Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10052

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ το σύνθημα των απεργών

Αποφασιστική απάντηση στην πλουτοκρατία, στα κόμματά της, στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες η μαζική και μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις των ταξικών συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, από τον Εβρο έως την Κρήτη. Επόμενος σταθμός η Εργατική Πρωτομαγιά με το ΠΑΜΕ

Eurokinissi

  • Μάχες μπροστά στις πύλες εργοστασίων και επιχειρήσεων για την περιφρούρηση της απεργίας με αποφασιστικότητα και ταξικό θάρρος. Μάχες που φανερώνουν ότι ο αγώνας των ταξικών δυνάμεων είναι αγώνας βαθιά ριζωμένος στους τόπους δουλειάς. Εκεί χτίστηκε η επιτυχία της απεργίας.
  • Στην Αθήνα στη μεγάλη μαχητική διαδήλωση, φτάνοντας στα γραφεία του ΣΕΒ, οι απεργοί βροντοφώναξαν: «Σας επιστρέφουμε την αύξηση του αίσχους που υπογράψατε με τους συμβιβασμένους της ΓΣΕΕ. Ο πλούτος ανήκει στους εργάτες. Αυτόν διεκδικούμε! Τη νίκη θα τη φέρει ο ταξικός αγώνας»!
  • Αλέκα Παπαρήγα: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να κηρύξουν στη συνείδησή τους παράνομο τόσο το νόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης, όσο και την άθλια συμφωνία που έκλεισε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ. Να ανατρέψουν όλα αυτά στο δρόμο του αγώνα, στην κάλπη, με όλες τις μορφές πάλης. Δεν έχουν άλλη επιλογή».

Eurokinissi


ΣΕΛ.  7   -   9

Δεν είδαν!!!

Και βλέπουν, και ακούν, και «δαιμόνιους ρεπόρτερ» διαθέτουν. Ο λόγος για την πλειοψηφία των ιδιωτικών τηλεοπτικών ΜΜΕ, που χτες, για άλλη μια φορά, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν για την απεργία και τις δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας που οργάνωσαν τα ταξικά συνδικάτα. Η αλήθεια είναι πως αυτά τα ΜΜΕ αυτούς που δε θέλουν να βλέπουν και να ακούν είναι την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Για άλλη μια φορά, όμως, πήγε άδικα ο κόπος τους να διαμορφώσουν «πραγματικότητα». Την πραγματικότητα την έφτιαξαν η επιτυχία της απεργίας και οι μαζικές συγκεντρώσεις. Τα αστικά ΜΜΕ απλά εκτίθενται, μαρτυρώντας και με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα που εξυπηρετούν...



Δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη

Καθημερινά αυξάνονται οι προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που απαιτούν δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη. Την ίδια ώρα στη Βουλή, σε πλήρη σύμπλευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν χτες υπέρ της Ευρωσυνθήκης, ταυτιζόμενοι στη στρατηγική του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ