ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /24
Συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Δελτίο Τύπου της ΚΝΕ για την ολοκλήρωση του 45ου Φεστιβάλ

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα.

Με σύνθημα «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας "...θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα...", τον Σοσιαλισμό», το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» «ταξίδεψε» απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα, κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις του στην Αθήνα το τριήμερο 19 - 20 - 21 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Οπως σημειώνει η ΚΝΕ σε σχετικό Δελτίο Τύπου της για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων:

«Η πραγματοποίηση των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ για 10η συνεχόμενη χρονιά στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον αποτελεί μία ακόμα συμβολή της ΚΝΕ στον αγώνα για Πάρκο ανοιχτό στο λαό και κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα, μία ακόμα συμβολή στην ανάδειξη των αιτημάτων ενάντια στην εγκατάλειψή του και την έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης. Το Πάρκο Τρίτση παραδόθηκε ακόμα πιο καθαρό από όσο πριν για το λαό των δυτικών προαστίων της Αθήνας. Αλλωστε, ο σεβασμός στο Πάρκο και ο καθαρισμός του είναι στοιχείο που συνοδεύει το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" όλα τα χρόνια που διεξάγεται στον συγκεκριμένο χώρο.

Καλούμε τους δεκάδες χιλιάδες νέους και τις νέες, μαθητές, εργαζόμενους, φοιτητές και σπουδαστές σχολών κατάρτισης, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" σε όλη τη χώρα, να δώσουν μαχητικά το "παρών" στους αγώνες».

  • Ο «Ριζοσπάστης» σήμερα ολοκληρώνει τα ρεπορτάζ που αφορούν το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και φιλοξενεί επίσης δηλώσεις καλλιτεχνών που συμμετείχαν στις Σκηνές του.

MANOLIS PAKIAS

ΚΩΣΤΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του από το τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη»

Την περασμένη Παρασκευή, το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έκανε στάση και στις Σέρρες. Στη Φοιτητική γωνιά του Φεστιβάλ υπήρχε έκθεση για την «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση», ενώ στη Μαθητική υπήρχαν έκθεση με τίτλο «Η επανάσταση είναι η μεγαλύτερη μέθη της ανθρωπότητας... αυτός που την γεύτηκε μια φορά δεν ξεχνά ποτέ τη γεύση της» και επίσης έκθεση με θέμα «Τα μουσικά σχολεία, οι αγώνες των μαθητών και το σχολείο στο σοσιαλισμό». Το πρόγραμμα περιελάμβανε και συναυλία με το συγκρότημα «Τρεις γυναίκες και...» με μουσικές από τη Μεσόγειο και τον κόσμο, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με μεγάλο λαϊκό γλέντι.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κοινή στόχευση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για διαμόρφωση «ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος», τμήμα της οποίας αποτελεί και «η διπλή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στα συνδικάτα τους που κλιμακώνεται με το "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο».

Κάλεσε το λαό της περιοχής να αξιοποιήσει την πείρα του από το τι πραγματικά σημαίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι ο χαμηλός μέσος μισθός, αυτός που καθορίζει και τα περιθώρια κέρδους των καπιταλιστών. Γι' αυτό και ο μέσος μισθός μειώθηκε και συνεχίζει να μειώνεται δραματικά όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην περίοδο της κρίσης όσο και της ανάπτυξης.

Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι εργαζόμενοι της περιοχής σας και μάλιστα σε γαλακτοβιομηχανίες με υψηλή κερδοφορία, όπως "Κρι-Κρι", "ΣΕΡΓΑΛ". Οπως το γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια - κάτεργα, "Γατίδης", "Χρυσό". Αλήθεια, τι έχουν να πούνε για τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, που και στην περιοχή των Σερρών ξεκληρίζονται μέσα από το αβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές, π.χ. 38 - 40 λεπτά στο βαμβάκι, την έλλειψη ουσιαστικών αποζημιώσεων σε εκτεταμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές;

Η βαρβαρότητα της ανάπτυξής τους εκφράζεται και με την οριακή κατάσταση που βιώνετε στο Νοσοκομείο των Σερρών, όπου βασικές κλινικές υπολειτουργούν ή λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε υλικοτεχνική υποδομή (...)

Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης είναι που κλείνει και ανοίγει άναρχα επιχειρήσεις, με τους εργαζόμενους αναλώσιμους, που την ίδια ώρα που πανηγυρίζει για την ισχυρή θέση του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου φτάνουμε στο σημείο νησιά της χώρας μας να αποκλείονται, όπως η Σαμοθράκη, σχολεία να γίνονται επικίνδυνα με έναν σεισμό, δάση να καίγονται, άνθρωποι να πεθαίνουν από φωτιές ή πλημμύρες.

Είναι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που της μηχανής του το λάδι είναι η δική σας η δουλειά, η εργατική σας δύναμη, πνευματική ή χειρωνακτική, όποιας ειδίκευσης. Εσείς τη συντηρείτε με τη δουλειά σας κι όχι αυτή εσάς, όπως θέλουν να σας κάνουν να πιστεύετε».

Τέλος, κάλεσε το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να αμφισβητήσουν αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που, όπως είπε, «σας προτείνει να σκεφτείτε ανατρεπτικά, κόντρα στο ρεύμα. Κόντρα σε όλους εκείνους που σας θέλουν να προσδοκάτε μια πραγματική ελπίδα, που τελικά ποτέ δεν έρχεται. Κόντρα σε όλους όσοι σας θέλουν στην άκρη, μοιρολατρικά να περιμένετε έναν σωτήρα, να στέκεστε μόνοι. Στη συλλογική πάλη, στο ταξικό κίνημα θα βρείτε απαντήσεις».

«Το Στέκι μάς συστήνεται»

Στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, που λειτουργεί στην οδό Τροίας, σε αυτήν την κυψέλη δημιουργίας που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, ήταν αφιερωμένη η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ στο χώρο του Πολιτισμού. Μεράκι, ταλέντο και τεχνική συναντήθηκαν σε μία ξεχωριστή παρουσίαση από την ομάδα φωνητικής και την ομάδα χορού του Στεκιού.

Το πρόγραμμα άνοιξε με σόλο, ντουέτο και χορωδιακές ερμηνείες διασκευών αγαπημένων γνωστών κομματιών σε ξένο ρεπερτόριο από τις δασκάλες μουσικής και από το νεανικό σύνολο που συγκροτεί το τμήμα φωνητικής, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η παρουσίαση απέσπασε δίκαια το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, το οποίο επιβράβευσε τόσο την προσπάθεια όσο και το απολαυστικό αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή τα μέλη του τμήματος χορού φλαμένκο και παρουσίασαν μία ξεχωριστή χορευτική παράσταση αυτού του ιδιαίτερου και απαιτητικού είδους χορού. Την παρουσίαση συμπλήρωσαν επαγγελματίες χορεύτριες, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό του Φεστιβάλ να έρθει σε ζωντανή επαφή με το φλαμένκο.

Σημειώνεται πως και οι δύο ομάδες που εμφανίστηκαν στη σκηνή του χώρου Πολιτισμού συγκροτήθηκαν και ξεκίνησαν να δουλεύουν τον Οκτώβρη του 2018, με μαθήματα και πρόβες, και στην πορεία της χρονιάς αποφασίστηκε και σχηματοποιήθηκε το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Φεστιβάλ το βράδυ του Σαββάτου.

Είπαν για το Φεστιβάλ...

Δηλώσεις καλλιτεχνών που πήραν μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις

Παντελής Θαλασσινός: Δεν έχω λείψει από κανένα Φεστιβάλ. Οσα χρόνια τραγουδάω ήμουν στα Φεστιβάλ και όσα χρόνια δεν τραγούδαγα, από το Περιστέρι μέχρι τώρα, ήμουν σαν φίλος της ΚΝΕ. Είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας και με χαρά έρχομαι και με χαρά έρχονται όλοι οι φίλοι εδώ και ακούνε τα προγράμματα.

Διονύσης Τσακνής: Είμαι πολύ χαρούμενος, ταυτόχρονα και συγκινημένος, που επέστρεψα εκεί που ανήκα. Επέστρεψα στο 1975, που σαν μέλος της ΚΝΕ ήμουν στο 1ο Φεστιβάλ και την παραμονή ο αέρας έριξε όλα τα ταμπλό που είχαμε στήσει... Επέστρεψα στο '92, στην ανασυγκρότηση, όπου μαζί με τον Λαυρέντη ήμασταν ίσως οι μόνοι καλλιτέχνες που συμμετείχαμε και νιώθω μεγάλη χαρά που σήμερα ξανάρχομαι, ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή της Κομμουνιστικής Νεολαίας και με τους συναδέλφους μου για όλα αυτά που εκείνη πιστεύει και αγωνίζεται.

Γρηγόρης Βαλτινός: Χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτές τις γιορτές που γίνονται καθημερινά (...) με πολύ σημαντικά και ουσιαστικά αφιερώματα, με σπουδαία μουσική, με σπουδαία ποίηση. Είναι πολύ σημαντικό ένα λαϊκό γλέντι να περιέχει τέτοια ποιότητα. Και το Φεστιβάλ, αυτό το έχει - πάντα το είχε.

Γιάννης Στάνκογλου: 45 χρόνια Φεστιβάλ της ΚΝΕ, έχουν περάσει καλλιτέχνες απίστευτοι, είτε τραγουδιστές, είτε ηθοποιοί, έχουν δώσει το «παρών» και είναι μεγάλη τιμή που μπορώ φέτος να δώσω κι εγώ το «παρών» εδώ, και μάλιστα μέσα από το πρίσμα του Γκαρθία Λόρκα.

Φωτεινή Βελεσιώτου: Νομίζω ότι το Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός και οι αγώνες που θα χρειαστούν είναι μεγάλοι γιατί τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ευχαριστούμε και ό,τι μπορούμε κάνουμε για να δυναμώσει αυτό το Φεστιβάλ.

Γιώτα Βέη: Θαυμάζω αυτά τα παιδιά (της ΚΝΕ) και αξίζει να τα στηρίζει κανείς με όποιο τρόπο μπορεί. Εγώ μπορώ να τραγουδάω γι' αυτά. Κάθε χρόνο λέω «καλά θα είναι η τελευταία φορά» και δεν είναι ποτέ η τελευταία. Γιατί πώς να πει κανείς ότι θα είναι η τελευταία, όταν βλέπει να προοδεύει η νεολαία, να δίνει δείγματα πάντα προς το καλύτερο και να δίνει το έναυσμα και προς τους άλλους γύρω να πράττουν τα ίδια. Γιατί εδώ υπάρχει αισθητική, υπάρχει ηθική, υπάρχει ιδεολογία τέτοια που τον άνθρωπο τον ανεβάζει. Και δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί, όσο κι αν μεγαλώνει, όμως είναι ένας «πειρασμός» το Φεστιβάλ... και το βλέπουμε κάθε χρόνο να είναι και πιο πλούσιο σε κόσμο, σε έκφραση, σε εκδηλώσεις κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Πέννυ Μπαλτατζή: Ακολουθώ το Φεστιβάλ από τότε που ήμουν πολύ - πολύ μικρή, με τις πορείες και με όλα αυτά τα ωραία πράγματα (...) Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθει η στιγμή που θα είμαι μέρος αυτού. Θαύμαζα πάντα όλους τους καλλιτέχνες - μου φαινόταν πάντα ο τρόπος πολύ όμορφος μέσα από ένα πολιτικό κίνημα να επικοινωνήσεις τον πολιτισμό και τη μουσική και πραγματικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη.

Φοίβος Δεληβοριάς: Το καλοκαίρι του 1990, σε εκδήλωση του Φεστιβάλ στην Γκράβα, «άνοιξα» τους αδελφούς Κατσιμίχα. Εχω παίξει στο ενδιάμεσο φυσικά, έχω ξαναεμφανιστεί, αλλά τώρα επειδή κλείνουμε 30 χρόνια από εκείνη την πρώτη εμφάνιση στον Περισσό, έχω έρθει με μια συγκίνηση. Θέλω μέσα στο μυαλό μου να κάνω συγκρίσεις του κόσμου τότε με τον κόσμο τώρα και όλα αυτά που ζήσαμε.

«Kollektiva»: Οπως πολλά χρόνια τώρα, για άλλη μια φορά εδώ στο 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», μαζί με τη νεολαία που αγωνίζεται, δίπλα στην εργατική τάξη, να φέρουμε ένα βήμα πιο κοντά τον κόσμο που θέλουμε και τον κόσμο που ονειρευόμαστε.

«Sober on tuxedos»: Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε εδώ, χαιρετίζουμε τους αγώνες του ΚΚΕ και βρισκόμαστε πάντα δίπλα στην ΚΝΕ όποτε αυτή μας καλέσει και όποτε μας χρειαστεί.

Κέντρισε το ενδιαφέρον η συζήτηση για το hip hop

Γέμισε απ' άκρη σ' άκρη το Μαθητικό Στέκι κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Το hip hop δεν σταματά!» το Σάββατο, τελευταία μέρα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Ανθρωποι κάθε ηλικίας, πλήθος μαθητών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά άκουσαν με ενδιαφέρον τις απόψεις των ομιλητών που πλαισίωναν το πάνελ για το αγαπημένο και ιδιαίτερα διαδεδομένο στους εφήβους είδος μουσικής.

Ο Frank, ο Retro από τους «Rebellion Connexion» και ο Ζωγράφος, γνωστοί στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ήταν εκεί. Μαζί τους ο αγαπημένος από τα παλιά, μέλος των θρυλικών «Ημισκούμπριων», Μιθριδάτης, που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων όσοι βρίσκονταν εκεί!

Στο πάνελ συμμετείχε και ο Ιάσονας Φανός, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος και άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας: «Επιλέξαμε το σημερινό θέμα με τη μορφή αυτού του πάνελ ομιλητών - τους οποίους και ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή τους στη σημερινή εκδήλωση - όχι αβίαστα και όχι τυχαία.

Διαχρονικά ως Νεολαία του ΚΚΕ είχαμε και έχουμε ξεχωριστή συμβολή στα ζητήματα της Τέχνης και του Πολιτισμού, αυτό το αναγνωρίζουν και οι αντίπαλοί μας.

(...) Μας ενδιαφέρει αυτή η μουσική (σ.σ. το hip hop), δίνουμε βάση στους στίχους και τα κείμενα που δημοσιεύονται, θέλουμε να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά στην εξέλιξή της, στο πάντρεμά της με πιο παραδοσιακούς, αλλά και με νεότερους ήχους». Στη συνέχεια αναφέρθηκε εν συντομία στις ιστορικές καταβολές του hip hop, τονίζοντας ότι το εν λόγω μουσικό είδος «είναι καθρέφτης της κοινωνίας που το γεννά και βεβαίως έχει και τις δικές του νόρμες, ιδιαιτερότητες, τη δική του - θα λέγαμε - καταγωγή και παράδοση».

Μετά και την εισαγωγή του Ι. Φανού, το λόγο πήραν οι καλλιτέχνες για να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το μουσικό είδος που υπηρετούν. Η παλιά και η νέα γενιά του hip hop μίλησαν για αυτή τους την αγάπη, για το ρόλο του hip hop χτες και σήμερα, τα μηνύματά του, τις επιρροές του, αλλά και το μέλλον του ως είδος. Οσο έπεφταν οι απόψεις στο τραπέζι, τόσο πιο ζωηρή γινόταν η κουβέντα, τόσο δυνάμωναν οι προβληματισμοί.

Απολαυστικές οι ιστορίες του Μιθριδάτη από τα πρώτα βήματα του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια», που έφερε τον ήχο του hip hop στη χώρα μας. Σημαντικό και το μήνυμά του στους νέους ανθρώπους να ακολουθούν την ειλικρίνεια του καλλιτέχνη, να ακούν μουσική και να δρουν όχι σαν όχλος που παρασύρεται, αλλά με τη σκέψη ότι κάτι μπορούν να αλλάξουν σε αυτόν τον κόσμο.

Κλείνοντας την πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, ο Ι. Φανός υποσχέθηκε ότι η ΚΝΕ θα συνεχίσει να ασχολείται με το θέμα, διοργανώνοντας εκ νέου συναυλίες αλλά και θεματικές συζητήσεις σαν αυτήν, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ.

Τέλος, οι καλλιτέχνες του πάνελ παρέλαβαν το Λεύκωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ ως ευχαριστήριο δώρο για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Το Πάρκο Τρίτση παραδόθηκε μετά το Φεστιβάλ ακόμα πιο καθαρό από ό,τι ήταν πριν, για το λαό των δυτικών συνοικιών της Αθήνας. Μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, συνεργεία της ΚΝΕ φρόντισαν στην καθαριότητα ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια, κάτι που συμβαίνει πάντα στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ, και ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια στο Πάρκο Τρίτση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Η Αστυνομία δεν έχει θέση στα σχολεία»

Προσαγωγές δέκα μαθητών από ΕΠΑΛ της Λάρισας που τελούσε υπό κατάληψη

Στην προσαγωγή 10 ανήλικων, στην πλειοψηφία, μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη η Αστυνομία, σε μια ξεκάθαρη απόπειρα τρομοκράτησης και αυταρχισμού. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλής, μετά από αίτημα της διεύθυνσης και εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ.

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσαγωγή των μαθητών και επισημαίνει:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ είναι τεράστιες, αφού εφαρμόζοντας το δόγμα "νόμος και τάξη" θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα νομιμοποίησης της παρουσίας της Αστυνομίας μέσα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, έξω από χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να μπορέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δράσουν ενάντια στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λάρισα, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους».

Η ανακοίνωση αφού αναδεικνύει πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν νοιάζεται για τα πραγματικά προβλήματα των μαθητών σημειώνει:

«Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, υλικοτεχνικής υποδομής. Για όλα αυτά σφυρίζουν αδιάφορα. Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ. Στόχος τους είναι η τρομοκράτηση των μαθητών, η απρόσκοπτη εφαρμογή των αντιλαϊκών - αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβερνήσεων - ΕΕ - κεφαλαίου».

Η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν με τον αγώνα τους στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, στην αντιλαϊκή πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να απαιτήσουν να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ