ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 2008
Δυναμική εκκίνηση για την επιτυχία της
  • Σύσκεψη Επιτροπών Ειρήνης, μαζικών φορέων και προσωπικοτήτων χτες στην αίθουσα του ΔΣΑ
  • Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δυναμική εκκίνηση των προετοιμασιών για την Ολυμπιάδα Ειρήνης 2008 δόθηκε χτες από την αίθουσα του ΔΣΑ, όπου με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Επιτροπών Ειρήνης, μαζικών φορέων και προσωπικοτήτων, με σκοπό τη συμβολή όλων τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας Ειρήνης που αποτελεί μία παρέμβαση σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι το «Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Ναι στην ειρήνη και τη φιλία των λαών».

Ανοίγοντας τη σύσκεψη ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Γρ. Πετρόπουλος, επισήμανε ότι η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνεται με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ενώ ο θεσμός της Ολυμπιάδας Ειρήνης εγκαινιάστηκε το 2004 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΕ Ε. Μαχαίρας, εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για το χαρακτήρα που έχουν πάρει οι Ολυμπιακοί Αγώνες όσο και για τις διεθνείς εξελίξεις που χαρακτηρίζονται από όξυνση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών σε βάρος της διεθνούς ειρήνης και με θύματα τους λαούς.

Η γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, επισήμανε το γεγονός ότι ο θεσμός των Ολυμπιακών Αγώνων φθίνει διαρκώς, καθώς αυτό που κυριαρχεί είναι η εμπορευματοποίησή τους. Επισήμανε ότι ρόλος της Ολυμπιάδας Ειρήνης μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι η καταγγελία του χαρακτήρα που έχουν πάρει οι Ολυμπιακοί Αγώνες με παράλληλη αποκάλυψη της υποκρισίας που περιβάλλει τη λεγόμενη «Ολυμπιακή Εκεχειρία», τη στιγμή μάλιστα που ίδιες δυνάμεις από την άλλη προωθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τη λεγόμενη αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ. Κάλεσε τις Επιτροπές Ειρήνης να πάρουν πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο για διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων με μαζικούς φορείς.

Στη συνέχεια ο Α. Φραγκέας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, παρουσίασε το σχέδιο πρωτοβουλιών που θα ξετυλιχτούν το επόμενο διάστημα στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης. Συγκεκριμένα προετοιμάζονται τα εξής:

-- 20-25 Φλεβάρη: Επίσκεψη αντιπροσωπείας της κινέζικης Επιτροπής Ειρήνης στην Αθήνα.

-- 1-2 Μάρτη: Βαλκανική Διάσκεψη Κινημάτων Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη.

-- Αντιπολεμικό συλλαλητήριο μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μάρτη στην Αθήνα για τις επετείους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία.

-- Μάης: Διοργάνωση εκδηλώσεων με χαρακτήρα αντιπολεμικό, πολιτιστικό, αθλητικό, προστασίας του περιβάλλοντος σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Αποκορύφωμα θα είναι η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

-- Ιούνης: Λαμπαδηδρομία Ειρήνης από την Ολυμπία στην Αθήνα σε συνεργασία με ερασιτεχνικούς συλλόγους δρομέων.

-- Αύγουστος: Εκδήλωση στην Ακρόπολη για τις επετείους της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Στη χτεσινή σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων, του ΤΕΕ, της ΠΟΘΑ, της ΚΕΘΑ, της ΕΕΔΔΑ, του ΣΕΗ, της ΠΟΛ και πολλές προσωπικότητες, ανάμεσά τους πανεπιστημιακοί, απόστρατοι αξιωματικοί και άλλοι.

Στη σύσκεψη εγκρίθηκε διακήρυξη όπου απευθύνεται κάλεσμα στους μαζικούς φορείς και στον ελληνικό λαό και σε κάθε ανήσυχο και προβληματισμένο άνθρωπο να συμμετέχουν και να συμβάλουν για την επιτυχία της Ολυμπιάδας Ειρήνης.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ψηφιακή κατοχή και χειραγώγηση σε βάρος του λαού και του τόπου

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για τη σύμβαση κυβέρνησης - «Μάικροσοφτ»

Σύμβαση υποτέλειας χαρακτηρίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τη σύμβαση για την ψηφιακή τεχνολογία που υπέγραψε η κυβέρνηση της χώρας με τη μεγαλύτερη πολυεθνική, τη «Microsoft» («Μάικροσοφτ»), ιδιοκτησίας του πλουσιότερου ανθρώπου της Γης.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «με τη σύμβαση αυτή εξαρτώνται πολλαπλά οι σημαντικοί τομείς της παιδείας, της έρευνας, της οικονομίας, της τεχνολογικής εξέλιξης κλπ., από έναν πολυεθνικό γίγαντα.

Με τη σύμβαση αυτή θα έχουμε μια ιδιότυπη ψηφιακή κατοχή και ψηφιακή χειραγώγηση σε βάρος του λαού και του τόπου μας, αφού ουσιαστικά αυτός ο ιδιώτης θα έχει στην κατοχή του τον τεχνολογικό - ψηφιακό "διακόπτη" σε τέτοιους ευαίσθητους τομείς και θα τον ανοιγοκλείνει ανάλογα με το πώς θα εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα και τα κέρδη του.

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι με αυτήν τη σύμβαση "ανοίγονται δρόμοι ελευθερίας και δημιουργίας για τα μέλη της κοινωνίας", αποκρύπτει σκόπιμα ότι αυτοί οι δρόμοι δεν είναι για τα μέλη - εργαζόμενους της κοινωνίας, αλλά είναι δρόμοι ελευθερίας και ασυδοσίας για το κεφάλαιο, στη λογική της στρατηγικής του, της ανταγωνιστικότητας και με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού γενικότερα».

Τέλος, υπογραμμίζει: «Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις θα πρωτοστατήσουν ώστε να αποκρουστούν και να αποτραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί της ψηφιακής ομηρίας και της ψηφιακής χειραγώγησης του λαού μας, διεκδικώντας η έρευνα και η ψηφιακή τεχνολογία να αναπτύσσονται από το δημόσιο, κάτω από λαϊκό έλεγχο, στην προοπτική γενικότερων αλλαγών υπέρ του λαού στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., συνάντηση με συλλόγους κατοίκων των εργατικών κατοικιών στην Ευκαρπία, θα έχει η Σοφία Καλαντίδου.
  • Σήμερα Πέμπτη, στις 11.30 π.μ., αντιπροσωπεία της Αχτίδας Ενέργειας της ΚΟΑ με επικεφαλής τον Γ. Πέρρο, θα επισκεφθούν τους εργαζόμενους στα «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ», στα διυλιστήρια της Ελευσίνας.
  • Αύριο Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, στην κλωστοϋφαντουργία «Φιερατέξ» στη Ν. Σάντα, θα περιοδεύσει η Σοφία Καλαντίδου.
  • Αύριο Παρασκευή οι ΚΟΒ Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Ο ΚΑΚΙΑΣ» (Φυλής 100).
  • Αύριο Παρασκευή οι ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Οικογενειακόν - Παραδοσιακόν» (Μιαούλη 1 και Καλατζή).
  • Αύριο Παρασκευή οι ΚΟ Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ καλούν στη συνεστίαση που πραγματοποιούν στο «Στέκι των Αγγέλων» (Ηπείρου και Ηλέκτρας Αποστόλου, Κανάρια Κορυδαλλού).
  • Το Σάββατο 2/2 στις 8 μ.μ. η συνεστίαση της ΚΟ Δυτικής Υπαίθρου της ΚΟΘ στο κέντρο «Δειλινά», στα Κουφάλια. Θα μιλήσει η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Το Σάββατο 2/2 στις 8 μ.μ. η συνεστίαση της ΚΟ Νάουσας στο κέντρο «Κιόσκι».
  • Το Σάββατο 2/2 η ΚΟ Ελάτειας του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Αρένα Σέντερ» στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.
  • Το Σάββατο 2/2 η ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ διοργανώνει γιορταστική εκδήλωση στις 7 μ.μ., στην ταβέρνα Philoxenia, στην οδό Ravnsborggade 16, στο Nrrebro. Θα χαιρετίσει ο γραμματέας της ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ Θανάσης Ζήκας.
  • Το Σάββατο 2/2 η ΚΟ Ανόβερο του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Μεντής, γραμματέας της ΝΕ Γερμανίας.
Εκδηλώσεις για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

-- Αύριο Παρασκευή 1/2 η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δεσφίνας, με θέμα «Η εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιάννης Παναγής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 3/2 πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στις 11 π.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Στ. Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ - Οι προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης της Ελλάδας και η πρόταση του ΚΚΕ».

-- Την Κυριακή 3/2 πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Η πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ».

-- Την Κυριακή 3/2 εκδήλωση με θέμα «Πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Θα μιλήσει ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 3/2, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο του Υμηττού, εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» και ομιλήτρια την Τούλα Μητσέα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Κυριακή 3/2, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2& Πανεπιστημίου) οι Κομματικές Οργανώσεις Εξαρχείων διοργανώνουν συζήτηση για την πολιτική πρόταση του Κόμματος, με ομιλήτρια την Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Ο χορός της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Αύριο, Παρασκευή 1 Φλεβάρη, στις 9 μ.μ., στο κέντρο «Ορφέας» πραγματοποιείται ο ετήσιος χορός της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για την Κουβανική Επανάσταση

Εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 49 χρόνων από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης αύριο, Παρασκευή 1 Φλεβάρη, στις 9.30μ.μ., στην κοσμική ταβέρνα «Μάνθος» (απέναντι από το στρατόπεδο Καρατάσου, Πολίχνη).

Θα παραβρεθεί ο πρέσβης της Κούβας HERMES HERRERA HERNANTES.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ