ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Κατέλαβαν τη Νομαρχία

Το δικό τους μήνυμα αντίστασης στην πολιτική τρομοκρατίας, που συνεχίζει να καλλιεργεί η κυβέρνηση, έστειλαν χτες οι αγρότες των Τρικάλων, πραγματοποιώντας ένα μαζικό μαχητικό συλλαλητήριο που είχε σαν κατάληξη την κατάληψη της Νομαρχίας.

Αποφασισμένοι να δώσουν δυναμική συνέχεια στον αγώνα τους, οι αγρότες των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στην πλατεία "Ρήγα Φεραίου", δείχνοντας να μην πτοούνται από τα "τερτίπια" της κυβέρνησης. Στο προειδοποιητικό συλλαλητήριό τους απαίτησαν από την κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους και να αφήσει κατά μέρος τις απειλές και τις συκοφαντίες. Η αποφασιστικότητα να αγωνιστούν φαινόταν καθαρά στα λόγια τους, στα πρόσωπά τους και στον τόνο των συνθημάτων τους καθόλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και ειδικότερα τη στιγμή της κατάληψης της Νομαρχίας. Οι αγρότες των Τρικάλων προχώρησαν στην κατάληψη της Νομαρχίας, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε διαμηνήσει πως δε θα επέτρεπε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Το ηθικό τους τονώθηκε επίσης, από το συνεχιζόμενο κύμα συμπαράστασης, αφού από τα μεγάφωνα στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν πλήθος μηνυμάτων συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, από μαζικούς φορείς και οργανώσεις του Νομού Τρικάλων. Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε ο ηθοποιός και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος -Ακροάματος (ΠΟΘΑ) Βασίλης Κολοβός, μεταφέροντας την αμέριστη συμπαράσταση των μελών της Ομοσπονδίας. Στη συγκέντρωση ακόμα, παρών ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής,καθώς και κλιμάκιο της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.Κεντρικοί ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο Φώτης Σαλταγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων και μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και ο Σπύρος Τσιοτινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων "Η Ανοιξη" και μέλος, επίσης, της Πανθεσσαλικής Επιτροπής. Στη διάρκεια των ομιλιών, τα συνθήματα που φώναξαν οι αγρότες ήταν: "Η τρομοκρατία δε θα περάσει", "Στα μπλόκα της αγροτιάς, θα σπάσει του Σημίτη ο τσαμπουκάς" και "Αγρότες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι".

Αγώνας βαθιά πατριωτικός

Πρώτος στο βήμα των ομιλητών ανέβηκε ο Β. Κολοβός, ο οποίος είπε ότι, με ομόφωνη απόφαση της ΠΟΘΑ, που εκφράζει πάνω από 6.000 εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, ήρθε αντιπροσωπεία για να εκφράσει συμπαράσταση στους αγρότες. "Ηρθαμε σήμερα εδώ, τόνισε, για να εκφράσουμε, όχι μόνο τη βαθιά μας αλληλεγγύη, αλλά και να σας πούμε ότι ο αγώνας που κάνετε είναι αγώνας βαθιά ταξικός, βαθιά πατριωτικός", τόνισε, ενώ δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση του και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα σκέπασε τα λόγια του. "Δεν είναι οι αγρότες εχθροί του έθνους, συνέχισε, είναι εκείνοι που τους ξεκληρίζουν και που θέλουν να ξεκληρίσουν την αγροτική οικονομία. Αυτός ο αγώνας, που συνεχίζεται και που θα συνεχίσει να συνεχίζεται, είναι αγώνας τιμής για ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους", κατέληξε.

Ο Φ. Σαλταγιάννης, ξεκινώντας την ομιλία του, είπε: "Πέσαμε σε μέρα παγωμένη σήμερα, αλλά είμαστε συνηθισμένοι". Και συνέχισε: "Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, την αντίθεσή μας στην απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική. Βγαίνουμε ξανά μπροστά πιο δυναμικοί να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας και καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις".

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε

Με τη σειρά του, ο Σπ. Τσιοτινός κατήγγειλε με δριμύτητα την πολιτική τρομοκρατίας που ακολουθεί η κυβέρνηση και κάλεσε τους αγρότες να είναι έτοιμοι για τη συνέχιση του αγώνα. "Η κυβέρνηση, τόνισε, δεν έχει κανένα δικαίωμα, δεν μπορεί να ξεκληρίσει μια σειρά αγροτικά νοικοκυριά αυθαίρετα, αβίαστα και αβασάνιστα. Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση δεν πήρε τα μηνύματα των 25 ημερών αγώνα. Εμείς, όμως, την προειδοποιούμε, για άλλη μια φορά, ότι όσα μέτρα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας κι αν πάρει, δεν μπορεί να μας σταματήσει. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, τα προβλήματα των αγροτών είναι προβλήματα όλων των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε".

Αφού τελείωσαν οι ομιλίες, οι αγρότες σχημάτισαν πορεία, με επικεφαλής τα μέλη της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής και πήγαν στη Νομαρχία. Εκεί επέδωσαν το ψήφισμά τους, στο νομάρχη Τρικάλων Στέφανο Πατραμάνη και του ανακοίνωσαν πως θα καταλάβουν συμβολικά το κτίριο της Νομαρχίας, στο οποίο τελικά παρέμειναν για περισσότερο από δυο ώρες.

ΛΑΡΙΣΑ
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία - πρόκριμα για τις επόμενες κινητοποιήσεις

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν ενωμένοι τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση, διαδήλωσαν χτες οι αγρότες της Λάρισας, με μια δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου και πορεία προς τα δικαστήρια της πόλης. Με το αγωνιστικό τους παρών απάντησαν στον αυταρχισμό και την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν παραταχτεί έξω από τα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, καθώς και στις εισόδους της πόλης, αλλά απάντησαν προσφέροντάς τους κόκκινα γαρίφαλα και μήλα από την παραγωγή τους.

Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ο Σπ. Τσικρίκας,μέλος της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Στόχος της κυβέρνησης δεν πρέπει να είναι η τρομοκράτηση των αγροτών. Πρέπει να σχεδιάζει το μέλλον, να υλοποιεί και να δίνει λύσεις στα σημερινά προβλήματα της αγροτιάς".

Με τη σειρά του ο Θανάσης Τσαλόπουλος,μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής, επισήμανε ότι "η τρομοκρατία δεν περνάει στους αγρότες. Το δίκιο έγινε αγανάκτηση. Η κατάσταση χειροτερεύει με γρήγορους ρυθμούς. Η κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει τους δείκτες της σύγκλισης, παίρνει μέτρα και εφαρμόζει πολιτικές που οδηγούν τους αγρότες στη χρεοκοπία. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, εμείς δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα περιμένουμε τη στάση της κυβέρνησης μέχρι τις 4 του Φλεβάρη και μετά θα μας βρούνε και πάλι στους δρόμους".

Δυναμική συμμετοχή της Αγιάς

Ο Σίμος Πέτρος,από την Αγιά, μέλος της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής, αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί της συγκεκριμένης περιοχής, που έδωσαν και χτες βροντερό "παρών" στη συγκέντρωση. "Τα οξυμένα προβλήματα - είπε - που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί και η αδιαφορία της κυβέρνησης τούς κατέβασαν στους δρόμους. Ημασταν μια περιοχή με μικρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, είδαμε όμως ότι μετά τη χτεσινή (σ. σ. προχτεσινή) μας συγκέντρωση, πιέσαμε τους υπευθύνους να σκύψουνε πάνω από τα προβλήματά μας. Κατανοήσαμε ότι μόνο ο ενωμένος και δυναμικός αγώνας μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο".

Τέλος το λόγο πήρε ο Θανάσης Κοκκινούλης,που υπογράμμισε: "Στόχος της κυβέρνησης είναι να μοιράσει τη φτώχεια. Εχουν διαγράψει τη λέξη ευημερία. Προχωρούν σε ένα έγκλημα σε βάρος της χώρας και της αγροτιάς. Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε. Να είναι σίγουροι ότι θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας, δε θα τους αφήσουμε να εφαρμόσουν την αντιαγροτική τους πολιτική".

Στα δικαστήρια

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι συγκεντρωμένοι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Οταν η κεφαλή της πορείας έφτασε έξω από τα δικαστήρια, στην είσοδο των οποίων υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, οι αγρότες βροντοφώναξαν: "Αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι". "Η τρομοκρατία δε θα περάσει", ήταν το σύνθημα που ήρθε να δονήσει την ατμόσφαιρα και παράλληλα να "ζεστάνει" και να δώσει κουράγιο στους αγρότες που βρίσκονταν μέσα στα δικαστήρια. Φτάνοντας στην είσοδο των δικαστηρίων που τη φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ο Θ. Νασίκας,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής και άλλοι αγρότες μοίρασαν στους αστυνομικούς κόκκινα γαρίφαλα και μήλα. Για να "σπάσει" ο πάγος και να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που προσπαθούν να δημιουργήσουν πολεμικό κλίμα.

Ο Γιάννης Παττάκης,μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, τόνισε ότι "το πολιτικό ζήτημα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τους αγρότες το έχει μετατοπίσει σε ποινικό αδίκημα. Οι συνάδελφοι αγρότες, συνέχισε, που δικάζονται σήμερα, δικάζονται κεκλεισμένων των θυρών σαν εγκληματίες". Σ' αυτό το σημείο οι αγρότες διέκοψαν τον Γ. Παττάκη με γιουχαϊσματα σε βάρος της κυβέρνησης και φωνάζοντας "αίσχος". Ο Γ. Παττάκης στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας, προσπαθεί να κάμψει τους αγρότες. Εμείς, όμως τους δηλώνουμε και πρέπει να το καταλάβουν καλά, κατέληξε, ότι θα παλέψουμε μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα μας, γιατί παλεύουμε για να επιβιώσουμε.

Τελικά αργά το μεσημέρι, η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα στις 9 π.μ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πιο πολλοί και πιο δυνατά στον αγώνα
  • Δυναμικές συγκεντρώσεις χτες σε Λάρισα και Τρίκαλα, όπου κατέλαβαν τη Νομαρχία. Σήμερα κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή, αύριο τα διόδια
  • Στα χιλιάδες τρακτέρ που αναμένουν στις πλατείες των χωριών, προστίθενται συνεχώς και άλλα. Η τρομοκρατία δεν περνάει. Οι αγρότες ακολουθούν απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Τηρώντας απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των μορφών της κινητοποίησης που αποφάσισε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, οι αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν και κλιμακώνουν την πάλη τους μέχρι τη νίκη. Χτες στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου προστέθηκαν και νέα τρακτέρ, ενώ μεγάλα αγροτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Η αγροτιά της Θεσσαλίας είναι ενωμένη και αποφασισμένη να αγωνιστεί για τη λύση των προβλημάτων της, και αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην αντιδημοκρατική, τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης.

Και χτες στις Θεσσαλικές πόλεις έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους αγρότες, τηρώντας το πρόγραμμα της κινητοποίησης, να δώσουν μαχητικό παρών στις κινητοποιήσεις. Το απόγευμα συνεδρίασε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό του αγώνα. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης, η οποία αντί να ικανοποιήσει τα συγκεκριμένα και δίκαια αιτήματα των Θεσσαλών αγροτών επιχειρεί να συντρίψει το αγροτικό κίνημα, ώστε να μείνει αλώβητη η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει. Η ΠΑΣΕ καλεί τους αγρότες να πυκνώσουν τις τάξεις του αγώνα και στα χιλιάδες τρακτέρ που βρίσκονται σε εκατοντάδες χωριά της Θεσσαλίας, να προστεθούν και χιλιάδες άλλα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους οι εκπρόσωποι των αστυνομικών τόνισαν ότι η παρέμβασή τους αποσκοπεί στο να αποφευχθεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των αγροτών και ζήτησαν να υπάρξει ψυχραιμία ώστε να μην προκληθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Σήμερα θα γίνει αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης και αύριο, αγρότες από όλους τους Θεσσαλικούς νομούς θα αποκλείσουν τα διόδια των Τεμπών και του Μοσχοχωρίου. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού, την Τρίτη 4 Φλεβάρη θα κορυφωθεί, με γενικό αποκλεισμό, με τρακτέρ, των Εθνικών οδών στα στρατηγικά σημεία που θα καθορίσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή.

Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση οι αγρότες της Θεσσαλίας δείχνουν ότι ο αγώνας για το δίκαιο δεν μπορεί να σταματήσει μπροστά στις τρομοκρατικές απειλές, στις συκοφαντικές επιθέσεις, στη χρησιμοποίηση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού και των δικαστικών διώξεων. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει επιτέλους το μήνυμα, να σκύψει στα προβλήματα της αγροτιάς και να δώσει λύσεις.

Η επιλογή της να φέρεται σαν να θεωρεί "εχθρούς της πατρίδας" τους αγωνιζόμενους αγρότες, ρίχνει λάδι στη φωτιά, διχάζει το λαό και μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
"Συνεχίζουμει μέχρι την τελική νίκη"

Αμέσως μετά τη χτεσινή συνεδρίασή της η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"1) Η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια, άνευ προηγουμένου, αντιδημοκρατική, τρομοκρατική επιχείρηση εναντίον των αγωνιζόμενων αγροτών.

  • Με τη χρησιμοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, εισαγγελέων που απειλούν και δικαστηρίων που "παράγουν" συνεχώς βαριές καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος συναδέλφων μας, προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της αγροτιάς.
  • Με υποσχέσεις, ανέξοδες, για δήθεν ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων, επιχειρεί να εξαπατήσει κάποιους αγρότες, για να μη βγουν στους δρόμους του αγώνα.
  • Με συκοφαντίες κατά του αγροτικού κινήματος, ελπίζει ν' απομονώσει τους αγρότες από τις άλλες λαϊκές τάξεις και στρώματα και να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον μας.
  • Με την ανέντιμη και την αναχρονιστική προπαγάνδα της περί "κομματικής υποκίνησης" και "πολιτικής βεντέτας", αποσκοπεί στη διάσπαση της αρραγούς ενότητας του αγροτικού κόσμου, τούτη την ώρα της μάχης.

2) Η κυβέρνηση φέρεται σαν να θεωρεί τους ξεσηκωμένους αγρότες "εχθρούς της πατρίδας" και τη Θεσσαλία σαν "εχθρικό έδαφος". Αντί να δρομολογήσει λύσεις στο οξυμένο αγροτικό πρόβλημα και να ικανοποιήσει "εδώ και τώρα" τα συγκεκριμένα, επείγοντα και δίκαια αιτήματα των Θεσσαλών αγροτών, επιχειρεί να συντρίψει το αγροτικό κίνημα, ώστε να απελευθερωθούν τα χέρια της στην επιχείρηση ξεριζωμού της χώρας μας, όπως προωθεί η ΕΕ.

3) Οι αγρότες της Θεσσαλίας απαντούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, στην αντιδημοκρατική, τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης εναντίον τους. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας κι αυτό αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο του αγώνα μας. Οι αγρότες, που με χιλιάδες τρακτέρ, συμμετέχουν στη νέα κινητοποίηση, παλεύουν για την επιβίωσή τους. Υποκινητής τους είναι μόνο η οξύτητα του αγροτικού προβλήματος.

Στόχος του αγώνα μας είναι να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας, να σώσουμε την αγροτική παραγωγική βάση της χώρας μας, να μείνουμε στα χωριά και να καλλιεργούμε τη γη μας.

Η κυβερνητική τρομοκρατία δε φοβίζει τους αγρότες της Θεσσαλίας. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας, μέχρι τη νίκη.

Εχουμε στο πλευρό μας και όλους τους άλλους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες και μικροεμπόρους, που γνωρίζουν ότι η δική μας νίκη θα είναι μέγα δικό τους όφελος.

4) Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους αγρότες να πυκνώσουν τις τάξεις του αγώνα μας. Στα χιλιάδες τρακτέρ που βρίσκονται στις πλατείες εκατοντάδων χωριών της Θεσσαλίας, να προστεθούν και χιλιάδες άλλα.

Οι μορφές πάλης που επιλέξαμε και το χρονοδιάγραμμα της κινητοποίησης θα τηρηθούν.

Οι αγρότες δεν προτίθενται να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, αναλαμβάνει όλη την ευθύνη κι ας αναλογιστεί πού μπορεί να οδηγήσει η τρομοκρατική επιχείρηση σε βάρος της αγροτιάς.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη".

Κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές

Οι αγρότες της Αχαϊας δίνουν σήμερα το δικό τους παρών πραγματοποιώντας προειδοποιητικό συλλαλητήριο στις 10 π.μ. στην πλατεία Αγ. Λαύρας του Αιγίου.Ηδη η ΣΕΑ των αγροτών του Αιγίου έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στους αποκλεισμούς των δρόμων στις 4 Φλεβάρη μαζί με τους αγρότες της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών της χώρας, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει μέχρι τότε τα δίκαια αιτήματά τους. Οπως είναι γνωστό, στην Πελοπόννησο, τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις της 4 Φλεβάρη έχουν αποφασίσει με απόφαση της ΣΕΑ οι αγρότες της Μεσσηνίας.Το απόγευμα σήμερα, συνεδριάζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στον Πύργο προκειμένου να οργανώσει την παραπέρα κινητοποίηση της αγροτιάς του νομού. Ταυτόχρονα, με ενημερωτικές περιοδείες στα χωριά και αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, προετοιμάζεται η συμμετοχή των αγροτών στη συγκέντρωση και, κατόπιν, στον αποκλεισμό του δρόμου Αντίρριου - Ιωαννίνων στη θέση Χαλαζιά, στις 4 Φλεβάρη.

Ανάλογη κινητοποίηση και αποκλεισμό του δρόμου θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων στη θέση Ροδοτόπι την ίδια μέρα. Τέλος, στη Βοιωτία και την Εύβοια οι αγρότες προετοιμάζονται για τη διοργάνωση των δικών τους συλλαλητηρίων και αποκλεισμών στις 3 και 4 Φλεβάρη. Ηδη στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών επισκέπτονται χωριά και καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί. Για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα, προχτές σε σύσκεψη που οργανώθηκε από την Ομοσπονδία και με τη συμμετοχή της ΣΕΑ Λιβαδειάς και αγροτικών συλλόγων εκλέχτηκε νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Χτες αργά το απόγευμα συνεδρίαζε και η ΣΕΑ Βορειοκεντρικής Εύβοιας για να προγραμματίσει τις νέες κινητοποιήσεις των αγροτών της περιοχής για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ