ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Απρίλη 2022
Σελ. /28
ΚΟ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Λιβαδειά
Λιβαδειά
Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε τις προηγούμενες μέρες η δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ για την ενημέρωση του λαού γύρω από την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, τις αιτίες και τις επιπτώσεις της στα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά και τον κίνδυνο περαιτέρω ανάφλεξης που δημιουργεί η όξυνση των ανταγωνισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αλιβερίου.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν επιλέξει στρατόπεδο ιμπεριαλιστών, στρατόπεδο ληστών. Το ΚΚΕ έχει επιλέξει την κοινή πάλη των λαών για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου (...) Ο λαός υποφέρει. Καθημερινά γίνεται συζήτηση μέσα στα λαϊκά νοικοκυριά πώς θα τα βγάλουν πέρα, πώς θα πληρώσουν για τη στέγαση, τα τρόφιμα, τα καύσιμα, για να πάνε οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, τους λογαριασμούς του ρεύματος».

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις τόσο για το ζήτημα του πολέμου όσο και για την ακρίβεια, την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και τη δυναμική απάντηση που θα πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός με την οργάνωση της πάλης τους και τη μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία.

Αλιβέρι
Αλιβέρι
Ακόμη, την Παρασκευή 1 Απρίλη, η ΤΕ Λιβαδειάς διοργάνωσε αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης Λιβαδειάς, με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, στέλνοντας μήνυμα ότι «Οι λαοί πρέπει να γράψουν Ιστορία με την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!». Ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, ήταν ο ομιλητής σε συγκέντρωση που διοργάνωσε στην πλατεία της Θήβας το Σάββατο η ΤΕ Θήβας - Οινοφύτων. Τέλος, τη Δευτέρα 4 Απρίλη, στη Σπερχειάδα, η ΚΟ Μακρακώμης πραγματοποίησε σύσκεψη - συζήτηση με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας.

Το πλατύ άνοιγμα των ΚΟ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ συνεχίζεται με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, χώρους μόρφωσης και υγείας, συσκέψεις και εκδηλώσεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέχεια εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη

Εκθεση βιβλίου, προβολές και βιβλιοπαρουσιάσεις στο Αγρίνιο, το Σαββατοκύριακο 9-10 Απρίλη

Τη «σκυτάλη» από την Ηλεία και την Αμαλιάδα, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πολιτική εκδήλωση της προηγούμενης Κυριακής, παίρνουν οι υπόλοιποι νομοί της Κομματικής Οργάνωσης Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζοντας το πλούσιο πολιτικό πρόγραμμα, με σειρά δράσεων για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του Νίκου Καλούμενου, Ηλία Αργυριάδη και Δημήτρη Μπάτση, στις 30 Μάρτη 1952 στου Γουδή.

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απρίλη σειρά παίρνει η Αιτωλοακαρνανία. Στον χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς στο Αγρίνιο θα φιλοξενηθεί έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής», όπου ξεχωριστή θέση θα κατέχουν εκδόσεις που αναφέρονται στη ζωή και το έργο του Νίκου Μπελογιάννη.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 6.30 μ.μ. του Σαββάτου, ενώ στον ίδιο χώρο (7.15 μ.μ.) θα παρουσιαστεί από τον Αναστάση Γκίκα, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, το βιβλίο «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1967» και θα ακολουθήσει η προβολή του βίντεο της ΚΕ που είναι αφιερωμένο στη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 10 του μήνα, με το άνοιγμα της έκθεσης στις 6 μ.μ. και ομιλία στις 7 μ.μ. από τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει στις 8.30 μ.μ. προβολή της ταινίας «Ο Ανθρωπος με το γαρύφαλλο».

Στην Αχαΐα

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σειρά παίρνουν και οι Οργανώσεις της Αχαΐας, όπου την Κυριακή 8 Μάη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Παντοκράτορα στην Ανω Πόλη της Πάτρας, όπου ο Νίκος Μπελογιάννης συνελήφθη την περίοδο της μεταξικής δικτατορίας.

Προχωρώντας μέχρι αυτόν τον «σταθμό», θα προηγηθούν άλλες δράσεις, όπως προβολές ταινιών. Ετσι, την Κυριακή 10 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στην «Αίγλη» (VESO MARE), θα προβληθούν «Οι μέρες του 36» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Τη Δευτέρα 11 Απρίλη, στον ίδιο χώρο και ώρα, θα προβληθεί «Ο Ανθρωπος με το γαρύφαλλο».

Στη Ζάκυνθο

Ξεχωριστή εκδήλωση ετοιμάζει και η ΤΕ Ζακύνθου, για να τιμήσει την παρουσία του Νίκου Μπελογιάννη στο νησί και το στήσιμο των πρώτων Κομματικών Οργανώσεων. Ηδη προγραμματίζεται η τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας την Κυριακή 17 Απρίλη στη Λιθακιά, χωριό όπου συγκροτήθηκε ο πρώτος παράνομος πυρήνας του ΚΚΕ την περίοδο της δικτατορίας Μεταξά.

Συγκέντρωση στο χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία, για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, στο χωριό Μπελογιάννης, το Σάββατο 9 Απρίλη στις 3 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Πολυξένη Καράκογλου. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος η παιδική χορωδία και το μουσικό συγκρότημα του χωριού Μπελογιάννης.

Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ

Αύριο Πέμπτη:

-- Σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το "νέο ΕΣΥ"», στις 7 μ.μ. στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» Αμπελοκήπων (δημαρχείο). Θα μιλήσουν η Χαρά Λαμπαδά, στέλεχος του ΚΚΕ, παιδίατρος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και η Ελένη Τσιτσιρούδη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα «Ξεδιαλύνοντας το μυστήριο της ακρίβειας», στη 1.30 μ.μ. στο φουαγιέ (δίπλα από την είσοδο του παλιού αμφιθεάτρου). Θα μιλήσει ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δραστηριότητα με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Στην Αττική

Το Σάββατο 9 Απρίλη, στις 7 μ.μ., οι ΚΟ στην 1η και 7η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Αργεντινής (Παναθήναια). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Την Κυριακή 10 Απρίλη:

-- Στις 11 π.μ., η Κομματική Επιτροπή Ενέργειας της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας Αττικής καλεί σε εκδήλωση στο Θεατράκι του ΟΤΕ (πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Περιστέρι) με θέμα «Ο "πράσινος" ενεργειακός πόλεμος και η έκρηξη της ενεργειακής φτώχειας. Οργανώνουμε τη λαϊκή αντεπίθεση, φωτίζουμε τη σοσιαλιστική διέξοδο». Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., η ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης καλεί σε συγκέντρωση στο Πευκοδάσος Ζωοδόχου Πηγής (Λ. Δημοκρατίας). Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ.

Σε άλλες περιοχές

-- Η ΚΟΒ Αλεξάνδρειας οργανώνει εκδήλωση σήμερα Τετάρτη στις 6 μ.μ. στο καφέ «Σταθμός», δίπλα στον ΣΣ Αλεξάνδρειας, με ομιλητή τον Ευθύμη Δημάκη, μέλος της ΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Δημόσιας Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει σύσκεψη την Παρασκευή 8 Απρίλη στις 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Νερού στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 10 Απρίλη:

-- Σύσκεψη στο Λιτόχωρο, στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ. Θα μιλήσει ο Ευθύμης Δημάκης.

-- Η ΤΕ Καστοριάς - Βοΐου οργανώνει πολιτική συγκέντρωση στις 11 π.μ. στη πλατεία Μακεδονομάχων (Βόρεια Παραλία). Θα μιλήσει ο Γιάννης Κανάτσιος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας.

Αντιπολεμική συναυλία στην Κατερίνη

Το Σάββατο 9/4 στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία με σύνθημα «Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή! Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί!» οργανώνουν σωματεία και φορείς της Πιερίας το Σάββατο 9 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Την πρωτοβουλία για τη συναυλία πήραν οι εξής φορείς: Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας, Παράρτημα Πιερίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας «H Πρωτοπορία», Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Πιερίας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ ν. Πιερίας, Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου, Σωματείο Συνταξιούχων Ταμείου Εμπόρων Κατερίνης, Ομάδα Γυναικών Λιτοχώρου (μέλος της ΟΓΕ), Ομάδα Γυναικών Κατερίνης (μέλος της ΟΓΕ), «Βαλκάνιοι Καλλιτέχνες στον Δρόμο».

Καλούν όλα τα σωματεία και τους φορείς της Πιερίας να συμμετάσχουν στη συναυλία καταδίκης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους γεννούν.

Επίσης, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους μουσικούς, τραγουδιστές, χορευτές του νομού Πιερίας και σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να συμμετάσχουν, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Δηλώσεις συμμετοχής μουσικών και χορευτικών σχημάτων στα τηλέφωνα 6976323079 και 6937111270.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ