Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10054

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Αύξηση πόρων και ενίσχυση της ετοιμότητας αντιμετώπισης των πυρκαγιών

Οι ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές δεν αφήνουν περιθώρια ουσιαστικής αναβάθμισης της δασοπροστασίας, γιατί δεν αφήνουν περιθώρια για μια φιλεργατική πολιτική που απαιτούν οι πυροσβέστες και οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, για μια πολιτική διάθεσης των απαραίτητων κονδυλίων, με πολύ έλεγχο, με διαφάνεια για τα εξοπλιστικά μέσα.


ΣΕΛ.  3

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ικανό να αναμετριέται με τον αντίπαλο με όλες τις μορφές πάλης

Σε συγκέντρωση στα Γιάννενα μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ μιλά για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου πάλης, για την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα και εδώ πρέπει η εργατική τάξη να κάνει το βήμα. Ενα καινούριο στη βάση της ταξικής πάλης και της ταξικής πείρας κίνημα, ικανό να αναμετριέται με τον αντίπαλο με όλες τις μορφές πάλης. Οταν η εξουσία των μονοπωλίων συνειδητοποιήσει ότι τέλειωσε πια η μετάγγιση ψήφων από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Οταν συνειδητοποιήσει ότι όταν χτυπιέται μια περιοχή βρίσκει απέναντί της όλη την ενωμένη Ελλάδα, όταν χτυπιέται ένας κλάδος βρίσκει απέναντί της όλους τους κλάδους, όταν χτυπιέται η αγροτιά βρίσκει απέναντί της και το εργατικό κίνημα και το κίνημα των επαγγελματοβιοτεχνών και των μικρεμπόρων. Οταν χτυπιέται η νεολαία βρίσκει απέναντί της όλους. Τότε θα υπολογίσει, αν θα κάνει πίσω κάπου. Οταν έχει απέναντί της ένα ταξικό κίνημα, οριοθετημένο από τα μονοπώλια, από τον ιμπεριαλισμό, που διεκδικεί, βάζει πλώρη για λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Οι σύγχρονοι είλωτες ξεσηκώθηκαν

Οι σύγχρονοι είλωτες στις φραουλοκαλλιέργειες της Ν. Μανωλάδας, αντιδρώντας στο όργιο εκμετάλλευσης που έχουν επιβάλει οι μεγαλοκαλλιεργητές της περιοχής, αρνήθηκαν χτες να πιάσουν δουλειά στα χωράφια, απαιτώντας μεγαλύτερο μεροκάματο και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Αψηφώντας τις ωμές απειλές των μεγαλοπαραγωγών, περισσότεροι από 1.500 μετανάστες εργάτες γης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, διεκδικώντας αυξήσεις στο μεροκάματο και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Στο πλευρό τους, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  16


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ
Νέες υπογραφές προσωπικοτήτων του Πειραιά

Εκατοντάδες εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και άλλων μαζικών φορέων του Πειραιά, με τις υπογραφές τους, συντάσσονται στο αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Ευρωσυνθήκη.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ