Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Απρίλη 2002 - αριθ. φύλλου: 8257

ΑΓΟΡΑ
Γιορτάζουν... η ακρίβεια και οι κερδοσκόποι

Eurokinissi

Με ρυθμό υπερδιπλάσιο του επίσημου πληθωρισμού αυξάνονται οι τιμές των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο τελευταίο τετράμηνο, όπως αποδείχνει έρευνα του «Ριζοσπάστη», κάνοντας ακριβότερο το καλάθι της νοικοκυράς κατά 9,3%, από το Δεκέμβρη του 2001 μέχρι σήμερα


ΣΕΛ.  12   -   13

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2002
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στον ταξικό γιορτασμό

Θα σταματήσουν τα πάντα τη Μεγάλη Τετάρτη. Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη μέρα της εργατικής τάξης

Μέρα δικιά μας! Μέρα ταξικού αγώνα και απεργίας! Μέρα απολογισμού και προβολής των επόμενων στόχων. Μέρα που μετράμε δυνάμεις. Μέρα της εργατικής τάξης! Κάθε χρόνο με τα δικά της ξεχωριστά επίκαιρα χαρακτηριστικά, αλλά και τους μόνιμους στόχους του εργατικού κινήματος να αποτυπώνονται στα κόκκινα λάβαρα. Φέτος η κόντρα με το διεθνή ιμπεριαλισμό εκφράζεται ανοιχτά σ' όλα τα μέτωπα. Κι αυτό καθορίζει το ένα απ' τα δυο στοιχεία του περιεχομένου του φετινού γιορτασμού. Παράλληλα ξεδιπλώνεται σε τοπικό επίπεδο και σ' όλο το εύρος της η άμεση επίθεση του κεφαλαίου στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων. Η αντίσταση σ' αυτήν την επίθεση θα είναι το δεύτερο στοιχείο που θα αποτυπωθεί στα πανό της απεργιακής διαδήλωσης. Ταυτόχρονα η φετινή Πρωτομαγιά συνοδεύεται από την ακόμα πιο διακριτή κόντρα των δύο γραμμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η εμπειρία από την απεργία της 3ης του Απρίλη που προκήρυξε το ΠΑΜΕ, αποτελεί ήδη εφαλτήριο για τους αγώνες που έρχονται. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει με «γκαιμπελίστικα» παραμύθια και με τη συνδρομή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, την πολιτική που αξιώνει το κεφάλαιο, κοντράρει ήδη σε μία άμεση ταξική απάντηση.


ΣΕΛ.  3,    14   -   17

Associated Press

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
«Πιάνεται η καρδιά σου στην Τζενίν»

«Μπαίνοντας στην Τζενίν, δεν αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της καταστροφής. Ολα αποκαλύπτονται λίγα μέτρα πιο πέρα, μπροστά στον προσφυγικό καταυλισμό. Μια εικόνα συγκλονιστική, αποκαλυπτική, για το έγκλημα που διαπράχθηκε: Τεράστιοι σοροί ερειπίων. Σε ορισμένα σημεία, όπου υπήρχαν πολυκατοικίες, έχουν σχηματιστεί λόφοι...».

Κραυγή απόγνωσης αλλά και αγωνιστικού πείσματος μεταφέρει από τους Παλαιστίνιους ο Στρ. Κόρακας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που βρέθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη, δηλώνοντας την αλληλεγγύη των Eλλήνων κομμουνιστών.


ΣΕΛ.  30   -   31

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη της Φωτεινής Κελαϊδίτη - Γαρταγάνη, ο σύζυγος και τα παιδιά της προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταμπαχάνων Πάτρας, το ποσό των 900 ευρώ.



ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Διδάγματα για το παρόν και το μέλλον

Η ανάγκη της ενίσχυσης των λαϊκών αγώνων, που έχουν στο κέντρο τους τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, που διαμορφώνουν συνειδήσεις ρήξης με το σύστημα, είναι το βασικό συμπέρασμα από τις εκλογές στη Γαλλία.


ΣΕΛ.  6  -  7,    18  -  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ