ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Ιούλη 2006
Σελ. /24
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ «ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΑ»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

ΚΑΒΑΛΑ.--

Ουσιαστική, αποφασιστική και ενωμένη παρέμβαση πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα «Δημόσια Κτήματα» στη Βουλή, αποφάσισαν οι συγκεντρωμένοι σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχτές βράδυ στην Καβάλα.

Οπως τόνισε ο κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας της ΔΑΣ Βασίλης Λιόγκας, το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα «Δημόσια Κτήματα» που έχει δοθεί στη δημοσιότητα αγνοεί προκλητικά τις προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, του Νομαρχιακού Συμβουλίου και του Συλλόγου «Εστία» για δωρεάν παραχώρηση των μικρών ιδιοκτησιών στους ασθενείς οικονομικά κατόχους τους. Επίσης, δε λαμβάνει υπόψη τα εισπραχθέντα ως τώρα και για πολλές δεκαετίες χαράτσια.

«Ουσιαστικά, υπογράμμισε, ξεκινά νέο κύκλο υποβολής αιτήσεων εξαγοράς έναντι τιμήματος βάσει της αντικειμενικής αξίας και ξαναπαραπέμπει το θέμα σε επιτροπή χωρίς συμμετοχή ούτε των κατόχων ούτε της Αυτοδιοίκησης. Το νομοσχέδιο συμψηφίζει τις αποζημιώσεις χρήσης που πληρώνουν οι κάτοχοι επί δεκαετίες αλλά τους πουλάει τις εκτάσεις στην αντικειμενική τους αξία, χωρίς να διακόψει και το τακτικό χαράτσωμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, γεγονός που φανερώνει την εισπρακτική λογική του κράτους».

Ακόμη, ο Β. Λιόγκας ζήτησε να μην καταργηθεί, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, η ευνοϊκή ρύθμιση του 2003 όπου το Δημόσιο παραιτούνταν μετά από 30 χρόνια καλόπιστης χρήσης. Είπε, ακόμα ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να προβλέπει και για την Καβάλα ειδική ρύθμιση, όπως συμβαίνει με τις περιπτώσεις των Λαχανόκηπων Θεσσαλονίκης και του Λαυρίου. Τέλος, ζήτησε δωρεάν παραχώρηση στους μικροκατόχους και «πάγωμα» των χαρατσιών που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε άμεση κινητοποίηση τις αμέσως επόμενες μέρες των κατόχων δημοσίων κτημάτων της Καβάλας. Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας, ενώ πολλοί από τους ενδιαφερόμενους κατοίκους θα βρεθούν στην Αθήνα όταν θα συζητείται το νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΔΗΜΟΣ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Αντίσταση στην καθημερινή υποβάθμιση της ζωής

«Στο Δήμο Καζαντζάκη εδώ και τρεις τετραετίες τουλάχιστον, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αβεβαιότητας. Είμαστε μάρτυρες της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής μας και οδηγούμαστε βήμα βήμα στα χειρότερα».

Τα παραπάνω τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος με τα αγωνιστικά ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια στο δήμο «Ν. Καζαντζάκης» του νομού Ηρακλείου, Γιώργος Σταματάκης, στα πλαίσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες η «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση». Εκεί παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές της Κίνησης.

Στο πλαίσιο των Καποδιστριακών δήμων, πρόσθεσε ο Γ. Σταματάκης, που από τον καιρό της δημιουργίας τους έχουν γίνει βασικό εργαλείο για την εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής και για την υπερφορολόγηση των δημοτών, «είμαστε μάρτυρες και στο δήμο μας, μιας τακτικής της Δημοτικής αρχής με κύριο χαρακτηριστικό τα έργα βιτρίνας και τα έργα λεγόμενου πολιτισμού». Την ίδια ώρα, συνέχισε, το αγροτικό εισόδημα συνεχώς συρρικνώνεται. Η ζωή για τον εργάτη και τον μικρομεσαίο επαγγελματία γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Σε αυτές τις εκλογές, σημείωσε, καλούμε τους συνδημότες μας να καταδικάσουν αυτούς που θέλουν τους Δήμους διαχειριστές του συστήματος και μεσιτικά γραφεία των εργολάβων και του ρουσφετιού. «Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά. Το να στηρίζεις τη μια, τον ένα συνδυασμό του δικομματισμού και την άλλη τον άλλο δεν είναι λύση. Τα προβλήματα που δημιούργησαν και οι δύο τόσα χρόνια γιγαντώνονται επικίνδυνα. Χρειαζόμαστε δημάρχους και συμβούλους αγωνιστές και διεκδικητικούς. Οχι συμβιβασμένους υπηρέτες του συστήματος».

Εκ μέρους της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ μίλησε η Βούλα Τζανάκη, κάλεσε τους δημότες του «Ν. Καζαντζάκη» να στηρίξουν με την ψήφο τους τον συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα στείλουν μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και του ΣΥΝ που βάζει πλάτη για την εφαρμογή της.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις

Σήμερα, Σάββατο 28 Ιούλη

-- Ο Κώστας Χαλίτσιος, υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΑΣ Κιλκίς, θα περιοδεύσει από τις 8 το βράδυ στα Πλατάνια, στο Μικρό Δάσος, στο Πευκόδασος.

Δευτέρα 31 Ιούλη

-- Ο Γιώργος Ορφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής της ΔΑΣΥ, θα περιοδεύσει από τις 10 το πρωί σε ΟΤΕ, Νομαρχία, ΙΚΑ.

-- Ο Κ. Χαλίτσιος, θα περιοδεύσει στις 8 το βράδυ, στη Μεταμόρφωση και στις 9 μ.μ., στην Ποντοηράκλεια.

Τετάρτη 2 Αυγούστου

-- Ο Γιώργος Ορφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής της ΔΑΣΥ, θα περιοδεύσει από τις 8:30 το βράδυ σε Ραχιά, Τριτοπόταμο, Γεωργιανούς.

-- Ο Κ. Χαλίτσιος, θα περιοδεύσει στις 9 μ.μ., στον Ανθόφυτο.

Απλήρωτοι από το Μάρτη

Απλήρωτοι παραμένουν από τον περασμένο Μάρτη 25 περίπου εργαζόμενοι - δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένων μηνών που ανανεώνονται - στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Ανάπτυξης Λιβαδειάς, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Λιβαδειάς (ΝΔ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένους εργαζόμενους η δημοτική αρχή οφείλει δεδουλευμένα και από την περσινή χρονιά. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί εργαζόμενοι να τα διεκδίκησαν και μέσω της δικαστικής οδού (δικαιώθηκαν) ώστε να εξασφαλίσουν το αυτονόητο, ενώ το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων παραμένει και στις υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο δήμο.

Την απαράδεκτη και αντεργατική πολιτική της δημοτικής αρχής καταγγέλλει ο Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς με τη δημοτική κίνηση «Λιβαδειά - Δράση και Προοπτική». Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα από αυτή την πολιτική πρακτική και να καταδικάσουν με την ψήφο τους όλους αυτούς που «παράγουν» πολιτική, παίζοντας με την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή τους.

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου

Τα πρώτα ονόματα των 15 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων έδωσε στη δημοσιότητα η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Νέας Σμύρνης», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Καρούμπα. Τον αγωνιστικό συνδυασμό στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση, οι Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα, καθώς και προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είναι:

Γιάννης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, πρώην δημοτικός σύμβουλος, τοπογράφος μηχανικός, Σοφία ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, δικηγόρος, Γρηγόρης ΠΑΦΛΙΑΣ, συνδικαλιστής λογιστής, Βιολέτα ΨΑΡΑ, ιδιωτική υπάλληλος, Σούλα ΑΧΤΥΠΗ, δημόσιος υπάλληλος, Γιώργος ΒΑΡΟΥΞΗΣ, συνδικαλιστής, Χριστίνα ΜΠΕΛΛΑ, ιδιωτική υπάλληλος, Ιωάννα ΤΣΙΚΟΥΡΑΚΟΥ, φιλόλογος - εκπαιδευτικός, Αλέξανδρος ΜΑΤΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, γραμματέας Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης, Ζαφείρης ΖΑΦΕΙΡΑΣ, φωτογράφος, Μιχάλης ΚΕΜΟΣ, επιχειρηματίας, Γιώργος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, αρχιτέκτονας, Κωνσταντίνος ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ, επιχειρηματίας, Γιώργος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ελεύθερος επαγγελματίας, Χρήστος ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ, επαγγελματίας.

ΝΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
«Απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική»

Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και απόρριψη του ΣΥΝ που έχει αποδειχτεί ο καλύτερος σύμμαχός τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική, ενισχύοντας παράλληλα το αγωνιστικό ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Τα παραπάνω σημειώνονται στην Εκλογική Διακήρυξη της ΝΑΣ, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, στο Αγρίνιο, από τον επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο νομάρχη Γιώργο Σολτάτο.

Οπως τονίζεται, στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα ισχυρό ρεύμα αντίστασης και σύγκρουσης, ένας αγωνιστικός πόλος συσπείρωσης και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για γενικότερη αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων, της νεολαίας και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.

Παράλληλα με την Εκλογική Διακήρυξη ανακοινώθηκαν και τα πρώτα 16 ονόματα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ τα οποία είναι:

ΓΚΟΥΜΑ-ΧΗΡΑ Μάγδα, γεωπόνος. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Σωτήρης, οικονομολόγος. ΔΡΟΛΙΑΣ Χρήστος, φαρμακοποιός. ΔΡΟΣΟΣ Κώστας, εκπαιδευτικός. ΔΟΥΝΗΣ Μιλτιάδης, έμπορος. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Μίλτος, οικοδόμος, πρόεδρος Ενωσης Οικοδόμων Αγρινίου. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ Χριστόφορος, γεωπόνος, αντιπρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Αιτωλακαρνανίας. ΜΠΑΝΙΑΣ Γεώργιος, αγρότης. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Τίμος, δημ. υπάλληλος, νομαρχιακός σύμβουλος. ΠΑΤΟΥΛΑΣ Δημήτρης, οικοδόμος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. ΣΙΔΕΡΗΣ Κώστας γιατρός, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου, μέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Αγρινίου. ΤΡΙΑΝΤΗ Πένυ, εκπαιδευτικός, γραμματέας ΝΣ Αιτωλοκαρνανίας της ΚΝΕ. ΤΣΑΚΟΥΜΗ Αννα, εκπαιδευτικός. ΤΣΙΑΜΠΕΡΗΣ Στάθης, φαρμακοποιός. ΧΑΣΑΠΗΣ Αχιλλέας, ιδιωτικός υπάλληλος. ΨΑΡΡΑΣ Δημήτρης, συνταξιούχος ΔΕΗ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ