ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Ιούλη 2006
Σελ. /24
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
«Ανοιχτές παραλίες για το λαό»

Από την προηγούμενη κινητοποίηση της ΝΑΣ στις παραλίες
Από την προηγούμενη κινητοποίηση της ΝΑΣ στις παραλίες
Αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική πρόκληση, που με το πρόσφατο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό παραδίδει πλήρως τις ακτές στα επιχειρηματικά συμφέροντα, θα δώσει αυτή την Κυριακή η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Συνεχίζοντας τις δυναμικές κινητοποιήσεις, θα κρατήσει ανοιχτές τις πύλες σε παραλίες όπου έχει επιβληθεί εισιτήριο. Η νέα κινητοποίηση για πρόσβαση στις ακτές χωρίς εισιτήριο θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί αύριο Κυριακή 30 Ιούλη.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΝΑΣ: «Τώρα έχουμε και έναν πρόσθετο λόγο να κινητοποιηθούμε: Η κυβέρνηση γνωστοποίησε το νομοσχέδιό της για τον αιγιαλό και την παραλία. Από αυτό προκύπτει ότι η κυβέρνηση έρχεται να περιορίσει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα του λαού στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Επαναχαράζει τη ζώνη της παραλίας έτσι που να συμφέρει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους οποίους δίνει κυριολεκτικά τη δυνατότητα να χτίζουν πάνω στο κύμα».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιχειρεί την «επαναχάραξη του αιγιαλού και της παραλίας» με εξαιρετικά ελαστικά κριτήρια, στην κατεύθυνση της παραπέρα ενίσχυσης των επενδυτικών κινήτρων του λεγόμενου «αναπτυξιακού νόμου», αλλά και των διαβόητων «συμπράξεων» ανάμεσα στο Δημόσιο και το ιδιωτικό κεφάλαιο (ΣΔΙΤ).

Ενδεικτικό της καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος είναι ότι οι τιμές στις παραλίες ξεκινούν από 5 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα ...45 ευρώ. Μάλιστα, έχουν διαφορετική τιμή τις καθημερινές και αυξημένη τα Σαββατοκύριακα.

Η ΝΑΣ, με βάση τα παραπάνω, καλεί «τους εργαζόμενους, τη νεολαία, ιδιαίτερα στις περιοχές που θίγονται άμεσα, να διεκδικήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου, να παλέψουν για το δικαίωμά τους να ανήκουν οι ακτές στους ίδιους και όχι να βρίσκονται στην υπηρεσία των κερδών του κεφαλαίου».

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Αρνήθηκε συζήτηση για τις πυρκαγιές!

Η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Μυτιλήνης, με υποψήφιο δήμαρχο τον Στρατή Κόρακα, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με δήμαρχο τον Αρ. Χατζηκομνηνό (ΝΔ), «για την απαράδεκτη άρνησή της να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προ ημερήσιας διάταξης το έκτακτο και εξαιρετικά σημαντικό θέμα της πρόσφατης πυρκαγιάς που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα πολύτιμου πευκοδάσους και περιουσίες (κατοικίες, ελαιώνες, περιβόλια)».

Οπως επισημαίνεται σε άλλο σημείο, «η άρνηση, έστω και μιας πρώτης συζήτησης του σοβαρότατου αυτού θέματος και η παραπομπή του σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση, δείχνει την αναλγησία της παράταξης του κ. Χατζηκομνηνού». Επίσης, όμως, δείχνει «την προσπάθειά της να διασκεδάσει την αγανάκτηση του κόσμου από το κακό που συνέβη (πιθανόν από εμπρησμό), αλλά κυρίως λόγω έλλειψης στοιχειωδώς επαρκών μέτρων πρόληψης αλλά και κατασταλτικών μέτρων για την κατάσβεση της φωτιάς». Και τονίζει: «Αποδείχτηκε πράγματι για άλλη μια φορά ότι το νησί μένει ουσιαστικά απροστάτευτο απέναντι στη φωτιά, παρά τις προσπάθειες του ανεπαρκούς σε αριθμό προσωπικού, χωρίς τις οποίες θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα».

Σε άλλο σημείο, η ΔΑΣ επισημαίνει ότι η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει «πριν απ' όλα τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις γιατί αρνήθηκαν να διαθέσουν τους αναγκαίους πόρους για τη δασοπροστασία αλλά και ακολούθησαν, με συγκεκριμένα μέτρα, δασοκτόνα πολιτική».

Τέλος, με την ανακοίνωσή της η ΔΑΣ τονίζει ότι «στέκεται στο πλευρό των κατοίκων των Λουτρών και όσων άλλων πλήγηκαν από την πυρκαγιά» και πως «θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για τη λύση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Αγωνίζεται - καταλήγει - για την ουσιαστική και αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής του Δήμου Μυτιλήνης και της Λέσβου».

ΝΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Κοινή εκδήλωση για την παρουσίαση υποψηφίων

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων Νομαρχιακών Συμβούλων της ΝΑΣ Κορινθίας με επικεφαλής την υποψήφια Νομάρχη Ειρήνη Ακαρέπη και της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης» Κορίνθου, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Τάκη Αλωνιστιώτη, παρουσιάστηκαν την περασμένη Τετάρτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κορίνθου.

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων Νομαρχιακών Συμβούλων που ανακοινώθηκαν είναι:

Δημήτρης ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, γεωπόνος, γραμματέας Συλλόγου Υπαλλήλων υπ. Γεωργίας, Βασιλική ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗ, οικοκυρά, Χρήστος ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, έμπορος, μέλος του ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου, Κώστας ΓΑΛΑΝΗΣ, ηλεκτρολόγος - θερμοϋδραυλικός, Μαρία ΓΚΙΟΚΑ, νοσηλεύτρια, Παγώνα ΓΡΑΒΑ, αγρότισσα, Φάνης ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ, μηχανολόγος - μηχανικός, Κώστας ΔΟΥΒΗΣ, συνταξιούχος ΙΚΑ, Ελένη ΖΑΧΑΡΗ, έμπορος, Αρίστος ΖΕΡΒΟΣ, πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λουτρακίου, Βασίλης ΚΟΚΙΟΥΣΗΣ, αγρότης, Γιώργος ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, αγρότης, Θανάσης ΛΑΔΑΣ, τεχνικός ΟΤΕ, Σεβαστή ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ - ΣΤΡΑΤΗ, επαγγελματίας, Νίκος ΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗΣ, αγρότης, Ηλίας ΜΠΡΑΒΟΣ, καθηγητής Μαθηματικών, μέλος του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ, Κική ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, έμπορος, Αρετή ΠΑΝΔΗ, πολιτικός υπομηχανικός, Σωτήρης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, συνταξιούχος ΙΚΑ, Θεόδωρος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, χημικός μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου ΤΕΕ, Μπάμπης ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ, δύτης, Μιχάλης ΠΙΤΣΙΚΟΣ, εργάτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, Γούλης ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, αγρότης, Τάσος ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, συνταξιούχος ΙΚΑ, Ιωάννα ΣΠΑΝΟΥ - ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ, γραμματέας Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, Χριστίνα ΣΤΡΑΤΑΡΑ, ιδιωτική υπάλληλος, Γιώργος ΤΖΑΒΕΛΑΣ, γεωπόνος, Φρόσω ΤΣΑΡΜΠΟΥ, πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας, Δημήτρης ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ, αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου ΤΕΕ, Ευαγγελία ΦΡΟΝΙΜΑΔΗ - ΜΑΡΝΕΖΗ, αρχιτέκτονας μηχανικός, Νίκος ΦΑΡΜΑΚΗΣ, αγρότης.

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι:

Μαρία ΑΚΑΡΕΠΗ, τεχνολόγος τροφίμων, Χαρίκλεια ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗ, οικοκυρά, Δημήτρης ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, ηλεκτρολόγος υπομηχανικός, Χρήστος ΓΚΕΛΗΣ, αγρότης, Δημήτρης ΓΚΡΑΒΑΣ, αγρότης, Ελένη ΚΑΝΙΑΡΗ, έμπορος, Μιχάλης ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ, συντηρητής μηχανικός ΦΟΥΛΓΚΟΡ, στέλεχος του ΠΑΜΕ, Σπύρος ΚΑΤΕΜΗΣ, υπάλληλος ΕΛΤΑ, Θανάσης ΚΑΠΕΛΕΝΤΗΣ, αντιστασιακός, Ιωάννα ΛΑΖΑΡΟΥ, δικηγόρος, Γιώργος ΛΥΡΑΣ, δικηγόρος, Κώστας ΝΙΚΟΛΑΟΥ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μπάμπης ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, οικοδόμος, μέλος του Θεάτρου «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ», Γιάννης ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ηλεκτροσυγκολλητής, Κώστας ΠΑΝΔΗΣ, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος ΕΜΠ, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών ΝΑ Κορινθίας, Ευγενία ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, εργαζόμενη ΛΑΝΤΙΣ, Νίκος ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ, βιοτέχνης, Ευαγγελία ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου, Κώστας ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ, αγρότης, Μπέτη ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, καθηγήτρια Αγγλικών, Βιβή ΤΖΕΚΟΥ, μηχανικός Η/Υ Πολυτεχνείου Πατρών.

Το όριο

Καλά, ο Νικολόπουλος, ΠΑΣΟΚ ήταν ο άνθρωπος, ΠΑΣΟΚ παραμένει, δε χρειάστηκε ποτέ να κάνει στριπτίζ για να αποδείξει ότι είναι κάτι άλλο. Αυτονόητη η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κ. Σκανδαλίδη.

Οπως αυτονόητη είναι η συμμετοχή στο ίδιο ψηφοδέλτιο και της δεσποινίδος Τάνιας που αφού φωτογραφήθηκε γυμνή στο «ΜΑΧΙΜ» πήγε με το περιοδικό υπό μάλης στον κ. Σκανδαλίδη για να την περιλάβει στο ψηφοδέλτιο.

Αυτονόητη σ' ένα τέτοιο κλίμα θα ήταν και η συμμετοχή του μακαρίτη - αν ζούσε - Βαγγέλη Γιαννόπουλου. Είχε επιχορηγήσει ο άνθρωπος τα σκυλάδικα ως «πολιτιστικά κέντρα» και για επιβράβευση του είχαν φορέσει εκείνη την κιλότα στο κεφάλι για την αναγκαία φωτογράφιση.

Σε ένα τέτοιο κλίμα ίσως και η Αννα Φόνσου να έχει δικαίωμα να φτύσει την Καισαριανή, να δηλώσει Αθηναία και να δει το φως το αληθινό στο...«πρόσωπο» του Κ. Σκανδαλίδη.

Αλλά εκείνο το «παραμένω ΚΚΕ» που δήλωσε, πού κολλάει;

Δεν της ζητάει κανείς να μάθει - τώρα πια...- τι σημαίνει αξιοπρέπεια, ούτε πως πάντα «τα στερνά τιμούν τα πρώτα», αλλά να σκεφτεί έστω ότι όλα έχουν ένα όριο...


Θ.Λ.

ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Από 1η Αυγούστου η κατάθεση αιτήσεων

Από την ερχόμενη Τρίτη 1η Αυγούστου αρχίζει η προθεσμία για τη μεταδημότευση όσων θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς Τοπικές Εκλογές και δεν είναι δημότες του δήμου ή της κοινότητας στην οποία επιθυμούν να εκλεγούν. Η προθεσμία για την κατάθεση σχετικής αίτησης για μεταδημότευση λήγει τη 12η βραδινή στις 23 Σεπτέμβρη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε στα τέλη Ιουνίου, δεν απαιτείται να έχουν διετή διαμονή στους παρακάτω Δήμους ή τις Κοινότητες, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι:

Στους Δήμους και στις Κοινότητες των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Σε οποιοδήποτε Δήμο ή Κοινότητα νομού, εφόσον σήμερα είναι γραμμένοι σε δημοτολόγιο ή Μητρώο Αρρένων οποιουδήποτε Δήμου ή Κοινότητας του νομού αυτού.

Σε οποιοδήποτε Δήμο ή Κοινότητα νομού, εφόσον κατά το παρελθόν ήταν γραμμένοι σε Μητρώο Αρρένων ή δημοτολόγιο οποιουδήποτε Δήμου ή Κοινότητας του νομού αυτού.

Οσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα σε άλλους νομούς, έχουν τη δυνατότητα μεταδημότευσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μόνο στους Δήμους ή στις Κοινότητες όπου διαμένουν τουλάχιστον επί μία διετία ή είναι δημότης ο άλλος σύζυγος ή ήταν δημότες πριν από το γάμο, σε περίπτωση λύσης αυτού ή ήταν αρχικά δημότες οι ίδιοι ή οι γονείς τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ