Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9635

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Η Τέχνη
αφυπνίζει
τη συνείδηση

Το αριστούργημα του Αρθουρ Μίλερ «Ηταν όλοι τους παιδιά μου» παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη», με τον Κώστα Καζάκο στο ρόλο του αριβίστα Τζο Κέλερ. Ενός κερδοσκόπου του πολέμου και πατέρα δύο γιων που τα «θυσιάζει» όλα στο όνομα του χρήματος. Παρότι γράφτηκε το 1947, με αφορμή τα εγκλήματα του τελευταίου παγκόσμιου πολέμου, το έργο παραμένει τραγικά επίκαιρο, καθώς ρίχνει φως στο μηχανισμό ενός διαβρωμένου κοινωνικού και οικονομικού συστήματος που κατασκευάζει «επιτυχημένες» προσωπικότητες. Ο «Ριζοσπάστης» συζητά με τον Κώστα Καζάκο, με αφορμή το έργο και τις προεκτάσεις του στη σημερινή πραγματικότητα.


ΣΕΛ.  4  -  5


88 χρόνια ΚΚΕ

Ογδόντα οχτώ ολόκληρα χρόνια αγώνων και ελπίδων του λαού για να ξημερώσουν οι πιο όμορφες μέρες, που δεν έζησε ακόμη, στη δική του, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία.


ΣΕΛ.  11  -  14
Δήμοι και πολιτιστική ανάπτυξη

Η ανάπτυξη της λαϊκής πάλης και η διεκδίκηση καλύτερης ζωής από την εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες είναι κρίσιμο ζήτημα και αντικείμενο της ταξικής πάλης.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΔΙΗΓΗΜΑ
«Προλεταριακή μεραρχία "ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ" », «Οι Ανανήψαντες»

«Το προλεταριάτο δε στραγγαλίζεται. Το πνεύμα του Παπαρήγα δεν πνίγεται... Ζει ακμαίο και μαχητικό και φλογίζει τις επαναστατημένες καρδιές των προλεταρίων». Δύο διηγήματα του Νίκου Κυτόπουλου.


ΣΕΛ.  8
Η αιτία στα βάθη των ωκεανών

Μια νέα επιστημονική προσέγγιση για τις μαζικές εξαφανίσεις συγκεκριμένων ειδών που έζησαν πάνω στη Γη, όπως οι δεινόσαυροι.


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ