ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Μάη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Την Κυριακή 9 Μάη η Μαραθώνια Πορεία

Ξεκινάει από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 π.μ. και καταλήγει στα Προπύλαια στις 7.30 μ.μ. όπου θα δοθεί συναυλία

Πολύμορφες πολιτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει την επόμενη Κυριακή 9 του Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με πορείες σε διάφορες πόλεις και τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα καταλήξει στις 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου θα ακολουθήσουν δημοτικοί χοροί και συναυλία.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας είναι το παρακάτω:

- 8.00: Τύμβος Μαραθώνα - Τελετή

- 8.30: Εκκίνηση πορείας

- 9.30: Νέα Μάκρη. Στάση - εκδήλωση

- 12.00: Διασταύρωση Ραφήνας. Στάση - Εκδήλωση

- 13.30: Πικέρμι. Στάση - Εκδήλωση

- 14.30: Παλλήνη. Στάση - Ξεκούραση

- 15.30: Παλλήνη. Στάση - Εκδήλωση

- 17.30: Αγία Παρασκευή. Στάση - Εκδήλωση

- 19.30: Προπύλαια, Τερματισμός της πορείας (μέσω Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου) Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Συναυλία. Παραδοσιακοί χοροί.

Οδηγίες προς ειρηνοδρόμους


Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους που θα πορευτούν την Κυριακή 9 Μάη 2004 στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

  • Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
  • Να φορούν καπέλο (σε περίπτωση ηλιοφάνειας) για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - προς αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.
  • Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
  • Οσοι έχουν προβλήματα υγείας θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της Πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στα Προπύλαια.
  • Κατά την έναρξη της Πορείας θα πωλούνται καπέλα και μπλουζάκια με το σήμα της ΕΕΔΥΕ και της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ από την Οργανωτική Επιτροπή.
  • Κατά τη διάρκεια της Πορείας θα υπάρχουν «καντίνες» από τις Επιτροπές Ειρήνης Βύρωνα και Γούβας, με νερά, σάντουιτς, αναψυκτικά σε προσιτές τιμές για την εξυπηρέτηση των ειρηνοδρόμων.
Πούλμαν για το Μαραθώνα

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την Πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ.. Για περισσότερες πληροφορίες οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.3844.853, 210.3827.303.

Με πρωτοβουλία τοπικών Επιτροπών Ειρήνης αναχωρούν λεωφορεία από τις παρακάτω περιοχές για τη Μαραθώνια Πορείας Ειρήνης της Κυριακής:

- Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού, στις 7 π.μ. από την πλατεία Δημοκρατίας (πλατεία Κύπρου) τέρμα λεωφορείων Χολαργού και 7.15 π.μ. από την πλατεία Αγίας Παρασκευής.

- Επιτροπή Ειρήνης Αμπελοκήπων, στις 6.45 π.μ. από τη συμβολή Ιπποκράτους και Λεωφ. Αλεξάνδρας και στις 7 π.μ. από τη στάση του ΜΕΤΡΟ «Αμπελόκηποι».

- Επιτροπή Ειρήνης Αιγάλεω, στις 6.30 π.μ. από την πλατεία Εσταυρωμένου.

- Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης, για την Αγ. Παρασκευή στις 3.30 μ.μ. από την οδό Ομήρου 68 (πρώην κινηματογράφος «ΕΛΣΗ»).

- Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Δημητρίου, στις 6.30 π.μ. από το Δημαρχείο.

- Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Βαρβάρας, στις 6.45 π.μ. από το «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στην Ιερά Οδό.


ΠΕΔΥΕ
Εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης στην Αθήνα

Στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης σε διάφορες περιοχές, δήμους, συνοικίες και τόπους δουλιάς. Η συμμετοχή δίνει βάσιμες ελπίδες για νέα συσπείρωση στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, στις Επιτροπές Ειρήνης. Οι νέες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται είναι οι ακόλουθες:

- Η Επιτροπή Ειρήνης Καματερού σε συνεργασία με το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων της περιοχής προχωρούν στην εκδήλωση με θέμα, 1η ΜΑΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, σήμερα, Τρίτη 4 Μάη στην πλατεία Δημοκρατίας του Καματερού στις 7.30 μ.μ. Στην εκδήλωση, θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Ισμάτ Σάμπρι, πρόξενος της Παλαιστινιακής Αρχής και θα μιλήσει ο γραμματέας της ΠΕΔΥΕ Αν. Μπούκουρης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αχαρνών, σε συνεργασία με το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Κυψέλης - Κ. Πατησίων - Αχαρνών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, αύριο, Τετάρτη 5 Μάη στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα στις 7 μ.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Δημήτρης Καλτσώνης, δρ. Νομικής, μέλος της γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και ο Ηλ. Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου διοργανώνει την αθλητική εκδήλωση με θέμα, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, την Παρασκευή 7 Μάη στο γήπεδο Χαλανδρίου, οδός Καρελλά, στις 12 μεσημέρι. Στην εκδήλωση συμπεριλαμβάνονται, αγώνας μπάσκετ των ομάδων 3ου και 7ου Γυμνασίου και ομιλία από τον Γιαν. Δούρο, μέλος της γραμματείας της ΠΕΔΥΕ.

- Η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη των περιοχών Γκύζη και Πολυγώνου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, την Παρασκευή 7 Μάη στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης, οδός Νικηφόρου Λύτρα 26. Θα μιλήσει ο Νίκος Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου και της Παλαιστινιακής Κοινότητας. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης διοργανώνει εκδήλωση με τα εξής θέματα:

  • ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» και ΝΑΤΟ, με ομιλητή τον Δημήτρη Καλτσώνη, δρ. Νομικής.
  • ΑΙΓΑΙΟ - ΚΥΠΡΟΣ με ομιλητή τον Μιχάλη Σοφικίτη, ταξίαρχο ε.α. μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 8 Μάη στην πλατεία Δημαρχείου στις 7.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικά και χορωδίες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ