Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9636

ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικίνδυνο για την άρχουσα τάξη το μήνυμα του Πολυτεχνείου

Η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου αποτελεί στοιχείο ελπίδας και προοπτικής, υπογραμμίζει η Πανσπουδαστική ΚΣ και καταγγέλλει γενικότερο σχέδιο, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και εκφοβισμό των λαϊκών στρωμάτων. Επιχειρούν τη νομιμοποίηση στη συνείδηση του λαού της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».


ΣΕΛ.  9

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ καλπονοθείας και χειραγώγησης

Απεργάζονται τρόπους ισχυροποίησης των κυβερνητικών πλειοψηφιών και γενικότερα του δικομματισμού

Τα σχέδια του κεφαλαίου για απρόσκοπτη εφαρμογή όλων των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων - παρά και ενάντια στις αγωνιστικές αντιδράσεις των λαϊκών στρωμάτων των οποίων αναμένεται ο πολλαπλασιασμός - καθώς και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων εξυπηρετεί ο κουρνιαχτός που σηκώνουν κυβερνητικά στελέχη με ομοβροντία δηλώσεών τους τις τελευταίες μέρες, για αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το καλπονοθευτικότερο, αλλά και το «ευήκοον ους» που φαίνεται να στήνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στον «πυρήνα» των προτάσεων που ακούγονται βρίσκεται η προσπάθεια παραπέρα ισχυροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ώστε να μπορεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, όπως η προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό, Παιδεία, ιδιωτικοποιήσεις και άλλα, αλλά και η ενίσχυση του δικομματικού συστήματος γενικότερα.


ΣΕΛ.  6   -   7

Eurokinissi

ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΛΙΕΙΣ
Στην εξόντωση οδηγούν οι ευρωενωσιακοί κανονισμοί

Να μη γίνουν πράξη τα αντιαλιευτικά μέτρα του ευρωενωσιακού κανονισμού 1281/2005 απαίτησαν αγωνιστικά χτες στην Αθήνα εκατοντάδες παράκτιοι αλιείς, πραγματοποιώντας πορεία, αρχικά προς τη Βουλή και με τελικό προορισμό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μαζί τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τον βουλευτή του Κόμματος, Αγγ. Τζέκη, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση του ΚΚΕ. Σήμερα, συζητούνται στο Συμβούλιο Αλιείας της ΕΕ νέα περιοριστικά μέτρα για τη μεσογειακή αλιεία.


ΣΕΛ.  18


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
Επίκαιρο το μήνυμα της Αντίστασης

Χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και πολλοί νεότεροι, τίμησαν και φέτος την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου, δίνοντας υπόσχεση συνέχισης του αγώνα.


ΣΕΛ.  8
ΣτΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Επικυρώνει την πολιτική ομηρίας

Αλλο ένα δικαστικό «όχι» στα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων δρομολογείται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαιώνοντας τη θέση του ΚΚΕ για πολιτική λύση στο πρόβλημα.


ΣΕΛ.  11
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
Συναγερμός για την αντιδραστική οδηγία

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία στις 23 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  13

Associated Press

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στον Μπους

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν χτες στον Πρόεδρο των ΗΠΑ εκατοντάδες χιλιάδες Ινδονήσιοι εργαζόμενοι και φοιτητές, διαδηλώνοντας ενάντια στην πολιτική της Ουάσιγκτον.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ