ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάρτη 2008
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
Αύριο η ημερίδα με θέμα «Δάσος - λαϊκή περιουσία»

Μετά την πεζοπορία (φωτ.) και τα αγωνιστικά Κούλουμα στην Πάρνηθα, η καμπάνια κορυφώνεται αύριο με την ημερίδα με θέμα: «Δάσος - λαϊκή περιουσία»
Μετά την πεζοπορία (φωτ.) και τα αγωνιστικά Κούλουμα στην Πάρνηθα, η καμπάνια κορυφώνεται αύριο με την ημερίδα με θέμα: «Δάσος - λαϊκή περιουσία»
Με την ημερίδα με θέμα «Δάσος - λαϊκή περιουσία, πόλεις με υποδομές για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων», που θα γίνει αύριο, Κυριακή 30 του Μάρτη στις 11 π.μ. στο δημαρχείο Μενιδίου, κορυφώνεται η καμπάνια της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για την προστασία της Πάρνηθας και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Η καμπάνια, που ξεκίνησε το Δεκέμβρη, κλείνει με μεγάλη επιτυχία και μετά από σειρά πολύμορφων δράσεων που ξετυλίχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, περιλαμβάνοντας συγκεντρώσεις, περιοδείες, συναυλίες, οδοιπορίες, αγωνιστικά Κούλουμα, κ.ά.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις τους επιστήμονες αλλά και φορείς της Αυτοδιοίκησης. Τις εργασίες θα ανοίξει ο Θάνος Τραβασάρος, μέλος της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ.

Η κεντρική εισήγηση με θέμα «Περιβάλλον - ποιότητα ζωής, πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» θα γίνει από τον Δήμο Κουμπούρη, βουλευτή του Κόμματος.

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους Αντώνη Θεοχάρη, δασολόγο (για την πυρκαγιά της Πάρνηθας και τα μέτρα αποκατάστασης), Βαγγέλη Κορρέ, τοπογράφο μηχανικό (για τα αντιπλημμυρικά έργα στους δήμους), Βασίλη Τοπαλιανίδη, δημοτικό σύμβουλο Αχαρνών (για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην Πάρνηθα).

Τοποθετήσεις θα γίνουν ακόμα από τον Λεωνίδα Κουρή, νομάρχη Ανατολικής Αττικής, και τον Παναγιώτη Φωτιάδη, δήμαρχο Αχαρνών.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: Αλλάζει από αύριο Κυριακή τα ξημερώματα η ώρα και στις 3 π.μ. θα πρέπει να μετακινήσουμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά, ώστε να δείχνουν 4 π.μ.

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ: Προφυλακίστηκε χτες μετά την απολογία του στον εφέτη - ανακριτή Γιάννη Μαγγίνα, που ερευνά το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα», ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Πανούσης, μεγαλομέτοχος της εταιρείας «Αττικάτ». Ο Π. Πανούσης κλήθηκε να απολογηθεί στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται σε χρηματιστηριακές υποθέσεις της περιόδου 1999-2000 τις οποίες είχε χειριστεί ως ανακρίτρια η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια.

ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ομάδας εργασίας που θα μελετήσει τα ζητήματα που αφορούν τη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών (κληρονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, υγειονομικά, συνταξιοδοτικά, προνοιακά, εργασιακά κλπ.) ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης.

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ με αυτοσχέδιους μηχανισμούς σημειώθηκαν χτες τα ξημερώματα σε βάρος οχημάτων του ΟΤΕ στην Αγ. Παρασκευή και σούπερ μάρκετ στους Αμπελόκηπους.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΜΕ: Το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ διοργανώνει τη Δευτέρα στις 11 π.μ. στην αίθουσα της Ενωσης «Γ. Καράτζας» (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) εκδήλωση - ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και ΜΜΕ». Στην εκδήλωση θα γίνουν συζητήσεις με εκπροσώπους οικολογικών και άλλων οργανώσεων, αλλά και μεταξύ δημοσιογράφων που καλύπτουν τα θέματα περιβάλλοντος, ενώ θα παρουσιαστεί το λεύκωμα «Περιβάλλον SOS».

Αποκαλύψεις για τη δράση της CIA

Τις παράνομες κρατήσεις, μεταφορές και ανακρίσεις «υπόπτων» από την CIA, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, επιβεβαίωσαν οι ομιλητές του συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τα αντιτρομοκρατικά μέτρα και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της «Επιτροπής Αντιτρομοκρατικού Αγώνα του Συμβουλίου της Ευρώπης», Ντικ Μάρτι, αποκαλύφθηκε πως εκατοντάδες άτομα είχαν κρατηθεί παράνομα και, μέσω ενός δικτύου που είχε στηθεί σε όλο τον πλανήτη, μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ. Ολη αυτή η διαδικασία έγινε σε βάρος όλων των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση, ο Ντ. Μάρτι σημείωσε ότι παρείχε τον εναέριο χώρο, αλλά και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων που χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου, ανέφερε πως εφαρμόζονται από τις ΗΠΑ και την Αγγλία, σε συνεργασία ή τουλάχιστον με ανοχή άλλων χωρών, επικίνδυνα μέτρα που καταργούν τα δικαιώματα του ανθρώπου και που πλήττουν βαριά και την ασφάλεια των πολιτών. Αυτά είναι οι παράνομες πτήσεις σε συνδυασμό με παράνομες συλλήψεις, ενώ «αρκετές χώρες της Ευρώπης συνέπραξαν σ' αυτήν τη δράση», καθώς και η «έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταλόγων "υπόπτων" και μάλιστα χωρίς ένδικο μέσο προσβολής τους».

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε χτες στις 2.16' χτες τα ξημερώματα, με επίκεντρο, αυτή τη φορά, το θαλάσσιο χώρο, νότια από το Γαϊδουρονήσι, στο Λιβυκό Πέλαγος. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Κρήτη, ευτυχώς όμως χωρίς να αναφερθούν υλικές ζημιές.

Η δόνηση αυτή, αλλά και η γενικότερη σεισμική έξαρση που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας καθιστούν επίκαιρη την πρόταση του ΚΚΕ για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντισεισμική θωράκιση και γενικότερα μέτρων για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Απάντηση στον ΟΚΑΝΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης απαντώντας στην ανακοίνωση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) περί καταβολής 2 εκατομμυρίων ευρώ στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ), επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσό «δεν αρκεί για να καλύψει ούτε στοιχειωδώς τις συσσωρευμένες οφειλές σε πολλά ΚΠ και ακυρώνει τη διάθεση για υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης από την πλευρά της ΚΕΔΚΕ και του υπουργείου Εσωτερικών. Γεγονός που σημαίνει ότι το άλλο 50% της χρηματοδότησης είναι στον αέρα».

Να σημειωθεί ότι ο ΟΚΑΝΑ εξακολουθεί να είναι υπόχρεος με το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ στα Κέντρα Πρόληψης για το 2006 - 2007. Τέλος, σε συνάντηση που πραγματοποίησε το Σωματείο με τον αντινομάρχη Αθήνας - Πειραιά, Χ. Πασβαντίδη, υπήρξε δέσμευση ότι θα προωθηθεί το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των ΚΠ.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Τη μεγάλη χρονιάτικη εκδήλωση - συνεστίασή τους πραγματοποιούν, σήμερα Σάββατο 29.3.08 και ώρα 8 μμ, στο κέντρο «ΠΛΑΤΑΝΙΑ» (τηλ. 2635041075) του Ιωαν. Κούστα στη Γραμματικού, τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Μεσολογγίου -Αιτωλικού - Μακρύνειας και Θέρμου (τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 65 χρόνια της ΕΠΟΝ και τα 90χρονα του ΚΚΕ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικά συγκροτήματα και λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα.
  • Η ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ διοργανώνει αύριο Κυριακή 30 Μάρτη ώρα 1.00 μμ, συνεστίαση στο κοσμικό κέντρο «ΚΙΒΩΤΟΣ» (πρώην Καστέλλο), Καυτατζόγλου και Δ. Ράλλη 26, Πατήσια. Για προσκλήσεις στο τηλέφωνο: 2103220183.
  • Η ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί 3ήμερη επίσκεψη - προσκύνημα στη Φλώρινα - Βίτσι, από 5 έως 7 Απρίλη. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Το Σάββατο 5.4.08 αναχώρηση για Λεπτοκαρυά Πιερίας, όπου θα γίνει διανυκτέρευση και την Κυριακή 6.4.08 μετάβαση στη Φλώρινα και το Βίτσι, επιστροφή στη Λεπτοκαρυά το βράδυ. Αναχώρηση για Αθήνα την επομένη με επίσκεψη και φαγητό στο Βόλο το μεσημέρι. Τιμή συμμετοχής 100 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 8225407.
  • Τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης της ΠΕΕΠΠ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ οργανώνουν την Κυριακή 6.4.08 μονοήμερη εκδρομή - προσκύνημα στο χωριό Βροντερό Πρεσπών στη «Σπηλιά του Κόκκαλη» όπου ήταν το νοσοκομείο του ΔΣΕ στη διάρκεια του Εμφυλίου. Θα υπάρξουν ενδιάμεσες στάσεις, σε ιστορικούς τόπους της περιόδου του Εμφυλίου. Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ, τηλ.: 2310269832.
ΠΕΑΕΑ ΠΑΤΡΑΣ
Καμιά συμμετοχή

Με ανακοίνωσή τους τα παραρτήματα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, αλλά και η δημοτική παράταξη «Πάτρα Μπροστά», διευκρινίζουν πως οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι απόγονοι και οι φίλοι της, αλλά και δημοκράτες λαϊκοί αγωνιστές που, παλεύουν ενάντια στη «Νέα Τάξη» των ιμπεριαλιστών, δεν παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Πάτρας και οι ΣΥΝαυτώ, για τους εκτελεσμένους αγωνιστές κομμουνιστές στο Γηροκομείο(30 Μάρτη) που έπεσαν για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και του λαού.

Ο Δήμος Πάτρας και οι ΣΥΝεργάτες του, καθημερινά τιμούν τον ευρωμονόδρομο, την πολιτική της πλουτοκρατίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και όχι τα ιδανικά για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι αγωνιστές κομμουνιστές, επισημαίνεται και τονίζεται σχετικά: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης είναι αυτές που οργανώνει μόνον το κόμμα τους, το ΚΚΕ, που συνεχίζει τον αγώνα τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ