Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10037

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση

Το ΚΚΕ σάς καλεί να μελετήσετε την πείρα σας και να βγάλετε ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα. Προϋπόθεση για την ικανοποίηση των πόθων του λαού και της νεολαίας είναι μια νέα, ισχυρή λαϊκή ενότητα, που με τη δύναμη και το σωστό προσανατολισμό του αγώνα θα υποχρεώσει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής σε παραχωρήσεις προς όφελος των εργαζομένων, θα συγκρουστεί με τις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Θα ανατρέπει σχέδια, θα ανοίγει βήμα το βήμα το δρόμο για να κατακτήσουν η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της την εξουσία. Ανατροπή και αλλαγή σε επίπεδο εξουσίας σημαίνει αλλαγή τάξης και όχι εναλλαγή κομμάτων της διαχείρισης. Σας καλούμε σε κοινό αγώνα. Με ένα ισχυρό ΚΚΕ, με ισχυρή ΚΝΕ και με ένα αναγεννημένο και καλά οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, καμιά δύναμη δεν μπορεί να ανακόψει το δρόμο για νέες κατακτήσεις, για ανατροπές, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.


ΣΕΛ.  5,   ειδικό ένθετο

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ
Αποφασιστική ενίσχυση της ΠΚΣ

Κόντρα στις αυταπάτες που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας, κόντρα στο «φιλικό... χτύπημα στην πλάτη», που όμως πάει παρέα με τον εμπαιγμό και το τσάκισμα των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, στέκονται οι δυνάμεις της ΚΝΕ και στης Πανσπουδαστικής ΚΣ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Η ανταπόκριση των νέων στις πρωτοβουλίες της ΚΝΕ (όπως αυτή για τους εργαζόμενους σπουδαστές στα ΤΕΙ), αλλά και η αποφασιστική ενίσχυση της ΠΚΣ μέσα από τις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές στις 9 Απρίλη, είναι απάντηση στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - βιομηχάνων και όλους τους εκφραστές της στις σχολές.


ΣΕΛ.  14   -   16


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Επεμβάσεις με πρόσχημα τις κλιματικές αλλαγές!

Με δικαιολογία το περιβάλλον, που οι ίδιες οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές το υποβαθμίζουν...


ΣΕΛ.  23
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Σκληρή δουλειά για τη λύση του Κυπριακού

Μιλά στο «Ρ» ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


ΣΕΛ.  12
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Απεργιακός συναγερμός για τις 16 Απρίλη

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να δώσουν με αποφασιστικότητα την απεργιακή μάχη για το Ασφαλιστικό και τις Συμβάσεις απευθύνει το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  7
ΤΣΕΧΙΑ
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη

Κίνημα ενάντια στην απαγόρευση λειτουργίας και δράσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας.


ΣΕΛ.  24   -   25


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org