ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Ιούλη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μπούμερανγκ» η λάσπη τους κατά του ΚΚΕ

Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι ο ισχυρισμός του πως «το ΚΚΕ στηρίζει τη ΝΔ» δεν περπατάει στην ελληνική κοινωνία.

Ο ελληνικός λαός ξέρει πως:

  • Οταν το ΚΚΕ ήταν στους δρόμους για την Παιδεία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί προωθούσαν και προωθούν την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.
  • Οταν οι κομμουνιστές διαδήλωναν κατά της λιτότητας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που μαζί είχαν ψηφίσει το Μάαστριχτ, μαζί υπέγραφαν και τα 0,77 λεπτά του ευρώ «αύξηση» στον εργάτη.
  • Οταν το ΚΚΕ συγκρούεται με τον ιμπεριαλισμό, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί παραδίδουν τη Σούδα στους Αμερικάνους.
  • Οταν το ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική των εμπρησμών, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί αναθεωρούν το άρθρο 24 του Συντάγματος και μαζί ψηφίζουν τροπολογίες υπέρ των αυθαιρέτων (4/12/2003).
  • Οταν το ΚΚΕ μάχεται κατά της ακρίβειας, αυτοί μαζί πανηγυρίζουν υπέρ του «ευρώ», όταν οι κομμουνιστές παλεύουν υπέρ των δημοκρατικών και πολιτικών ελευθεριών, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί ψηφίζουν τρομονόμους και τοποθετούν τρομοκάμερες.
  • Οταν το ΚΚΕ ορθώνει μέτωπο ενάντια στις αντιασφαλιστικές ανατροπές, αυτοί μαζί εφαρμόζουν τους νόμους των Σιούφα - Σουφλιά και Ρέππα.

Οταν, λοιπόν, ένας πολιτικός ισχυρισμός δεν έχει ίχνος αλήθειας, τότε, εφόσον ο φορέας που τον εκτοξεύει έχει τη σχετική... «προδιάθεση», είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η όλη προπαγάνδα του θα κατρακυλήσει σε «φαιά» μονοπάτια...

*

Στην επιχείρηση λάσπης του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΚΚΕ, όλοι οι παράγοντες συνηγορούσαν σε αυτή την εξέλιξη. Αλλωστε ήδη από πολύ νωρίς η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι «θα πλασάρουν στη δημοσιότητα κατασκευασμένα ψέματα» και ότι «ετοιμάζεται ειδικά επεξεργασμένη επίθεση στο ΚΚΕ» (Αλέκα Παπαρήγα, 27/6/2007).

«Χέρι - χέρι»!

Η Χαριλάου Τρικούπη, όμως, στο «λάθος» πρόσθεσε νέο «λάθος». Επειδή το ψέμα περί «στήριξης του ΚΚΕ στη ΝΔ» έχει κοντά ποδάρια, νόμισε ότι μπορεί να αναζητήσει δεκανίκι στην προβοκάτσια. Και τότε ανέλαβε ο Πάγκαλος...

Ο «σκιώδης υπουργός Εξωτερικών» του Γ. Παπανδρέου μίλησε για «κοινές επιχειρήσεις ΚΚΕ - ΝΔ»! Οταν του ζητήθηκε να ονοματίσει έστω μια, έκανε ότι δεν άκουσε, ψελλίζοντας ότι όσα είπε τα είχε διαβάσει στον... Τύπο!

Η αρχική γελοιοποίηση διαδέχτηκε την απόλυτη κατάντια όταν επανήλθε αφήνοντας υπαινιγμούς για συμφέροντα του ΚΚΕ πίσω από την αγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την «Κοσμοτέ»!

Υπαινιγμοί που - πράγματι - είχαν γραφτεί στον Τύπο. Από τον... Πρετεντέρη («Βήμα», 10/10/2006). Και πριν τον Πάγκαλο τα είχε αναπαράγει (στον «Αλφα», 25/6/2007)... ο Καρατζαφέρης!

Για όσους θα ήθελαν να περιγράψουν σύντομα το είδος της αντι-ΚΚΕ χορωδίας της Χαριλάου Τρικούπη και των υπολοίπων της παρέας, είναι απλό: «Χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη»...

Τα προσωπεία έπεσαν

«Με όσα λέει ο κ. Πάγκαλος συμφωνούν όλοι στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την πολιτική του ΚΚΕ».

(Αννα Διαμαντοπούλου, «Ελευθεροτυπία», 11/7/2007)

*

Δε χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για να επιβεβαιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας αυτό το οποίο κατήγγειλε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή. Οταν ο Πάγκαλος πέταξε τη λάσπη περί «κοινών επιχειρήσεων του ΚΚΕ με τη ΝΔ», το Γραφείο Τύπου του Κόμματος, τόνισε ότι είμαστε στην αρχή μιας οργανωμένης αντικομμουνιστικής προβοκάτσιας, η έμπνευση, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της οποίας βαραίνουν την ίδια την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, προσωπικά.

Οι τοποθετήσεις της Α. Διαμαντοπούλου προέρχονται από ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με θέση εξαιρετικά ευανάγνωστη, όσον αφορά τις σχέσεις της με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Είναι η κυρία Διαμαντοπούλου στην οποία ανατέθηκε και η οποία συνέταξε το Πρόγραμμα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού στις ερχόμενες εκλογές.

Επομένως, όταν είναι η συντάκτρια του «προγραμματικού λόγου» του ΠΑΣΟΚ που ομολογεί αυτοπροσώπως ότι «με όσα λέει ο κ. Πάγκαλος συμφωνούν όλοι στο ΠΑΣΟΚ», τότε στο ερώτημα «από πόσο ψηλά» στο ΠΑΣΟΚ ενορχηστρώνεται η τακτική της προβοκάτσιας και της λάσπης ενάντια στο ΚΚΕ, δίνεται μια ξεκάθαρη απάντηση.

Δίπλα στην αιδήμονα - και ως εκ τούτου... λαλίστατη - σιωπή του κ. Παπανδρέου, δίπλα στην ομολογία της Α. Διαμαντοπούλου, ας προστεθούν επίσης και οι τοποθετήσεις των Βερελή (που αναμάσησε τα περί «Γερμανού» - στον «Αντέννα»), Λοβέρδου (που τάχθηκε «αλληλέγγυος» με τον Πάγκαλο - στο «Μέγκα»), Μπίστη (ομοίως - στα «Νέα»).

Στο «κόλπο» και η... «Αυγή»!

Η επιχείρηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύφθηκε ακαριαία από το ΚΚΕ. Στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης, ο «Ρ» έδωσε αποστομωτική απάντηση, δημοσιεύοντας από τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής, τις τοποθετήσεις των βουλευτών του Κόμματος, ενάντια στην εξαγορά του «Γερμανού» από την «Κοσμοτέ».

*

Αντιγράφουμε (από τη συνεδρίαση ΡΝΣΤ' της ολομέλειας της Βουλής - από τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής, 22/6/2007, όπου η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη καταγγέλλει την εξαγορά της «Γερμανός» από την «Κοσμοτέ»):

*

«Ελπίδα Παντελάκη: "Με την ευκαιρία της σημερινής Επερώτησης από το ΠΑΣΟΚ για τον ΟΤΕ, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς τομείς της απελευθέρωσης της κυβέρνησης και της νυν και της προηγούμενης (...) Ολα αυτά έχουν επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας» (...) «Ερχεται η κυβέρνηση και με μεγάλη άνεση λέει ότι η εξαγορά της "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" έχει εκτιμηθεί θετικά από την αγορά, τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποτέ δεν έδωσε μια πειστική εξήγηση. Για ποιο λόγο; Τι κάνετε; Από τη μια λέτε να αποκρατικοποιήσετε και δίνετε κομμάτια και από την άλλη αγοράζετε; Και εδώ δεν είναι μόνο το θέμα ότι στα πλαίσια της λογικής σας δώσατε λεφτά έτσι για χάρισμα, που δεν είναι δικά σας. Θα μπορούσατε με τα μισά χρήματα να φτιάξετε ένα καινούριο δίκτυο σαν αυτό που θέλετε να πάρετε εσείς. Αυτά λένε τα στοιχεία και οι ειδικοί. Αρα, εδώ υπάρχει και κάτι άλλο πονηρό, μυστικό (...)».

*

Κι όμως, ενώ οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ λούφαξαν, εκείνη που έτρεξε προς βοήθειά τους ήταν η... «Αυγή».

Η εφημερίδα του ΣΥΝ, σε δημοσίευμά της την επόμενη μέρα και υπό τον τίτλο «Τον... Γερμανό κάνει το ΚΚΕ για τον "Γερμανό"» («Αυγή», 12/7/2007) υιοθετεί τις συκοφαντίες Πάγκαλου, προσπερνά τα στοιχεία που δημοσίευσε ο «Ρ», και εγκαλεί το ΚΚΕ για «ύποπτη στάση»!!!

Σημειώστε: Οι υπερασπιστές του Πάγκαλου, με το απαράμιλλο «αριστερό» ήθος τους, είναι αυτοί που οικτίρουν το ΚΚΕ επειδή «δε θέλει την ενότητα» με τους λασπολόγους του, δηλαδή μαζί τους...

Κριτήριο ψήφου και ο κατήφορός τους!

Στην πορεία προς τις εκλογές, κόντρα στη δικομματική αντιπαράθεση της παραπολιτικής, της όξυνσης, της πόλωσης, της σκανδαλολογίας, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ανταλλάσσουν «κομπλιμέντα» του τύπου «είστε σπείρα» - «όχι, εσείς είστε εγκληματική οργάνωση», το ΚΚΕ επιμένει να μιλά για το μεροκάματο που με ευθύνη και των δυο είναι στα 650 ευρώ.

Φέρνει στο επίκεντρο της συζήτησης την ανεργία που αγκαλιάζει 500.000 ανθρώπους, τη φτώχεια που αγκαλιάζει 2.000.000 ανθρώπους, τις συντάξεις της πείνας, τη διάσωση του δημόσιου πλούτου, είτε αφορά τα δάση, είτε τους αιγιαλούς, είτε τις δημόσιες επιχειρήσεις.

*

Αυτή η πολιτική συμπεριφορά από την πλευρά του ΚΚΕ δεν εξυπηρετεί όσους θέλουν να υποβιβάσουν την πολιτική σε μια ηθικά ατροφική ενασχόληση, όπου θα υπάρχει χώρος μόνο για σκάνδαλα, για συναλλαγές, για δοσοληψίες, για μίζες και για ύβρεις.

*

Η επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ περί δήθεν ύπαρξης «κοινών επιχειρήσεων μεταξύ ΚΚΕ - ΝΔ», έχει ένα και μόνο στόχο: Να τραβήξει, να συμπαρασύρει και το ΚΚΕ στο δικομματικό «γήπεδο» της μπόχας και του βούρκου της σκανδαλολογίας.

Είναι ένα «γήπεδο» με το οποίο το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση, που δεν του ταιριάζει. Κι ο λόγος είναι πολύ απλός: Δεν είμαστε ίδιοι!

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει, ούτε να ακολουθήσει τον κατήφορο των υβριστών που δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν μαζί του πολιτικά, αλλά μόνο στο επίπεδο της λάσπης. Στο πεδίο αυτό, της λάσπης, θα μείνουν μόνοι τους. Βαθιά νυχτωμένοι και βαθιά βουτηγμένοι.

*

Ας γίνει κι αυτό, λοιπόν, κριτήριο ψήφου. Οι ψηφοφόροι δεν είναι μόνο θεατές, είναι και κριτές της προβοκάτσιας. Ας κρίνουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι: Η ηθική του εκάστοτε πολιτικού παράγοντα (είτε πρόκειται για κομματικό φορέα, είτε για πολιτικό πρόσωπο) δεν μπορεί ποτέ να ξεπερνάει τις ηθικές αρχές και τα ιδεώδη που κυριαρχούν στον πολιτικό του χώρο και στην τάξη που εκπροσωπεί.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ