Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος και αυτό το Σαββατοκύριακο αφού -σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας - 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 204 τραυματίστηκαν στα 280 τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν συνολικά. Από τους τραυματίες οι 28 είναι σοβαρά.
Τραγικό θάνατο βρήκαν τέσσερις άνθρωποι το απόγευμα του Σαββάτου σε τροχαίο, στο 20ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Γέφυρας Κήπων, όταν ΙΧ αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με διερχόμενη μοτοσικλέτα. Εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης εκδηλώθηκε φωτιά στο ΙΧ, με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν ο οδηγός Παρασκευάς Μαυρομάτης (70 ετών) και η σύζυγός του Καλλιόπη (63 ετών) και να σκοτωθούν ο οδηγός της μοτοσικλέτας Χρήστος Κυρκούδης (44 ετών) και η συνεπιβάτιδά του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.
Στις 10 το βράδυ του Σαββάτου στο 55ο χιλ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας ο 47χρονος Αλντ Ντούσακ Ντουρούλαχ, γερμανικής υπηκοότητας, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να χάσει τη ζωή του ο 15χρονος γιος του που επέβαινε στο αμάξι.
Ξημερώματα Κυριακής, θανατηφόρο τροχαίο έγινε στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Δίκυκλο που οδηγούσε ο 19χρονος Ελευθέριος Μιχαηλίδης προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός. Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο συνεπιβάτης του Χρήστος Ποτουρίδης, 20 ετών.
Λίγο αργότερα, στο 56ο χιλ. Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, το δίκυκλο που οδηγούσε ο Χρήστος Χριστοδούλου βγήκε από την πορεία του και έπεσε στις προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός.
Ενα νέο δυστύχημα με πέντε νεκρούς ξεσηκώνει τους κατοίκους της Φθιώτιδας, που απαιτούν την αναβάθμιση του αυτοκινητοδρόμου
Ενα πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στον Καραβόμυλο Στυλίδας επανέφερε ξανά στο προσκήνιο την εγκληματική κυβερνητική πολιτική, η οποία εδώ και πολλά χρόνια δεν αναβαθμίζει το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής Οδού (το λεγόμενο «πέταλο του Μαλιακού»), το οποίο έχει καταντήσει σωστή «λαιμητόμος» για τους οδηγούς, προκειμένου να μη λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τους ιδιώτες που επρόκειτο να κατασκευάσουν την περιβόητη υποθαλάσσια ζεύξη και θα την εκμεταλλεύονταν για μερικές δεκαετίες!
Το πολύνεκρο τροχαίο έγινε όταν νταλίκα που οδηγούσε ο 25χρονος Κώστας Αδάμος ξέφυγε από την πορεία της και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παρασύροντας τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα. Από τη σφοδρή σύγκρουση πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός της νταλίκας. Νεκροί είναι η 30χρονη Κατερίνα Πολατίδου, ο 48χρονος Ιωάννης Παπαφωτίου, η 42χρονη σύζυγός του Ευθυμία, ο 13χρονος γιος τους Γιώργος, καθώς και ο 40χρονος Σπύρος Πέτσης. Επίσης σοβαρά τραυματισμένη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Λαμίας η 36χρονη Ευγενία Στεφανίδου.
Το νέο τραγικό περιστατικό έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι οποίοι θεωρούν ως κύριο υπεύθυνο την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, που εδώ και 6 χρόνια αρνείται να βελτιώσει το «πέταλο» του Μαλιακού και να το μετατρέψει σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, για χάρη των ιδιωτών που θα κατασκευάσουν τη ζεύξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λεγόμενο πέταλο του Μαλιακού, το τμήμα της Εθνικής Οδού δηλαδή από τον Αγιο Κωνσταντίνο ως την Πελασγία, έχει κατασκευαστεί το 1962 και από τότε παραμένει ως έχει, προκαλώντας εκατοντάδες πολύνεκρα δυστυχήματα (την τελευταία μόνο δεκαετία έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες). Το συγκεκριμένο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα είναι αρκετά στενό και δε διαθέτει διαχωριστική λωρίδα, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον 20 άνθρωποι!
Οι κάτοικοι της περιοχής πέρσι το φθινόπωρο είχαν κάνει μεγάλες κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία του Δήμου Λαμίας, ενώ και σε χτεσινή τους συγκέντρωση απαίτησαν την αναβάθμιση του αυτοκινητοδρόμου.
Η τραγική ειρωνεία όμως είναι ότι τώρα πια και το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης κρίνεται ασύμφορο από τους ιδιώτες (το κόστος θα ξεπερνούσε τα 300 δισ. δρχ.) και όπως όλα δείχνουν ναυαγεί οριστικά, αφού επιπρόσθετα αντιμετώπιζε και διάφορα άλλα προβλήματα, όπως η κακή σύσταση του εδάφους του βυθού του Μαλιακού και η μεγάλη σεισμικότητα της περιοχής. Ετσι, οι αρμόδιοι παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτονται πλέον την αναβάθμιση του «πετάλου» του Μαλιακού, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα 75 δισ. δρχ. Πόσα αιματηρά δυστυχήματα πρέπει να γίνουν άραγε στο συγκεκριμένο σημείο για να «θεραπευτεί» ο «αλληθωρισμός» των αρμοδίων υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος της ανθρώπινης ζωής, ώστε να εξαγγείλουν επιτέλους το έργο;
Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, αδελφό και θείο
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΑΛΜΑ
ετών 81
εκηδεύσαμε χτες Δευτέρα 16/7/2001 και ώρα 5 μ.μ. από τον ιερό ναό Αναστάσεως του Κοιμητηρίου Πειραιά.
Η σύζυγος: Κατίνα. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Κατάθεση στεφάνου στην προτομή Σπ. Μουστακλή, εγκαίνια Εκθεσης χαρακτικών Α. Τάσσου της εταιρίας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος στην αίθουσα Ελευθερίας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επίσης, θα προβληθεί VIDEO WALL ντοκιμαντέρ από την αντίσταση κατά της δικτατορίας και για τα «λευκά κελιά» των φυλακών της Τουρκίας.