Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9826

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ξελασπώνουν τους ιδιώτες

Δεν εκχωρούμε τις αναπτυξιακές δυνατότητές μας. Σε αυτή την εκλογική μάχη, ιδιαίτερα η εργατιά πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ότι τους πήρε χαμπάρι. Θα είναι μία άμεση πολιτική πίεση σε όφελός της

Ολα τα ναυπηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι στα χέρια καπιταλιστών, γιατί δεν μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμη επιβίωση. Αυτά που λέγονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι σαν κυβέρνηση θα δίνουν δουλιά στο ναυπηγείο έχουν περιορισμένες δυνατότητες και το ξέρουν. Οχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δε θέλουν να μπορούν. Για να υπάρχουν ναυπηγεία στην Ελλάδα, που είναι βασικός κλάδος στην ανάπτυξη, πρέπει να ανήκουν στο Δημόσιο. Ενα Δημόσιο που θα εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Ενας δημόσιος φορέας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην υπηρεσία των εργαζομένων.

Τα κόμματα που κυβέρνησαν, που αγόρασαν τα ναυπηγεία και ξελάσπωσαν τον ιδιώτη, τα ανέπτυξαν και τώρα τα πουλάνε. Αυτές οι πολιτικές να βρουν τιμωρία. Τα δύο κόμματα αυτά πρέπει να έχουν απώλειες. Εάν έχουν απώλειες από ένα μέρος της εργατικής τάξης, από ένα μέρος της φτωχής αγροτιάς που υποφέρει, από ένα μέρος των επαγγελματιών που είναι «στον άσο» - δε λέμε ότι θα αλλάξει η εξουσία στην Ελλάδα, αυτό δε γίνεται σε μία εκλογική μάχη - θα καταλάβουν, όμως, ότι αρχίζουν και χάνουν το παιχνίδι. Θα καταλάβουν ότι το πολιτικό σύστημα έχει πληγές, τρύπες, ότι αρχίζει και τρέμει.


ΣΕΛ.  6  -  7

Eurokinissi

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Μέτρα για την προστασία πυροσβεστών και δασών

Την άμεση δημιουργία επαρκώς εξοπλισμένου ενιαίου φορέα δασοπροστασίας, την κατάργηση της δασοκτόνας νομοθεσίας, αλλά και την προστασία των πυροσβεστών, ζητά από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, το ΚΚΕ, με δεδομένη την αποτυχία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να προστατέψουν στοιχειωδώς τα δάση, τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των πυροσβεστών, όταν την ίδια ώρα μαίνεται η κοκορομαχία τους πάνω στα αποκαΐδια των δασών και στους νεκρούς, με δική τους ευθύνη, δασοπυροσβέστες. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και γι' αυτά και να καταψηφίσει την πολιτική που τα δημιουργεί και τα αναπαράγει, τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3


ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση - συναυλία για τα δάση

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και δεκάδες ταξικά κλαδικά συνδικάτα της πόλης καλούν στη συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 19 Ιούλη, στις 8 το βράδυ. Να πάρει την υπόθεση της προστασίας των δασών στα χέρια του ο λαός.


ΣΕΛ.  3
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΑΤ

«Τα νοσοκομεία ανήκουν στο λαό. Εξω οι εταιρείες από την Υγεία», απαίτησαν χτες, με παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο ΚΑΤ, μέλη και στελέχη της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, καλώντας εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.


ΣΕΛ.  11
ΠΕΡΟΥ
Ο αγώνας δε σταματά

Παρά την αιματηρή καταστολή, ακόμη και με δυνάμεις του στρατού, οι εργαζόμενοι του Περού συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  15
ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ
Θυσία στο κέρδος

Μόλις 19 ετών, ελαιοχρωματιστής από τη Λάρισα, ήρθε να προστεθεί στο μακρύ και ματοβαμμένο κατάλογο των θυμάτων που θρηνεί η εργατική τάξη, θυσία στο βωμό της κερδοφορίας γιατί δεν υπήρχαν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.


ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ