ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
Σελ. /28

Βενιμένει ή

Μπενιβγαίνει;...

«Κερατούκλη, είσαι και μαρτυριάρης»!

Η συνέντευξη είναι πραγματική, δόθηκε προχτές από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θ. Καράογλου, στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ 105,8». Απολαύστε ένα απόσπασμα σχετικό με τις υποκλοπές:

*

«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Δεν καταλαβαίνετε εσείς ή δεν ξέρει ο ελληνικός λαός ή δεν ξέρουμε εμείς, ποιοι έκαναν υποκλοπές; Φωτογραφικά βγήκε το τρίγωνο του διαβόλου, από εκεί και πέρα τι θα κάνουμε δηλαδή; Εστω ότι ο εισαγγελέας ξέρει ότι τις υποκλοπές τις έκαναν οι "χ" ξένοι πράκτορες, τι θα κάνει;».

Στο σημείο αυτό, εμβρόντητος ο δημοσιογράφος αποτολμά να ρωτήσει τον κύριο βουλευτή: «Τι σημαίνει αυτό;», οπότε ο κ. Καράογλου συνεχίζει σαν χείμαρρος:

«Σημαίνει ότι μπορεί να γίνονται κάποιες ενέργειες οι οποίες μπορεί να μη δουν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά να γίνονται οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις εκεί που πρέπει και να σταλούν τα μηνύματα εκεί που πρέπει (...). Σας είπα, ότι το τρίγωνο ήταν γνωστό. Πιστεύετε ότι αν ο εισαγγελέας έβγαινε κι έλεγε ότι έγιναν από τη συγκεκριμένη πρεσβεία οι υποκλοπές, θα γινόταν δικαστήριο σε βάρος κανενός; Είναι ένα θέμα διακρατικό, είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό, είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να έχει άλλου είδους διαστάσεις και το οποίο χειρίζεται - πιστεύω υπεύθυνα - η κυβέρνηση (...) εγώ έχω στο μυαλό μου την κοινή συνέντευξη των τριών υπουργών τότε και λέω λοιπόν ότι για να μην καταλήξει σε φυσικά πρόσωπα και να μπει η υπόθεση στο αρχείο, τι συμβαίνει; `Η δε βρήκαν κάποια στοιχεία - πιθανό κι αυτό - ή βρήκαν κάποια,αλλά ήταν σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορούσαν να τα ακουμπήσουν».

*

Κατόπιν αυτών, μάλλον δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να προσθέσουμε τίποτα για το πώς αντιλαμβάνεται το κυρίαρχο πολιτικό μας σύστημα έννοιες όπως «εθνική κυριαρχία», «εθνική αξιοπρέπεια», «εθνική ανεξαρτησία», «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», «συμμαχικές σχέσεις» κ.ο.κ..

Οσο για τον κύριο βουλευτή, καιρός είναι να του πει κάποιος εκείνο το παλιό ανέκδοτο: «Κερατούκλη, είσαι και μαρτυριάρης»!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

1833 Ο Βαυαρός Οθων εγκαθίσταται στο Ναύπλιο.

1945 Εκατό χιλιάδες λαού της Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν σε συλλαλητήριο ενάντια στις παραβιάσεις των λαϊκών ελευθεριών και στη μοναρχοφασιστική τρομοκρατία, για πραγματική δημοκρατική, αντιπροσωπευτική κυβέρνηση και τιμωρία των εθνοπροδοτών.

1966 Απεργιακό κύμα απλώνεται σε όλη τη χώρα, καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου, οι αρτεργάτες, οι κτηνίατροι, οι γεωπόνοι, οι δασοπόνοι, οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

1968 Αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης πραγματοποιεί επιτόπιες έρευνες στα στρατόπεδα της Γυάρου και της Λέρου και συντάσσει έκθεση - κόλαφο για τη χούντα.

1971 Ο Ιντι Αμίν Νταντά καταλαμβάνει με πραξικόπημα την εξουσία στην Ουγκάντα, ανατρέποντας τον πρόεδρο Ομπότε.

1972 Ανακοινώνεται ότι εντοπίστηκε και συνελήφθη στις ζούγκλες της αμερικανικής νήσου Γκουάμ 56χρονος λοχίας του ιαπωνικού αυτοκρατορικού στρατού, ο οποίος παρέμενε στη θέση του, μη αντιλαμβανόμενος τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μηδέν και κάτι λιγότερο...

Από τα όσα δημόσια είπαν Καραμανλής και Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους και κυρίως από τα όσα προκύπτουν ως συμφραζόμενα από τα όσα διεμείφθησαν στην Αγκυρα, η εικόνα των Eλληνοτουρκικών διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ημιεπίσημη αποδοχή από την ελληνική πλευρά της ύπαρξης γκρίζων ζωνών στα Ιμια και γενικότερα στο Αιγαίο.
  • Αναγνώριση του ενδιαφέροντος της Αγκυρας για την «τούρκικη» μειονότητα στη Θράκη και αλλού (Δωδεκάνησα).
  • Συμφωνία για αντιμετώπιση των κινδύνων της δράσης «τρομοκρατών», συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων που η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.
  • Αρνηση, διά της παραπομπής στο ...βαθύ μέλλον, της αναγνώρισης της οικουμενικότητας του πατριαρχείου και της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης.

Με άλλα λόγια, καμία μετακίνηση ή παραμικρή θετική αλλαγή από τις γνωστές θέσεις, που ανεξάρτητα πολιτικής ηγεσίας, η τουρκική διπλωματία υποστηρίζει και προωθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

«Εντιμότατοι φίλοι μου»!

Ο Καραμανλής είχε φίλο τον Ζαχόπουλο.

Ο Ζαχόπουλος είχε φίλη την Τσέκου.

Η Τσέκου είχε φίλο τον Νικολιτσόπουλο.

Ο Νικολιτσόπουλος είχε φίλο τον Θέμο.

Ο Θέμος είχε φίλο τον Μάκη.

Ο Μάκης είχε φίλο τον Κουκοδήμο.

Ο Κουκοδήμος είχε φίλο τον Κλαδά.

Ο Κλαδάς έχει φίλο τον Καραμανλή.

Τόμπολα!

Προχτές η Αρσεναλ έφαγε 5 από την Τότεναμ. Δεν κάνει καμιά πρόταση να την αγοράσει ο κ. Βγενόπουλος; Μας φαίνεται ευκολότερο από την ιδέα που του μπήκε να αγοράσει τον Παναθηναϊκό μετά το 4-0 στο Καραϊσκάκη...

Παλιά, ως επιστέγασμα μιας δήθεν ειρηνόφιλης αντίληψης που αντιλαμβάνεται την Ελλάδα και την Τουρκία ως τόπους ιδανικούς για τις «ιχθυοκαλλιέργειες» των ισχυρών και προς χάριν αστεϊσμού (;) ελέγετο από τινές χάχες ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».

Καθότι έκπαλαι ανθεκτικότατο είδος οι χάχες, μπορούν να επαίρονται - κατόπιν της απαγόρευσης της αλιείας στην περιοχή των Ιμίων για όσο διαρκεί η επίσκεψη Καραμανλή στην Τουρκία - μιας και το ακρότατο όριο της σκέψης τους - ότι δηλαδή το Αιγαίο δεν ανήκει καν στα ψάρια του - εγένετο πράξη...

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: ο κ. Γρ. Ψαριανός) είπε ότι θα δεχόταν κάθε άδικο εκλογικό σύστημα, αρκεί να είναι μόνιμο για να μπορεί ο πολίτης να δει πώς θα ξεπεράσει την αδικία», διαβάζουμε στη χτεσινή «Αυγή».

Δηλαδή αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπόσχονταν ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα παραμείνει αναλλοίωτος στον αιώνα τον άπαντα και ότι θα τον διατηρήσουν μόνιμα για να κλέβουν εσαεί 50 έδρες, που δεν τους ανήκουν, θα τον ψήφιζε το νόμο ο βουλευτής;...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ