ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Μάρτη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
Γενικευμένο φαινόμενο η παραβίαση των νόμων

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την απόφαση του ΕΣΡ για τον «ΑΛΦΑ»

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση του ΕΣΡ για το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «ΑΛΦΑ». Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχετικό σχόλιό του τονίζει τα εξής:

«Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ αποδεικνύει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν κανόνες στον ανταγωνισμό των ιδιοκτητών τους για κυριαρχία. Θύματα είναι πάντα οι εργαζόμενοι.

Οσο το νομικό πλαίσιο παραχωρεί σε ιδιώτες δημόσιες συχνότητες και γενικά υπηρετεί τη συγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια του κεφαλαίου, καμιά ασφαλιστική δικλείδα δεν μπορεί να διαμορφωθεί προς όφελος του δικαιώματος του λαού στην ενημέρωση και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Αυτό αποδεικνύει και η απόφαση του ΕΣΡ που σχετίζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ. Η απόφαση κινείται εντός του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Θεωρούμε όμως αναγκαίο να σημειώσουμε ότι η παραβίαση των νόμων αποτελεί γενικευμένο φαινόμενο.

Το ΚΚΕ βρίσκεται αλληλέγγυο με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, που κάτω από ιδιαίτερα σκληρές εργασιακές συνθήκες διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην εργασία και το εισόδημα».

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε χτες ανακοίνωση με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί για την απόφαση που έλαβε, επιβάλλοντος μεγάλη χρηματική ποινή, αλλά και για την πρόταση μελών για ανάκληση της άδειας του ALPHA.

Με διατάξεις των νόμων επιχειρεί να στοιχειοθετήσει την απόφασή του. Αναφέρεται σε διάταξη του νόμου 2328/95, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η χορήγηση δανείου από μετόχους προς την εταιρία που έχει άδεια τηλεοπτικού σταθμού για ποσό μεγαλύτερο του 5% του μετοχικού κεφαλαίου. Η παραβίαση αυτής τη διάταξης επιφέρει και ανάκληση της άδειας.

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνει τα στοιχεία που προέκυψαν μετά από έρευνα των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας. Από την έρευνα προέκυψαν δανειοδοτήσεις του Δ. Κοντομηνά, μετόχου του σταθμού προς την «ALPHA Δορυφορική». Το ΕΣΡ τονίζει ότι διαπίστωσε παραβίαση της διάταξης του νόμου και πως είχε «καθήκον» να επιβάλει διοικητική κύρωση και μάλιστα «κατ' εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας, αντί της προαναφερθείσας κυρώσεως της ανάκλησης της άδειας» επέβαλε την κύρωση του προστίμου.

Αποστάσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Στο όνομα της «ανεξάρτητης αρχής» αποστάσεις κράτησε χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, λέγοντας ότι «δε σχολιάζουμε, όπως γνωρίζετε, τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών». Σε σχέση με το ότι η απόφαση ελήφθη τις «παραμονές» του νομοσχεδίου για τη συγκέντρωση και την αδειοδότηση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμέσως κάλυψε το ΕΣΡ λέγοντας ότι «μια αρχή σε μια συντεταγμένη πολιτεία εφαρμόζει τους νόμους που ισχύουν τη συγκεκριμένη στιγμή».

Κατά της απόφασης του ΕΣΡ τάχθηκαν με ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι του ALPHA καλώντας την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις να πάρουν θέση.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στο κυνήγι των μεταναστών

Η συμφωνία «επανεισδοχής» με την Αλβανία, που ξεκινά να εφαρμόζεται αυτές τις μέρες, αποτελεί τον μπούσουλα για ανάλογες συμφωνίες και με άλλες χώρες

Τα σχέδια για μια ΕΕ - «φρούριο», κλειστή απέναντι σε όσους δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή το μεγάλο κεφάλαιο ως φτηνή εργατική δύναμη, υλοποιούνται γοργά. Εφαρμόζονται συμφωνίες της Κομισιόν με γειτονικές της ΕΕ χώρες, προκειμένου να επαναπροωθούνται εκεί, με επιχειρήσεις - «σκούπα», άμεσα και χωρίς πολλές διατυπώσεις, όσοι υπήκοοί τους ή όσοι διά μέσω των χωρών αυτών τόλμησαν να μπουν χωρίς «χαρτιά» στην ΕΕ. Επικαλούμενη λόγους όπως η τρομοκρατία και η ασφάλεια, η Κομισιόν θα ανοίγει τις «πύλες» μόνο όποτε το απαιτούν οι ανάγκες των μονοπωλίων για ακόμα φτηνότερους εργαζομένους.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα επισκέφτηκε την Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φράνκο Φρατίνι, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης, ελευθερίας και ασφάλειας. Περιχαρής ο Ιταλός δήλωσε ότι αυτές τις μέρες τίθεται σε εφαρμογή συμφωνία με την Αλβανία για επιστροφή («επανεισδοχή» όπως ευγενικά τη λένε) των «παράνομων» Αλβανών μεταναστών, αλλά και όποιων άλλων διέρχονται του αλβανικού εδάφους για να μεταναστεύσουν στην ΕΕ. Υπογράμμισε ότι ανάλογη συμφωνία υπογράφεται σύντομα με τη Ρωσία (θα αφορά και τους «μη Ρώσους» διερχόμενους), και ίσως μέχρι το καλοκαίρι να πέσουν οι υπογραφές με την Ουκρανία κι ότι συζητήσεις γίνονται και με την Τουρκία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο δρόμο αυτό βαδίζει και η Σερβία - Μαυροβούνιο.

Σε ερώτηση για το πώς αποδέχονται κάτι τέτοιο χώρες που πιέζονται οικονομικά να στείλουν κόσμο τους εκτός, προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, ο Φρατίνι υπαινίχτηκε εκβιασμό: Εχουμε ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια μας, ότι οι εταίροι ή όσοι φιλοδοξούν να ενταχθούν ή να έχουν σχέσεις με την ΕΕ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδεχτούν ένα πολιτικό πακέτο για ενίσχυση του ελέγχου και της πρόληψης.

Ομως τι ακριβώς προβλέπει αυτή η συμφωνία; Ενα κείμενο που, όπως φαίνεται, θα αποτελέσει μπούσουλα για τις σχέσεις μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ με όλες τις τρίτες χώρες και τους φτωχοδιάβολούς τους.

Στις 12/2/2004 η Κομισιόν δημοσιοποίησε την υπ. αριθμ. «COM(2004) 92 τελικό» πρόταση Απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ σχετικά με την υπογραφή και τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας για την επανεισδοχή προσώπων που διαμένουν χωρίς άδεια.

Στην αιτιολογική έκθεση διαβάζουμε το ιστορικό της συμφωνίας. Οτι η απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία πάρθηκε στις 28/11/2002. Τέλη Μάρτη 2003 η Κομισιόν διαβίβασε στην αλβανική κυβέρνηση «σχέδιο συμφωνίας επανεισδοχής». Ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων διεξήχθη στα Τίρανα στις 15-16/5/2003. Ο δεύτερος στις Βρυξέλλες στις 18/9/2003 και ο τελικός στα Τίρανα στις 5/11/2003. Η συμφωνία μονογραφήθηκε στις Βρυξέλλες στις 18/12/2003.

Παζάρεμα

Παρακάτω: «Οι υποχρεώσεις επανεισδοχής που καθορίζονται στη συμφωνία (άρθρα 2 έως 5) έχουν καθοριστεί σε αμοιβαία βάση και εφαρμόζονται τόσο στους υπηκόους της χώρας (άρθρα 2 και 4) όσο και στους υπηκόους τρίτων χωρών και τους απάτριδες (άρθρα 3 και 5)». Αρα στέλνονται πίσω όχι μόνο Αλβανοί, αλλά και όσοι διήλθαν του αλβανικού εδάφους για να μπουν σε κράτος - μέλος.

Το να δέχεται η Αλβανία να της «επιστρέφονται» στο έδαφός της υπήκοοι τρίτων χωρών, δεν είναι και λίγο. Φαίνεται όμως ότι οι αλβανικές κυβερνήσεις το παζάρεψαν:

«Δεδομένου ότι έγιναν δεκτές από τη Δημοκρατία της Αλβανίας οι ευρείες αυτές υποχρεώσεις όσον αφορά την επανεισδοχή υπηκόων τρίτων χωρών και απάτριδων (άρθρα 3 και 5), η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έκανε δεκτά τα αιτήματα της Αλβανίας:

  • 1) να καθυστερήσει για δύο χρόνια η έναρξη ισχύος των υποχρεώσεων αυτών (άρθρο 22 παράγραφοι 2 και 3), και
  • 2) να συμπεριληφθεί η ρήτρα επαν-επανεισδοχής για περιπτώσεις επανεισδοχής εκ σφάλματος (άρθρο 12)».

Εξ ου και η συμφωνία ξεκινά να εφαρμόζεται από τώρα.

Η Συμφωνία

Στο παράρτημα της Απόφασης του Συμβουλίου παρατίθεται το κείμενο της Συμφωνίας ΕΕ και Αλβανίας. Εκεί σημειώνεται ότι τα δύο μέρη κατέληξαν στη συμφωνία αυτή «επιθυμώντας να καθορίσουν, μέσω της παρούσας συμφωνίας και σε αμοιβαία βάση, ταχείες και αποτελεσματικές διαδικασίες για την εξακρίβωση της ταυτότητας και την ασφαλή και ομαλή επιστροφή των προσώπων που δεν πληρούν, ή δεν πληρούν πλέον, τις προϋποθέσεις για την είσοδο, παρουσία ή διαμονή στο έδαφος της Αλβανίας ή ενός από τα κράτη - μέλη της ΕΕ, καθώς και να διευκολύνουν τη μετεπιβίβαση των προσώπων αυτών μέσα σε πνεύμα συνεργασίας».

Πονηρά έβαλαν μέσα τον όρο της αμοιβαιότητας. Πως ό,τι ισχύει για τους «παράνομους» Αλβανούς, θα ισχύει και για υπηκόους κρατών - μελών «παρανόμως» μεταναστεύσαντες στην Αλβανία. Αλλά πχ Αυστριακός λαθρομετανάστης, εργαζόμενος σε τυροκομείο της Κορυτσάς, ούτε σαν αστείο δε στέκει...

Τέλος πάντων, από το άρθρο 2 ακόμα ορίζεται ότι «η Αλβανία επιτρέπει την επανεισδοχή, κατόπιν αιτήσεως ενός κράτους - μέλους και χωρίς άλλες διατυπώσεις εκτός από εκείνες που καθορίζονται στην παρούσα συμφωνία, όλων των προσώπων τα οποία δεν πληρούν, ή δεν πληρούν πλέον, τις ισχύουσες προϋποθέσεις για την είσοδο, παρουσία ή διαμονή στο έδαφος του αιτούντος κράτους - μέλους, υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται ή μπορεί να εκτιμηθεί βάσιμα, από εκ πρώτης όψεως αποδεικτικά στοιχεία που υποβάλλονται, ότι πρόκειται για Αλβανούς υπηκόους. Το ίδιο ισχύει για κάθε πρόσωπο το οποίο έχει απολέσει ή έχει παραιτηθεί από την αλβανική υπηκοότητα, από τη στιγμή της εισόδου του στο έδαφος ενός κράτους - μέλους, εκτός αν το πρόσωπο αυτό έχει λάβει τουλάχιστον διαβεβαίωση πολιτογράφησης από το εν λόγω κράτος - μέλος».

Στο άρθρο 3 ορίζεται ότι «η Αλβανία επιτρέπει την επανεισδοχή, κατόπιν αιτήσεως ενός κράτους - μέλους και χωρίς άλλες διατυπώσεις εκτός από αυτές που προβλέπονται στην παρούσα συμφωνία, όλων των υπηκόων τρίτων χωρών ή απάτριδων, οι οποίοι δεν πληρούν, ή δεν πληρούν πλέον, τις ισχύουσες προϋποθέσεις για την είσοδο, παρουσία ή διαμονή στο έδαφος του αιτούντος κράτους - μέλους, υπό τον όρο ότι αποδεικνύεται, ή μπορεί να εκτιμηθεί βάσιμα, από εκ πρώτης όψεως αποδεικτικά στοιχεία που υποβάλλονται, ότι τα πρόσωπα αυτά:

  • α) είναι κάτοχοι, ή ήταν κάτοχοι κατά τη στιγμή της εισόδου, έγκυρης θεώρησης ή άδειας παραμονής, που έχει εκδοθεί από την Αλβανία ή
  • β) εισήλθαν στο έδαφος των κρατών - μελών αφού παρέμειναν ή διήλθαν από το έδαφος της Αλβανίας».

Προβλέπονται κάποιες εξαιρέσεις αλλά κρίνεται ότι στην πράξη θα αφορούν ελάχιστους, αν όχι κανέναν.

Και γρήγορα...

Και για τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις προβλέπεται πως αν η Αλβανία καθυστερήσει να χορηγήσει το ταξιδιωτικό έγγραφο που απαιτείται για την επάνοδο στην Αλβανία του Αλβανού, ή του υπηκόου τρίτου κράτους ή του άπατρι, τότε βάσει της Συμφωνίας θεωρείται ότι η Αλβανία «αποδέχεται τη χρήση του τυποποιημένου ταξιδιωτικού εγγράφου της ΕΕ για περιπτώσεις απέλασης», και οι διαδικασίες προχωρούν ταχιά - ταχιά.

Θα πληρώνουν κιόλας

Στο άρθρο 15 ορίζονται τα σχετικά με το «κόστος μεταφοράς και μετεπιβίβασης»: «Με την επιφύλαξη του δικαιώματος των αρμόδιων αρχών να ανακτούν το κόστος, που συνδέεται με την επανεισδοχή, από το πρόσωπο για το οποίο γίνεται η εν λόγω επανεισδοχή ή από τρίτο μέρος, όλα τα έξοδα μεταφοράς στο πλαίσιο της επανεισδοχής και των πράξεων μετεπιβίβασης, δυνάμει της παρούσας συμφωνίας, μέχρι τα σύνορα του κράτους τελικού προορισμού βαρύνουν το αιτούν κράτος». Δηλαδή σε πρώτη φάση το κόστος καλύπτεται από το κράτος που κινητοποίησε τις διαδικασίες απέλασης, αλλά δεν αποκλείεται να ζητήσει τα «ρέστα» από τον ατυχή εργάτη που έδιωξε.

Τα προβλεπόμενα μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα για τους μετανάστες ή όσους σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Στο άρθρο 18 προβλέπεται ότι η «Μεικτή Επιτροπή Επανεισδοχής» που θα συσταθεί από την Κομισιόν και την Αλβανία για «να παρακολουθεί την εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας» δύναται «να αποφασίζει τροποποιήσεις στα παραρτήματα της παρούσας συμφωνίας», αλλά και «να συστήνει τροποποιήσεις της παρούσας συμφωνίας».

Στο άρθρο 22 ορίζεται ότι «η παρούσα συμφωνία συνάπτεται για απεριόριστο χρονικό διάστημα» και ότι «κάθε συμβαλλόμενο μέρος δύναται να καταγγείλει την παρούσα συμφωνία με επίσημη γνωστοποίηση στο άλλο συμβαλλόμενο μέρος. Η παρούσα συμφωνία παύει να ισχύει 6 μήνες μετά την ημερομηνία της γνωστοποίησης αυτής». Τυπική κι αυτή η πρόβλεψη. Δεν περιμένει κανείς τα εξαρτημένα Τίρανα να εναντιωθούν στις Βρυξέλλες.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ

Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902» σήμερα Σάββατο, στις 17.30, την εκπομπή «Ματιές στον κόσμο». Η Αννα Μπαλλή συζητά με αφορμή τη δολοφονία του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στις φυλακές του αποκαλούμενου «Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία» με τους: Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ, Αγάπιο Παπανεοφύτου καθηγητή Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και Αντώνη Κακαρά αρχιπλοίαρχο ΠΝ ε.α., εκπρόσωπο της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.

Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εκδιώξει «παράνομους» Αλβανούς, βάσει της συμφωνίας υποβάλλει στα Τίρανα «αίτηση επανεισδοχής». Εκεί αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του υπό απέλαση, φυσικά χαρακτηριστικά («ύψος, χρώμα οφθαλμών, διακριτικά στοιχεία κλπ.»), «άλλα ονόματα (προγενέστερα ονόματα, παρωνύμια ή ψευδώνυμα)», όπως και η «ένδειξη επικινδυνότητας του προσώπου (π.χ. υπόνοιες για σοβαρή αξιόποινη πράξη, επιθετική συμπεριφορά)». Σε αυτό το τελευταίο έχει να πέσει σπέκουλα από διάφορα τζιμάνια των διωκτικών αρχών...

Δραστηριότητες της ΚΝΕ

-- «Ο Κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού, που διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ, αύριο Κυριακή, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα κεντρικών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Μενιδίου (Φιλαδελφείας και Μποσδά). Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Θέμης Γκιώνης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση: «Τα όπλα της κυρα-Καράρ», από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

-- Οι ΟΒ Μοσχάτου της ΚΝΕ οργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, αφιερωμένη στα 63 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, αύριο Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Μοσχάτου (Σωκράτους 29).

Δικαιώματα και μνημόνιο

Συζήτηση με θέμα «Δημοκρατικά δικαιώματα - Μνημόνιο» διοργανώνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την αλληλεγγύη» μεθαύριο Δευτέρα, στις 7 μ.μ. Γίνεται στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω) και εισηγητές είναι οι δικηγόροι Μ. Σαρχιανάκης και Μ. Σφακιανάκης.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις

Αντιιμπεριαλιστική πικετοφορία με αφορμή τη συμπλήρωση των τριών χρόνων από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ και επτά χρόνων από την επιδρομή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, διοργανώνει, την ερχόμενη Τετάρτη, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., από το Δικαστικό Μέγαρο, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Επίσης, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, διοργανώνει σήμερα, η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενώ θα προηγηθεί η ειρηνοδρομία του Συλλόγου Δρομέων, που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από το Ρίζωμα και θα καταλήξει στο χώρο του συλλαλητηρίου.

ΡΟΒΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΥΜΝΙΩΝ
Εκδήλωση της ομάδας γυναικών της ΟΓΕ

Η ομάδα γυναικών Ροβιών του Δήμου Ελυμνίων της ΟΓΕ, διοργανώνει αύριο Κυριακή, στις 4 μ.μ., στο δημοτικό κινηματοθέατρο, εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονη διατροφή - κοινωνικοί προβληματισμοί». Εισηγητές θα είναι η Μαρία Πρίφτη αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, ο Βαγγέλης Σταματούκος κτηνίατρος, ο Γιώργος Κατσαρός πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και η Παρασκευή Βουτσελά παιδαγωγός.

Για το ρόλο των βάσεων

-- Ομιλία - συζήτηση με θέμα «Η νέα στρατηγική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και ο ρόλος των βάσεων στη χώρα μας» διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας τη Δευτέρα 20 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ΕΑ, μέλος της «Κίνησης για την Εθνική Αμυνα».

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καματερού τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Λ. Καματερού 70), διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Βάσεις: Απειλή για την ειρήνη και την περιοχή - Δημοκρατικά δικαιώματα». Θα μιλήσει ο Αγγελος Βρεττός, δικηγόρος, μέλος της Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ.

ΠΕΔΥΕ
Εκδρομή σε Δίον και Βεργίνα

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 1-2 Απρίλη εκδρομή σε Δίον - Βεργίνα - Βέροια. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 1 Απρίλη στις 7 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-3827303 και 210-3843444 και στα γραφεία της ΠΕΔΥΕ από Δευτέρα έως Παρασκευή το πρωί 9πμ-2μμ και το απόγευμα 6μμ-8μμ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ