ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Θρίαμβος της Γλυφάδας

Στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα του Φώντα Μουδάτσιου

Τα κορίτσια της Γλυφάδας σε στιγμές χαράς
Τα κορίτσια της Γλυφάδας σε στιγμές χαράς
Στο κορυφή της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης βρίσκονται από το μεσημέρι της Κυριακής τα κορίτσια της Γλυφάδας. Οι παίκτριες του Φώντα Μουδάτσιου επιβλήθηκαν με 7-5 της Σκιφ από τη Ρωσία και κατέκτησαν το κύπελλο Πρωταθλητριών γράφοντας παράλληλα την πιο χρυσή σελίδα του πόλο της πατρίδας μας. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά ελληνική ομάδα κατακτάει το κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο της γηραιάς ηπείρου. Παράλληλα, έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που έβαλε στη συλλογή της κύπελλο Πρωταθλητριών της Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο μπάσκετ. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, καθώς στα τρία από τα τέσσερα επτάλεπτα η Γλυφάδα με τη Σκιφ αναδείχτηκαν ισόπαλες. Αυτό που τελικά έδωσε τη νίκη στην ελληνική ομάδα ήταν το δεύτερο, το οποίο βρήκε τη Γλυφάδα να έχει πετύχει δύο γκολ παραπάνω (3-1) και να τελειώνει το πρώτο μισό του αγώνα προηγούμενη με 4-2. Πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας ο Φώντας Μουδάτσιος, προπονητής της ομάδας, ήταν ευτυχισμένος. «Πίστευα στις δυνατότητες των κοριτσιών και της ομάδας. Νιώθω δικαιωμένος και ευτυχισμένος για το κατόρθωμα. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή για το γυναικείο πόλο γενικότερα. Τώρα στόχος είναι η διάκριση της Εθνικής». ΤΑ ΕΠΤΑΛΕΠΤΑ: 1-1, 3-1, 1-1, 2-2. ΤΑ ΓΚΟΛ: Κοζομπόλη 2, Μωραϊτίδου, Πεντρόζα, Καραπατάκη, Μωραΐτη και Βάσου, Βασιλίεβα 4, Κουλχόνοβα.

Αργυρό η Βουλιαγμένη

Μπορεί να μην μπόρεσε να πραγματοποιήσει το κατόρθωμα της Γλυφάδας, όμως και οι γυναίκες της Βουλιαγμένης κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αφού αναδείχτηκαν δεύτερες στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Στον τελικό η ελληνική ομάδα έχασε με 5-9 από την ιταλική Παλέρμο που χάρις στην εμπειρία της κατέκτησε το τρόπαιο. Η Βουλιαγμένη «κατέρρευσε» στο δεύτερο και το τρίτο επτάλεπτο όταν το σκορ ήταν 2-7! Πάντως, η προσπάθεια των κοριτσιών της Βουλιαγμένης είναι σίγουρα αξιέπαινη. Κορυφαίες της ελληνικής ομάδας ήταν η Ρουμπέση με 3 γκολ και η Μελιδώνη με 2. ΤΑ ΕΠΤΑΛΕΠΤΑ:1-1, 1-3, 1-4, 2-1.

  • Η νίκη της Βουλιαγμένης επί της Πάτρας με 9-7 ξεχώρισε στα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1. Οι «μπέμπηδες» πήραν το ροζ φύλλο αγώνα και εξακολουθούν να βρίσκονται στο κυνήγι της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Εθνικός-Αρης 11-15, Χανιά-Ηλυσιακός 16-5, Παναθηναϊκός-Γλυφάδα 8-5. Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει σήμερα με τον αγώνα Ολυμπιακού-Π. Φαλήρου.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Καθαρή... Κυριακή

Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο ντέρμπι τον ΠΑΟ και εξασφάλισε την 1η θέση της κανονικής περιόδου

Μάχη κάτω από τα καλάθια με πρωταγωνιστές τους Ρόμπινσον, Μποντίρογκα
Μάχη κάτω από τα καλάθια με πρωταγωνιστές τους Ρόμπινσον, Μποντίρογκα
Μια μέρα πριν την Καθαρά Δευτέρα ο Ολυμπιακός φρόντισε να... καθαρίσει το τοπίο στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά και τη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού με 57-54 εξασφάλισαν ουσιαστικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Ετσι βέβαια όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τότε δε θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι αυτή η θέση άξιζε στον Ολυμπιακό. Βλέπετε, μπορεί οι Πειραιώτες φέτος να μην παίζουν το μπάσκετ που μας είχαν συνηθίσει προηγούμενες χρονιές, το «απόλυτο» όμως, τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια επί των βασικών τους αντιπάλων, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, έκανε τους «κόκκινους» να εδραιωθούν στο ρετιρέ.

Για άλλη μια φορά οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη κατάφεραν να γυρίσουν ένα παιχνίδι που αρχικά φαινόταν ότι θα έχαναν. Οπως και με την ΑΕΚ, έτσι και κόντρα στον Παναθηναϊκό έδειξαν χαρακτήρα και δεν πτοήθηκαν ούτε όταν βρέθηκαν 11 πόντους πίσω στο 30' (35-45). Με ένα σερί 16-4, που οφείλεται κυρίως στην ευστοχία των περιφερειακών, ιδιαίτερα από τα 6,25, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 50-49, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Πάντως στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός φωνάζει για τη διαιτησία των Κουκουλεκίδη - Σπυρίδωνος, αφού όπως υποστηρίζουν οι «πράσινοι» δε δόθηκε φάουλ στο Ρέμπρατσα, ενώ αμφισβητούν τα φάουλ που δόθηκαν σε Κάτας και Τζεντίλε. Ο Μίλαν Τόμιτς ήταν ο καλύτερος των νικητών (17π), αφού με επτά συνεχόμενους πόντους άνοιξε το δρόμο για το ροζ φύλλο αγώνα. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ρέμπρατσα (14π). Τώρα οι «πράσινοι» θα πρέπει να περιμένουν να στραβοπατήσει η ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να γλιτώσουν την τρίτη θέση.

Στιγμές από το ένδοξο παρελθόν έζησε ο Αρης στο έτερο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσία και του Νίκου Γκάλη, που βρέθηκε στις εξέδρες του Αλεξάνδρειου, επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 66-61 έχοντας σε μεγάλη ημέρα το δίδυμο Λιαδέλη (20π), Σιγάλα (17π). Από τον ηττημένους ο Αλεξάντερ (22π) ήταν από τους καλύτερους.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, αν και δυσκολεύτηκε, εντούτοις κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανιώνιου και να επικρατήσει με 70-65 χάρις στην ευστοχία που είχαν οι παίκτες της στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα. Από το «Δικέφαλο» ξεχώρισε ο Μιούρσεπ (18π), ενώ από τους «κυανέρυθρους» ο Σέλερς (22π). Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ηράκλειο - Σπόρτιγκ 112-69, Ηρακλής - Εσπερος 82-72, Νήαρ Ηστ - Μαρούσι 88-80, Περιστέρι -Δάφνη 83-68. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 42, ΑΕΚ 41, Παναθηναϊκός 41, ΠΑΟΚ 37, Ηρακλής 36, Περιστέρι 35, Πανιώνιος 35, Ηράκλειο 34, Αρης 34, Νήαρ Ηστ 33, Μαρούσι 32, Δάφνη 31, Σπόρτιγκ 26, Εσπερος 26.

«Κιτρινόμαυρα» χαμόγελα στο Κύπελλο

Η ΑΕΚ ήταν η θεωρητικά ευνοημένη της χθεσινής κλήρωσης του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο νεόκτιστο γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θέρμη (1 και 2 Απρίλη). Η «Ενωση» κληρώθηκε με το αουτσάιντερ της διοργάνωσης το Μαρούσι, ενώ αντίθετα Ηρακλής και Παναθηναϊκός θα κοντραριστούν για μια θέση στον τελικό.

«Εφυγε» ο Νίκολιτς

Ο Αλεξάντερ Νίκολιτς δεν υπάρχει πια. Ο «προφέσορας» του μπάσκετ «έσβησε», την Κυριακή το βράδυ, στα 76 του χρόνια στο Βελιγράδι. Ο Νίκολιτς ήταν ο ιδρυτής της περίφημης των «πλάβι» σχολής και πνευματικός πατέρας μεγάλων τεχν,ικών από τον Ράνκο Ζεράβιτσα μέχρι τους Μπόζα Μάλκοβιτς, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ντούσαν Ιβκοβιτς, Σλόμπονταν Σούμποτιτς κ.ά. Ο «Ατσα», όπως ήταν το υποκοριστικό του, γεννήθηκε το 1924 στο Σαράγεβο, υπήρξε επί σειρά ετών ο εκλέκτορας της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και τεχνικός θρυλικών ομάδων στην πατρίδα του και την Ιταλία.

ΒΟΛΕΪ
Ντέρμπι στον Πανελλήνιο

Με το «καυτό» ντέρμπι του Πανελληνίου κόντρα στην ΑΕΚ (19.00) ολοκληρώνεται σήμερα η 21η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Η «Ενωση», προερχόμενη από την κατάκτηση της 3ης θέσης του Κυπέλλου Κυπελλούχων, σίγουρα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση, αλλά παράλληλα είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί με σημάδια κόπωσης. Αντίθετα, οι «πιτσιρικάδες» της Κυψέλης αναμένεται να είναι σε φόρμα ύστερα από ένα ικανοποιητικό διάστημα ξεκούρασης.

Από τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην αυλαία της αγωνιστικής, την παράσταση έκλεψε η νίκη της Ορεστιάδας επί του Αρη. Υστερα από ένα σερί χαμένων αποτελεσμάτων, οι «ακρίτες» επανήλθαν δραστήρια στο... σωστό δρόμο και μάλιστα καταβάλλοντας τον αρκετά δυναμικό Αρη με 3-1 (25-16, 25-22, 22-25, 25-23). Σημαντική, ωστόσο, εκτός έδρας νίκη που του χάρισε - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - την είσοδό του στην κορυφαία 8άδα της μεγάλης κατηγορίας, σημείωσε ο Παναθηναϊκός επί της ΕΑ Πατρών με 1-3 (21-25, 24-26, 26-24, 15-25). Οι «πράσινοι» από ό,τι όλα δείχνουν άκουσαν το καμπανάκι κινδύνου του υποβιβασμού και σκέφτονται με σύνεση τα βήματά τους στο πρωτάθλημα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα με 3-1 (25-14, 25-20, 22-25, 25-18) του Κτησιφώντα, ανεβάζοντας ακόμα πιο πολύ τους βαθμούς του στην κορυφή. Παράλληλα ο ΠΑΟΚ συνέτριψε την ουραγό Φιλία με 3-0 (25-13, 25-14, 25-12), ενώ ο Ηρακλής νίκησε ευκολότερα του αναμενομένου τον Ιωνικό ΝΦ στο Κατσάνειο με 3-1 (22-25, 25-21, 25-20, 25-16).

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Οικογενειακή υπόθεση

Η οικογένεια Σουμάχερ πρέπει να είναι χαρούμενη καθώς τόσο ο Μίκαελ όσο και ο αδελφός του Ραλφ, βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα του Γκραν Πρι της Αυστραλίας. Ο αγώνας που άνοιξε την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 ήταν συγκλονιστικός, καθώς οι δύο «Φεράρι» τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ ο Ραλφ Σουμάχερ με «Ουίλιαμς-ΒΜW» κατατάχτηκε τρίτος. Από την άλλη όμως, στη «Μακ Λάρεν Μερσεντές» επικρατεί κατήφεια καθώς οι δύο «πιλότοι» της ομάδας, Μίκα Χάκινεν και Ντέιβιντ Κούλθαρντ, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα λόγω προβλήματος του κινητήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ΒΑR-Χόντα» τα πήγε πολύ καλά αφού κατέκτησε δύο θέσεις στην πρώτη εξάδα, 4η και 6η με τους Βιλνέβ και Ζόντα αντίστοιχα.

Στη Νέα Σμύρνη επικεντρώνεται σήμερα το ενδιαφέρον της 24ης αγωνιστικής στην Α1, όπου ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του κόντρα στον Πανιώνιο (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Σπουδαίο παιχνίδι είναι και αυτό μεταξύ Δάφνης και ΑΕΚ (21.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) με τον «δικέφαλο» να θέλει να κρατήσει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός, που βρέθηκε στην τρίτη θέση, θα προσπαθήσει να συμμαζευτεί ενόψει και της Ευρωλίγκα. Δεν μπορούσε να βρει καλύτερο αντίπαλο από τον σοβαρότατο Ηρακλή. Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα: Εσπερος-Ηράκλειο, Παναθηναϊκός-Ηρακλής, Μαρούσι-Περιστέρι. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 18.00.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ