ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Κατάργησαν την Εθνική!

Πρωτοφανής απόφαση της ΕΚΟΦ που διέλυσε την Εθνική ανδρών, γιατί οι παίκτες της διεκδικούσαν πριμ, για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον κόσμο

Ολική είναι πλέον η ρήξη στις σχέσεις Ομοσπονδίας και των παικτών της Εθνικής ομάδας μετά και τη χτεσινή πρωτοφανή απόφαση (; ) της ΕΚΟΦ που ουσιαστικά... καταργεί την Εθνική ανδρών.

Συγκεκριμένα με χτεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΟΦ "η Εθνική εφήβων που αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κούβα, θα είναι πλέον η ομάδα που θα εκπροσωπεί το ελληνικό πόλο στις διεθνείς υποχρεώσεις. ".

Γι' αυτό το λόγο μάλιστα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κούλης Ιωσηφίδης θα αναχωρήσει για την Κούβα προκειμένου να βρεθεί κοντά στην ομάδα καθώς τον Αύγουστο υπάρχει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Ετσι λοιπόν ενάμιση μήνα μετά τη μεγαλύτερη επιτυχία σε ομαδικό άθλημα, την 2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο (ΦΙΝΑ ΚΑΠ), οι πρωτεργάτες αυτής της επιτυχίας τίθενται στο περιθώριο από την ομοσπονδία.

Απορίας όμως άξιο παραμένει το πώς πάρθηκε μια τόσο σοβαρή όσο και πρωτοφανής απόφαση αφού ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος βρίσκεται στην Κούβα με την Εθνική εφήβων.

Μάλιστα αυτός προβαλλόταν από την ΕΚΟΦ ως ένας από τους λόγουςπου υπήρχε στασιμότητα στα προβλήματα που απασχολούσαν τους διεθνείς παίκτες αφού λόγω της απουσίας του προέδρου δεν μπορούσε να συζητηθεί τίποτα.

Ως γνωστό εδώ και 10 μέρες, οι παίκτες της Εθνικής απείχαν από τις προπονήσεις αφού δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη στο θέμα της κάλυψης των οδοιπορικών τους αλλά και του πριμ που τους είχαν υποσχεθεί μετά την επιτυχία του ΦΙΝΑ ΚΑΠ.

Ξαφνικά όμως χτες η ΕΚΟΦ δήλωσε "παρών" παίρνοντας μάλιστα μια απόφαση που θα γράψει ιστορία.

Η αδιαφορία της πολιτείας

Βέβαια εκτός από την απόφαση της ομοσπονδίας, αίσθηση προκαλεί και η στάση της πολιτείας αφού "έστησε" εδώ και ενάμιση μήνα τους παίκτες της Εθνικής στο ραντεβού όπου θα ανακοινωνόταν το πριμ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο ΦΙΝΑ ΚΑΠ. Τώρα πώς πριν από ενάμιση μήνα όταν τα παιδιά της Εθνικής κατακτούσαν τη δεύτερη θέση του ΦΙΝΑ ΚΑΠ, όλοι οι υπεύθυνοι βρέθηκαν δίπλα τους μπροστά στις κάμερες και τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦ έπεσε σαν κεραυνός στους παίκτες της Εθνικής. Χαρακτηριστικά είναι αυτά που δήλωσε στο "Ρ" ο Τάσος Παπαναστασίου: "Είναι περίεργο πώς βγαίνει μια τέτοια απόφαση όταν εμείς εδώ και 10 μέρες αυτό που περιμέναμε ήταν μια κίνηση καλής θέλησης. Αντί αυτού, εισπράττουμε ένα τελεσίγραφο. Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε τις υπηρεσίες μας στην Εθνική ομάδα γι' αυτό και όλο τον καιρό της αποχής προπονούμασταν μόνοι μας. Εδώ και ένα μήνα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με αυτά που μας είχαν υποσχεθεί αλλά πάντα μας απέφευγαν. Εμείς προσπαθήσαμε να μην φθάσουμε στα άκρα".

Υστερα και από τις χτεσινές εξελίξεις, οι διεθνείς παίκτες αναμένεται να έχουν συνάντηση σήμερα προκειμένου να εκδώσουν ανακοίνωση.

Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ
Μετεγγραφή στη... ΦΙΜΠΑ

Ο Δ. Παπανικολάου προσφεύγει στην παγκόσμια ομοσπονδία ισχυριζόμενος ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή του. Νέα επίθεση κατά Ιβκοβιτς

Οπως αναμενόταν, ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι από χτες ο τρίτος παίκτης μετά τους Ρίβερς, Σιγάλα που αποφάσισε να πει αντίο στο Ολυμπιακό και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία.

Ο διεθνής παίκτης σε χτεσινή του συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε κατηγορίες κατά των υπευθύνων της ομάδας για πλαστογραφία στο ιδιωτικό συμφωνητικό που παρουσιάζουν οι "ερυθρόλευκοι"

Σύμφωνα με αυτό το συμφωνητικό, ο παίκτης παραμένει δεμένος με τον Ολυμπιακό μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου του 1998 οπότε και συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας του.

Παρ' όλα αυτά όμως, ο νεαρός παίκτης υποστηρίζει ότι το συμφωνητικό είναι πλαστό όπως και η υπογραφή του, ενώ έχουν προστεθεί παράγραφοι που ούτε καν γνώριζε την ύπαρξή τους.

Ο Παπανικολάου φέρεται αποφασισμένος να φτάσει στα όρια προκειμένου να δικαιωθεί, για αυτό το λόγο πρόκειται να στείλει το έγγραφο στη ΦΙΜΠΑ για ναδιαπιστωθεί και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία η πλαστογραφία.

"Το γνώριζα από καιρό ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε, αλλά δεν ήθελα να μιλήσω λόγω των σοβαρών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Ομως είμαι αποφασισμένος να το δώσω στη ΦΙΜΠΑ για να αποδειχθεί η πλαστογραφία" τόνισε ο Παπανικολάου.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι εάν η ΦΙΜΠΑ δεν τον δικαιώσει, τότε θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το Φεβρουάριο, οπότε θα πάρει και τυπικά την ελευθερία του.

Οσον αφορά του λόγους για τους οποίους τον οδήγησαν να φύγει από την ομάδα του λιμανιού, ο Παπανικολάου ήταν κατηγορηματικός. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς...

"Μετά και την απόκτηση των Καρνισόβας - Ρότζερς έδειξε και έμπρακτα ότι δε με υπολογίζει πλέον. Ακόμα και εάν κυλήσουν όλα ομαλά και πάω στην Κίντερ μετά από 1 χρόνο θέλω να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα όπου υπάρχει για μένα μόνο μια ομάδα, ο Ολυμπιακός. Με την προϋπόθεση όμως να μην είναι ο Ιβκοβιτς" κατέληξε ο διεθνής φόργουορντ.

Μέχρι χτες το βράδυ δεν υπήρξε επίσημα αντίδραση από τον Ολυμπιακό για τις δηλώσεις Παπανικολάου, αλλά σήμερα αναμένεται το δοθεί στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση από το "ερυθρόλευκο" ΤΑΚ.

  • Σήμερα το πρωί (10.30) αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο Μπάιρον Σκοτ και να ενταχθεί και τυπικά πλέον στις τάξεις του "τριφυλλιού".
  • Κρίσιμη θεωρείται για την ΑΕΚ η αυριανή ημέρα, αφού το ΑΣΕΑΔ θα εκδικάσει την υπόθεση του Μπάνε Πρέλεβιτς. Στο "Δικέφαλο" δεν ανησυχούν, αφού όπως επισημαίνουν δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στη μεταγραφή του παίκτη.
  • Τέλος αρνητικά απάντησε στον ΠΑΟΚ ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Ουόρεν Κιντ, που δε δέχτηκε τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη.
ΑΕΚ
Στο μικροσκόπιο ο Βραζιλιάνος Ντρούμοντ

Από τον Ντουμιτρίου εξαρτάται πλέον αν η ΑΕΚ θα ζευγαρώσει τους Βραζιλιάνους που θα περιλαμβάνει το ράστερ της. Ο Αλ. Κούγιας εξασφάλισε τα δικαιώματα του 19χρονου Μαρτσέλο Ντρούμοντ και ο παίχτης θα μεταβεί στη Γερμανία ώστε ο Ρουμάνος τεχνικός να βγάλει οριστικά συμπεράσματα.

Αν η εισήγησή του είναι θετική τότε θα υπογραφούν τα συμβόλαια. Σ' αντίθετη περίπτωση ο παίχτης θα πάει στην Αϊτχόβεν, η οποία φέρεται να έχει ενδιαφερθεί για την απόκτησή του. Οπως ανέφερε χτες στο "Ρ" ο πρόεδρος της ΠΑΕ "τα 'χω βρει σ' όλα με τον μάνατζέρ του. Εχω στα χέρια μου φαξ με το οποίο μου θέτει οψιόν ως την Κυριακή 29/7".

Ο Ντρούμοντ είναι σέντερ φορ και αγωνίζεται στη Φλαμένγκο. Οι "κιτρινόμαυροι" μάλιστα υποστηρίζουν πως φέτος ήταν αναπληρωματικός του Ρομάριο. Εχει παίξει σ' όλες τις Εθνικές ομάδες της Βραζιλίας εκτός φυσικά της ανδρών. "Δε θέλω να μιλήσω, είμαστε σε λεπτό σημείο". Αυτή ήταν η απάντηση του Αλ. Κούγια αναφορικά με την υπόθεση Παντούρου. Πληροφορίες θέλουν τη Λανς να διεκδικεί τον παίχτη, άρα η κατάσταση δυσκολεύει αρκετά για την κυπελλούχο.

  • Με γκολ των Γκρέταρσον, Μπατίστα η ΑΕΚ κέρδισε στο δεύτερο φιλικό της την ερασιτεχνική Μίσμπαχ με 2 - 0.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Επιχείρηση "κατασκοπίας"

Από σήμερα τα ξημερώματα μπαίνει σ' εφαρμογή το σχέδιο κατασκοπίας των προσεχών αντιπάλων του Ολυμπιακού. Ο βοηθός του Μπάγεβιτς, Τάκης Περσίας, αναχωρεί τα χαράματα για τη Λευκορωσία με σκοπό να παρακολουθήσει τη Μοζίρ σ' αγώνα πρωταθλήματος με την Τορπέντο. Επίσης, θα έχει την ευκαιρία να ελέγξει την ομώνυμη πόλη και τις εγκαταστάσεις.

Την Παρασκευή ο άλλος συνεργάτης του ελληνοποιημένου τεχνικού, Αντώνης Δρακόπουλος, θα μεταβεί στη Ρουμανία με σκοπό να δει την έτερη πιθανή αντίπαλο των "ερυθρολεύκων" Κονστρουκτορούλ. Η μολδαβική ομάδα θα λάβει μέρος σε τουρνουά που γίνεται στην Κωστάντζα με τη συμμετοχή των Φαρούρ, Πολιτέκνικα Ιασίου και μιας βουλγαρικής (μάλλον της Λέφσκι). Ετσι όταν ο Μπάγεβιτς μεταβεί στη Μολδαβία για την πρώτη συνάντηση των προ-προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ (23/7) ανάμεσα σε Κονστρουκτορούλ και Μοζίρ θα έχει ήδη σχηματίσει κάποιες εντυπώσεις.

Στο μεταξύ την Παρασκευή έρχεται στην Ελλάδα ο Πίτερ Οφορίκουε και θα υπογράψει το πενταετούς διάρκειας συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Την επομένη "πετάει" για τη Γερμανία όπου θα γνωρίσει τον τεχνικό και τους συμπαίχτες του.

  • Μετά την ερασιτεχνική Βασκάου (κέρδισαν 4 - 2) οι πρωταθλητές δίνουν σήμερα το δεύτερο φιλικό τους αγώνα με τη Βάλντχοφ Μανχάιμ (β κατηγορίας).
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Ευρωπαϊκό "Γιούροπ"

Ξεκινάει σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατοίκων Βουλιαγμένης (ΝΟΚΤ) το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα "Γιούροπ", στο οποίο λαμβάνουν μέρος 106 γυναίκες και 78 άνδρες από 24 χώρες. Η Ελλάδα συμμετέχει μόνο στην κατηγορία γυναικών, 6 κοπέλες, μ' επικεφαλής τη φετινή πρωταθλήτρια Κατερίνα Γιακουμίδου. Κάθε μέρα θα διεξάγονται, καιρού επιτρέποντος, 2 ιστιοδρομίες.

  • Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470, το οποίο γίνεται στο Νιούπορτ του Βελγίου, μετά από 6 ιστιοδρομίες οι Ανδρέας Κοσμετόπουλος, Κ. Τριγκώνης βρίσκονται στην 8η θέση του πρώτου γκρουπ. Οι Ιορδάνης Πασχαλίδης, Θανάσης Παχούμας κατέχουν την 22η θέση στο δεύτερο γκρουπ, ενώ στις γυναίκες οι Σ. Μπεκιώρου, Α. Τσουλφά την 43η.
  • Στη Μοχαμίντια του Μαρόκου, όπου με τη συμμετοχή 122 αθλητών-τριών διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα "Λέιζερ Ράντιαλ", ύστερα από πέντε ιστιοδρομίες την καλύτερη θέση από ελληνικής πλευράς κατέχει ο Αγγελος Λεμάνης (5η). Ακολουθούν οι Λάζαρος Χαραλαμπίδης (12η), Βαγγέλης Καραμανώλης (26η), Βαγγέλης Χειμώνας (41η), Αλέξανδρος Δραγούτσης (48η), Σταυρούλα Πασσά (49η) και Ελευθερία Σπυροπούλου (96η).
Στον τελικό η Ελλάδα

Ενα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου βρίσκεται από χτες η Εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων, που προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τσεχία, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία (18.30 σήμερα).

Στο χτεσινό ημιτελικό τα κορίτσια της Εθνικής μας παίζοντας πολύ καλή άμυνα νίκησαν και τις ΗΠΑ με 9 - 8 (1 - 1, 4 - 2, 2 - 2, 2 - 3).

Τα γκολ για την Εθνική μας πέτυχαν: Κανελλοπούλου 3, Μανέτα 2, Μάστορη 2, Μελιδόνη 1, Δασκαλοπούλου 1.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Καινοτομίες

Πολλές καινοτομίες εισάγονται στο νέο πρωτάθλημα της Α1 του χάντμπολ της νέας περιόδου, σύμφωνα με αποφάσεις που έλαβε η Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, την ευθύνη της διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος θα έχει πλέον μια Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 13 μέλη (12 οι εκπρόσωποι των ομάδων και ένα μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας).

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος αρμοδιότητες διεξαγωγής πρωταθλημάτων παίρνει άλλος φορέας εκτός από την κεντρική Ομοσπονδία. Πρόκειται για το νεοϊδρυθέν παράρτημα της ΟΧΕ στη Θεσσαλονίκη, που από τη νέα περίοδο θα έχει την ευθύνη του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών.

ΑΘΗΝΑ 2004
"Αθάνατοι" στον Σημίτη

Τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη επισκέφθηκαν χτες τα τέσσερα μέλη της ΔΟΕ που επισκέπτονται την Αθήνα. Ο Νορβηγός Στάουμπο, ο Τζαμαϊκανός Μπριτζ, ο Καμερουνέζος Εσόμπα και ο Νιακβέζο από τη Ναμίμπια. Τα τέσσερα μέλη της ΔΟΕ συνόδευε η πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη. Στη συνάντηση μετείχαν ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Α. Φούρας.

ΒΟΛΕΪ

Τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της Εθνικής γυναικών Γιάννη Νικολάκη αποφάσισε χτες η Ομοσπονδία βόλεϊ μετά από σχετική συνάντηση που είχε με τον Ελληνα τεχνικό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ