ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Συνεχίζουν την απεργία

«Νεκρή» είναι κάθε παραγωγική διαδικασία στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) και στις θυγατρικές της (ΕΛΔΑ, ΕΚΟ, ΑΣΠΡΟΦΩΣ) καθώς συνεχίζεται η εξαήμερη απεργία των εργαζομένων, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τον όμιλο στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η απεργία ξεκίνησε τμηματικά από το περασμένο Σάββατο και από τη Δευτέρα συμμετέχουν καθολικά οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι.

Να σημειώσουμε, ότι η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία ξεπουλάει ολοκληρωτικά την εταιρία παραδίδοντας την πλειοψηφία των μετοχών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στις 23 Αυγούστου. Για την ίδια μέρα τα σωματεία των εργαζομένων και η Ομοσπονδία έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία έξω από τη Βουλή. Σήμερα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας και τα σωματεία θα έχουν συνεδριάσεις για να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και συνδικαλιστές έχουν εκφράσει την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές, ακόμα και στην περίπτωση που ψηφιστεί η τροπολογία, ώστε να την καταστήσουν οι ίδιοι ανενεργή.

ΠΑΜΕ
Αναγκαία η κοινή δράση

Σε συντονισμένο αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις καλεί το ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωση της Γραμματείας του, σημειώνεται: «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το προωθούμενο ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης, των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Αυτό γίνεται με νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, που περιλαμβάνει και το προκλητικό ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά όσο και τομέων Ηλεκτρικής Ενέργειας (Αιολικά Πάρκα).

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη συνολική του αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις - ξεπουλήματα και έχοντας υπόψη την αδιαφορία - συνενοχή των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, καλεί όλους τους εργαζόμενους στη βάση και ειδικά στα ΕΛ.ΠΕ, στα Ναυπηγεία, στη ΔΕΗ, να πάρουν τώρα κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες ώστε να εμποδίσουν τα σχέδια του πολυεθνικού κεφαλαίου να λεηλατήσει στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Το πλαίσιο της κοινής δράσης πρέπει να απαντά συνολικά στην κυβερνητική πολιτική και να φέρνει κοντά τις λαϊκές δυνάμεις του τόπου για την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Για μια πορεία διαφορετική από τη σημερινή».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ