάνοι και φιλοευρωπαίοι προστάτες των μειονοτήτων, τόσο προστάτες που παρακαλούν τους ιμπεριαλιστές να συμβάλουν ακόμη και με τις επεμβάσεις τους στην προστασία τους!). Αμ αυτό δεν είναι συμβολή ακριβώς στο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι, τι είναι;

Και πού φαίνεται αυτό; Η συγκεκριμένη ομάδα έχει απευθύνει έκκληση με επιστολή της στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κ. Ράις στις 4/02/2008, ζητώντας να θυμηθεί το ...ένδοξο παρελθόν των ΗΠΑ στην περιοχή και να αναλάβει εκ νέου δράση για την ...«προστασία των μειονοτήτων», σημειώνοντας: «Είναι αλήθεια ότι όταν η διεθνής κοινότητα διαπίστωσε ότι υπήρχαν παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους πολέμους της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και του Κοσσόβου, έδρασε αποτελεσματικά και επενέβη με στρατιωτικά μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ. Ο σκοπός αυτής της επέμβασης ήταν να προστατεύσει τον τοπικό πληθυσμό, να σταθεροποιήσει την περιοχή και να δώσει ένα μάθημα στο ολοκληρωτικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς, όπως ήταν αυτό του Μιλόσεβιτς στην πρώην Γιουγκοσλαβία».

Δε διστάζουν, μάλιστα, να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση και «στην υπόθεση του μακεδονικού ζητήματος», γιατί, όπως ισχυρίζονται, «αισθανόμαστε ότι η διεθνής κοινότητα μπορεί (και ο ΟΗΕ επίσης) - σ.σ. μέσα στην παρένθεση όπως τού πρέπει για τη στάση του - να παίξει ένα ρόλο κλειδί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και του μέλλοντος της περιοχής»!!! Οι μακελάρηδες του πολέμου καλούνται να επιβάλουν την ειρήνη! Και συνεχίζουν παρακαλώντας τους φίλους τους ιμπεριαλιστές: «Θεωρούμε ότι οι ΗΠΑ έχουν συμβάλει αποφασιστικά για να επιτευχθεί η σταθερότητα της περιοχής. Σας εμπιστευόμαστε για άλλη μια φορά ότι θα παίξει θετικό ρόλο για τη λεγόμενη διένεξη του ονόματος και στο ζήτημα της αναγνώρισης της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»!!!

Αυτός ήταν και είναι ο ύποπτος ρόλος τέτοιων οργανώσεων. Κήρυκες των ιμπεριαλιστών, πειθήνια όργανά τους, που προετοιμάζουν το έδαφος για την προέλασή τους...


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Βήμα ενίσχυσης αποσχιστικών τάσεων στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Οι αγνοημένες μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες»

Πραγματοποιήθηκε χτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκδήλωση με θέμα: «Οι αγνοημένες μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα, την Ομόσπονδη Ενωση Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, την Ομοσπονδία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη και το Πολιτικό Κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα - «Ουράνιο Τόξο»...

Μία εκδήλωση - βήμα στην πρόθεση της ΕΕ να αξιοποιήσει τις μειονότητες κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα ιμπεριαλιστικά της συμφέροντα, προς την ενίσχυση εθνικιστικών και αποσχιστικών τάσεων, στο παιχνίδι της δημιουργίας κρατιδίων - προτεκτοράτων, των οποίων θα έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Κατά τη συζήτηση θίχτηκε το ζήτημα της «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης», της οποίας το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να της αρνείται τα δικαιώματά της, παρά το γεγονός ότι όσοι προσέφυγαν δικαιώθηκαν από τα όργανα της διεθνούς δικαιοσύνης.

Εκπρόσωποι της «μακεδονικής μειονότητας» κατήγγειλαν την Ελλάδα ότι δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξή τους, διώκοντας όσους επιχειρούν να εκφραστούν δημόσια επ αυτής...

Σημειώνουμε εδώ τη δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αναφορικά με το ζήτημα, που τόνισε τη σημασία σεβασμού των μειονοτήτων αλλά και την αντίδραση των πληθυσμών στην προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών κέντρων να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Το θέμα άλλωστε συνδέεται άμεσα με την επικρατούσα κατάσταση στα Βαλκάνια, με τις συνοριακές αλλαγές, την έξαρση του εθνικισμού, την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσόβου και την αναγνώρισή του, την εμφάνιση νέων κρατών - προτεκτοράτων στα Βαλκάνια και την ανάπτυξη ξένων στρατών και στρατιωτικών βάσεων.

Η ανακοίνωση σημειώνει τον κίνδυνο πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή, ο οποίος αναζωπυρώνεται και από την ανακίνηση υπαρκτών ή κι ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων, πίσω από τα οποία βρίσκονται διάφορα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι «σέβεται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Δικαιώματα δηλαδή που έχουν να κάνουν με τη διαφορετική καταγωγή, γλώσσα ή θρησκεία, που προστατεύονται από συγκεκριμένες διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες», υπογραμμίζοντας ότι οι μειονότητες δεν πρέπει να μετατρέπονται σε όργανα στα χέρια των ιμπεριαλιστών, για να δικαιολογούν τον πόλεμο και την κάθε λογής επέμβαση για τις αλλαγές συνόρων.

Τονίζεται ότι πρόκειται για προσπάθεια που συνειδητά επιδιώκει να δημιουργήσει προβλήματα, στα πλαίσια της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε» προς όφελος των σχεδιασμών που έχουν οι ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και καταγγέλλονται αυτές οι επιδιώξεις και η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί και το Ευρωκοινοβούλιο σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Καταλήγοντας η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα, καλεί «τους λαούς των Βαλκανίων, πρώτα απ' όλα τον ελληνικό, σε επαγρύπνηση και σε πάλη για να ανατρέψουμε τους αρνητικούς διεθνείς συσχετισμούς, να εμποδίσουμε τις κυβερνήσεις να συμμετάσχουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να βάλουμε φραγμό σε αυτές τις μεθοδεύσεις και στη δημιουργία προτεκτοράτων, στην αλλαγή των συνόρων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ